Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

the truman show

η 17 ιανουαριου 2013 δεν είναι η ημέρα που ονειρευόταν ο κος βενιζέλος  όταν τον γνωρίσαμε το ''βρωμικο 89'' ως συνταγματολόγο και άτυπο νομικό σύμβουλο του ανδρέα παπανδρέου για την περιπέτεια του με την δίκη του. Σήμερα για 4η φορά τον τελευταίο χρόνο ο βενιζέλος είναι υποψήφιος σε κάλπη. την 1η ηταν ο μοναδικος υποψήφιος για πρόεδρος του πασοκ και οι 200χιλιάδες ψήφοι μάλλον τον προσγείωσαν, την 2η και 3η φορά στις εθνικές εκλογές μάλλον απογοητεύτηκε με τα ταπεινά 12άρια., σήμερα στην κάλπη στην βουλή το όνομα του είναι υποψήφιο για προανακριτική για υπεξαίρεση της λίστας φαλτσιανί λαγκάρντ. Το 2013 υπερασπίζεται τον εαυτό του από μια προανακριτική επιτροπή.

Δεν μοιάζει πάντως με αυτό που λένε οι φίλοι του με τον άνθρωπο που έδωσε μια κλωτσιά (από τότε που ανέλαβε το υπουργείο οικονομικών τον ιούνιο του 11) στην καρδάρα που είχε γεμίσει με γάλα τόσα χρόνια. Η καρδάρα όσο και να φώναζαν τα χρεοκοπημένα media ήταν πάντα άδεια.και απλά σήμερα αλλαλάζει το κενό του ήχου της. 
ο πιο αποτυχημένος υπουργός από όπου και αν πέρασε, μέσω ενός κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος προσπαθεί να αποφύγει την διαπόμπευση του και τον πολιτικό του θάνατο, και την μετακίνηση των δικών του ευθυνών στον παπακ. και ίσως σε όλοκληρο τον υπόλοιπο κόσμο εκτός από τον εαυτό του.
έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα της κάλπης, και παρόλο το μάντρωμα, θα του είναι δυσάρεστο. ανεπαρκές μεν, αλλά δυσάρεστο.Βλακωδώς ίσως,  είχε πάρει το φλασάκι της λίστας (που θεωρούσε και μοναδικό της αντίτυπο)  στο σπίτι του χωρίς να ενημερώσει κανέναν για την τύχη της. Αυτό καλώς ή κακώς θεωρείται υπεξαίρεση. Για αυτό και μόνο κατηγορείται επί του παρόντος. και δεν έπρεπε να φοβάται για αυτό. 

Για το αστυνομικό κομμάτι της υπόθεσης τα μόνα ερωτήματα που έχουν μείνει είναι αν ο διώτης είδε στο φλασάκι τα ονοματα των συγγενων του παπακ. Αν τα είδε και μετά χάθηκαν ψάχνουμε την αλυσίδα από διώτη έως μπένυ. 
(έτσι και αλλιως οι εισαγγελλείς μας χρωστάνε την απάντηση και ποια ειναι η ημερομηνια τελευταίας τροποποίησης του αντεγραμμενου από τον διώτη φλασάκι. γιατι σε δημοσιευματα η ημερομηνια τελευατιας προσπeλασης και τελευταιας αποθηκευσης φαινεται να συμπιπτουν μεταξυ τους στις 04/08/2010 δηλαδη 2 μηνες πριν ανοιχθει ο διπλωματικος σάκος στο γραφειο του παπακ με το cd.δυο μηνες δηλαδη πριν ελθει ελλάδα.) 
αν η απάντηση του διώτη είναι αρνητική για τα ονοματα των συγγενών τότε το παιχνίδι παίζεται στην αλυσίδα παπακ εως διώτης.
τα μονο γεγονότα που έχουμε στα χέρια μας είναι :
ότι ο διώτης βγηκε ψέυτης όταν έλεγε για μοναδικό αντίτυπο.
το πρωτοτυπο cd που υπάρχει (;) ακόμη χαμένο στο υπουργείο
η υπεξαίρεση του flash από τον κο βενιζέλο για 7 μήνες στο σπίτι του.. 
επίσης και μερικες απαντήσεις που θα δοθουν οπότε θα πάει μια βόλτα για ανακρισούλα ο ΄΄εισαγγελέας'' μπαξεβάνης να αποκαλύψει ποιος του χάριζε φλασάκια και με τι αντίτιμο.

