Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Λιβανιστήρι (ή πως μπήκα στην paylist των ‘’σκοτεινών’’ κέντρων πληρωμένων υποστηρικτών ΓΑΠ!!!)



Αν στο blog μου ανακοινώσω μια ψηφοφορία με  «δημοκρατικό» αίτημα να μην κάνει ομιλία στο TEDglobal o κος αλέξης τσίπρας άντε να το μάθουν εγώ, εσύ και η τρελή μας αδελφή. Και βέβαια και οι τρεις μας θα αναρωτηθούν ποιος κάλεσε και για ποιο λόγο τον κο τσίπρα στο TEDglobal, (τι να τους πει; Και σε τι γλώσσα;), αλλά ένα φανταστικό σενάριο έτσι και αλλιώς σχεδιάζουμε, οπότε πάμε παρακάτω. Αν τώρα ένα αντίστοιχα επίσης μικρό blog που δεν το ξέρει επίσης ούτε η δική του μάνα πχ το http://realdemocracynowedinburghgr.wordpress.com/  που το επισκέπτονται μόνο εγώ και εσύ ίσως, (και για εμένα δεν είμαι σίγουρος….)  θέσει ψηφοφορία για τον γαπ  με το ίδιο «δημοκρατικό» αίτημα ‘’Απαιτούμε από τους διοργανωτές του συνεδρίου TEDGlobal, να αφαιρέσουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την λίστα των ομιλητών.’’ άντε να υπέγραφε  και ο κος στάθης  δρογώσης.  Άντε και ο βενιζέλος!! Μέχρι εκεί.  Παραδόξως όμως,  όλα τα μεγάλα portal και site και μμε προπαγανδίζουν μέρες τώρα,  μια ψηφοφορία εναντίον ενός συμπολίτη μας να εκφράσει για άλλη μια φορά δημόσια τις απόψεις του όπως ελεύθερα του ζητήθηκε από  το TEDglobal στο θέμα moments of truth.

Μάλιστα μετά τον αρχικό ντόρο και ενώ είχαν μαζευτεί μόλις 1.200 υπογραφές (δηλαδή φτιάχνω ένα email βάζω και ένα μικρό όνομα και ψηφίζω όσες φορές θέλω αρκεί να αφιερώνω 1 λεπτό για να δημιουργώ καινούριο email κάθε φορά με όποια χώρα θέλω) το tovima.gr  ανέβασε ανυπόγραφο post με υπότιτλο ‘’Χιλιάδες υπογραφές κατά της επίσκεψής του στο Εδιμβούργο’’. Μάλλον εκεί στο δολ κάτι έχουν με τα μηδενικά (τα 20χιλιαδες κόστος του κου κοσταρικα στο ταξιδι της Σοσιλ. Διεθνής τα έκαναν 200 χιλιάδες), και τις 1.200 υπογραφές τις αναγνωρίζουν ως ‘’χιλιάδες’’, ή έχουν το χάρισμα και προβλέπουν το μέλλον (μέχρι  τώρα  έχουν φτάσει 8.002 (δηλαδή  υπολόγιζε στην πραγματικότητα  4χιλιάδες). Επίσης μια (πάλαι ποτέ συμπαθής) δημοσιογράφος του συγκροτήματος αναγράφει σε άλλο post  ‘’Δεν έχει το δικαίωμα να  αφηγείται τη δική του εκδοχή; Φυσικά και έχει το δικαίωμα της γνώμης όμως για στην περίπτωσή του δεν πρόκειται για απλή εξιστόρηση. Πρόκειται για προπαγάνδα και για παραχάραξη της αλήθειας. Ο Παπανδρέου δεν κληρονόμησε το χρέος αλλά ανήκει σε εκείνους που το δημιούργησαν. Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες του «αιτήματος φίμωσης», υπήρξε βουλευτής και υπουργός από το 1981.’’  Ναι μου φαίνεται πολύ λογικό και δημοκρατικότατο!!! Βέβαια είναι σαν να υποστηρίζει κάποιος ότι για το τεράστιο χρέος του ΔΟΛ συνυπεύθυνη και συνδημιουργός του είναι και η δημοσιογράφος του κα λώρη κεζά γιατί τόσα χρόνια εργάζεται εκεί. Η οποία κιόλας (όπως και όλοι μας άλλωστε) είναι ήδη σε θέση και χάρισμα να ξέρει από πριν τι θα πει ο γαπ στην ομιλία του!!!
