Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

το email που μου εστειλε ο κανταφι

προχθές μου ήρθε ένα email απάντηση σε σχόλια μου για την εξέγερση των λιβυων  κατά του δικτάτορα χασάπη καντάφι και ότι επί χρόνια δεν ΕΧΟΥΜΕ κάνει ούτε μια πορεία στην πρεσβεία της λιβύης, του ιρακ, της αιγύπτου κλπ 
το email που έλαβα έλεγε περίπου ότι και ο καντάφι
άρχισα να ψάχνομαι αφενός πως γίνεται ο καντάφι να βρήκε την διεύθυνση μου και μου στέλνει email και αφετέρου ότι αν το κοινοποιήσω στους ΄΄συντρόφους''  της   ΄΄αριστεράς'' επιτέλους θα γίνει καμια πορεία τουλάχιστον στην πρεσβεία της λιβύης. 


το email αναφερει αυτά
''κατά της ιμπεριλιστικής επέμβασης στην λιβύη
Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή απαγόρευση πτήσεων δίνει το πράσινο φως γα μια νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ  με πρόσχημα τη σωτηρία του λαού της Λιβύης από τις επιθέσεις του Καντάφι.
Η ελληνική κυβέρνηση  του Γ.Παπανδρέου ήδη έδωσε την έγκριση της για την χρησιμοποίηση των στρατιωτικών βάσεων της Σούδας και του Ακτίου με την δικαιολογία της πραγματοποίησης «ανθρωπιστικών επιχειρήσεων απομάκρυνσης  ξένων υπηκόων» από την Λιβύη. Αυτή η εγκληματική πολιτική οδήγησε στον πνιγμό των δώδεκα μεταναστών από το Μπαγκλαντές που αρνιόντουσαν τον υποχρεωτικό επαναπατρισμό τους και η κυβέρνηση σε ένδειξη αποφασιστικότητας για την ανάσχεση του προσφυγικού κύματος τους οδήγησε στον βυθό της Σούδας και στο θάνατο.

'Μια εμπλοκή της Ελλάδας στην επέμβαση των ιμπεριαλιστών στην Λιβύη για την διασφάλιση της ροής του πετρελαίου και των επενδύσεων των εταιριών θα σημάνει συνενοχή σε μαζικές σφαγές των εξεγερμένων και του λιβυκού λαού, θα σημάνει ανελέητο κυνηγητό όσων θα προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο παίρνοντας το δρόμο της προσφυγιάς. Η ίδια η επέμβαση είναι δώρο στο Καντάφι για να εμφανιστεί ως αντιιμπεριαλιστής και να μπορέσει να κλιμακώσει τη καταστολή της εξέγερσης κατά της δικτατορίας.
Είμαστε ολόψυχα στο πλευρό των εξεγερμένων της Λιβύης κατά του Καντάφι και γι αυτό καταδικάζουμε την απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ και τη ΕΕ, καταδικάζουμε το ρατσιστικό κλείσιμο των συνόρων που οδηγεί σε μαζικές δολοφονίες προσφύγων.΄΄




ήμουν σίγουρος ότι το προβοκατόρικο email ήρθε από υποστηρικτές του καντάφι αλλά μπερδεύτηκα γιατι τελικά το email είναι forward από κείμενο του κου πέτρου κωσταντίνου της ανταρσία.


Για χρόνια ζούσαμε με φτηνό πετρέλαιο, φτηνούς τουριστικούς προορισμούς, φτηνό και μαύρο εργατικό δυναμικό. Εμείς, όχι οι άραβες. Και δεν μας πείραζε. Έτσι και αλλιώς στην πρώτη στραβή που το πετρέλαιο θα έπαιρνε την ανηφόρα, τι τους έχουμε τους αμερικάνους, κάνουν έναν πόλεμο αυτοί ή αλλάζουν έναν δικτάτορα με έναν άλλο, και εμείς κάνουμε και τις πορείες μας για τους δολοφόνους των λαών, αμερικάνοι. Και φτηνό πετρέλαιο και αγωνιστές. Σε αυτά είμαστε μανούλες.  Και βολεμένοι και επαναστάτες.
οπότε πορεία πάλι στην πρεσβεία της usa. ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.



