Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Οι τέσσερις γάτες

4 άνδρες συζήταγαν για πόσο έξυπνες ήταν οι γάτες τους.
Ο Πρώτος άνδρας ήταν Μηχανικός,
Ο Δεύτερος ήταν Λογιστής,
Ο τρίτος Χημικός, και
Ο τέταρτος ήταν Δημόσιος Υπάλληλος.

Για καυχηθεί στους φίλους του ο Μηχανικός φωνάζει την γάτα του και της λέει,  
"Κλιμακόμετρο, δείξε τι αξίζεις."
Ο Κλιμακόμετρος βάδισε μέχρι το γραφείο, έβγαλε λίγο χαρτί και ένα στυλό και ζωγράφισε χωρίς άλλη καθυστέρηση ένα κύκλο, ένα τετράγωνο, και ένα τρίγωνο.                         
Συμφώνησαν όλοι ότι όντος έξυπνη ήταν η γάτα του.

Αλλά ο Λογιστής υποστήριξε ότι η γάτα του ήταν καλύτερη.  

Έτσι, φωνάζει την γάτα του και της λέει,

"Εξελάκι , δείξε τι αξίζεις."

Ο Εξελάκης πήγε στην κουζίνα και γύρισε με δυο ντουζίνες μπισκότα.Τα χώρισε σε 4 ίσους στίβους από 6 μπισκότα έκαστος.Όλοι χειροκρότησαν το κατόρθωμα του Εξελάκη.
                     
Όμως ο Χημικός υποστήριξε ότι η γάτα του ήταν καλύτερη.
Έτσι, φωνάζει την γάτα του και της λέει,
"Δουσούλα , δείξε τι αξίζεις."
Η Δοσούλα σηκώθηκε, πήγε μέχρι το ψυγείο, έβγαλε ένα λίτρο γάλα, έβγαλε ένα δοσομετρικό ποτήρι από το ντουλάπι και μέτρησε ακριβώς 8 ουγγιές γάλα χωρίς να χύσει μια σταγόνα.
Όλοι συμφώνησαν ότι ήταν πράγματι έξυπνη η γάτα.
                    
Τότε γύρισαν και οι τρεις στον Δημόσιο Υπάλληλο και τον ρωτούν "Η δική σου η γάτα τί κάνει;"
Ο Δημόσιος Υπάλληλος φώναξε τον γάτο του και του λέει,  
"Διάλειμμα, δείξε τι αξίζεις."
Ο Δίαλειμμα πήδηξε όρθιος.......
Έφαγε τα μπισκότα........
ηπιε το γάλα........
Έκανε τα κακά του στις ζωγραφιές του Κλιμακόμετρου.......
Πήδηξε τις άλλες τρεις γάτες.......
Παραπονέθηκε ότι τραυμάτισε την πλάτη του κατά το πήδημα......
Κατέθεσε παράπονο για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.......
Εισέπραξε αποζημίωση από το εργατικό ατύχημα... και
Την κοπάνησε για την υπόλοιπη ημέρα με αναρρωτική άδεια............

Γι' αυτό τον λόγο φίλοι μου, θέλουν όλοι να δουλέψουν στο ΔΗΜΟΣΙΟ!!



δημητρης μ.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

136ευρω, 136 μαύροι κύκνοι


Πέρσι τον οκτώβριο οι ελληνικές εφημερίδες και τα περιοδικά είχαν ανακαλύψει τον κο Νασίμ Νίκολας Ταλέμπ και το βιβλίο του ‘’ο μαύρος κύκνος’’.  Το σκεπτικό του Ταλέμπ βασίζόταν  σε μια έξυπνη μεταφορά: οι άνθρωποι στην Ευρώπη, προτού ανακαλυφθεί η Αυστραλία, πίστευαν ότι όλοι οι κύκνοι είναι λευκοί. Η ανακάλυψη των μαύρων κύκνων επιβεβαίωνε την ύπαρξη του απρόβλεπτου. Ετσι, ο Ταλέμπ ονομάζε «Μαύρους Κύκνους» όλα τα απρόβλεπτα και ακραία γεγονότα του. Έτσι ο   ‘’αιρετικός’’ Ταλέμπ επιτίθεται κατά του «γκανγκστερικού» οικονομικού και πανεπιστημιακού κατεστημένου και προτείνει μια κοινωνία χωρίς κερδοσκοπικό δανεισμό, και διάφορα ακόμη όμορφα λογάκια που πουλάνε βιβλία. (βιβλία που αντί να είναι τζάμπα κοστίζουν 25 και 30 ευρώ οπως και της κα κλαιν και του κου ζιζεκ και ....)

Όμως στην πραγματικότητα αρκούν 136 ευρώ για να σώσεις τα προσχήματα, την αξιοπρέπεια σου, και την χώρα σου. Μερικές φορές αρκούν και 7,5ευρώ.

