Κυριακή 13 Μαΐου 2012

1+1=2 ακόμη


Το ότι η ελλάδα συνεχίζει να υφίσταται ως κράτος, εξαρτάται από 2 σημαντικούς παράγοντες: ο πρώτος είναι η χρηματοδότηση από την ΕΕ ΕΚΤ και ΔΝΤ και ο 2ος ότι στις ελληνικές τράπεζες υπάρχουν παρκαρισμένα 165δις ευρω, και ότι επίσης σχεδόν εξυπηρετούνται τα 245δις που έχουν δώσει σε δάνεια οι τράπεζες. Άλλα  70 ελληνικά δις ευρώ την έχουν ήδη κάνει για εξωτερικό μεριά, αλλά οι υπόλοιποι εξακολουθούν να έχουν τις οικονομίες τους στην ελλάδα, είτε επειδή δεν μπορούσαν, είτε επειδή έτσι ήθελαν. Αν συνεχιστούν όμως οι μαλακίες από άσχετους τύπους όπως γλέζο, στρατούλη και τσίπρα, το πιθανότερο είναι η ψυχολογική πίεση μιας απομάκρυνσης έστω 20δις από τα θησαυροφυλάκια των τραπεζών σε  μαξιλαροθήκες και σεντούκια στα σπίτια των ιδιοκτητών τους, τότε θα μας πάρει όλους ο διάολος. Το συνεπακόλουθο ντόμινο θα γκρεμίσει κάθε μνημόνιο και κάθε καταγγελλία του και κάθε κόμμα του ευρώ και της δραχμής, όπως και κάθε έννοια ελληνικής οικονομίας ή ελληνικού κράτους. Κάπως έτσι είχε καταρεύσει η αργεντινή. Το  μνημόνιο δεν θα παύσει από την καταγγελλία του alex και του καμμένου ή των χρυσών αυγών, το μνημόνιο θα παύσει επειδή θα τρέχουν όλοι πανικόβλητοι από τα ΑΤΜ στα supermarket για κονσέρβες. Με εξαίρεση τα 70ελληνικά δις ευρώ της ελβετίας που θα αγοράσουν τζάμπα και ανώδυνα την χρεοκοπημένη και λεηλατημένη ελλάδα όταν επαναπατριστούν. Τώρα πάντως ξέρεις, ποια κόμματα ψήφισαν οι ιδιοκτήτες τους, στις εκλογές της 6ης μαίου. Όταν δεν ξέρεις κάτι στα οικονομικά δεν μιλάς, ούτε κινδυνεύει κανείς, ούτε χάνεις και ψήφους στο κάτω κάτω. Απλό, δεν είναι ανάγκη να μιλάμε για ότι δεν γνωρίζουμε. Να χρεοκοπήσω επειδή το θέλει το 51% των πολιτών ok πάω πάσο, όχι να χρεοκοπήσω όμως γιατί θέλει  να μιλήσει ο γλέζος στα κανάλια ρε γαμώτι  μου……………. . Όχι και  από τζάμπα μαλακίες των ‘’οικονομολόγων’’ γλέζου, στρατούλη, τσακαλώτου κλπ. Μπορεί οι μαλακίες που λέμε να είναι τζάμπα, αλλά ενίοτε κοστίζουν σε αυτούς που τις ακούν και τις πιστεύουν. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ σε αυτούς που μιλάνε, αλλά κυρίως σε αυτούς που ακούνε. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.