δεν με ενδιαφέρει ου΄τε το πετρέλαιο, ούτε τα φτηνά εργατικά χέρια, ούτε ο φτηνός τουριστικός προορισμός. 
έτσι και αλλιώς μέχρι χθες οι ''ιμπεριαλιστές''!!!!!! που αναφέρει το ανωτέρω κείμενο δεν είχαν πρόβλημα ούτε με τον καντάφι ούτε θα έχουν πρόβλημα με τον διάδοχο του από όποια πλευρά και αν είναι,  ούτε με κανέναν άλλον τζιτζιφιόγκο, και επίσης οι δικοί μας έμποροι της επανάστασης και του αντιιμπεριαλισμού θα τροφοδοτούν τις ονειρώξεις τους με πορείες κατά της αμερικανικής πρεσβείας με συνθήματα συμπαράστασης στις εκατόμβες της γενοκτονίας των λιβυων αγωνιζόμενων. 

όταν κάποιοι που υποτίθεται συμπαραστέκεσαι στον αγώνα τους σου ζητούν την ένοπλη βοήθεια σου εσύ ή περιορίζεσαι σε χαρτούρα ανακοινώσεων ή  αλλίως αν έχεις τα αρχιδαι και την δύναμη στέλνεις βοήθεια.
αλλιώς πάνε οι αμερικάνοι και οι λοιποί ''ιμπεριαλιστές''. γιατί μέχρι να ετοιμάσει το εκστρατευτικό του σώμα ο κος κωσταντινου και οι λοιποί επαγγελματίες επανστάτες αλληλέγγυοι  ο καντάφι δεν θα έχει αφήσει κανέναν ζωντανό.
και μεταξύ μας και οι λίβυοι έτσι και αλλιώς τα πετρέλαια χαμένα τα είχαν, οπότε τους αρκεί να ζήσουν ελεύθεροι πρώτα πρώτα και ζωντανοί, και μετά που ξέρεις ίσως κάνουν αυτοί μια κρατικοποίηση των πετρελαιοπηγών  τους.  και εμεις τότε ξανακάνουμε πορεία κατά της αμερικανικής πρεσβείας γιατί εμείς οι υποψιασμένοι θα ξέρουμε ότι πάλι αυτοί  θα κρύβονται από πίσω .

σε εμάς πάλι την ωρα που εκείνοι μάχονται κατά του καντάφι και των μισθοφόρων του, μας αρκεί μια υποκριτική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. (οι μισθοφόροι παραδόξως δεν είναι τίποτα ιμπεριαλιστές αλλά είναι κάτι φτωχομπινέδες σαν και τους εξεγερμένους που για ψίχουλα δίνουν την ζωή τους για τον τύραννο, για σκέψου το λίγο αυτό) 
και από μέσα μας να ευχόμαστε μην γίνει καμια στραβή και ακριβύνει το πετρέλαιο και έχουμε να κινήσουμε το suv το σαββατοκύριακο για εκδρομούλα λόγω εθνικής εορτής!!!

και όποιος ξέρει  πότε ξεκινάει το εκστρατευτικό σώμα των αντιιμπεριλιστών κωσταντινου, αλέκας, τσίπρα στην υποστήριξη των λίβυων εξεγερμένων ας μας στειλει τότε email να πάμε μαζί τους.
οχι όμως την παρασκευή γιατί είναι αργία. από δευτέρα και βλέπουμε συναγωνιστές μου.


Παύλος ντ. 


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ο παράς και ο φουκαράς ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


η αληθεια ειναι απλη και λογική.
υπαρχουν 2 καταστηματα το ΙΚΕΑ και το ΙλEA. 
το ΙΚΕΑ κατασκευαζει, μεταφερει, εξαγει,εισαγει, κινειται. εχει ασφαλισμενο προσωπικο, ισως να εχει και ημιαπασχοληση καποιο προσωπικο, εχει ιατρικη βοηθεια, εχει παιδοτοπο, οι μισθοι ειναι σχεδον αξιοκρατικοι. καθε χρονο μπαινει μεσα 50.000ευρω. και χρωσταει στις τραπεζες 280.000ευρω. δανειζεται απο τις τραπεζες για να ανοιξει αλλα καταστηματα για να διαφημιστει και υπολογιζει οτι σε 2 χρονια θα ειναι κερδοφορο και σε 9 χρονια θα εχει πληρωσει τα παλαια δανεια.οι δανειστες το εμπιστευονται γιατι όσα εχει πει τα εχει κανει και πληρωνει κανονικα τα δανεια του.
το IλEA εισαγει απο την κινα, πουλαει και πεντε έξι  ντοπια προιοντα, εχει προσωπικο νομμιμο και μαυρο, καποιο δουλευει με ημιαπασχοληση, κάποιο όποτε χρειαστει (οι οποιοι αναγκαστικα κανουν και οποια αλλη μαυρη δουλεια κατσει, αλλοι οι ευνοοουμενοι των αφεντικών πληρωνονται πάρα πολλά και αλλοι παιρνουν ψυχουλα.δεν εχει γιατρο, δεν εχει παιδοτοπο. κάθε χρόνο μπαίνει μέσα για παραδειγμα 10.000 ευρω και χρωσταει 200.000 ευρω. κάθε χρόνο υποσχεται στους δανειστες του ότι σε 2 χρόνια θα γίνει κερδοφορο και ότι κάποτε θα ξεπληρωσει τα παλαια δανεια. για να μπορει να παιρνει δανεια εχει δωσει κατι χρηματακια σε κατι υπαλληλους τραπεζων να μαγειρεψουν λιγακι μωρε τα στοιχεια.
και τα δυο μαγαζια βγαινουν στην αγορα για δανεια. κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να τους δανεισει.. 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ. δανειζουν μονο οσοι τους περισσευουν χρηματα και πιστευουν οτι αν δανεισουν θα τα παρουν πίσω με τον νόμιμο τόκο. αρα οι δανειστες ειναι οι αμεσοι (τραπεζες, founds, mafia) και οι εμμεσοι
(οι καταθετες, οι μετοχοι στο χρηματιστηριο κλπ).
ο μοναδικος λοιπον που εχει απομεινει να δανεισει εισαι ΕΣΥ. 
σε ποιο μαγαζι θα δανειζες;;;;;;;;
αν δανεισεις ενα μικρο ποσό στο iλea τι τοκο θα του βαλεις;;;;;;
τώρα εσύ βγάλε τα συμπεράσματα σου ανέξοδα! σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;