Ως γνωστόν κάποιοι μυημένοι εδώ και 2 χρόνια ακούνε τις μηχανές στο νομισματοκοπείο να κόβουν δραχμές. Λογικά μετά από τόσο καιρό θα έχουμε κόψει αρκετά τρις δραχμούλες για να ξεχρεώσουμε ακόμη και το παγκόσμιο χρέος αν θέλαμε.
O γκουρού της επιλογής της ελληνικής πτώχευσης κος λαπαβίτσας αρθρογραφεί για την ευτυχία της επιστροφής στην δραχμή. Ξεχνάει να αναφέρει ότι αυτός πληρώνεται σε αγγλικές λίρες και επίσης ότι δεν πρόκειται να καταλάβει μια από την επιτυχία ή την αποτυχία της πρότασης του  δεδομένου ότι ζει και διδάσκει στο λονδίνο και ότι στην ελλάδα έρχεται μόνο για κάτι αρπαχτές τύπου deptocracy και συνεντεύξεων προώθησης βιβλίων και του επιστημονικού του ‘’κύρους’’. Το οποίο κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να εξαργυρωθεί με κάποια θέση σε ψηφοδέλτιο επικρατείας ή έστω με μια θέση στην ακαδημία.  
Ενώ όλοι οι απίθανοι που έλεγαν να την πέσουμε στα ευρωπαία με την χαζομάρα της απειλής της οικονομικής αυτοκτονίας μας μετά το βατερλώ των καννών λένε ότι απλά έφταιγε ο πρωταγωνιστής και όχι η ίδια η φύση του επιχειρήματος. Ο δε συμπαθής  βαρουφάκης για παράδειγμα, εξακολουθεί να αρθρογραφεί και να λέει ότι το timing της απειλής ήταν καθυστερημένο και λάθος, και εξακολουθεί να βρίσκει βήμα σε media να εκφράζει τις τζάμπα μπαρούφες του. Δηλαδή όταν η μπλόφα που έχεις υποστηρίξει δεν πιάνει και σε στέλνει και αδιάβαστο τι άλλο χρειάζεται ρε μάγκα μου για να σκίσεις το πτυχίο σου. Εδώ πρωθυπουργός και παραιτήθηκε, πόσο δύσκολο είναι για ένα καθηγητή να τα τινάξει κάτω από την κωλοκαρέκλα; (πρωθυπουργός σημαίνει μεταξύ άλλων, κάποιος που εκλέχτηκε από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος).
 Πριν από ένα μήνα το ευρωπαϊκό σχέδιο της 26ης οκτωβρίου απορριπτόταν σύμφωνα με τα γκάλοπ από το 80% του ελληνικού λαού και ο τότε πρωθυπουργός μας, είχε δημοτικότητα κοντά στο 19% και την ταμπέλα του προδότη και κατοχικού, η μείζονα αντιπολίτευση απέρριπτε την συμφωνία, και η ελάσσονα είχε βγει στο βουνό.
Ένα μήνα μετά  το 80% του ελληνικού λαού υποστηρίζει τον κο παπαδήμο στην διεκδίκηση επικύρωσης της συμφωνίας της 26ης οκτωβρίου!!!!, ο σαμαράς και ο καρατζαφέρης είναι στην κυβέρνηση  συνεργασίας και υποστηρίζουν αυτό που μέχρι χθες απέρριπταν, και διατηρούν στα κρίσιμα υπουργεία τους ίδιους ακριβώς που κατηγορούσαν μέχρι χθες ως προδότες, ανεπαρκείς, και αποτυχημένους!!!!! Ο δε υπουργός οικονομικών βενιζέλος (εσκεμμένη συνωνυμία!) ακόμη δεν έχει καταφέρει από τον ιούνιο που ανέλαβε να πάρει την 6η δόση, και το μόνο που βρήκε να κάνει είναι να χώσει τον (δίκαιο ή άδικο) φόρο ακίνητης περιουσίας στην δεη και να κάνει αγωνιστή το τεμπελόσκυλο φωτόπουλο!!!
Και εννοείται ότι οι αριστεριστές τσιπρολαφαζάνηδεςκανέλληδες αφού ανακουφίστηκαν από τους νέους μαλάκες που θα ξανατραβήξουν κουπί και θα φέρουν ξανά τα δανεικά πριν κλείσει και ο 902 και η αυγή, και τότε η αγροτική και η εθνική τράπεζα δουν τα δάνεια τους να γίνονται κουρέλια, ευελπιστούν σε εκλογές με αύξηση των ποσοστών τους οπότε και νέα χρηματοδότηση από την αγελάδα του ελληνικού κράτους για τις προεκλογικές δαπάνες και ίσως νέα μεγαλύτερη χρηματοδότηση μετεκλογικά λόγω των νέων αυξημένων ποσοστών!!! .Ναι ακριβώς, Λεφτά θα υπάρχουν. Και μάλιστα για 7% όχι για 3,9%.
Την ίδια περίοδο οι απλήρωτοι επί τρεις μήνες υπάλληλοι της νδ έκαναν πάρτυ δεδομένου ότι η αττικής (κρατική τράπεζα εννοείται!!) έβγαζε νέο δάνειο για το κόμμα, που εξανάγκαζε τον κο σαμαρά να ενυπογράψει τους όρους του χωρίς καμία επναδιαπραγμάτευση!!! Και μετά με την περιβόητη επιστολή-υπογραφή σε μέρκελ κλπ μας απέδειξε αναμφισβήτητα ότι το πάει το γράμμα. Για τους απλήρωτους του πασοκ δεν έχουμε νεότερα.
Η δε ελευθεροτυπία διεκδικούσε νέο δάνειο από την alpha και την πειραιώς για να πληρώσει αποζημιώσεις για απολύσεις!!!. Κυκλοφορούσε δε ένθετο 100σελίδων για το παλαιό μνημόνιο με κριτική και άρθρα για τις συνέπειες του. Όσο αφορά για την  δική της πρόταση βρήκε 2 σελίδες να δώσει. Μόνο που, και αυτές οι δύο σελίδες είχαν εναλλακτική πρόταση ‘’μνημονιακού’’ αρθρογράφου. Το δάνειο τελικά δεν δόθηκε γιατί η ιδιοκτήτρια κα τεγοπούλου (τι σκατά έγιναν οι 100δημοσιογράφοι που πρωτοδιαφήμιζε όταν κυκλοφόρησε ότι ήταν συνιδιοκτήτες;;;) ως μόνη εγγύηση είχε……. την ιστορία της εφημερίδας της. Ίσως όμως κάποια άλλη τράπεζα (κρατική εννοείται!!) μπορέσει να βγάλει το θαλασσοδάνειο και να το στερήσει από την πραγματική οικονομία.
Στο ίδιο αστείο η καταχρεωμένη ελληνική τηλεόραση θρηνεί για το 18% ανεργία απολύοντας εργαζόμενους, προβάλλοντας τούρκικα σήριαλ, και ο χαζόπουλος έχει γίνει ο νέος μεγάλος αντιστασιακός γερμανομάχος ειδικά την ώρα που ως υπάλληλος της γερμανικής εταιρίας ιδιοκτήτριας του alpha συζητάει με τον γερμαναρά προιστάμενο του για τα bonus του. BONUS που πληρώνονται στον ήρωα μεγαλοαστέρα, από τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις απολύσεις των ανώνυμων συναδέλφων του στο ίδιο κανάλι. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Βρίζεις τους άλλους ως γερμανοτσολιάδες την ώρα που δηλωμένα είσαι υπάλληλος των γερμανών ο ίδιος. Και στο alter τα κορό¨ιδα οι εργαζόμενοι μπορούν να βλέπουν στο video τις εκπομπές τραγκα, χατζηνικολάου,χαρδαβελα  κλπ βδέλων να μιλάνε για την λαναθασμένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης (που έχει κόψει τις διαφημίσεις στα μέσα τους), και να την συγκρίνουν με την καταπληκτική οικονομική πολιτική που ακολούθησαν στο κανάλι που δουλεύουν και έχουν μείνει 10 μήνες απλήρωτοι και ο σταθμος στο άρθρο 99.  Όμως ευτυχώς στα ΜΜΕ κυριαρχούν τα λαμόγια και οι ελληναράδες. Και το ένα λαμόγιο έχει καλεσμένο τον άλλο λαμόγιο και κοροϊδεύουν τους μαλάκες εμάς που τους ταϊζουμε.    
  