Το ποσοστό φτώχιας στην αργεντινή το 2002 επί ΔΝΤ ήταν 25% και το χρέος της 74% όταν και χρεοκόπησε. Το 2005 το ποσοστό φτώχιας της ανεξάρτητης από το ΔΝΤ αργεντινής έφτασε το 50%.  Το 2005!!!! Τρία χρόνια μετά την απομάκρυνση του ΔΝΤ!!! Το 2012 το ποσοστό φτώχιας είναι 30%, δεν την δανείζει κανείς, ο ανεπίσημος πληθωρισμός 23%, και η ανεπίσημη ανεργία 20%, το νόμισμα της έχει υποτιμηθεί στο 25% της αξίας του 2001, και η οικογενειοκρατία κίρσνερ κρατεί καλά. Πρίν λίγες μέρες ανακοίνωθηκε η εθνικοποίηση της πετρελαιϊκής εταιρίας  ΥPF καταβάλλοντας το τίμημα στην ΙΣΠΑΝΙΚΗ (!!!)  repsol για το 57% των μετοχών της (η repsol διεκδικεί 8δις ευρώ) με μόνο λόγο να προλάβει να την πουλήσει αυτή στους κινέζους και όχι η repsol. Ποσοστό 25% της εταιρίας εξακολουθεί να ανήκει στην πάμπλουτη οικογένεια εσκενάζι και δεν πρόκειται να το ακουμπήσει κανένας ‘’τσεγκεβάρας’’. Ο μηνιαίος μισθός στην αργεντινή είναι 380ευρώ. Ο μηνιαίος μισθός της  προέδρου κίρσνερ είναι 5χιλιάδες ευρώ.   
Στις εκλογές της 6η μαίου αν βάλεις απλή αναλογική η κατανομή των εδρών είναι περίπου έτσι: ΝΔ 61 βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 59, ΠΑΣΟΚ 42, ΑΝΕΛ 32, ΚΚΕ 29, χρυσή αυγή 22, ΔΗΜΑΡ19, οικολόγοι 9, ΛΑΟΣ 9, ντόρα 8, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 6, δράση 3, κατσέλη 1,  ανταρσία 1. Αναρωτιέμαι πόσο μαλάκας είμαι γιατί όπως και να τα βάλω alex, δεν βγαίνει αριστερή πλειοψηφία στην βουλή με απλή αναλογική. Κάπου κάνω λάθος και μόνο η αριθμητική του alex μπορεί να με βοηθήσει (ή μάλλον η λογική του).
 Οι επόμενες εκλογές μπορούν να γίνουν με απλή αναλογική χωρίς καμία νομοθετική ρύθμιση. Ο συριζα ως σχηματισμός κομμάτων και ως πρώτη επιλογή των ελλήνων, δεν δικαιούται να λάβει (βάσει του ηλίθιου εκλογικού νόμου) το bonus των 50 εδρών οπότε η απλή αναλογική συντελείται στην πράξη, παρά την άρνηση των 2 πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων. Το πρώτο ‘’κόμμα’’ ο σύριζα δεν ‘’δικαιούται’’ ως σχηματισμός τις 50 έδρες οπότε αυτές μοιράζονται αναλογικά σε όλους. Απλή αναλογική  στην πράξη, όχι στα λόγια. Τότε όμως γιατί ο συριζα τρέχει να αναγνωριστεί νομικά ως ένα κόμμα και να ‘’υφαρπάξει’’  τις πενήντα έδρες στις επόμενες εκλογές;;;; Απλό, άλλο εμείς, άλλο αυτοί. Την αναλογική θα την κάνουμε μετά τις εκλογές ώστε αν βρεθούμε αντιπολίτευση μετά να μην την πατήσουμε!!
Αν πάλι κατατάξεις τα κόμματα σε 2 κατηγοριες φιλευρωπαικά και αντιμνημονιακά καταλήγεις στην ισοπαλία.  ΝΔ+ ΠΑΣΟΚ + ΔΗΜΑΡ +οικολόγοι + ΛΑΟΣ + ντόρα + ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ + δράση βγάζουν 50,4% επί των ψηφισάντων.  ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ + ΚΚΕ  + ανταρσία  + κατσέλη + καζάκηςπαπαθεμελής + δεν πληρώνω+ λεβέντης + κκεμλ + εεκ + κλπ βγάζουν 42,4% επί των ψηφισάντων. Αν θέλουν και την χρυσή αυγή μαζί βγάζουν 49,4%.  Μάλλον εκείνο το δημοψήφισμα που είχε πει ο γαπ θα είχε βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Μπορεί και όχι.