gorillaz. 

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

γαλλικά και πιάνο.

δεν ξέρω για πόσα χρόνια ακόμη θα τρώμε στην μάπα την γενιά και τους απογόνους  του μάη του 1968. ξεδοντιασμένα γεροντάκια της λάθος στιγμής και της απονενοημένης προκατάληψης μας σκοτίζουν για την χαμένη επανάσταση. που μάλλον είδαν από κάποια σοφίτα φοβισμένοι και μας πουλάν το παραμύθι της συμμετοχής τους.
οι αυτοεξόριστοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, φοιτητές της εποχής έχουν κάτσει στον σβέρκο μας για χρόνια, ακόμη και τώρα που βιολογικά θα έπρεπε να εξετάζουν προσφορές από τα γραφεία κηδειών.


πρόσφατα ο αντιπαθής και αμετροεπής αλλά και κάπου κάπου κανονικός θόδωρος πάγκαλος, αντιμετώπισε την οργή των επαναστατημένων συμφοιτητών του 68, από καλοβολεμένα μαθητούδια που επειδή ο περήφανος μισθός του μπαμπά έχασε το επίδομα πλύσης χεριών και έγκαιρης προσέλευσης τα ανάγκασε να περιόρισουν τις δικές τους βολταρίες στην πόλη του φωτός.
και αν ο  πάγκαλος λούζεται πίσω τις δικές του φοιτητικές ανέξοδες μαλακίες από τα γαλλικά αμφιθέατρα, εγώ ο μαλάκας ο έλληνας που δεν έτυχε να ''περάσω'' φιλοσοφική στο παρίσι αλλά τει μεσολλογγιου ιχθυοκαλλιεργιες με τα χίλια ζόρια, γιατί να ακούω να φωνάζουν τον μαλάκα που με αντιπροσωπεύει (θέλω δεν θέλω μιας και η δημοκρατία των συμπολιτών μου τον επέλεξε ως βουλευτή μου)  ως δολοφόνο, επειδή δεν έδωσε άσυλο σε κάθε μετανάστη και ότι κάβλα ήρθε να πει ο καλοβολεμένος φοιτητής του παρισίου.
μετά από τεμπέλη που με έλεγαν οι γερμανοί, ολλανδοί πέρσι, τώρα έχω και τους γάλλους να με φωνάζουν δολοφόνο.

και επίσης ρε μεγάλε τι νομίζεις ότι διαφέρεις απο τον πάγκαλο, τα ιδια σκατα με αυτόν θα γίνεις όταν θα τελειώσεις τις σπουδές σου με τα λεφτά του μπαμπά (φοιτητη του 68) και μου γυρίσεις στην μαμά πατρίδα αηδιασμένος, από τους μαλάκες σαν και εμένα που σπούδασαν στο τει μεσολλογγίου. και αν δεν με πεις κοπρίτη θα είναι επειδή δεν θα σου το επιτρέψει το γαλλικό αξάν. το κοπρίτης  δεν ακούγεται το ιδιο  ωγαίο όπως το  κοπγιτης ε;
ή αντε να γίνεις σαν τον γιωτόπουλο της 17Ν. που επι χούντας χαιρότανε το κρουασάν του στο παρίσι, και άφηνε τον σημίτη να βάζει βόμβες στην χούντα στην ελλάδα και τον παναγούλη, και αυτός είπε να συνεχίσει την επανάσταση με την μεταπολίτευση.
ή αντε να γίνεις καρεκλοκένταυρος σαν τον ζουράρι, τον φέρρη, τον καραμπελιά,τον ρουση. τους ζώντες αλλά τεθνεώτες της χαμένης νιότης τους που καπηλεύονται ανύπαρκτους αγώνες,
αλλα όπως και να είναι, αύριο θα είσαι αυτός που βρίζεις σήμερα.
και μην νομίζεις, ουτε οι μάηδες του 68 κατάλαβαν το πότε μεταλλάχτηκαν σε αυτό που κατηγορούσαν.