Αν είναι έτσι να του γράψουμε εμείς το κείμενο να πει αυτά που θέλουμε ρε γίγαντες της δημοκρατίας……  Εγώ πάλι γιατί θεωρώ ότι θα πει, όσα λέει τόσα χρόνια δηλαδή ευρωομόλογα, στήριξη του νότου από τον ‘’πλούσιο’’ βορρά, φόρους στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ευρωπαική οικονομική και τραπεζική ολοκλήρωση, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, φόρους και φραγμοί στις offshore, Επιστροφή όλων των δημόσιων πληροφοριών στο κοινωνικό σύνολο με την δημοσιοποίησή τους μέσω ψηφιακών υποδομών, Ολοκληρωμένη μηχανογράφηση και ψηφιοποίηση στον Δημόσιο τομέα και την εισαγωγή του Ανοικτού Λογισμικού και ειδικά στην Εκπαίδευση, ανάγκη εφαρμογής ενός προγράμματος εκπαίδευσης ανέργων σε ευρωπαϊκή κλίμακα.       Μάλλον είναι γιατί μπήκα στην paylist του μεγάλου χαζού εβραίου ανθέλληνα προδότη τσολάκογλου πινοσετ τελειωμένου κοσταρίκα με τα 550εκ στην λίστα λαγκάρντ ή γιατί απλά άνοιξα την ιστοσελίδα του;;  και είδα καμιά συνέντευξη με δηλώσεις του στυλ «Κατά καιρούς πολλοί κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας «εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα», θα ήταν πολύ «βολικό» αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα: «Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συνέβη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη;» ή παρακάτω  «Ενώ παίρνουμε μέτρα σε εθνικό επίπεδο όπως κάναμε εμείς στην Ελλάδα με την άρση για παράδειγμα του τραπεζικού απορρήτου, την ίδια στιγμή βλέπουμε τεράστια κεφάλαια να διακινούνται μέσω τραπεζών σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους. Σε αυτόν το τομέα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Η φοροδιαφυγή είναι παγκόσμιο πρόβλημα και όχι αποκλειστικά ελληνικό. Είναι λάθος και άδικο να “ελληνοποιούνται” όλα τα προβλήματα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.» Βέβαια όποιος ελληναράς γουστάρει ας δει καλύτερα την ομιλία του στην βουλή http://www.youtube.com/watch?v=hFsK_G2RDUs όταν ρωτούσε τους φραπεδοτσεγκεβαρες  αν θέλουν να πάει να φτύσει τους τροικανούς και τα λεφτά τους και οι μάγκες παρίσταναν τις φλύαρες κότες, ή ας θυμηθούν τι απαντούσαν  4 μήνες μετά οι ίδιοι πυρηνικοί γίγαντες όταν τους πέταξε το δημοψήφισμα στα μούτρα. 
Αλήθεια όμως  που ξέρεις ότι δεν θα πει πχ: «Το τεστ που πρέπει να γίνεται στους ανθρώπους από εδώ και πέρα πρέπει να είναι το εξής: αντί να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για την Ευρώπη πρέπει να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη δική μου άποψη το δημοκρατικό μέλλον πρέπει να έχει ως εξής: όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή στα γκουλάγκ». Α με συγχωρείτε, ναι το είπε άλλος «διανοητής» πιο πριν αναφερόμενος σε άλλον «πολιτικό» στο ‘’διάσημο’’ 6ο Ριζοσπαστικό Φόρουμ του Ζάγκρεμπ.