Και κάτι βασικό, από πού και που εμείς είμαστε μνημονιακοί και μαλακίες, από πότε η δημαρ, το πασοκ η δημιουργία ξανά δεν ξέρω και εγώ ποιος άλλος, θέλουμε να γαμιόμαστε και όχι να κωλοβαράμε τζάμπα και βερεσέ και τζάμπα μάγκες. 
πριν από 2 ημέρες έστειλα την επθιστολή σαμαρα σε ενα φίλο μου συριζαιο και του είπα ότι αυτή είναι η επιστολή τσίπρα, γιατί δεν υπήρχε καμία διαφορά. Από πότε η λέξη καταγγελλία του μνημονίου στα ελληνικά, μεταφράζεται ''επανεξέταση του στρατηγικού πλαισίου'' στα αγγλικά. Όσο σκατά αγγλικά και να ξέρει ο alex η λέξη καταγγελία όπως μπορει και να δει στο google μετάφραση είναι MEMORANDUM complaint. Το πιο εύκολο θα ήταν ο κουβέλης, το πασόκ και η νδ να ζητούσαν από το σύριζα να φτιάξουν οικουμενική με σκοπό  ''επανεξέταση του στρατηγικού πλαισίου''.  Ο alex δεν θα μπορούσε να πει όχι. Επειδή όμως τα συνθήματα που διαλέγουν τα κόμματα έχουν πλάκα, και  επειδή ο συριζα δεν σεβάστηκε την ψήφο του ελληνικού λαού για συνεργασία και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, στις επομένες εκλογές ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ.  
Άσχετο, όταν οι εκλογές αυτές είναι οι ιδανικές για εσένα, και τα χαρίζεις και όλα και χρέη και δάνεια και υπόσχεσαι αυξήσεις και συντάξεις τρελές και απαγόρευση απολύσεων, και κρατικοποίηση τράπεζων και ότι γουστάρεις, και σε ψηφίζει το 1,19% μόνο, το μαγαζάκι το κλείνεις και πας σπίτι σου εσύ και οι 15 συνιστώσες σου. Ή πας στο συριζα ή το κκε. Οποιοδήποτε άλλο κόμμα θα την έκανε επι τόπου, όχι όμως η ανταρσία. Αν δεν είσαι πρόεδρος ή έστω γραμματέας μιας εκ των 15 συνιστωσών πως θα προχωρήσεις στην ζωή, που να τρέχεις φίλε γιάννη από πρόεδραρα σε απλό μέλος του σύριζα; Τέτοια εμμονή εσύ η ανταρσία, και ο πρόεδρος βασίλης λεβέντης. Και δεν λες επιτυχία το 1,19% όταν εσύ, ο χάγιος και ο κωσταντίνου έχεις στείλει την χρυσή αυγή στο  6,97%.
Την ημέρα των εκλογών σε γνωστό στέκι κατάληψη (δεν το συζητάμε, και γαμώ τις κατάληψεις!!!!, μπαίνεις μόνο όταν παίζει στο μέρος ένας από τους 5 κλειδοκράτορες!!!) το πανώ έγραφε ‘’αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν απαγορευμένες’’. Δεν ξέρω να πω κάτι  για αυτό. Αλλά ξέρω ότι με την ίδια λογική, ότι αν οι συγκεκριμένοι καταληψίες ήταν επικίνδυνοι για το σύστημα θα τους είχαν ήδη μπουζουριάσει. Άρα με την ίδια λογική ή είναι μέρος του συστήματος μιας και προτείνουν ‘’αποχή ρε’’ , ή είναι οι φυσικοί διάδοχοι του τσεγκεβαρα και του μπακούνιν μαζί, και το σύστημα δεν τολμά να τους αντιμετωπίσει. Όπως τον ντάνο κρυστάλλη, ένα πράγμα.
Το 1992 ο κος Μ.Κ.  μεταξύ κκε και συνασπισμού διάλεξε τον 2ο επειδή είχε υπερψηφίσει την ευρώπη και το μάαστριχτ (δηλαδή <3% έλλειμμα, χρέος <60%, πληθωρισμός <1,5 του μ.ο. της ΕΕ κλπ. Το 2012 ο κος Μ.Κ. ψήφισε συριζα μαζί με όλο τα βαθύ πασοκ και το βαθύ κράτος και τον φωτοπουλο της ΔΕΗ, και  μαζί με όλους τους ανέμελους συνομήλικους εμένα και του alex, και μαζί με όσους νεολαίους <30 ετών δεν ψήφισαν χρυσή αυγή. Έτσι γιατί αυτό που ψήφισε το 1992 δεν τον αφορά πια, το άφησε πίσω του. Έκανε μια μαλακία.  Έτσι είναι η ζωή.