μπαμπης κ.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

soul kitchen

ξαναείδα χθες την ταινία του φατίχ ακίν.
μάλλον ότι έχει στήσει  σε αυτήν την κωμωδία δεν αφορά απλά τον ήρωα του τον ζήνο καζαντζάκη, αλλά λιτά και απλά και όλους τους υπόλοιπους ρωμιούς φίλους του. μια ταινία αφιερωμένη σε εμένα και εσένα.
τα μέσα  που ξεχάσαμε να βγάλουμε, τα έξω που αφήσαμε να χωθούν μέσα πιο βαθιά ακόμη, το ατέλειωτο ξέφρενο party, τα ξεχασμένα φρένα, τα κλεμμένα dj set, τον μπλεγμένο αθεράπευτο καταφερτζή, και  την προσμονή σε μια άδεια αίθουσα αναμονής. και έναν πόνο στην ωμοπλάτη από το απίστευτο καμπούριασμα στο γλείψιμο στους επίσης γονυπετείς ιθύνοντες. και το ξέφρενο party που έγινε το βαρετό επετειακό party της συνήθειας.
και τέλος τα δανεικά από την κληρονόμο που μας κεράτωσε. η σωτηρία.
ελπίζουμε ότι είμαστε στην μέση της καμπύλης της ύφεσης, γιατί φοβόμαστε ότι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη. αλλά ελπίζουμε ότι είμαστε στην μέση και ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί.
χρεοκοπήσαμε επίσημα το 2007 όταν με 3χίλιαρα αποζημιώσαμε την ψήφο μας ή την αποχή μας   σε αποενοχοποιημένα πικ νικ σε καμένα εδάφη με χαμένες ζωές. 
και επίσημα  ακούσαμε το the party is over πέρσι, και το μαζί τα φάγαμε. και φωνάζουμε ότι εμείς φάγαμε λιγότερα από τους άλλους. μπορεί να είναι και έτσι. μάλλον επειδή δεν είχαμε τις άκρες τους.
και έχουμε βάλει στην θέση 257 συνανθρώπους μας να απεργούν για εμάς. θα εξιλεωθούμε μέσω αυτών. σύμβολα σε μια πορεία που τα συνθήματα έπρεπε να βάλλουν εναντίον μας. 
στους μετανάστες, στους λαθραίους, στους εισαγόμενους, εγώ δεν τους έβαλα τα ένσημα που έπρεπε, αλλά και πάλι  εγώ τους συμπαραστέκομαι στην απεργία τους και αλληλέγγυος ζητάω από εσένα να τους τα πληρώσεις εσύ. και να με δικαιώσεις ηθικά για τους αγώνες μου.
αυτά μέχρι αύριο γιατί όταν η μουσική αρχίζει να παίζει ξανά, θα βάλουμε τους 257 στην θέση που τους αξίζει, στο περιθώριο, άντε και σε καμιά  πορεία του κόμματος μας να φωνάζουν τα συνθήματα μας. 


και το soul kitsen παίζεται σε ιδιωτική λειτουργία, μόνο εγώ και οι φίλοι μου, και σε καλούμε να έρθεις και εσύ. ασε τις μαλακίες στην άκρη.
δεν χρειαζόμαστε ουτε νταβατζήδες, ούτε δανειστές, ούτε επαναστάτες, ούτε διακοσμητές, ούτε καταφερτζήδες, ούτε εκδικητές.
θέλουμε μόνο εσένα.
το μαγαζί ανοίγει πάλι, στον ιδιο χώρο, και ψάχνουμε για αυτούς που θέλουν να εργαστούμε μαζί τους και αυτοί μαζί μας. θα μας δείτε δίπλα σας, μέσα από το θολό τζάμι.


  
ψάχνουμε την ημερομηνία για την επανεκκίνηση. τώρα, χθες, αύριο.....
χωρίς εγκαίνια και ιστορίες για αγρίους,   κε καζαντζάκη .

γιώργος δ.