Δύο διαπιστώσεις για το θέμα παπανδρέου :  με οποιαδήποτε παπαριά μέσα σε οποιοδήποτε έντυπο ‘’πουλάει’’ περίπου 200 με 250σχόλια σε κάθε post (όταν συνήθως σχολιάζουν 20 εως 60 τα μεγάλα θέματα) (για αυτό το έβαλα και εγώ γιατί τόσο καιρό σχόλια αποκάτω μηδέν, άντε παιδάκια αρχίστε να γράφετε δεν χρειάζεται να διαβάσετε και άλλο παρακάτω και χάνετε τον χρόνο σας), και κάποιοι εξακολουθούν να τον φοβούνται. Ενώ τον θεωρούν τελειωμένο εξακολουθούν να τον φοβούνται! Κάθε ημέρα σχεδόν υπάρχει ένα δημοσίευμα ράδιοαρβύλα για τον γαπ λες και είναι ακόμη πρωθυπουργός και αυτός παίρνει τα μέτρα.   Συνήθως σε μμε που τα δάνεια τους εκταμιεύονται κανονικά και με συνοπτικές διαδικασίες από την 3κομματική, χωρίς τις αρνήσεις και αντιρρήσεις της κυβέρνησης γαπ.  Εδώ και δύο χρόνια βρήκαμε τον αποδιοπομπαίο τράγο που μας έλειπε, βρήκαμε τους εβραίους και τους τσιγγάνους που νομοτελειακά φταίνε για όλες μας τις μαλακίες που έχουμε κάνει ή έχουμε ανεχτεί.  Οι δικοί μας εβραίοι και τσιγγάνοι είναι ένα μόνο πρόσωπο : ο ΓΑΠ.   Εξαιρετικά βολικό. Αλλά όχι δεν είμαστε φασίστες, δεν υπήρξαμε καν ψηφοφόροι του ποτέ, απλά δεν πρέπει να μιλά δεν πρέπει να υπάρχει και δεν πρέπει κανείς να θέλει να τον ακούσει, ούτε καν στο εξωτερικό. Δημοκρατία ρε μεγάλε, ναι μεν ισχύει το  διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες, αλλά οπως κάποτε εξαιρούνταν οι εβραίοι και οι τσιγγάνοι, ε τώρα εξαιρείται ο γαπ. Και άμα σας αρέσει. Και μετά αναρωτιόμαστε για το αυγό και το φίδι και τους χρυσαυγίτες,  και δεν έχουμε καταλάβει ότι το φίδι πια είμαστε εμείς. Η realdemocraZy.
 . Αντίστοιχη ψηφοφορία και σημαντικότερης αξίας  με θέμα ‘’Όχι απεργία καθηγητών στις Πανελλήνιες!’’ υπογράφηκε μόλις από 1889 έλληνες πολίτες και δημοσιοποιήθηκε μόλις από ένα γνωστό portal το protagon.gr http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=24281  (νομίζω ούτε καν  εδώ στην athensvoice δεν ανέβηκε).
