Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

το αιγαλεω να νικάει...........

Τον ιουνιο δεν προλαβα να ανεβάσω κάποιο κείμενο, δεν πρόλαβα γιατί πήξαμε στην δουλειά, (καλο αυτό!)(;), να παραγγείλουμε, να στήσουμε, να παραδώσουμε, να προλάβουμε ημερομηνίες κλπ, γιατι το τέλος ιουλίου εχει α δόση εφορίας, και μαζι  εναν γενναίο φπα, και οαεε(τεβε) και κάτι επιταγές κλπ. Μετά είναι αύγουστος και όλοι (σχεδόν) οι ελληνες βαράμε μύγες, θέλουμε δεν θέλουμε, και βοηθαμε τις μύγες να παχύνουν.

Οκ κάναμε και 3 μπάνια στην θαλασσα, και έτσι και αλλιώς δεν πιστεύω να μην μπορεί να ζήσει και κανείς 2 μήνες χωρίς να διαβάσει post μου, οπότε από τον ελάχιστο χρόνο που μου απέμενε δεν περίσσευε ενα δίωρο, να κλέψω από την οικογένεια,  να γράψω τις συνήθεις παλαβομάρες μου.
Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.

Δούλεψτε μαλάκες να πληρώσεις τους φόρους σου για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, αγορές όπλων, αυξήσεις σε ένστολους και ας υπάρχει αυτή η δραματική ανισότητα:  πως γίνεται στην καλύτερη περίπτωση για εσένα να βγάζεις θεωρητικά τα ίδια λαλάκια με κάποιον που ''δουλεύει'' 20 ή 40 ώρες την εβδομάδα βαρόντας μύγες και πατώντας σφραγίδες ενώ εσύ δουλεύεις 54ωρες, και  κυνηγώντας να εισπράξεις τις αμοιβές σου και να πληρώσεις και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου. Αν είσαι τυχερός βέβαια  και έχεις δουλειά,  για να μπορείς να φορολογήσε για να δικαιούσαι να έχεις χαρτιά και να δουλεύεις για να προσπαθείς να βγάλεις τον μήνα όπως όπως. Και να πληρώνεις και τέλος επιτηδεύματος για να δικαιούσε να δουλεύεις.
Οκ έχει παει 7 ιουλίου υπολογίζεις ότι αν εισπράξεις αυτά που σου οφείλονται καθάρισες και τον ιούλιο και τον πεθαμένο αύγουστο μαζί, και θα χαζεψεις 9 ημέρες διακοπές σπίτι σου ή αντίσκηνο σε κάποια  παραλία εκεί με τις παχιές τις μύγες,  της παναγιάς στο μικρό ελληνικό πάσχα του 15αυγουστου.
Όμως ανάμεσα στα άλλα περιμένεις και τα λαλάκια,  από την πρώτη και μοναδική δουλειά σου (και τελευταία!!!) που έχεις κάνει ποτέ με δημόσια υπηρεσία, έργο που πήρες μετά από διαγωνισμό. Με καθυστέρηση μόλις (!)  3 μηνών (μια χαρά ε!!! ) θα βγει το κονδύλι να πληρωθείς. Εννοείται έχεις ήδη πληρώσει το ΦΠΑ των τιμολογιών ήδη, και έχεις τους προμηθευτές στο περίμενε. Αλλά χρειαζεσαι φορολογική ενημερότητα. Οκ, μια χαρά μπαίνεις taxisnet κλπ την παλεύεις αλλά παπάρια, ρωτάς τον λογιστή τι έγινε ρε παιδιά, και σου εξηγεί αυτά που έγραφε αυτη η κωλοφυλλάδα η νεοφιλελε η athens voice παλαιότερα ότι επειδή έχει βγει στο τέλος ιουλίου να πληρωθεί η Α δόση δεν μπορείς να πάρεις από το internet γιατί δεν είναι ληξιπρόθεσμη κλπ. Αν όμως κάναμε την δήλωση στο τέλος της προθεσμίας θα την είχαμε γλυτώσει, Οκ μάθε βλάκα άλλη φορά να κάνεις δήλωση από πριν, οκ θα πάω εφορία να την πάρω. Οκ καλέ μας κύριε θα πρέπει να σας κάνουμε παρακράτηση όλο το ποσό και όχι μόνο την Α δόση, σου λένε εκεί. Σε πιάνει ένα εγκεφαλικό -μα αφου είναι 3 δόσεις μέχρι τον δεκέμβριο, λες. Λυπάμαι έτσι είναι ο ''νεοφιλελευθερισμός'', προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και τα λειτουργικά του κράτους πρέπει να τα πληρώσεις από τώρα.  Και πως θα πληρώσω εγώ τους υπόλοιπους; Πως θα ζήσω εγώ και η οικογένεια μου; Ε, ναι, έχετε δικιο, για όλα φταίει η τροικα -  έτσι που μας έκαναν, θα σου πουν όλοι όσοι ''δουλεύουν'' 40 ωρες την σφραγίδα. Γιατί αυτοί που πραγματικά δουλεύουν δίπλα στους σφραγιδοκράτορες δεν θα έχουν  να σου πουν καμία εξυπνάδα. Σιωπηλοί θα μείνουν μόνο, γιατί ξέρουν  και σε καταλαβαίνουν.