έτσι απλά.
και δεν ξέρω αν έχει μεγαλύτερη σημασία να προστατεύεις κάποιον προκειμένου να μην πέσει μια κυβερνηση ''σωτηρίας'' από το να τον στείλεις να εξηγήσει γιατί το είχε σπίτι του και γιατί δεν έφερε ούτε ένα ευρώ στο ταμείο από την πάταξη της φοροδιαφυγής που βροντοφώναζε ότι θα επιτύγχανε. Έτσι και αλλιως μια κυβέρνηση ''σωτηρίας'' δεν θα έπεφτε από κάτι τέτοιο, και ο ίδιος ο μπένυ κερδισμένος πολιτικά θα έβγαινε αν δεν είχε ίσως κάτι να κρύψει.

gorillaz


και μην το ξεχασουμε για το σαββατο

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

φιλοξενούμενος


Παίδες καλή χρονιά .
   Γιώργο, κάποιοι επαναστάτες της μερέντας (όμοιοί μου και φίλοι μου) από τηΜεγάλη Παναγιά, μου έστειλαν το παρακάτω κείμενο του κρετίνου του Αυγερόπουλου, για τη γούνα του οποίου θα έχεις πολλά ράμματα, είμαι σίγουρος . 
   Είχα δει ότι παλιότερα είχες ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα, (όπως για κάθε τι που γράφεις άλλωστε τα τελευταία χρόνια) και είχες καταδείξει πόσο καταστροφική αλλά και ύποπτη είναι η δράση όλων αυτών των επαγγελματιών "αγωνιστών"

που δημιουργούν προσκόμματα στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας και την έχουν φέρει σε αυτό το σημείο , αποτρέποντας σοβαρούς επενδυτές να δημιουργήσουν. 
   Σε παρακαλώ δώσε μια εμπεριστατωμένη απάντηση και στον κρατικοδίαιτο δημοσιογραφίσκο αλλά και στους "φίλους" μου, που εκμεταλλευόμενοι ότι είναι δάσκαλοι στο χωριό τους (δημόσιοι υπάλληλοι θα ήταν , τί άλλο ;) ξεσηκώνουν τους ηλίθιους 
χωριάτες συντοπίτες τους (πού να καταλάβουν αυτοί από πράσινη ανάπτυξη) ενάντια σε μια εταιρία (και τους μπράβους της), 
που μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα , χωρίς καν τις απαραίτητες άδειες (παρακάμπτοντας την γραφειοκρατεία) έχει καταφέρει ήδη ναμετατρέψει σε γήπεδο δεκάδες στρέμματα "αρχέγονου" ( τι θα πει αρχέγονου) πυκνού δάσους . Μου στείλανε και φωτογραφίες από τα κομμένα για να με επηρεάσουν συναισθηματικά (φθηνά κολπάκια).  

Όπως ξέρεις, θα είναι πολύ βοηθητικό να απαριθμήσεις τους μεγαλοεκδότες για τους οποίους έχει δουλέψει στο παρελθόν αυτός ο λακές και να αποδείξεις έτσι ότι δεν έχει δικαίωμα ούτε να δημοσιογραφεί ούτε να μιλάει και να μας εκνευρίζει .
 
   Είχα δει ότι παλιότερα είχες ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα, (όπως για κάθε τι που γράφεις άλλωστε τα τελευταία χρόνια) και είχες καταδείξει πόσο καταστροφική αλλά και ύποπτη είναι η δράση όλων αυτών των επαγγελματιών "αγωνιστών" που δημιουργούν προσκόμματα στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας και την έχουν φέρει σε αυτό το σημείο , αποτρέποντας σοβαρούς επενδυτές να δημιουργήσουν.     Σε παρακαλώ δώσε μια εμπεριστατωμένη απάντηση και στον κρατικοδίαιτο δημοσιογραφίσκο αλλά και στους "φίλους" μου, που εκμεταλλευόμενοι ότι είναι δάσκαλοι στο χωριό τους (δημόσιοι υπάλληλοι θα ήταν , τί άλλο ;) ξεσηκώνουν τους ηλίθιους  χωριάτες συντοπίτες τους (πού να καταλάβουν αυτοί από πράσινη ανάπτυξη) ενάντια σε μια εταιρία (και τους μπράβους της),  που μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα , χωρίς καν τις απαραίτητες άδειες (παρακάμπτοντας την γραφειοκρατεία) έχει καταφέρει ήδη ναμετατρέψει σε γήπεδο δεκάδες στρέμματα "αρχέγονου" ( τι θα πει αρχέγονου) πυκνού δάσους . Μου στείλανε και φωτογραφίες από τα κομμένα για να με επηρεάσουν συναισθηματικά (φθηνά κολπάκια).  
Όπως ξέρεις, θα είναι πολύ βοηθητικό να απαριθμήσεις τους μεγαλοεκδότες για τους οποίους έχει δουλέψει στο παρελθόν αυτός ο λακές και να αποδείξεις έτσι ότι δεν έχει δικαίωμα ούτε να δημοσιογραφεί ούτε να μιλάει και να μας εκνευρίζει .
δ.................ς
 