Αμφιβάλλω κιόλας αν οι όσοι υπογράφοντες γνωρίζουν τι είναι το TED ή αν έχουν διαβάσει έστω ένα κείμενο ομιλητή εκεί. By theway η ομιλία παπανδρέου και λοιπών ήταν ψιλογνωστή εδώ και καιρό. Μάλλον επειδή τα παιδιά από το εδιμβούργο, δεν έχουν τα 6χιλιαρικάκια συμμετοχής (λαλάκια θέλουν ακόμη και οι εναλλακτικοί guru διοργανωτές - οι ομιλητές δεν αμείβονται) να γίνουν tedsters και να παρακολουθήσουν το ‘’εναλλακτικό νταβός’’  ή δυστυχώς δεν έχουν κάτι αξιόλογο να πουν ώστε να καλέσουν τους ίδιους ως ομιλητές,  λένε να κάνουμε λίγη φασαρία μπας και μπούμε τζάμπα να γνωρίσουμε και κόσμο γιατί στις συγκεντρώσεις μας στο Teviot bar στο εδιμβούργο με θέμα ‘’ο αγώνας των κατοίκων στην ιερισσό’’ δεν είδαμε γκομενάκι ούτε με το κυάλι. Αλλά καλύτερα ας εξετάσουν το θέμα : απαγορεύω σε κάποιον να καλέσει κάποιον άλλο να τους πει την δική του άποψη και όποιος θέλει αν γουστάρει και έχει 6χιλιαρικάκια το παρακολουθεί live, ή αν δεν τα έχει, αν γουστάρει βλέπει το videο και ΑΚΟΥΕΙ τι είπε ο άλλος και μετά γράφει αν γουστάρει τις παπαριές του στα σχόλια. Όποιος θέλει καλεί όποιον θέλει και όποιος θέλει πάει ή απλά σχολιάζει. Απλά μαθήματα δημοκρατίας. Δεν χρειάζεται να έχεις κάνει στα γκουλάγκ για να την αναγνωρίζεις και να την αποζητάς. Εκτός αν έχεις διατελέσει ως δικαστής που αποφάσιζε ποιοι θα πάνε στα γκουλάγκ αν δεν λένε αυτά που αποφάσισε το κόμμα σου. Και μάλλον για δικαστής φασίστας φαίνεσαι παρά για realdemoCRAZY.
Άσχετο το καλοκαίρι που μας πέρασε μια αθλήτρια twittαρε την μαλακία της ζωή της, ένα γνωστό αστείο με κουνούπια και αφρικανούς,  που πείραξε όλους μας τους ευαίσθητους έλληνες, και αφού ζήτησε συγνώμη, την στείλαμε αδιάβαστη εκτός ολυμπιάδας και στην αγκαλιά των φασιστών χρυσαύγουλων. Το κόμμα της αξ. αντιπολίτευσης είχε σχολιάσει ‘Την ίδια στιγμή, και παρά τον ορθό αποκλεισμό της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή, αναδεικνύεται και η υποκρισία  υπευθύνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.’’ . παραδόξως το ίδιο κόμμα όταν ένας συνδαιτημόνας τους είπε κάτι  αστειάκια για γκουλάγκ έβγαλαν ανακοίνωση «Τελικά, η βλακεία και η γελοιότητα δεν έχουν κανένα όριο στην περίπτωση της ΝΔ». και κάτι δικαιολογίες στυλ  οκ δεν τα ξέρει και τα αγγλικά ο αλέξης και είναι και πλακατζής ο σλαβόι και γελάσαμε και όλοι. Απλό είναι και βολεύει,  δυο μέτρα και δυο σταθμά. Η ‘’αγράμματη’’ πλακατζού αθλήτρια στην πυρά για το αστείο της γιατί σύμφωνα με τον ποιητή- γιατρό- βουλευτή κο τάσο ‘’πρώτα ο γιατρός μετά ο  ασθενής’’κουράκη «Οι δηλώσεις ρατσιστικού μίσους της αθλήτριας Β. Παπαχρήστου της Εθνικής ομάδας στίβου… βάλλουν ευθέως εναντίον του αθλητικού ιδεώδους και της συναδέλφωσης των λαών»,. ενώ ο ‘’διανοούμενος’’ αμπελοφιλόσοφος τι ωραία που τα λέει και γελάμε όλοι μας,  μαζί μας και οι 30εκ των νεκρών στα γκουλάγκ του πάλαι ποτέ ‘’υπαρκτού’’ σοσιαλισμού.