Την ίδια ώρα που η ελληνική κρατική τηλεόραση απεργεί και υποστηρίζει στις πινακίδες που πετάει αντί για προγράμματος ‘’ότι είναι πλεονασματική και ότι δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό’’,!!!!, κάνοντας με να θαυμάζω τον εαυτό μου για το πόσο μαλάκα με περνάνε όλοι τους εκεί μέσα. 
Δεν ξέρω πόσο σοβαρός αναλυτής μπορεί να θεωρείται κάποιος που ενώ καταρρέει το εργασιακό του περιβάλλον αναφέρεται σε λάθος οικονομικές συνταγές και επιλογές. Αφού αυτός ξέρει τις λύσεις γιατί δεν τις εφαρμόζει;; στην εφημερίδα του στο κανάλι του στο ραδιόφωνο του στο μαγαζί του. Όσο και αντίξοο να είναι το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον το δικό του μαγαζί θα έπρεπε να ξεπερνά τον σκόπελο.  Πώς να ακούσω τις παπαριές του στάθη, του ντερμπεντέρη, του κοζάκη, του καλαμούκη, του ψυχάρη, του δελαστικ. Αφού τα μαγαζιά τους πάνε φούντο;
Πώς να ακούσω τον βαρδά ως σύμβουλο του σαμαρά αφού στα μαγαζιά του απολύει κόσμο συνέχεια; Πώς να ακούσω τον μπένι ως πρωθυπουργίσιμο όταν μια δόση δεν έχει καταφέρει να πάρει 5 μηνες τώρα και την Δευτέρα υποστηρίζει το δημοψήφισμα και την Τετάρτη κάνει κωλοτούμπα; Ως πότε αποτυχημένοι θα φωνάζουν μαλακίες που θα εισακούγονται από ηλίθιους; Ως πότε υπάλληλοι του κοντομηνά, του κουρή, του ταρζάν, του ψυχάρη, της τεγοπούλου και λοιπών λαμογιών θα προασπίζονται την αλήθεια βιάζοντας την; Στο βήμα της κυριακής 27//11 η κα λωρη κεζά κατέληγε το άρθρο της λέγοντας ότι «Είναι µετρηµένοι αυτοί που κάνουν βουτιά στην πισίνα του Σκρουτζ Μακ Ντακ, τους ξέρουµε και εµείς και το υπουργείο. Σε αυτούς να πάνε να ζητήσουν το ειδικό τέλος, όχι στους διαµερισµατούχους.» . Χωρίς να αναφέρει τα ονόματα τους εννοείται, αλίμονο ξέρεις πως είναι να διαπομπεύεις τα ονόματα  των αφεντικών σου;  Ή τι να πεις για τους 21χιλιάδες εξαφανισμένους ασφαλισμένους του ικα που ‘’ξέχασαν’’ να απογραφούν;
Τα τελευταία 10 χρόνια ο κάθε ''μάγκας'' δημόσιος υπάλληλος μας χωνόταν κομπλεξικά για τα 600ευρω των μισθών μας που παίρναμε όταν αυτός πληρωνόταν κάτι διχίλιαρα καθαρά. και έπαιζε τον γάτο που έπαιρνε τα ρεπώ του τις υπερωρίες του, ενώ εμεις οι μαλάκες οι ιδιωτικοί πήζαμε χωρίς ρεπώ και με απλήρωτες υπερωρίες. Και πάντα κατέληγαν ότι αν τράβαγαν κάτι αντίστοιχο, θα είχαν παραιτηθεί στο λεπτό, και θα την έκαναν για ΔΙΚΈς ΤΟΥς ΔΟΥΛΕΙΈς. Εδώ και περίπου εναν χρόνο οι μισθοί τους έχουν πάρει την κατιούσα, οι φόροι τους έχουν τσακίσει, οι υπερωρίες και η λούφα τυπικά κόπηκαν. αν έχετε δει καποιον από αυτούς που δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους να έχει σηκωθεί από την καρέκλα του να την κάνει για άλλες πολιτείες (ιδιωτικές) να τον κάνουμε πρωθυπουργό γιατί θα είναι ο μόνος στην δημοσιονομική χώρα που τηρεί τα λόγια του. Και για να μην το ξεφτιλίσουμε όπως με τον πάγκαλο, δεν αναφέρομαι στους δημόσιους υπάλληλους, αναφέρομαι μόνο στους ''μάγκες ατσαλάκωτους'' δημόσιους υπάλληλους που μας τα έπρηζαν μέχρι χθες σε εμάς και στους συναδέλφους τους. Και αυτό, δεν είναι παρά μια, κομπλεξική αντίδραση μου σε μια χρόνια κομπλεξική συμπεριφορά τους.
Πριν έναν μήνα αυτοί που φώναζαν ως τσολάκογλου και υπηρέτη των γερμανών των γιωργάκη έτρεχαν να κρυφτούν πίσω από την σκιά τους μην και χρειαστεί να ψηφίσουν ναι στην απόφαση της 26ης οκτωβρίου. Αυτοί οι αγωνιστές έτρεχαν να προλάβουν μαζέψουν τον ‘’πουλημένο’’ που τόλμησε να ζητήσει την γνωμοδότηση τους!!!  Η ιστορία είναι γνωστή, φέρε τα λεφτά εσύ και λούσου και το βρίσιμο και την τζάμπα μαγκιά μας. Αλλά δεν γίνεται να παίρνουμε τα ευρουλάκια και να το παίζουμε και αγωνιστές. Ή ο αγώνας ή τα ευρώ. Δεν πάνε και τα δύο μαζί. Στην ελλάδα όμως γίνεται.