> Η ΣΙΩΠΉ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΧΡΥΣΌΣ > ΤΟΥ ΓΙΏΡΓΟΥ ΑΥΓΕΡΌΠΟΥΛΟΥ
> [2]Καθώς ένα χρόνο τώρα ασχολούμαι με τη θεματική «Χρυσός στα χρόνια της κρίσης» έχοντας δουλέψει μαζί με τους συνεργάτες μου στην Κολομβία (1), τη Ρουμανία (2) και την Ελλάδα (3), οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.
> Θα συγκρίνω την ελληνική περίπτωση με αυτή της Ρουμανίας (γιατί αν αρχίσω από την Κολομβία πολλοί θα πουν ότι συγκρίνω την Ελλάδα με μια λατινοαμερικανική χώρα και «τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς, εδώ είναι Ευρώπη» και άλλα τέτοια, κατά τη γνώμη μου ευτράπελα).
> Πριν απ” αυτό όμως ας θυμηθούμε τι προβλέπουν τα δύο μεταλλευτικά σχέδια:
> ΕΛΛΑΔΑ
> Το ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική, πλούσιας σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold.
> Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το κοίτασμα χαλκού – χρυσού στις Σκουριές, που σήμερα εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια, δύο προϋπάρχοντα ορυχεία μαζί με τις εγκαταστάσεις τους, 310 σπίτια στο Στρατώνι, καθώς και τα δικαιώματα έρευνας και επέκτασης της εξορυκτικής δραστηριότητας με το άνοιγμα και άλλων μεταλλείων.
> Το αντάλλαγμα που πλήρωσε η εταιρεία στο ελληνικό κράτος το 2003 για να αποκτήσει τα παραπάνω ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που έχει χαρακτηριστεί από κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου και από κατοίκους της περιοχής «ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας».
> Οσοι αντιδρούν στο μεταλλευτικό σχέδιο, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες.
> 
> ΡΟΥΜΑΝΙΑ
> Στη Ρόσια Μοντάνα της Ρουμανίας μια άλλη καναδική εταιρεία, η Gabriel Resources, και το ρουμανικό κράτος θέλουν από το 1997 να εξορύξουν το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στο υπέδαφος της Ευρώπης.
> Για να το κάνουν αυτό θα ανατινάξουν όλα τα βουνά της περιοχής δημιουργώντας τέσσερα ορυχεία ανοιχτής εξόρυξης και μια μεγάλη δεξαμενή εναπόθεσης αποβλήτων, που θα περιέχει κυάνιο και άλλες τοξικές ουσίες.
> Οι κάτοικοι που αντιδρούν λένε ότι αυτό θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον καθώς και στην ιστορική κληρονομιά της Ρόσια Μοντάνα, αφού εκεί βρίσκονται οι πιο καλά διατηρημένες ρωμαϊκές στοές παγκοσμίως.
> Οι ιστορικοί λένε πως η ακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφείλεται ώς ένα βαθμό στο χρυσάφι της Ρόσια Μοντάνα και οι τεχνίτες της εποχής είχαν αναπτύξει ένα δίκτυο υπόγειων στοών για την εξόρυξη, τόσο αριστοτεχνικό, που πολλοί το παρομοιάζουν με υπόγεια Ακρόπολη.
> 
> ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ
> 1. Και οι δύο χώρες πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση.
> 2. Και οι δύο χώρες θέλουν να εξορύξουν το χρυσάφι τώρα που οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου βρίσκονται στα ύψη.
> 3. Και οι δύο χώρες έχουν ως επενδυτές καναδικές εταιρείες.
> 4. Κάτοικοι και των δύο περιοχών αντιδρούν υποστηρίζοντας πως τα σχέδια εξόρυξης θα έχουν καταστροφικές συνέπειες.
> 
> ΔΙΑΦΟΡΕΣ
> 1. Στη Ρόσια Μοντάνα αστυνομία δεν πάτησε ποτέ, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που
> 2. Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου, που είναι αναφανδόν υπέρ του πρότζεκτ, επισκέπτεται τη Ρόσια Μοντάνα και συνομιλεί με τους κατοίκους που αντιδρούν. Στην Ελλάδα δεν άκουσα ποτέ για μια τέτοια συνάντηση σε τόσο υψηλό επίπεδο.
> 3. Στη Ρουμανία το πρότζεκτ το έχει αναλάβει μια κοινοπραξία, η Rosia Montana Gold Corporation (4). Σε αυτή την εταιρεία οι Καναδοί έχουν το 80,69%, ενώ το υπόλοιπο 19,31% έχει μείνει στον έλεγχο του κράτους.
> Στην Ελλάδα έχει σχηματιστεί μια αντίστοιχη κοινοπραξία, η «Ελληνικός Χρυσός». Οι Καναδοί ελέγχουν το 95%, ενώ το υπόλοιπο 5% ανήκει στην ελληνική κατασκευαστική εταιρεία «Ακτωρ» του ομίλου Μπόμπολα. Το ελληνικό κράτος δηλαδή δεν έχει κρατήσει απολύτως τίποτα.