Το 2003, τέλος σημίτη, το χρέος ήταν 109% του ΑΕΠ, και 167δις ευρώ, το έλλειμα ήταν 5,6%. Το 2009, τέλος καραμανλή, το χρέος ήταν 127% του ΑΕΠ, και 298δις, το ελλειμα ήταν 15,4%. Το 15,4% έλλειμα, ήταν πρωτογεννές 24δις ευρω και 12δις για τόκοι. Αν το 2009 κάναμε παύση πληρωμών και μηδενίζαμε το χρέος μας των 298δις, και παρόλα αυτά βρίσκαμε κάποιους που θα μας δάνειζαν έστω με 4,5% για να καλύπτουμε τα ετήσια ελλείματα των 24δις για μισθούς και συντάξεις και για την λειτουργία του κράτους, και αν υποθέσουμε ότι κανένας δεν θα σήκωνε τα χρήματα του από τις τράπεζες και όλα συνέχιζαν να δουλεύουν ‘’κανονικά’’ όπως και πριν,  φέτος στο τέλος του 2012 θα είχαμε νέο χρέος 75δις ευρω. Και του χρόνου στο τέλος του 2013 δημόσιο χρέος 103δις ευρώ. Έτσι απλά. Γιατί στο μαγαζάκι μας μπαίναμε μέσα 24δις ευρώ.
Και για όσους λένε ότι φέτος το πρωτογεννές έλλειμμα είναι μόλις 2δις ευρώ και ότι τώρα μπορούμε να κάνουμε παύση πληρωμών ανέξοδα σχεδόν, αρκεί να καταλάβουν ότι τα 22δις ευρώ που μειώθηκε το έλλειμα μειώθηκε με αυτά που κατηγορούν: φόρους, χαράτσια, απολύσεις stage και εποχιακών, μείωση δαπανών. Άρα αύριο το έλλειμα σου θα ήταν πάλι 24δις ευρώ. Και σε μόλις 4 χρόνια θα ήταν 100δις ευρώ και πάλι. Το καταλαβαίνεις δεν το καταλαβαίνεις, σου αρέσει δεν σου αρέσει.        
Λέμε ότι το χρέος μετά το κούρεμα που έγινε το 2019 θα είναι όσο το 2009, άρα σπουδαία τα λάχανα. Μαλακίες.  Το χρεός χωρίς το εθελοντικό κούρεμα των 100δις και με βάση ότι 150δις (δάνεια της ‘’χρυσής’’ περιόδου  2004-2009 ) έληγαν την 5ετία 2010-2014 το χρέος και έστω χωρίς καθόλου πρωτογενές έλλειμα, (θαύμα!!!) θα ήταν τουλάχιστον 570δις ευρώ το 2019. Δεν νομίζω τα 290δις ευρω να είναι το ίδιο με 570δις. Απλά για άλλη μια φορά θα αναβάλλαμε το πρόβλημα για το μέλλον.
Το εμπορικό έλλειμα το 2009 ήταν 35δις ευρώ, δηλαδή κάθε χρόνο 35δις ευρώ έφευγαν σε αγορές και ταξίδια για το εξωτερικό, και εμείς τα αναπληρώναμε με χαμηλότοκα  δάνεια 1% που έπαιρναν οι τράπεζες μας από την ΕΚΤ και μας τα χορηγούσαν με 5%. Η μεγάλη ζωή είχε έξοδα.
   Αν δεχτούμε σύμφωνα με τον alex ότι ‘’κάποιοι έλληνες δεν είναι και τόσο έλληνες’’ και αν υποθέσουμε ότι είμαι τσέχος  και ότι έχω δικό μου δημόσιο χρέος  4&% του δικού μου ΑΕΠ, και έχω μέσο μηνιαίο μισθό 300ευρώ, γιατί ο μαλάκας αντί να πληρώνω για το δικό μου χρέος να δανείζομαι για να δανείζω στους κατά πολύ πλουσιότερους από εμένα έλληνες. γιατί να δανείζεται ο ιταλός με 7% για να σας δανείζει με 3,5%. Και γιατί γαμώ την αδικία μου, μου το δικό μου χρέος δεν είναι επαχθές, και είναι το δικό σας;
Και γιατί δεν είναι επαχθές το χρέος της  USA που όπως μου λέει το ξαδελφάκι μου από την yuta δανείζεται ‘’καλοπροαίρετα’’ για να ‘’σώσει’’ τον κόσμο από τους κακούς μπιν λάντεν, καντάφι, σαντάμ, ιραν και είναι το επαχθές το χρέος της ελλάδας που έχει πάρει 200δις ευρώ επιδοτήσεις από την ΕΕ; Και γιατί δεν είναι επαχθές το χρέος των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων από την τότε ναζιστική γερμανία; Ή μάλλον είναι επαχθές για αυτό δεν δίνουν ούτε και ένα ευρώ!! Και γιατί να μην καταγγελθούν τα χρέη όλων των κρατών και να καταγγελθεί μόνο της ελλάδας; Ναι σωστά γιατί τότε θα γίνει της πουτάνας και θα διαλυθεί το σύμπαν, και εμάς των ελληναράδων μας συμφέρει να καταγγελθεί αποκλειστικά και ΜΟΝΟ το δικό μας χρέος. ΟΧΙ των υπόλοιπων κρατών, όχι των υπόλοιπων λαών. Αυτοί να χρωστάνε τα κέρατα τους για να διατηρείται η παγκόσμια ισορροπία που θέλει την ελλάδα 25η πιο πλούσια χώρα παγκοσμίως.  