Πριν έναν μήνα οι παρελάσεις ακυρώθηκαν όταν ένα τσούρμο ‘’αγωνιστών’’ (που μέχρι πριν ένα χρόνο έτρεχαν με παλαμάκια)  όταν ανέλαβαν την θέση των επισήμων στα στασίδια. Αλλαγή φρουράς. Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν εδώ και χρόνια οι παρελάσεις αλλά αφού γουστάρει η πλειοψηφία δεν μπορώ να κάνω τίποτα πέρι αυτού. Επίσης δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει ένας 15χρονος σημαιοφόρος να μουτζώνει τους ‘’επίσημους’’ ή να απόστρέφει το κεφάλι του, όταν δεν έχει νόημα να υπάρχουν ΄΄επίσημοι΄΄ και παρελάσεις σε εθνικές εορτές. Και επίσης άμα δεν γουστάρεις απλά δεν παρελαύνεις. Όταν παρελαύνεις απλά παίζεις το παιχνίδι που κατηγορείς.
Τα έχουμε ξαναγράψει σκόρπια εδώ μέσα, οπότε ας τα μαζέψουμε λίγο.
Το πάρτυ πήρε τρέλλα στις εκλογές του 2004 ‘’πάρτυ πάρτυ στις 7 του μάρτη΄΄ ήταν το σύνθημα και για 7 χρόνια το ξηλώσαμε όσο δεν έπαιρνε. Μαλακίες για την ελλάδα που είναι γεμάτη πετρέλαιο, που είναι τίγκα στα ορυκτά χρυσάφι και ασήμι, στην ελλαδάρα που γαμάει στην ευρώπη με τις τραγουδιάρες, τους ποδοσφαιρισταράδες, τους ηθοποιάρες που έκαναν καριέρα στο χόλυγουντ, τα φοβερά suv και πόρσε για τους δρόμους του κολωνακίου αλλά και της δυτικής όχθης, ύμνοι για τους καλύτερους πιλότους και καταδρομείς του κόσμου.  Γκρεμίστε τα τείχη για ‘’τους έλληνες που είναι γεννημένοι πρωταθλητές’’ στην ντόπα. Για την νηπιαγωγό που έγινε γιατρός στο πιο ιπτάμενο μεταπτυχιακό . Για τις γαμιστερές ελληνικές τομάτες και καρπούζια, για τον στρατηγό άνεμο και την ασύμμετρη!!! απειλή που έκαψε την μισή χώρα, για τους μπιζνεσμεν βατοπεδινούς, ευχέλαια για τους ιεράρχες παπαφλέσσες χριστόδουλους και αμβρόσιους, για την τσόντα της ελληνίδας θεάς τζούλιας αλεξανδράτου, για την γαμιστερή εξωτερική πολιτική που δένεται στο ρώσικο άρμα(!!), για το βροντερό αχρείαστο αλλά επικοινωνιακό veto του κου playstationκαραμανλη στα σκοπιανά που μας τρέχουν τώρα δικαιωμένοι στην χάγη,  για την ανεξάρτητη θαρραλέα πορεία ύπνου στο κυπριακό.  Και στην ευρώπη των 27 κυριαρχούν οι ‘’συντηρητικοί’’ με 20, και 5 χώρες μέλη είναι ‘’νεοφιλελεύθεροι’’ και 2 ( ισπανοί και πορτογάλοι) είναι ‘’σοσιαλιστές’’. Η ευρώπη έχει στρίψει καρφί δεξιά. Στην ελλάδα σε συνέχεια της παγκόσμιας κουφαμάρας της απογραφής,  το αεπ αυξάνεται επί αλογοσκούφη 35%, για έναν και μόνο λόγο όσο πιο μεγάλο αεπ τόσο πιο μικρό το ποσοστό του χρέους, άρα μπορούμε να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε. Το πάρτυ στην ελλάδα τελείωνει  όταν μετά την έξοδο του ‘’άφαντου’’ καραμανλή, ο νέος έλληνας πρωθυπουργός ‘’σοσιαλιστής’’ και πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς  αποκαλύπτει στα ευρωπαία τον 2ο του 2010 ότι το δημόσιο έλλειμα του 2009 που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση πρέπει να ήταν περίπου στο 11% (μέχρι να καταλήξει οριστικά η μπίλια τον 10ο του 2010 στο 15%) και ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους με νεοκευνσιανη πολιτική επενδύσεων με νέο ελλειματικό προϋπολογισμό και νέα δανεικά. Τότε  ο κος όλι ρεν και η κομισιον σαν να μην είχαν καταλάβει τίποτα μέχρι