> 4. Το ρουμανικό κράτος, σύμφωνα με τη Rosia Montana Gold Corp., θα πάρει 4 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτή την επένδυση, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης (royalties) που θα εισπράττει βάσει των νόμων κατ” αναλογία με το μετάλλευμα που θα εξορύσσεται (5).
> Αντίθετα η Ελλάδα παραχώρησε στην «Ελληνικός Χρυσός» τα πάντα για 11 εκατομμύρια ευρώ και δεν θα εισπράξει ούτε σεντ από δικαιώματα εξόρυξης στο μέλλον καθώς ο μεταλλευτικός κώδικας που γράφτηκε επί χούντας δεν προβλέπει κάτι τέτοιο (6).
> 5. Ολοι οι υπουργοί που πέρασαν από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος της Ρουμανίας, διστάζουν να δώσουν περιβαλλοντική άδεια στο πρότζεκτ της Ρόσια Μοντάνα, και ως εκ τούτου το πράσινο φως για την έναρξή του.
> Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ατίλα Κοροντί, μάλιστα απέρριψε το 2007 την περιβαλλοντική μελέτη της εταιρείας καθώς δεν είχαν προσκομιστεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. «Χρειαζόμαστε επενδυτές σε αυτή τη χώρα που να είναι σοβαροί, και η εταιρεία κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρκετά σοβαρή», είπε στην συνάδελφο Γεωργία Ανάγνου.
> Η τωρινή υπουργός Περιβάλλοντος μάλιστα, Rovana Plumb, πρότεινε πρόσφατα να δοθεί όλος ο φάκελος στη δημοσιότητα προκειμένου οι Ρουμάνοι να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με το πρότζεκτ (7).
> Στην Ελλάδα, παρ” όλο που εκκρεμεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει το αν θα αρχίσει το πρότζεκτ ή όχι, το υπουργείο Περιβάλλοντος με εντολή του παρεμβαίνει υπέρ της «Ελληνικός Χρυσός» και ουσιαστικά διατάζει το δασαρχείο να εγκρίνει εργασίες υλοτομίας στο αρχέγονο δάσος των Σκουριών, πριν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (8).
> 6. Η Rosia Montana Gold Corporation προσπαθεί να κερδίσει την κοινή γνώμη της Ρουμανίας με διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση και στις εφημερίδες. Σε σχέση με τη διαφήμιση η εταιρεία κατατάσσεται τρίτη μετά τις δύο μεγάλες εταιρείες τηλεφωνίας. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχει και την εγχώρια πληροφόρηση, αφού όπως καταγγέλλουν Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, «είναι αδύνατον να δεις να γράφονται άρθρα εναντίον του πρότζεκτ της Ρόσια Μοντάνα στον εθνικό Τύπο».
> Στην Ελλάδα η «Ελληνικός Χρυσός» δεν έχει ούτε καν ιστοσελίδα (9) και δεν δαπανά τίποτα για διαφήμιση. Ούτε και φαίνεται να νοιάζει κανέναν -και μιλώ κυρίως για το κράτος- να ενημερωθεί η κοινή γνώμη της Ελλάδας για το τι ακριβώς σχεδιάζεται να γίνει στη Χαλκιδική.
> Είναι λες και μιλάμε για μια έρημη τοποθεσία στον πλανήτη Αρη. Η χειραγώγηση των ΜΜΕ σε αυτή την περίπτωση και η σιωπή τους οφείλονται αλλού: σε μια ιδιότυπη ομερτά, καθώς ο ιδιοκτήτης της «Ακτωρ», η οικογένεια Μπόμπολα, που όπως είπαμε κατέχει το 5% της «Ελληνικός Χρυσός» είναι και βασικός μέτοχος σε μεγάλα ΜΜΕ (10).
> 7. Στη Ρουμανία θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων της «Ελληνικός Χρυσός», όχι. Οπως λένε, από τη στιγμή που το κοίτασμα στις Σκουριές περιέχει χαλκό, θα χρησιμοποιήσουν μια τεχνική για μεταλλουργία χαλκού που λέγεται flash smelting (στιγμιαία τήξη) και θα παίρνουν τον χρυσό ως παραπροϊόν.
> ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
> Το ρουμανικό κράτος, παρ” όλο που έχει να κερδίσει περισσότερα χρήματα από τα σχέδια εξόρυξης χρυσού στο έδαφός του, παρ” όλο που έκανε καλύτερες συμφωνίες και παρ” όλο που και το ίδιο είναι μέτοχος της κοινοπραξίας, φαίνεται να κινείται με περισσότερη ωριμότητα, υπευθυνότητα και προσοχή σε σχέση με την Ελλάδα.
> Το ελληνικό κράτος, που χορεύει στον ρυθμό των Μνημονίων, βιάζεται. Με μοναδικό κριτήριο το «να δώσουμε θέσεις εργασίας» ή «να φέρουμε ξένες επενδύσεις» κινείται άρον άρον με προχειρότητα, κερδίζοντας ελάχιστα, και μάλιστα σε ένα θέμα τόσο σημαντικό που αφορά το περιβάλλον μιας περιοχής απερίγραπτου φυσικού κάλλους.