Και αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος στην αναζήτηση του πρωτότυπου κειμένου  στο αυστριακό περιοδικό profil με τίτλο ‘’απόψεις ενός χρεοκοπημένου’’  που είχε αναδημοσιευθεί εδώ  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=495312&wordsinarticle=profil%3b%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%85   ενώ το αυστριακό περιοδικό http://www.profil.at/  δεν το είχε ανεβάσει ποτέ(!!!!),  και είχε γίνει θέμα συζήτησης για ημέρες αρχές φεβρουαρίου και είχε αναδημοσιευτεί από εκατοντάδες blogs. Και εκατοντάδες σχολίαζαν για ένα δημοσίευμα που δεν είχε δει και διαβάσει κανείς!!! Και που ακόμη δεν έχει ανέβει σε κανένα site. Ποιος ξέρει μπορεί ο αρθογράφος του να ζήτησε τίποτα από τα 550εκ της μαργαρίτας στην λίστα λαγκάρντ και να τα βρήκανε. Την ίδια δημοσιότητα που είχε πάρει  ‘’θέμα’’ αντίστοιχης βαρύτητας και αξίας όταν 5 συριζαυγίτες τον 10ο του 2012 την έπεσαν στο γαπ σε εστιατοριο στο βερολίνο και υποτίθεται τον πέταξαν έξω,  ενώ μετά ακόμη και η bild αποκαθιστούσε την αλήθεια http://www.iefimerida.gr/news/74450/bild-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-  ‘’Όπως περιγράφει, την ώρα που οι φοιτητές του επιτέθηκαν φραστικά, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε αμέσως λέγοντας πως «εγώ έχω αγωνιστεί για τη δημοκρατία στη χώρα μας», με τους υπόλοιπους πελάτες τους εστιατορίου να τον χειροκροτούν.’’
Αλλά τα χρεοκοπημένα μμε δεν έκριναν σκόπιμο να μαζέψουν πίσω την λάσπη από τον ανεμιστήρα.
Το παραπάνω κείμενο μου υποτίθεται ότι αφορά την παραπολιτική πλευρά, όμως στην πραγματικότητα αφορά την ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην καρδιά της. Αφορά το δικαίωμα στην αληθινή πληροφόρηση, το δικαίωμα στην έκφραση, την ανάγκη της ακρόασης και της συμμετοχής, την επιθυμία για πραγματική δημοκρατία, την προβολή της πολυφωνίας, την αναφορά στην γυμνή αλήθεια. Αφορά εμάς και τον ρόλο που εμείς οι πολίτες διεκδικούμε και αξίζουμε, το δικαίωμα μας να κλείσουμε την πόρτα του τρελάδικου και των εμπορικών αξιών του, την ανάγκη μας να βάλουμε την λογική και τον διάλογο πάνω από ξυρισμένους σβέρκους και από μαρξιστικά καλάσνικοφ και ημίτρελους αμπελοφιλόσοφους. Διεκδικούμε την χειραφέτηση μας από τους παραμορφωμένους καθρέπτες των ‘’χρήσιμων ηλίθιων’’ του λένιν και του κάθε φασίστα και αναρχόμπατσου. Θέλουμε την αλήθεια και την λογική μπροστά από  την λάσπη και την χλεύη του ψέματος της.

Κατά τα λοιπά ο μήνας στην ελλάδα έχει πάντα εννιά, ο μπαρμπασαμ κοιτά να βγάλει όπως όπως το καλοκαίρι με τουρίστες και παραμύθια, να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ το 1ο εξάμηνο του 2014 και να αποφύγει κίνδυνο χρεοκοπίας της πραγματικής οικονομίας το αντίστοιχο διάστημα (επειδή θα είναι πρόεδρος ΕΕ!!), η κουβέντα για την απλή αναλογική απλά ξεχάστηκε, η αναθεωρητική βουλή απλά ξεχάστηκε, αν το πασοκ έπεσε μαζί με την ελλάδα και θα να ανέβει μαζί με την ελλαδα  όπως αναφέρει ο μπένυ μάλλον την έχουμε