τότε(!!!), δηλώνουν δημόσια στο νταβός ‘’the party is over’’ και αυτόαπαλλάσσονται των δικών τους ευθυνών και η γερμανίδα νοικοκυρά κα μέρκελ ετοιμάζει το μνημόνιο των φόρων. Την ίδια ώρα στην ελλάδα γίνεται χαμός για το ‘’άδικο’’ ξήλωμα  των υπεράριθμων stagers, συμβασιούχων, και μαζί κάθε κομματόσκυλου που προσλήφθηκε ακόμη και την τελευταία εργάσιμη πριν την ημέρα των εκλογών. Και επιπλέον αποφασίζεται επιτέλους η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. (Αυτοί που φώναζαν τότε, για το άδικο και το αντισυνταγματικό της υπόθεσης, οι ίδιοι ακριβώς γράφουν εδώ και καιρό ότι ο γιωργάκης έχασε 6 μήνες με opengoverment και πράσινα αυτοκίνητα στην αδράνεια, ενώ έπρεπε να είχε δράσει από την 1η μέρα, οι ίδιοι ακριβώς κωλοτούμπες δημοσιογράφοι!!). Τον απρίλιο του 10 το καστελόριζο γίνεται γνωστό παγκοσμίως σε όλα τα δελτία ειδήσεων μιας και ο έλληνας πρωθυπουργός ανακοινώνει την προσφυγή στο ΔΝΤ. Μια πολιτική που δεν μπορεί να επιλέξει και μια πολιτική που δεν πιστεύει σε αυτήν. Και τότε η αντίθετη πορεία και πρόταση από όσους λένε όχι είναι η εξής: Καμία. Απολύτως καμία. Οι μαλακίες για ρώσους, τσάβες, κινέζα, και για δραχμές θα έρθουν με την θεία επιφώτιση πολύ μετά.  Μετά θα παραιτηθεί η σακοράφα γιατί ζητούσε επιτροπή ελέγχου του χρέους λες και δεν ψήφιζε αβλεπί τους προυπολογισμούς σημίτη, ο δημαράς υποσχόμενος ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής την 1/1/11 και μετά το έκανε κωλοτούμπα, ο λιάνης γιατί τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όπως όταν πρωθυπουργός ήταν η ξαδέλφη του δήμητρα, ο οικονόμου γιατί όπως του έλεγε δημοσιογράφος ελληναράς κωστας  ουιλς(!!!) στον ANT1ραδιο πριν κανα δίμηνο ο γαπ είναι αυτιστικός (!!) και ρε μεγάλε  τι σκατά έκανες με ένα αυτιστικό τόσα χρόνια και πόσο καιρό ρε σπίρτο σου πήρε να το καταλάβεις;
Και ότι και να κάνεις ότι και να πεις πέρι αναπτυξιακής πολιτικής κλπ, ξέρεις ότι χωρίς δανεικά δεν γίνεται τίποτα, και τα δανεικά που σου δίνουν είναι για να πληρώσεις τους μισθούς σου και τις συντάξεις σου γιατί για χρόνια μπαίνεις μέσα, και για να πληρώσεις τα προηγούμενα δάνεια σου μοιραία, και για να πληρωσεις τις τραπεζες σου μην καταρεύσουν και σε πάρει από κάτω για αιώνες. Και ότι η ορθολογική απάντηση του κου ολι ρεν στην επιχειρηματολογιά του κέυνς είναι ότι το 2009 κε έλληνα είχατε επίσης ελλειματικό προυπολογισμό 15% αλλά είχατε και ύφεση γαμώ το κερατό μου 1,8%. Εκεί δεν έχεις απάντηση να του δώσεις. Γιατί ξέρεις ότι όσο η κρατική διοίκηση και μηχανή είναι μπουρδέλο όσα και λεφτά να σου δανείσουν για να κάνεις ‘’ανάπτυξη’’ όλα μα όλα θα πάνε στις μαυρες τρύπες της καφκικής κρατικής μηχανής. Να υποθέσω ότι αν δεν ήταν ο σαρκοζί αλλά η σεγκολέν ή ο μαρξ, αν δεν ήταν η μέρκελ αλλά ο φίσερ ή ο κον μπεντίντ ή ο έγκελς να ήταν αλλιώς να ήταν όλη η ΕΕ πράσινη και οικολόγα και αναπτυξη και να κόβει και χρήματα, αλλά και πάλι ευρουλάκια τζάμπα στην ελλάδα δεν θα έδιναν. Όποιος θα δάνειζε στο ilea αντί για το ikea http://sabotaz33.blogspot.com/2011/03/blog-post_14.html ας στείλει το σκεπτικό του να το συζητήσουμε.