Το ευχάριστο είναι σε αυτήν την βουλή θα είναι 5 πασοκοι βουλευτές του συριζα, 21 γορίλλες βουλευτές με χρυσά αυγά, οι σπουδαίοι ηθοποιοί και παντογνώστες γερασιμίδου, κυριτσης, χαικάλης, κοντογιαννίδης, κανελλοπούλου, ο βορίδης και ο άδωνις με την νδ, η κόρη του κου νίκου κωνσταντόπουλου κα Ζωή 1η βουλευτής αθήνας με τον συριζα, 2 πασοκοι βουλευτές με την δημαρ, 2 πασοκοι με τον καμένο, ο κουικάρας, ο καμμένος και τα λοιπά φυντάνια του, αλλά και  ο γλέζος και ο στρατούλης και ο κακλαμάνης α. αλλά και η λιάνα και ο κακλαμάνης ν. και ο καραμανλής. Θα μας λείψουν όμως τα ιστορικά μεγέθη της ευας καιλής και της έλενας ράπτη, ευτυχώς εκλέχτηκε η κα έλενα κουντουρά. Δεν παιζόμαστε. Η  τζούλια και ο βεργής πήραν μόλις 66 ψήφους από 19.993 το 2009. Αυτό συμβαίνει όταν φωστήρες και μαλάκες σαν τον μπαρουφάκη στο protagon.gr προτείνουν να ψηφίσεις βάζοντας 4 χαρτάκια σύριζα σε ένα βάζο, 3 οικολόγους, 2 δημαρ, 1 δράση και όποιο κληρωθεί. Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ένας καθηγητής!!!!!!!  Τόσο ώστε να ζητάει να τον μουτζώσουμε επειδή το 2004 είχε συνγράψει το οικονομικό πρόγραμμα του γαπ και το 2007 είχε ψηφίσει βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές!!! Ενώ για τις μαλακίες και τις μπλόφες-εκβιασμούς παύσης πληρωμών, που γράφεις και προτείνεις το 2010-2012 τι να σου κάνουμε κε γιάνη μας; Οι μούντζες δεν φτάνουν για τα παραμύθια που λες στον κόσμο που σε διαβάζει.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ η γραφειοκρατία των 75 γενικών και ειδικών γραμματειών, των 4.000 τμημάτων, των 20.000 αρμοδιοτήτων, και των 23.000 νομικών προσώπων αποτιμάται στο 6,7% του ΑΕΠ δηλαδή περίπου 15δις, δηλαδή όσο είναι το πρωτογεννές έλλειμα και οι τόκοι του 2012. 
Ο σαϊλέντρα κουμάρ ραϊ ο ινδός πανεπιστημιακός επισκέπτης καθηγητής,  που συνελήφθη σαν λαθρομετανάστης από τα τζιμάνια της ελλ. αστυνομίας (!!!!) λέει σε συνέντευξη του στο βήμα ‘’ η κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει την αγορά, να προχωρήσει σε μια απλή και δίκαιη νομοθεσία φορολόγησης, να δημιουργήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Η κυβέρνηση θα πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει κουλτούρα επιχειρηματικότητας και να χρησιμοποιήσει το υψηλά ταλαντούχο εργατικό συναμικό της, καθώς χρειάζεται πλέον ανθρώπους που να ‘’δημιουργούν’’ δουλειές και όχι ανθρώπουν που να ψάχνουν γι΄αυτές’’ .