κάτσει, (αν ισχύει αυτή η ισότητα) γιατί το πασοκ έχει πέσει  στο 4,5% (άρα με την λογική μπένυ) η χώρα θα είναι χειρότερα από ότι μας λένε, επίσης όποιος έχει καταγωγή από μεσσηνία και είχε ψηφίσει πολαν διορίζεται στο δημόσιο, ο αλέξης την παλεύει με τις χρηματοδοτήσεις γιατί αλλιώς το 25% του κόμματος θα τον αποχαιρετούσε στο συνέδριο του ιουλίου αλλά ας όψεται η επιδότηση που θα έπρεπε να αποχαιρετήσουν και αυτή και μένουν να του την σπάνε και να παίρνουν και τα λαλάκια, και η κα ελένη τάδε πρώην αγανακτισμένη και πρώην υποψήφια βουλευτής του συνασπισμού το 2007 αγανακτισμένη θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο δημόσιο την σύνταξη της νεκρής μητέρας της που εισέπραττε αγανακτισμένα παράνομα. Μια μικρή αγανακτισμένη φτωχοδιάβολος όπως και εμείς, όπως και τα 11εκ των πολιτών της ντίσνευλαντ Ελλάδας. Τα φασιστοχρυσαύγουλα εξακολουθούν φουσκώνουν τα μπράτσα τους στα γυμναστήρια και προσπαθούν να εκνευρίζουν τον δραγασάκη να κερδίζουν συμπάθειες και ψήφους γιατί αν το ρίξουν στα επιχειρήματα μοιάζουν με ζαλισμένοι πιλότοι αεροψεκαστικών. Και αυτός ο παπάρας βουλευτής τους αν αντί για ‘’mrαλεξης’’ έλεγε το καθηγιασμένο και ιερό ‘’madameμερκελ’’ στον δραγασάκη μόνο τεμενάδες δεν θα του κάνανε!! Ποιος δημοκράτης σύντροφος συριζαυγίτης θα τον έβγαζε από την βουλή; Και σηκώνουν μπάρες στα διόδια μόνοι τους πια χωρις τους συριζαυγίτες και με τα δικά τους σημαιάκια στα φανερά, όχι στα κρυφά όπως παλαιά δίπλα τους. Και οι ψεκασμένοι συριζαίοι διατυπώνουν ότι στις σκουριές η απόφαση αφορά την τοπική κοινωνία ενώ στο τυμπάκι στην κρήτη που τους κυνηγούν με τα γιαούρτια (που έριχναν και αυτοί) η απόφαση αφορά την κεντρική κυβέρνηση. Απλή συριζολογική, ότι μας βολεύει κάθε φορά.  Οι εξετάσεις γίνονται με επιστρατευμένους καθηγητές που θα αναγκαστούν να δουλεύουν από 2 ολόκληρες  ώρες παραπάνω την εβδομάδα από του χρόνου μετά τις 3μηνες καλοκαιρινές διακοπές γιατί κάθε ώρα διδασκαλίας μετράει όσο για 2-3 ώρες εργασίας των υπολοίπων (εξαιρούνται οι ‘’συνάδελφοι’’ τους καθηγητές στα φροντιστήρια που κάθε ώρα εργασίας τους αξίζει 3,5 εως 5 ευρώ!!! και που η μια ώρα διδασκαλίας μετράει για μια ώρα εργασίας όπως σε όλους σχεδόν τους υπόλοιπους πολίτες). Τον μοναδικό καθηγητή που ξέρω να τα ρίχνει στην συντεχνία τους είναι ο λεωνίδας από το μην μαδαςτηνμαργαρίτα του γιατό ο ανθρωπος έχει λογική φιλότιμο και έχει δουλέψει για χρόνια σε φροντιστήρια πριν διοριστεί. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι του κρύβονται βολεμένοι. Και ο αλέξης βελτιώνει τα αγγλικά του yesidoes, συμμετέχοντας σε πάνελ με τον όλιβερ στόουν που τον βλέπει ως ελπίδα για πρωθυπουργό, αλλιώς κανένα  δεύτερο ρολλο σε ταινία θα την τσιμπήσει αν βελτιώσει και άλλο και τα αγγλικά του. Και από την διπλανή του είναι ο ζιζεκ που αυτά που λέει (μπορεί να είναι βλακώδη) αλλά είναι απλά και κατανοητά και ’’λαικά’’ οπότε απορείς ποιος του γράφει τα βιβλία;; γιατί στα κείμενα του χάνεις αρχή μέση και τέλος