Το άλλο ωραίο παραμύθι είναι ότι ο γαπ έλεγε για τιτανικούς και μας έβριζε στα ξένα, βγες ρε μεγάλε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης δες τους τόνους από τα σκουπίδια και την βρωμιά και την αφισσορύπανση, προσπάθησε να κλείσεις ένα ραντεβού στο ικα ή τηλεφώνησε στον οσε να μάθεις τα δρομολόγια ή άνοιξε το χαζοκούτι να δεις ‘’ειδήσεις’’, ή πάρε το taxi από το αεροδρόμιο ή κάνε μια αίτηση να ανοίξεις μαγαζί στην εφορία. Δες σε τι πόλεις  ζεις, κατέβα από το καλάμι. Δες αυτούς, που δίπλα σου καθημερινά βρίζεις ως ηλίθιους, (και πιθανότατα έχεις δίκιο) και μετά βγές και πες στα αλλοδαπά της ΕΕ ότι έιμαστε γαμάτοι και super και όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες εσείς τρώγατε βελανίδια.    


Τον ιανουάριο του 11 το μουσικό περιοδικό δίφωνο πάει για κλείσιμο. Στα blogs γίνεται χαμός από απίστευτο αριθμό ΄΄αναγνωστών΄΄ του περιοδικού: κλείνει ένα καλό περιοδικό, εργαζόμενοι στον δρόμο, η αριστερά να παλέψει,  να αγωνιστούμε να παλέψουμε να σωθεί το ιστορικό περιοδικό, το κεφάλαιο ξεζούμισε τα κέρδη, facebook ομαδα να μην κλείσει το καλό περιοδικό. Ο καθένας μας την μαλακία του. Σε ένα blog γράφω ‘’ότι καλά όλα αυτά, αλλά τα περιοδικά ζουν από διαφημίσεις και πωλήσεις και μάλλον τα 17 ευρω που είχα δώσει εγώ για 2 τεύχη δεν τους έφταναν θα έπρεπε να αγόραζαν και άλλοι, που σκατά κρύβονταν τόσο καιρό πριν αρχίσουν τους κοπετούς;’’. οι απαντήσεις εννοείται, οι προβλεπόμενες. Τελικά ο ''εκδοταράς'' γιαννίκος (αυτός με το χαμένο φπα του alter) μετά από αυτό το ενδιαφέρον από το κοινό (δυνητικά αγοραστικό και αναγνωστικό) συνεχίζει την έκδοση. Εννοείται ότι τα επόμενα τεύχη πούλησαν ακόμη λιγότερο. Εντελώς τζάμπα μάγκες όλοι όσοι έγραφαν τις μαλακίες τους σε blogs και εφημερίδες. Ένα απλό παράδειγμα, και μόνο για 7,5 ευρώ τζάμπα μαγκιάς.

Η ελλάδα σήμερα αγοράζει πετρέλαιο από  το ιραν. Να το ξαναγράψω; Από το ΙΡΑΝ. Για έναν απλό λόγο. Είναι οι μοναδικοί που μας δίνουν με πίστωση. Απλά θυμηθείτε το,  αύριο μεθαύριο, όταν όλοι μας θα αρχίσουμε να λέμε για την ιρανική άνοιξη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για το σκληρό φασιστικό θεοκρατικό καθεστώς.Φέτος τον μάιο έκανα ένα post σε blog φίλου μου που έγραφε για την αραβική άνοιξη και τον μουμπάρακ και του έγραφα ότι σειρά είχε ο καντάφι και ότι υποστήριζα την δυτική βοήθεια ή επίθεση όπως θέλεις πες το, και ότι συμφωνώ με τον γιωργάκη για την ελληνική στάση. Η απάντηση του εύλογα, ήταν η φωτογραφία του γαπ στην σκηνή του  καντάφι. Η απάντηση μου ήταν να  βρει ένα άρθρο της αυγής, της εργ. Αλληλεγγύης, του δρόμου, της αφορμής, οποιουδήποτε έντυπου που ενέκρινε πολιτικά, να γράφει κάτι τόσα χρόνια εναντίον των τυράννων. Χιλιάδες σελίδες και ούτε ένα άρθρο ενάντιον του καντάφι και του μουμπάρακ. Επίσης του πρότεινα να κοιτάξει στο κομοδίνο του την φωτογραφία του πάνω σε καμήλες στην αίγυπτο επί μουμπάρακ σε ταξίδι αναψυχής. Καταλαβαίνω κάθε μαλάκα πολιτικό που πρέπει να αγοράσει πετρέλαιο από το ιραν ή να χαιρετίζει επίσημα τον μουμπάρακ ή τον καντάφι, (ακόμη και ο γεν γραμματέας του ΟΗΕ ο μπουτρος γκάλι ήταν αιγύπτιος και αξιωματούχος άλλωστε του καθεστώτος μουμπάρακ), δεν καταλαβαίνω και δεν αποδέχομαι τον έξυπνο αγωνιστή αριστερόπουλο πολιτικάντη που θα κάνει  τις διακοπές του στην αίγυπτο και την λιβύη και μετά θα μου κάνει και κήρυγμα για τις ευθύνες των πολιτικών. Ρε μεγάλε εσύ τους τάιζες τόσα χρόνια. Εσύ τους άφηνες συνάλλαγμα την ώρα που πηδούσαν τους λαούς τους.
  

Σκέψου ότι μένεις σε ένα μικρό ελληνικό νησί, ζεις και εργάζεσαι και παράγεις μαζί με τους άλλους λάδι και τουρισμό, τα έσοδα σας είναι από τις πωλήσεις λαδιού από τους τουρίστες και από τους μετανάστες σου σε άλλες πόλεις ή χώρες. Είσαι σε ένα κλειστό κύκλωμα. Όταν αρχίσεις τις εισαγωγές προϊόντων από άλλες πόλεις ή τρελαθείς στα ταξίδια ανά τον κόσμο, η ισορροπία του κλειστού συστήματος παύει, το ισορροπημένο κλειστό σύστημα σου άνοιξε από εσένα. Κάποια στιγμή στο νησί σου τα χρήματα που κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι θα ελαχιστοποιηθούν και θα ξεμείνετε από χρήματα. Κάπως έτσι παίζει και με το ευρώ. Ανεξάρτητα τι κάνουν οι κοινοβουλευτικοί σου εκπρόσωποι και πόσο μαλάκες μπορεί να είναι (μαζί και εσύ που τους ψήφιζες) από εμένα και εσένα εξαρτάται η ρευστότητα και η πραγματική οικονομία. Όταν όλοι το 2002 στρογυλλοποίησαν τις τιμές όπου γούσταραν και όταν όλοι μας ξεκολιάστηκαν στα ταξίδια στο εξωτερικό με διακοποδάνεια και τα εισαγόμενα με καταναλωτικά δάνεια μην ψάχνουμε πολύ για το ποιοι έκαναν την μαλακία. Συνειδητά. Μόνος εγώ ή εσύ δεν μπορούμε να αλλάξουμε το ρουν. Προχθές αγόρασαμε όπως συνηθίζουμε στο ελληνικό supermarket ελληνικά προϊόντα, διαπιστωμένα ακριβότερα από τα αντίστοιχα εισαγόμενα, (επειδή (αυτήν την περίοδο), μπορούμε να πληρώσουμε την οικονομική διαφορά τους). Αγόρασαμε και ένα ελληνικό ‘’παραδοσιακό’’ προϊόν γάλακτος ‘’κεφίρ’’ ελληνικής εταιρίας. Καταναλώνοντας το, διάβασα  στην συσκευασία του barcode από 520 δηλαδή ελλάδα, κεφίρ ‘’παραδοσιακή συνταγή’’, μακεδονική βιομηχανία γάλακτος και επιπλέον ‘’από γάλα προέλευσης 100% γερμανικό’’. Κλείνει η παρένθεση ξεκινάνε τα θαυμαστικά. Εδώ είναι που ο καημένος ο λαπαβίτσας πέφτει στην μέρα της μαρμότας.
  