> Και επειδή οι άνθρωποι που ζουν εκεί πιστεύουν ότι τα αρχέγονα δάση που θα κοπούν δεν ξαναγίνονται και πως κάθε απόφαση που θα ληφθεί τώρα, θα επηρεάσει άμεσα και τις επόμενες γενιές, διαμαρτύρονται. Ωστόσο αντί να βρουν ένα κράτος που θα σκύψει και θα τους ακούσει, εκείνο τους στέλνει τα ΜΑΤ για να καταπνίξει τη φωνή τους.
> Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία ανάλογη περίπτωση, από τη στιγμή που η Ελλάδα έγινε μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, όπου ένα μεταλλευτικό σχέδιο επιχειρήθηκε να επιβληθεί με αυτόν τον τρόπο, διά της βίας, εκ των άνω, από ευρωπαϊκό κράτος στον λαό του.
> Αυτά είναι πράγματα που συχνά τα βλέπει κανείς να συμβαίνουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Στη Γουατεμάλα, όπου ΜΑΤ και άνδρες ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι επενέβησαν προς χάριν της μεταλλευτικής CGN προκειμένου να καταπνίξουν τη διαμαρτυρία ιθαγενών Μάγιας.
> Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτώσουν φριχτά τον ηγέτη τους, κομματιάζοντάς τον με ματσέτες. Στο Περού για το ορυχείο της Newmont, όπου δυνάμεις καταστολής συγκρούστηκαν με τους ντόπιους που επίσης διαμαρτύρονταν κατά του πρότζεκτ, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και τραυματίες.
> Και στην Κολομβία, όπου εξαιτίας του 50χρονου εμφύλιου πολέμου, ο στρατός είναι αυτός που φυλάει τις ιδιωτικές εταιρείες χρυσού. Αλλά είπαμε: Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με Λατινική Αμερική, είμαστε στο ευρώ, είμαστε Ευρώπη!
> Ρώτησα τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος που έβαλε την υπογραφή του για το πρότζεκτ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τι ακριβώς κερδίζει η χώρα. (Θυμίζω ότι πήραμε 11 εκατ. ευρώ και τέλος. Ούτε σεντ από royalties στο μέλλον.)
> Μου απάντησε αυτολεξεί: «Το κράτος κερδίζει γιατί παίρνει φόρους, το κράτος κερδίζει γιατί προσλαμβάνονται πάνω από 1.000 άτομα και αυτά τα άτομα έχουν εισοδήματα, άρα πληρώνουν φόρους».
> Ο κ. Στρατουδάκης της «Ελληνικός Χρυσός» μιλάει για «1.700 άμεσες θέσεις εργασίας και τις διπλάσιες έμμεσες». Περίπου 5.000 δηλαδή. Κάτι που με ευκολία επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Πάχτας: «Πείτε μου, σε ποια άλλη περιοχή της πατρίδας μας, στην επόμενη πενταετία θα δημιουργηθούν άλλες 5.000 θέσεις απασχόλησης;».
> Παρ” όλο που θεωρώ έωλο τον αριθμό των έμμεσων θέσεων -γιατί κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσει ότι π.χ. οι γαλότσες που θα φορούν οι εργάτες θα φτιάχνονται από ελληνικά χέρια και δεν θα αγοράζονται από τη Βουλγαρία- θα θεωρήσω ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι όντως 5.000.
> Οπως επίσης θα τονίσω και κάτι που δεν ακούγεται συχνά: ότι σύμφωνα με τις μελέτες της εταιρείας για τις Σκουριές, το ορυχείο θα έχει ζωή 27 χρόνων.
> Τα ερωτήματα λοιπόν που καλείται να απαντήσει η ελληνική κοινωνία είναι τα εξής: Δέχεται για μια υπόσχεση 5.000 θέσεων εργασίας που θα διαρκέσουν 27 χρόνια, να κοπούν εκατοντάδες στρέμματα αρχέγονου δάσους;
> Δέχεται να ρισκάρει τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ατυχήματα;
> Δέχεται να εξορυχτεί χρυσάφι που θα φεύγει έξω, χωρίς να αφήνει περαιτέρω κέρδη στον τόπο από δικαιώματα εξόρυξης, παρά μόνο όσα θα προκύπτουν από τη φορολογία της επιχείρησης και των εργαζομένων της;
> Και το πιο σημαντικό: Δέχεται αυτού του τύπου την ανάπτυξη;
> Αυτά τα βασικά ερωτήματα θα πρέπει να αποτελέσουν την καρδιά μιας δημόσιας διαβούλευσης, η οποία κανονικά θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Ετσι ώστε όλοι οι Ελληνες να είναι ενημερωμένοι γι” αυτό που σχεδιάζεται να γίνει σε ένα μέρος της πατρίδας τους.
> Μας αφορά όλους. 
Αλλωστε όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης, «Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας». Δυστυχώς στη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία αυτά είναι ψιλά γράμματα.


Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Γιατί ο παπακ δεν ψήφισε το μνημόνιο. Αποκάλυψη!!!!!!


Πριν λίγες μέρες  γαλλικές και οι γερμανικές εφημερίδες δημοσίευαν άρθρα για τους διαπλεκόμενους mediαρχες εργολάβους, πολιτικούς που εξουσιάζουν την ελλάδα. Μπα, μας ανακάλυψαν και οι βλαχοευρωπαίοι; Στις μελλοντικές εκδόσεις τους θα τις ζητήσουμε να ανασκεύασουν και να γράψουν (αν έχουν την τόλμη βέβαια) την μόνη γυμνή αλήθεια : οι διαπλεκόμενοι στην ελλάδα οι 5 νταβατζήδες του καραμανλή του μικρού, είναι ο παπακ και οι 2 ξαδέλφες του και οι 2 γαμπροί του.     
Αντίστοιχα οι έγκυρες ελληνικές εφημερίδες λίγες ημέρες πιο πριν είχαν ανακαλύψει στην περιβόητη αμαρτωλή λίστα φαλτσιανί (λαγκάρντ) ότι κάποιος κάπου κάποτε μπορεί να είπε ότι άκουσε ότι μάλλον ίσως η μαμά παναδρέου είναι στην λίστα, και πιο μετά η εκλεγμένη αντιπρόσωπος μας  κα βαλαβανη του σύριζα επίσης είπε ότι κάπου κάπως κάποιος είδε και άλλα 600 νέα ονόματα. Μαλακίες να λέγονται να περνάει η ώρα να τρώμε πίτουρα τα κουτορνίθια.