γιώργος δ.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

τι θα ψηφίσω;;;


στην ελλάδα για 1η φορά ψήφισαν γυναίκες σε βουλευτικές εκλογές μόλις πριν 50τόσα χρόνια. Φαντάσου ότι στην νορβηγία ψήφιζαν από το 1916. Την ίδια εποχή με την γυναικεία ελληνική ψήφο στην αμερική οι μαύροι κάθονταν στο πίσω μέρος των λεωφορείων και υποχρεώνονταν να παραχωρήσουν την θέση τους σε λευκούς.  Το 2008 η usa είχε μαύρο πρόεδρο, το 2012 η ελλάδα έχει 3 υποψήφιες αλέκα και ντόρα και νόρα  για την πρωθυπουργία της χώρας με μάλλον απίθανα ποσοστά εκλογής τους ακόμη και για την βουλευτική τους παρουσία. Η ελλάδα από το 1944-49 μέχρι και το 1981 ζούσε υπό τον διαχωρισμό του εμφύλιου και μπήκε στην ευρωπαική κοινότητα μόλις το 1980 .  Έχει περάσει τόσος πολύς χρόνος από τότε για μια ή και δύο γενιές ελλήνων (πχ για τον τράγκα και τον πεπελάση και τον λαζόπουλο και για όσους ακόμη βλέπουν την ζωή μόνο μέσα από τα δικά τους αποτυπώματα), αλλά και τόσο λίγος χρόνος για την χώρα στο σύνολο της, και για όσους γνωρίζουν  ότι η ζωή και είναι μικρή για να είναι θλιβερή αλλά και ότι παράλληλα  είναι μεγάλη για να την κάνεις καρναβάλι. Σε 50 χρόνια από τώρα κάποιοι θα εξακολουθούν να αναπολούν την δραχμή, (αυτοί που αναπολούν την καθαρεύουσα  την χούντα  και τον στάλιν  λογικά θα έχουν πεθάνει), ίσως όλοι να μιλάνε περισσότερο αγγλικά παρά ελληνικά, οι εθνικισμοί και οι πατριωτισμοί  θα έχουν αφήσει την θέση τους στον ευρωπαϊσμό ίσως, και πέρα από δήμαρχο, νομάρχη, πρωθυπουργό να ψηφίζεις και για πρόεδρο της ΕΕ. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αν πεις σε κάποιον επαναστάτη αναρχόμπατσο, ανταρσίτη, λαφαζανικό, χρυσαγίτη, κουκουε σήμερα, ότι μεθαύριο θα μιλάμε αγγλικά αντί για ελληνικά θα πέσει να σε φάει.

Στο 2012 για κάποιον είναι πιο εύκολο να αγοράσει παράνομα  όπλο και σφαίρες να κάνει την βόλτα του με το όπλο μέσα στο metro και να αυτοπυροβοληθεί δημόσια στο σύνταγμα παρά να ζει με την σύνταξη των 1200 ευρώ του. Επίσης είναι πιο εύκολο να απομονώνεις αποσπάσματα του ελληναρά αγωνιστή περί τσολάκογλου  και να τα  τοιχοκολλάς σε δημόσιες υπηρεσίες, παρά να διαβάζεις ολόκληρο το κείμενο του μίσους και της ψυχοπάθειας του. Επίσης είναι πιο εύκολο μετά την κηδεία να πλακώνεις μπατσόνια των 800ευρω στο ξύλο και να ηρωποιείς φαρμακοποιούς που πούλησαν την δημόσια άδεια του φαρμακείου τους,  με όσα λεφτά θα βγάλει το μπατσόνι σε όλη του την ζωή. Και επίσης είναι πιο εύκολο να αντιδράς στον προσδιορισμό του χώρου καύσης των νεκρών και ταυτόχρονα να διαμαρτύρεσαι ότι η αποτέφρωση του έγινε στην βουλγαρία, γιατί στην ελλάδα κάποιοι αντιδρούν στην δημιουργία χώρων καύσης νεκρών. Ποιοι αντιδρούν; Κάποιοι μαλάκες σαν αυτούς που αυτοπυροβολούνται δημόσια μπροστά σε παιδιά και περαστικούς.  Στην ελλάδα μπορείς να αντέχεις μια 7ετή χούντα όταν είσαι στην ηλικία των 30+, αλλά δεν μπορείς να αντέξεις την μείωση της σύνταξης των 1500ευρώ σου όταν φτάνεις στα 77σου. Τέλος πάντων στην ελλάδα το 2012 είναι πιο δύσκολο να λες τα πράγματα με το όνομα τους παρά να φτιάχνεις προσωπικούς ψεύτικους μύθους. Είναι πιο εύκολο να λες όλοι μαζί εναντίον του αόρατου μυθικού τέρατος που μας κυνηγάει, παρά να πεις στην δημήτρη τον κώστα την έλενα, στην θεια σου, τον πατέρα σου  ότι είναι μαλάκες, ότι είναι χειρότεροί από αυτούς που κατηγορούν, ότι αυτοί είναι στην πραγματικότητα το τέρας που λένε. Ο παύλος φταίει που ζητάει φακελάκι από καρκινοπαθείς, ο δημήτρης που τρέχει πίσω από τους βουλευτές για δουλίτσα με τον σταυρό του στο χέρι, η κατερίνα που κάνει τα απογεύματα ιδιαίτερα στα ίδια παιδιά που το πρωί τους κάνει ΄΄μάθημα΄΄  στο δημόσιο σχολείο, η μαρία γιατί δεν κολλάει ένσημα  στους υπαλλήλους της, ο νίκος για την πρόωρη σύνταξη στρατιωτικού στα 40 του χρόνια. Αλλά οι πολιτικοί είναι εδώ για να σου λένε: όχι φταίνε πάντα οι άλλοι, εσύ δεν φταις σε τίποτα, ψήφισε με τώρα μαλάκα.