Εδώ και 3 χρόνια οι ΗΠΑ, η βραζιλία, η ιαπωνία αντιμετωπίζουν την κρίση ρευστότητας με τον πιο απλό τρόπο. Κόβουν, τυπώνουν χρήμα. Έτσι απλά. Γιατί το χρήμα είναι ένα κομμάτι χαρτί και είναι τζάμπα σχεδόν. Και ο πληθωρισμός τους διαφέρει ελάχιστα προς τα πάνω από αυτόν των χωρών της ΕΕ (η οποία δεν τυπωνει χρημα). Στην ελλάδα οι περισσότεροι λένε κάτι εξίσου απλό ευρωομόλογο, όμως δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Κάποιος το είπε πρώτος (μάλλον ο γιωργάκης) και από τότε το ξεφουρνίζουμε όλοι μας. Όμως ευρωομόλογο σήμαίνει μεταξύ άλλων κανόνες οικονομικοί για τους προϋπολογισμούς και τα οικονομικά κάθε χώρας. Δεν γίνεται να εγγυάται για σένα σήμερα ο γερμανός ή αύριο εμείς ως ευημερούσα στους αριθμούς οικονομία για τους κακοπληρωτές πολωνούς ας πόυμε ή για τους σκοπιανούς αύριο. Πως θα σου φαινόταν ρε μάγκα τσίπρα αν αύριο δάνειζες την αλβανία ή όποια άλλη χώρα είναι να μπει στην ΕΕ και είχε χρέος 500% του αεπ της.
Στην ισπανία το δημόσιο χρέος φτάνει το 69,6% του αεπ ενώ της κυρίαρχης γερμανίας στο 81,7%. Αύριο η ψαλίδα μπορεί να έχει ανοίξει και άλλο. Η γερμανία πριν μισό αιώνα ήταν μια κατεστραμμένη χώρα.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού να κάνει δημοψήφισμα αν θέλει ή όχι να είναι μέλος μιας συμμαχίας, μια οικονομικής ένωσης, αν θα έχει δραχμή ή αν θα έχει ευρώ, αν θα δεχτεί ή όχι μια απόφαση δανεισμού. Όπως επίσης είναι αναφαίρετο δικαίωμα και των υπολοιπών μελών αυτής της ένωσης να ψηφίσουν αν θα εγκρίνουν ή όχι την απόφαση. Είναι απλά θέμα δημοκρατίας.
Το βασικότερο όμως είναι θέμα ευθύνης. Πας και ψηφίζεις και δεν κρύβεσαι πίσω από μαλακίες. Ούτε παρασύρθηκες από τα λεφτάυπάρχουν, ούτε από επανίδρυση ούτε από την γοητεία της αλέκας ούτε τίποτα, μια απλή απάντηση, απλά ναι ή όχι.
Και αν θες ζητάς και άλλας ερωτήματα ευκαιρία είναι , να ψηφίσεις για την βουλευτική ασυλία, για την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, για την στρατιωτική θητεία, για όλα τα μεγάλα που κουβαλάμε αναπάντητα σε αυτόν τον τόπο για δεκαετίες.

Η μαλακία που είπε κάποτε ο μιτεράν και αναμάσησαν όλες οι τηλεοπτικές κουράδες ότι δεν απαντάς στο ερώτημα αλλά σε αυτόν που ρωτάει. Μόνο ο ηλίθιος δεν απαντάει στο ερώτημα, αλλά απαντάει σε αυτόν που ρωτάει. Ξέρουμε ότι παρα πολλοί είμαστε ηλίθιοι αλλά τουλάχιστον ας το πείτε σωστά. Και να μας το πείτε και δημόσια. Σας θεωρούμε ηλίθιους και για αυτό καλύτερα μην απαντήσετε.
Όσα ευρώ και να χάθηκαν ή να κέρδισαν κάποιοι από το δημοψήφισμα ή δολλάρια ή γεν δεν ενδιαφέρει κανέναν. Όποιος παίζει στοιχήματα και ιππόδρομο πότε χάνει πότε κερδίζει. Και παίζει κάθε ημέρα και με οποιαδήποτε αφορμή από τα γκολ του μέσι,  μέχρι την έκρηξη στα πυρηνικά εργοστάσια. Απλά παγκοσμιοποίηση. Και επίσης χέστηκα αν ο ρουμπινί έχασε λεφτά ή τα κέρδισε ο σόρρος. Κάθε μέρα αυτό κάνουν. 

Ο βαρουφάκης για πχ έλεγε πολύ ωραία ότι στις ΗΠΑ η κεντρική κυβέρνηση όταν βλεπει (λέμε τώρα ) ότι το οχάϊο έχει τα οικονομικά της ελλάδας τότε κάνει-αποφασίζει επενδύσεις στο οχάιο, ενώ εδώ η γερμανία δεν κάνει το ίδιο. Ναι συμφωνώ, αλλά δεν λέει ότι θα πρέπει να έχουμε μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση και εμείς για παράδειγμα να παίρνουμε το υπουργείο ναυτιλίας και η γερμανία το υπουργείο οικονομικών και την προεδρία ίσως. 
(άσχετο) σε μια βρύση σε πλατεία  στην αθήνα ο γαμάτος έχει γράφει το καταπληκτικό "εδώ έπινε νερό η μαρία δαμανάκη". Πως άραγε οι ευρωπαίοι αποθεώνουν την δαμανάκη ως επίτροπο για την αλιεία και εμείς άχρηστη την ανεβάζαμε άχρηστη την κατεβάζαμε; 