Θα ζητήσει κανείς ευθύνες για τις παπαριές από την βαλαβάνη από τον ψυχάρη από τον καμμένο από τον θέμο; Μα, μια μαλακία πέταξαν να περάσει η ώρα. Τώρα, τα ίδια πρόσωπα προσπαθούν να μας πείσουν αμάσητο ότι ο παπακ είναι τόσο μαλάκας που από την περιβόητη λίστα, με τους εκατοντάδες πολιτικούς που δεν βρήκαμε τελικά, έκανε όλη την φασαρία για να καλύψει ο ίδιος τις 2 ξαδελφές του, κόρες του πρώην βουλευτή της νέας δημοκρατίας.
Δεν νομίζω ο παπακ (με δήλωση πόθεν εσχες 75χιλ ευρω) να είχε πρόβλημα να ανταλλάξει τα περιουσικά του στοιχεία με αυτά του μπένι ή του ψυχάρη ή του καμμένου ή της ζωής ή του αλαβάνου πχ αύριο το πρωί,  αν του το ζητούσε κανείς τους.
Σε μια λίστα excell ξεκλείδωτη σε cd εμφανιζονται 2 λογαριασμοί συγγενικών του προσώπων και υποτίθεται τους σβήνει. Ο ένας από τους 2 λογαριασμούς άνοιξε και έκλεισε την ίδια ημέρα και δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ. Λογικά δεν μας απασχολεί καθόλου. Οπότε μας μένει ένας λογαριασμός που από τον 11ο του 2005 εως τον 8ο του 2007 που έκλεισε, έφτασε το max στο 1,22 εκ δολλάρια. Ο λογαριασμός ανήκει στην κα ελενη παπακ και στον συζυγο της κο συκιαρίδη, που μάλλον πολύ εύκολα υποθέτουμε, θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το ανωτέρω ποσό.  Το  ίδιο διάστημα ο παπακ ήταν απλά εκπρόσωπος τύπου του πασοκ. Και οποιοσδήποτε κομπιουτεράκιας μπορεί να δείξει σε 5 λεπτά όλες τις τροποποιήσεις στην ιστορία του cd και του usb stick. Δηλαδή πόσοι εισαγγελλείς χρειάζονται για να είχαμε τελείωσει με κάτι τέτοιο; Άσχετο, οι αναφορές των εισαγγελλέων για την υπόθεση είναι γραμμένες σε  γραφομηχανή ή κάνω λάθος; Επίσης οι τράπεζες ξεχωρίζουν τους καταθέτες με βάση την χώρα που ζουν; Πως ξεχωρίζει ένας τραπεζικός υπάλληλος  την λίστα καταθετών της τραπεζας που εργαζόταν σε έλληνες, γάλλους, τούρκους κλπ;
Το πιο κίβδηλο στην υπόθεση είναι ότι βγήκαν όλοι οι αναμάρτητοι και βαράνε την παραμύθα στα αυτιά μας, από τον ταρίφα που έδωσε 80μαύρα χιλιαρικάκια για την άδεια taxi, μέχρι τον αγρότη με την πόρσε, και από τον τυφλό της ζακύνθου και την άγαμη παρθένα θυγατέρα ένστολου, από τον πολιτικό με τα ευφάνταστα nonpaper, μέχρι και τον εθνικό μας χιομορίστα,  βρήκαμε όλοι τον αποδιοπομπαίο τράγο της κάθαρσης. Το νέο κύκλωμα των 36 στην συμπρωτεύουσα δυστυχώς δεν πρόλαβε να αγανακτίσει, τους μπαγλαρώσανε για την πρέζα.  Μπας και εμφανιστούμε όλοι οι υπόλοιποι καθαροί, τα κουκουλώσουμε και συνεχίσουμε κανονικά αμέριμνοι το κολύμπι στα σκατά μας.
Για την ουσία, πιο σημαντικό είναι, ότι  από την λίστα των φορολογικών εισοδημάτων που δηλώνουμε  το 27% των φυσικών προσώπων δεν  πληρώνει καν τους βεβαιωμένους φόρους του, και αντίστοιχα το 39% των νομικών προσώπων. Για τα εισοδήματα που δηλώσαμε, επαναλαμβάνω.  Οπότε αν ανοίξεις έναν τηλεφωνικό κατάλογο και τον δημοσιεύσεις ως λίστα φορομπηχτών δεν θα πέσεις και πολύ έξω. Επίσης όπως είπε ο παπαντωνίου στην ‘’απολογία’’ του ότι άλλη η αξία που δηλώνουμε στην εφορία για την αξία πώλησης του σπιτιού μας και άλλα αυτά που τσεπώσαμε, όπως συνηθίζουμε στην ελλάδα οι πολίτες της. Έτσι είπε δικαιολογώντας καταθέσεις του.
Ο δε μπένι πολύ γρήγορα δεν διέγραψε τον παπακ από το πασόκ; Στα συμπεράσματα του για  τον  λαυρεντιάδη ή στον τσοχατζόπουλο μέχρι και στο παραπέντε μόνο τα κείμενα υπεράσπισης τους δεν είχε γράψει. Δεν νομίζω ότι ο παπακ στην ανακοινωση του αναφέρει τυχαία για ‘’ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίηση’’ του. Η πλούσια σε λέξεις ελληνική γλώσσα έχει και άλλα πιο δόκιμα, επίθετα να χρησιμοποιήσει κάποιος.
Για το αστυνομικό σασπένς της υπόθεσης ο μόνος που έχει την απάντηση είναι ο κομιστής της λίστας στον κο μπαξεβάνη, που αυτός και το περιοδικό του έπαιξαν πολύ εύκολα τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου της υπόθεσης. Βέβαια αυτός είναι δημοσιογραφική ‘’πηγή’’ άρα δεν μπορεί καμια δημοσιογραφάρα να κατανομάσει την ‘’πηγή’’ του εννοείται. Ακόμη και αν έχει ‘’πειράξει’’ κάτι αρχειάκια. Ακόμη και αν προέρχεται από το γραφείο του κου βενιζέλου όπως ψελλίζει άξαφνα ο μπαξεβάνης.  
Κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν, λογικά το ίδιο ισχύει και ως: κάθε λαός έχει τους δημοσιογράφους και τους ‘’ντετέκτιβ’’ που του αξίζουν.
Την ίδια ώρα πετύχαμε και κάτι συνταγματολόγους της συμφοράς που εζήλωσαν τα 5 λεπτά διασημότητας που τους πρόσφεραν τα ‘’αδιάφθορα’’ χρεοκοπημένα media που αποκάλυψαν το σκάνδαλο, να πουν ότι έχει παραγραφεί το υποτιθέμενο αδίκημα, μπας και εξαγριώσουμε ακόμη περισσότερο τους καναπέδες που παρακολουθούν τα δελτία τους. Γιατί δεν ρωτούν καλύτερα τον συνταγματολόγο πρόεδρο του πασοκ;