του αχταρμά και της αμπελοφιλοσοφίας και προσπαθείς να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής (μήπως διάβασε κουράκη;;) ενώ στις ομιλίες του χωρίς κείμενο αναρωτιέσαι αν έχει βγάλει το γυμνάσιο;  (κάτι σαν τον καιάδα και τον καραισκάκη  των φουσκωμένων σε αντιστοιχία επιχειρηματολογία προφορικού λόγου). Τζάμπα τα 20ευρα που έδινες για τα βιβλία του, άλλος πρέπει να τα γράφει σίγορα όχι πάντως ο συνομιλητής του αλέξη. Αν και η καλύτερη επιλογή για να μάθει αγγλικά ο alex θα ήταν να διάβαζε http://www.minority-opinion.com/  που διαβάζω και εγώ που και που σαν άσκηση να βελτιώσω τα δικά μου φτωχά yesidoes αγγλικά, αλλά επειδή ο blogger  επιλέγει τα καλύτερα πολιτικά κείμενα και σχολιασμούς του σπιτιού μας πλανήτη γη  θα άνοιγε και λίγο το μυαλό και μαζί με τα αγγλικά θα μάθαινε κυρίως λίγο και ΠΟΛΙΤΙΚΗ και  που εκεί είναι χειρότερος από ότι τα αγγλικά του.  Μπορεί να του φαίνονταν λίγο liberal και ανατριχιαστικά ντετερμινιστικά, αλλά αν αντί με τα βιβλία του μαρξ και του σλαβόι αποκοιμιέται με το minorityopinion και τα άρθρα για την πραγματική οικονομία και την παγκόσμια σύνθεση και ειδικά το κείμενο The Jobs Question  του WALTER RUSSELL MEAD μπας και βγάλει καμιά άκρη για το πώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας και όχι πως καταστρέφονται για τον μινωταυρικό φόρο του δημόσιου τομέα. Αλλά αυτή είναι η άποψη της μειοψηφίας -minority opinion.  

Και ένα μυστήριο φαινόμενο από τους 5χιλιάδες συμπολίτες μας που αυτοκτόνησαν ηρωικά θύματα του μνημονίου 3 χρόνια τώρα, πρέπει να αναστήθηκαν το πάσχα που μας πέρασε περίπου 3μιση χιλιάδες, γιατί η ΕΛΣΤΑΤ και η πραγματικότητα τους αναφέρει ως 1500 περίπου 25% ποσοστό αύξησης από το σύνηθες. Αντί να σκυλεύουμε παραμύθια,  ας σκύψουμε πάνω ή μάλλον δίπλα από όσους χρειάζονται την βοήθεια μας, και πουλάμε την πολιτική μας απάτη σε ανθρώπους τους ταιριάζει, όχι σε όσους έχουν ανάγκη την συνεισφορά μας και την αλληλεγγύη μας. Το παιχνίδι με τους νεκρούς και η καπηλεία τους μόνο νέους νεκρούς και νέα καπηλεία φέρνουν.

Και αν υπάρχει άνθρωπος ή κα ζωή να μας πει τον αριθμό πρωτοκόλου του γαλλικού υπουργείου στην ‘’ΕΠΙΣΗΜΗ’’ παράδοση του φακέλου με το cd της λιστας λαγκαρντ στο ελληνα πρέσβη. Δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου. Έγγραφο χωρίς αριθμό πρωτοκόλου δεν είναι ΕΠΙΣΗΜΟ. Και οι γάλλοι δεν έβαλαν αριθμό πρωτοκόλλου γιατί είναι παράνομο. Είναι σαν να πήγε ο θέμος το cd με την τσόντα ζαχόπουλου στον καραμανλή να την πρωτοκόλλησε και να την είδαν όλοι παρέα στο υπουργείο πολιτισμού και να την έστειλαν και στο ασεπ να εξετάσει το νόμιμο του διορισμού της πρωταγωνίστριας και σκηνοθέτριας. Επίσης το cd δεν είναι καν αντίγραφο του πρωτοτύπου. Το πρωτότυπο είχε όλες τις καταθέσεις όλων των πελατών. Το συγκεκριμένο είναι αντίγραφο επεξεργασμένης αρχειοθέτησης μόνο όσων ελληνικών καταθέσεων ξεχώρισε ο χρήστης που το επεξεργάστηκε δηλ οι μυστικές υπηρεσίες γαλλίας και ίσως ελλάδας. Έτσι απλά.     