Απλά το δημοψήφισμα θα το ξαναβρούμε μπροστά μας.
O γαπ ίσως μας τελείωσε ίσως και όχι. Και ο λόγος που κατέβηκε από το τρένο είναι ότι ήξερε ότι μόνος του έναντιον όλων δεν πήγαινε άλλο,  και κάθε δόση και κάθε ψηφοφορία θα ήταν κάθε φορά η τελευταία. Για αυτό και το δημοψήφισμα και η κάθοδος. Σε μια πολιτική που δεν πίστευε και που στην πραγματικότητα δεν μπορούσε και δεν μπόρεσε να εφαρμόσει. Ψήφιζαν τις πιο αντιλαικές πολιτικές, τις πιο λάθος πολιτικές ίσως,  έτρωγαν τα γιαούρτια και το πολιτικό κόστος, αλλά οι εφαρμογές δεν πραγματοποιούνταν ποτέ. Το βαθύ κράτος σταματούσε τα πάντα. Δεκέμβριος του 11 και 600χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν ελεγχθεί. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται να αναφέρεις. Το βαθύ κράτος εναντίον της αληθινής οικονομίας. Εναντίον της αληθινής κοινωνίας. Ο φωτόπουλος και ο μπαλασόπουλος  και οι άλλοι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές από την μια, και από την άλλη ο γαβαλάς και ο πετζετάκης και ο τράγκας και ο ψωμιάδης και τα λοιπά λαμόγια, και στην μέση εμείς. Οι ξεζουμισμένες κότες. Που δεν είμαστε και τίποτα άγιοι!!  

Την δεκαετία του 70 του 80 του 90 η ελλαδα μπορούσε να τυπώνει χρήμα. Όμως το τεράστιο χρέος της δημιουργήθηκε ακριβώς τότε. Αν έχεις λογική απάντηση δώστη μου. (μην μας σκοτίζεις όμως με το παραμύθι με τις ξεπουλημένες κυβερνήσεις και πολιτικούς, και τον καημένο αθώο έλληνα ψηφοφόρο που πουλιόταν για την ψυχή της μάνας του).
Με 136 ευρω κάθε έλληνας πολίτης μπορεί αν θέλει να αγοράσει μια μετοχή  της εταιρείας ύδρευσης αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ)με σκοπό την εξαγορά από τους πολίτες του 40% και της διαχείρισης (management) της ΕΥΑΘ, προκειμένου να μην ιδιωτικοποιηθεί σε ξένους ή σε μεγαλοκαρχαρίες. Οι λύσεις είναι απλές, είναι δίπλα μας και εμείς αντί για αυτές αναζητούμε verbaλισμούς που μας κάνουν μέρος του προβλήματος και όχι τον δρόμο της λύσης.

Είμαστε σε μια ένωση επειδή το επιδιώξαμε και το ‘’επιβάλλαμε’’ σε συμπατριώτες μας που πιθανότατα να μην ήθελαν,(αν πιστέψουμε το ΚΚΕ) ψηφίζοντας τα κόμματα που υποστήριζαν την συμμετοχή μας στην ΕΕ και στην ΟΝΕ. Το ότι σήμερα όλοι οι ευρωπαίοι μπορεί να έχουν μαλάκες ηγέτες και να ασκούν λάθος πολιτική δεν σημαίνει ότι τα παρατάμε και την κοπανάμε, αλλά ότι την παλεύουμε μέχρι να τα καταφέρουμε και μέχρι τότε ανεχόμαστε τους μαλάκες ευρωπαίους. Όπως ανεχόμαστε και τους μαλάκες έλληνες από εμάς άλλωστε. Νομίζω ότι το κάνετε κάθε μέρα στην ζωή σας από την εργασία σας έως την σχολή σας και την παρέα σας. Όχι πάντα, όχι για πάντα. Πόσο μάλλον όταν τα έχουμε κάνει μπουρδέλο από μόνοι μας ως επί το πλείστον;
Επίσης όταν λέμε κυβέρνηση συνεργασίας ή μάλλον σκέτο συνεργασία,  σημαίνει ότι θα είμαστε όλοι μαζί όσοι συμμετέχουμε σε αυτό και οι γιωργάκηδες και οι δοξιάδηδες και οι βαρουφάκηδες και οι τράγκες και οι κουρήδες και οι τσίπρες και οι αδώνιδες. Έτσι είναι δυστυχώς, στην ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πάμε όλοι μαζί, κουτσοί στραβοί στον άγιο παντελεήμωνα! Και ο καθένας αναλαμβάνει από μια ευθύνη και προσπαθούνε να τα καταφέρουμε. Αν και όταν τα καταφέρουμε, τότε εννοείται τα ξανασπάμε, είναι πολύ εύκολο αυτό. Σε αυτό δεν παιζόμαστε. 

Οι μαύροι κύκνοι  είμαστε εμείς και οι άλλοι, είμαι εγώ και εσύ.
Εξάλου επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, οι μαύροι κύκνοι δεν είναι σκέψη του βερμπαλιστή εξυπνάκια βιβλιοπώλητη Νασίμ Νίκολας Ταλέμπ. Ο καρλ ποπερ από το 1935 υποστήριζε:  Το κριτήριο της διαψευσιμότητας βασίζεται σε μια λογική ασυμμετρία που υπάρχει μεταξύ επαλήθευσης και διάψευσης.  Αν και, άσχετα από το πόσους άσπρους κύκνους και αν παρατηρήσουμε, δεν δικαιούμαστε να πούμε ότι: «Όλοι οι κύκνοι είναι άσπροι», εντούτοις, είναι δυνατόν η πρόταση αυτή να διαψευστεί αν παρατηρήσουμε έστω και έναν κύκνο άλλου χρώματος (π.χ. μαύρου).
Εμείς μπορούμε να κάτσουμε να αναμασάμε ατάκες και να βλέπουμε χαζόπουλους και λαμόγιους στην tv και να ακούμε αυτοαποκαλούμενους οικονομολόγους εθνοσωτήρες  ή μπορούμε να αρχίσουμε και να βάζουμε το μυαλό μας να σκέφτεται. Να σκέφτεται το όλον και όχι μόνο την πάρτη του. Ακόμη και να καταλήγουμε σε συμπεράσματα που μας πληγώνουν και μας αδικούν αλλά είναι η μόνη αλήθεια! 

γιώργος δ.