Οι γονείς μου είναι γύρω στα 77 και την βγάζουν με 300ευρω μηνιαία σύνταξη, 600 (εξακόσια) ευρω και οι 2 μαζί και πλήρωσαν και φόρο για το σπίτι τους  των 52τετραγωνικών. Και όχι δεν έχουν σκοπό να βγουν με τα καλάσνικοφ όπως γράφουν σε σημειώματα οι συνταξιούχοι των 1500ευρώ. Το δικό τους όπλο είναι οι ψήφοι τους. Την Κυριακή θα ψηφίσουν. Στους ίδιους καταλόγους περιέργως θα είναι ακόμη γραμμένα τα ονόματα του μητροπάνου, του αγγελόπουλου, του ρασούλη, του παπάζογλου, ακόμη και του κύριου χριστούλα και πολλών άλλων ακόμη τεθνεώτων.  Γιατί όσοι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν επίδομα εκλογών !!!! δεν μπορούν να ενημερώσουν τους καταλόγους από τους πεθαμένους και έτσι εμφανίζεται σε μια χώρα 11εκ πολιτών να υπάρχουν 9.850.802 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Και μάλιστα τα 2,2εκ από αυτούς να είναι άνω των  70ετών.  Όταν η απογραφή έβγαλε 1,1 εκ. πολίτες άνω των 70 ετών!!!!!!!!!!! Μάλλον ούτε καν εκλογές της προκοπής δεν μπορούμε να διοργανώσουμε. Και μετά διάφοροι ηλίθιοι θα αρχίσουν όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ότι η αποχή είναι 2ο κόμμα. Όπου αν αφαιρέσεις την αναντιστοιχία των καταλόγων, αν βγάλεις έξω και τους 350χιλιάδες λαμβάνοντες αναπηρική σύνταξη συμπατριώτες μας (που να πάει ο ‘’τυφλός’’ (στα χαρτιά) οδηγός taxi να ψηφίσει!!!), η αποχή θα πρέπει λογικά να περιορίζεται στο 15% των πραγματικά εγγεγραμμένων. Υπάρχουν και αυτοί που ανάμεσα σε 11εκ συμπολίτες τους δεν βρίσκουν έναν (1) να τον ψηφίσουν!!!
Την Κυριακή που πέρασα απόλαυσα ένα φοβερό λογύδριο για τα άκυρα και τα λευκά για το πόσα πολλά
είναι κλπ (από την εποχή που η 17νοέμβρη υποστήριζε ότι είναι ‘’δική’’ της ψήφοι είχα να  απολαύσω
τέτοια επιχειρήματα). Απλά μπες εδώ  
http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html. σε 10 εκ εγγεγραμμένους
(ζώντες και τεθνεώτες) ψηφισαν 7εκ και τα ακυρα ήταν  142.916 / 2.03 %


και τα λευκα ήταν 43.269 / 0.61 % τοσο απλα!!!!!

Στην ελλάδα αν ρωτήσεις κάποιον ποιο είναι πιο φτηνό, το χύμα λάδι από τον γνωστό του γνωστού 3 ευρώ το λίτρο ή το συσκευασμένο από το supermarket των 4,5ευρω θα σου απαντήσει ότι πιο φτηνό είναι το πρώτο.  Αν ρωτήσεις κάποιον ποιος φταίει για τα ατυχήματα από τα δυναμιτάκια και τις καραμπινιές της ανάστασης θα σου πει ότι φταίει ο υπουργός!!!, όχι η κυρα μαρίκα που τα πουλάει στο μπακάλικο, όχι ο πατέρας και ο γυιός που τα ρίχνουν, όχι ο πέτρος που πυροβολεί στον αέρα. Το Σάββατο και την Κυριακή τα μμε και εμείς μαζί, λένε για το ελληνικό χρώμα και  έθιμο και την Δευτέρα για τα θύματα από τα γαμημένα τα δυναμιτάκια. Στην ελλάδα είναι πιο εύκολο κάτι νούμερα, σαν τον καζάκη και τον κακλαμάνο να βρουν χρηματοδότες και να τολμήσουν να εκδώσουν εφημερίδα (αυτό το χωνί από όπου ο δολοφόνος του θάνου αξαρλιάν, 17νοεμβρίτης κουφοντίνας υποστηρίζει ότι ο λαός πρέπει να εξεγερθεί με τα όπλα, στο επόμενο τεύχος άντε μήπως έχει συνέντευξη του κορκονέα να λέει και αυτός για ένοπλη εξέγερση!!!) παρά οι δημόσιουπάλληλικης νοοτροπίας αρθρογράφοι της ελευθεροτυπίας να ψάξουν και να τολμήσουν να βγάλουν εφημερίδα και αυτοί. 