Ο λόγος που ο παπακ δεν ψήφισε το μνημόνιο είναι γιατί δεν ήταν βουλευτής. Ήταν εξοικονοβουλευτικός υπουργός. Ο τίτλος του post μου είναι λίγο μούφα. Οι βουλευτές ψήφιζαν το μνημόνιο. Ο παπακ δεν είχε το δικαίωμα της ψήφου. Απλά αναρωτήσου πόσους τίτλους μούφα μπορεί να έχεις διαβάσει ή ακούσει τελευταία.  Επίσης δεν είχε βουλευτικό μισθό και δεν είχε βουλευτική ασυλία. Όπως πχ δεν έχει και ο στουρνάρας τώρα.  Δεν νομίζω να κάνεις μαγκιές χωρίς να έχεις βουλευτική ασυλία. Επίσης η ξαδελφή του δεν έγινε σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ επί υπουργίας του, αλλά μόλις πριν 4 μήνες (9ος 2012) επί κυβερνήσεως σαμαρά.
Και τόσα πλήκτρα έχουν πατηθεί σε πληκτρολόγια για να μας αποδείξουν ότι η περιβόητη κατά την κα ζωή κωσταντοπούλου συνάντηση γαπ, παπακ με τον πρόεδρο της ελβετικής τράπεζας στο νταβός, τελικά έγινε για να προστατεύσουν τις 2 ξαδέλφες του παπακ!!!! Έλεος κυρία μου, που θα έλεγε και ο παπάκ.  Αλλά και αυτός ο παπακ άφησε να καεί στην λίστα ολόκληρη η οικογένεια μπόμπολα, και έσωσε μόνο τις ξαδέλφες του; Δηλαδή είχε τόση δύναμη να κοντράρει τον παντοδύναμο εργολάβο, αλλά όχι τόση ώστε να αντέξει την γκρίνια των 2 ξαδελφών του;;; ε τότε ανδριάντα θα πρέπει να στήσουμε στον παπακ!!
Στο excel πατάς διαγραφή φύλου, πατάς  εισαγωγή κελιού, κάνεις επικόλληση βιβλίου και συνήθως όταν θέλεις να στειλεις κάτι το σώζεις σε pdf για να μην το πειράξει κανείς. Τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ. Δεν ξέρω αν στα κελιά του excel και της φυλακής θα μπει κανείς, αλλά επειδή δεν πιστεύω ότι την έκανε ο παπακ για αυτό και έγραψα το παραπάνω κείμενο. Το πιο εύκολο θα ήταν να γράψω για το πόσο άνοστη ήταν  η γαλοπούλα που εφαγε ο αλεξης στην αργεντινή βραζιλία, και να μην κινδυνεύω να εκτεθώ, αλλά αφού αυτό πιστεύω σήμερα αυτό πρέπει και θέλω να γράψω. Στο μόνο που δεν έχω λογική εξήγηση είναι γιατί ο παπακ δεν είπε τίποτα όταν από την δημοσίευση μπαξεβάνη έλλειπαν τα 3 ονόματα; (γιατί δεν ήξερε ότι υπήρχαν;  Εξάλλου σε λίγες ημέρες μάλλον θα ξέρουμε, αν γράφω μαλακίες ή όχι. Αυτό όμως έχει εξάλλου μικρή σημασία για όλους μας. Η αλλοίωση και η απόπειρα εκμετάλευσης της αλλοίωσης είναι που έχει σημασία.     
Έτσι και αλλιώς η ενοχή παπακ είναι μια κατασταση win win για όλους (ή έτσι πιστεύουν)  έτσι και αλλιως ο παπακ δεν έχει και πολλές συμπάθειες. Το αντίθετο όμως θα ήταν η ταφόπλακα για το σύνολο του ελληνικου πολιτικού κόσμου.
Και επειδή γεμίσαμε αδέκαστους καμμένους έλληνες και περισπουδείς δικαστικούς σερλοκ χολμς ας ετοιμάσουνε τα γουνάκια στις φορεσιές τους και ας τους ευχηθούμε ευτυχισμένο το 1989. καλή χρονιά.
Και αν περάσουμε από το ταμείο θα ανακαλύψουμε από το 10ο του 2010 έως και σήμερα τα χρήματα που έχουν μπει στα ταμεία από τις περιβόητες λίστες δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα του ταξιδιού που έκανε δύο φορές το cd από την γαλλία στην ελλάδα.
Και αν ξαναπεράσουμε από το ταμείο θα δούμε ότι ξανά μια χώρα ξεφτιλίζεται διεθνώς (γιατί κάποιοι θέλουν να μας πείσουν) για 300χιλιάδες ευρώ που υποτίθεται γλύτωσαν οι ξαδελφές του (σε περίπτωση που αν τυχόν τα χρήματα αποδεικνύονταν μαύρα) . Άσε έχω φάει καλύτερες αρλούμπες. Καλή χρονιά.

γιώργος δ.