Και ναι ο κος αλέξης μητρόπουλος ο εργατολόγος, καθηγητής, νομικός, βουλευτής, συριζαυγίτης βαθυπασοκος αλλά κυρίως  ‘’διανοούμενος’’ όπως αυτοπροσδιορίζεται, αυτός που έγραψε 7 βιβλία για το μνημόνιο έβγαλε νέο βιβλίο και ναι έχει πιάσει και την κύπρο να πουλήσει και εκεί κάτι ο άνθρωπος. Γιατί  το σδοε ακόμη τον ψάχνει για εκείνο το εκατομμυριάκι που δεν είχε βάλει στην φορολογική του δήλωση και τα λαλάκια που είχε φάει από τους 2 δικηγόρους συνεργάτες του σε υπόθεση κληρονομιάς.


Αυτά, επιστρέφω στην δουλειά μου (– δουλεία μου) γιατί  η προκαταβολή φόρου από 55% λέει  θα γίνει 90% του χρόνου, οπότε αφού βγάλω τα χρήματα για τον ΟΑΕΕ γιατί αλλιώς κινδυνεύω να μου κατασχέσουν το σπίτι που πληρώνω το δάνειο του ακόμη,  γιατί δεν θα πληρώνω τις εισφορές μου για να έχω σύνταξη στα γεράματα, (στο κατάσχω για το καλό σου για να πάρεις σύνταξη βρε χαζό!!)  θα αρχίσω να μαζεύω λαλάκια να βρω και 90% παραπάνω περίσσευμα να προπληρώσω τις δαπάνες του ελληνικού κράτους. Αλλά μην  ανησυχείς συνάδελφε, αν η χρονιά σου πάει χάλια και σου προκύψουν τίποτα ζημιές, οι προκαταβολές  θα σου επιστραφούν κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, όταν δεν θα έχουν και καμία αξία για την επαγγελματική σου υπόσταση, αφού θα έχεις κλείσει. Ίσως αν δεν πληρώνεις όμως το ΟΑΕΕ να σου μείνουν τα χρήματα για να πληρώσεις το 90% προκαταβολή φόρου να δουλέψει και το δημόσιο να μην  τους τραβήξεις μαζί σου στον κατήφορο, και μετά αν σου βγάλουν και κανένα περιουσιακό στοιχείο στον πλειστηριασμό για το χρέος σου στον ΟΑΕΕ θα πληρωθούν και οι συνταξιούχοι. Μεγάλε κίνησες την οικονομία. Οπότε ίσως να μην υπάρχει και λόγος να δουλέψουν 2 ώρες παραπάνω οι καθηγητές!! Με εξαίρεση τον λεωνίδα που είναι left liberal και πρέπει να τιμωρηθεί γιατί τα γράφει και στην athensvoice ενάντια  στον αγώνα των συναδέλφων του.  
Σε απλά ελληνικά επειδή το κράτος χρεοκόπησε και κανένας εθελοντής δανειστής δεν υπάρχει στην αγορά  (πέρα από τους τροικανούς της ΕΕ και ΔΝΤ) το κράτος για να εξακολουθεί να ζει την γραφειοκρατική καρυωτική αδράνεια του, υποχρεώνει  τους πολίτες της πραγματικής οικονομίας εργαζόμενους και άνεργους να γίνουν οι δανειστές του. Μέχρι να ψοφήσει το άλογο. Αλλά το σαμάρι θα λάμπει στον ήλιο.

γιώργος δ.