Στις εκλογές που ο λαμπράκης (υιός του γρηγόρη λαμπράκη) κατεβαίνει ως υποψήφιος της ΝΔ με μόνο προσόν ότι είναι ο γυιός του δολοφονηθέντος από το παρακράτος του καραμανλή βουλευτή της εδε (μάλλον κατεβαίνει με λάθος κόμμα, αλλά και πάλι δικαιώμα του). Στις εκλογές όπου συντελείται το κοσμοϊστορικό γεγονός μλκκε, και κκε μλ να κατεβαίνουν σε ένα ψηφοδέλτιο μαζί (απίστευτο;;;;), στις εκλογές που η οικογενειοκρατία συνεχίζεται η κα κωσταντοπούλου ζωή και αυτήν στα χνάρια του μπαμπά της κατεβαίνει με τον συνασπισμό. Στις εκλογές που η οικογένειες αλαβάνου μένει χωρίς εκπρόσωπο μετά από 3 γενιές, και ο αλέξης αν δεν περάσει το 10% θα ψάχνει να κρύψει την καρέκλα του  από τον λαφαζάνη, και το πασοκ θα αυτοθεωρείται δικαιωμένο αν ξεπεράσει το 25%. Στις εκλογές που ο καραμανλής ο μικρός δίνει ακόμη γραμμή από την 15η πίστα της αγαπημένης του κονσόλας playstation.    Στις εκλογές που οι 3 βασικές προτάσεις του τσίπρα για συνεργασία για 1ο κόμμα, συνεργασία μονοεδρικές και  ψήφο εμπιστοσύνης στο 3ο κόμμα χωρίς την δεδηλωμένη κατεβάζοντας τον λαό στον δρόμο σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν δεν ήταν πολιτικός που αλλού θα μπορούσε να κολλήσει ένσημα.

Σε αυτές τις εκλογές γράφω ένα χαρτί με αυτά που θέλω εγώ να γίνουν,( κάντο και εσύ)
Στις εκλογές θα επιλέξω το ψηφοδέλτιο που θα μου υπηρετήσει όσο πιο πολλά γίνεται από τα ακόλουθα: Ευρώ και όχι δραχμή. Αλήθειες και όχι ψευτομαγκιές. Δουλειά και όχι μαλακίες. Ευρώπη των λαών και συμμάχους, και  όχι απομόνωση και καιροσκόπους μαλάκες σαν τους ρώσους και τους κινέζους. Άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αξιολόγηση τους, και όχι  διορισμούς στον ξαπλώπουλο και διαφθορά. Μείωση έως και μηδενισμό των αμυντικών δαπανών και όχι στρατόκαβλες παλαβομάρες. Εργασία για όλους και όχι εξυπηρέτηση ψηφοφόρων στο δημόσιο. Καύση των νεκρών και όχι σκοταδισμοί. Εργοστάσια εκμετάλευσης των αποριμμάτων και όχι αγωνισταράδες με αυθαίρετα κερατέας. Κλιματικούς μετανάστες και πρόσφυγες με ταυτότητα και χαρτιά και όχι 40 άτομα σε ένα δωμάτιο 5ευρώ ο ύπνος και όχι πορείες υποστήριξης από επαναστάτες της μερέντας βολεμένους. Διαδηλώσεις των 50 ατόμων σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, διαδηλώσεις χιλιάδων ας κλείνουν χιλιόμετρα. Διακίνηση των ναρκωτικών από το κράτος και προστασία των ασθενών, και όχι τα γλυκά μάτια στους εμπόρους. Υποχρεωτική δωρεά οργάνων μετά θάνατον και όχι εμπορία από τσιγγανάκια. Ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια και όχι καταλήψεις από συνήθεια. Παιδεία και όχι παίδεμα. Δια βίου μάθηση και δουλειά για όλους. Άνοιγμα ΟΛΩΝ των κλειστών επαγγελμάτων. Διαχωρισμός κράτους εκκλησιών. Χέρι στην περιουσία της εκκλησίας. Καμία απολύτως δόμηση σε εκτός σχεδίου. Ενοικίαση γης για καλλιέργεια σε κάθε ενδιαφερόμενο. Πολλά απλά μικρά πράγματα σαν και αυτά.
Ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία, ούτε οικογένεια, ούτε επανάσταση, ούτε  deptocracy, ούτε βάνα μπάρμπα, ούτε χρυσά αυγά , ούτε …….
Απλά η επανάσταση είναι κάθε μέρα, έτσι απλά……………….


γιώργος δ.