Σε αυτή την περίπτωση αφήνεις το κράτος να κρατήσει τα  της εφορίας και  κλείνεις τηλέφωνα, κλείνεις χαρτιά κλπ και την κάνεις για μόνιμες διακοπές. Το κράτος μας έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία και γραφειοκρατία για να είσαι καλυμμένος απέναντι σε όλους τους ιδιώτες πιστωτές σου. Στο κράτος να μην χρωστάς είναι το θέμα.
 Ή αλλιώς γράφεις μια ακόμη παπαριά στην athens voice αν δεν έχει διακοπές η ΔΕΗ (για εσένα αγωνίζονται κορόιδο!!!) και συνεχίζεις να την παλεύεις να μαζέψεις τα λαλάκια να συνεχίζεις να δουλεύεις, να ζεις, να είσαι εσυ που θέλεις και όχι αυτός που πρέπει να γίνεις για να τα βγάλεις πέρα.
Φαντάζομαι ότι ένα ποσό από τους φόρους θα καταλήξει σε επιδόματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη (που τα δικαιούνται και τυπικά, γιατί ουσιαστικά τα δικαιούνται περισσότεροι αλλά από ενα σημείο και μετά είσαι μια στατιστική στην λίστα του ΟΑΕΔ, και το κράτος χέστηκε για εσένα), σε γιατρούς και νοσηλευτές που την παλεύουν, σε δ.υ. που δουλευουν και αυτοί σκληρά όπως εσύ σχεδόν. Αλλά η ανισότητα θα παραμένει. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν χωρίς να εργάζονται, ή οι συνταξιούχοι που μετράνε διακοπές από τα 45 τους.
Όταν τον απρίλιο του 2010 η ελλάδα χρεοκόπησε πίστευαμε ότι αυτές οι τεράστιες αδικίες και ανισότητες μεταξύ μας θα αναγνωριστούν και θα ψιλομαζευτούν. Μας πείραζε που ο ταδε μέγαλοκαρχαρίας έβγαζε εκατομμύρια, αλλά περισσότερο μας πείραζε που ο διπλανός μας δούλευε λιγότερο από εμάς, έκανε και μια 2η μαύρη δουλειά λόγω του ελεύθερου χρόνου  του ή και την ώρα της υποτιθέμενης εργασίας του στο δημόσιο, ή ήταν συνταξιούχος 45χρονών, και  δεν σε εξυπηρετούσε ποτέ όταν πήγαινες στο γκισέ και στην έλεγε κιόλας ότι αυτός είναι αγωνιστής επαναστάτης. Κι όμως τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία οι μόνοι που δεν ξεβολεύτηκαν ήταν τα λαμόγια αφισοκολλητές που εξακολουθούν να απομυζούν την εργασία, την ανεργία και τους κόπους μας. Αυτούς που δεν σέβονται τα 23 λεπτά που δίνει ως φπα σε κάθε ευρω, ο άνεργος συμπολίτης τους.
Τέσσερα χρόνια μετά αυτοί εξακολουθούν να είναι η χρεοκοπία της συνείδησης μας και της ελπίδας μας για έναν δικαιότερο κόσμο μεταξύ μας. Και κάθε φορά ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα ότι φταίει ο καπιταλισμός, ο νεοφιλελευθερισμός, ο κομμουνισμός, ο τσε γκεβάρα, οι αδελφοί μαρξ....
Πέρσι πήγαμε διακοπές φιλοξενούμενοι σε νησί του αιγαίου,  και συνήθως μαζευόμασταν στην γνωστή παραλία με τους freecampers που κάθε μεσημέρι τα ακουμπούσαν γερά (και εμείς μαζί) στην καντίνα-εστιατόριο με τον εξυπνάκια μαγαζάτορα και εμείς αναρωτιόμασταν πως να περνά ο μάγκας τον χειμώνα του στο νησί. Την τελευταία ημέρα διακοπών  ο ''εισπράκτορας'' εστιάτορας κάθισε δίπλα μας σε ένα μπαράκι και συζητούσε με την παρέα του ότι σε λίγες ημέρες θα άνοιγαν τα σχολεία και θα γύριζε αθήνα και ευτυχώς που είχαν απεργία για να κάτσει και άλλες  ημέρες στο μαγαζί του, και αν τον καλούσαν  θα παρίστανε τον άρρωστο. Μείναμε  μαλάκες!!! Οι ηλίθιοι που κάναμε γυμνισμό στην παραλία και τρώγαμε τα γαμησιάτικα μιας χρονιάς στο εστιατόρια των ''φρικιών'', συναντούσαμε την γυμνή αλήθεια που κρυβόταν τόσο καιρό  στην παραλία των γυμνιστών.  Η ζωή είναι αλλού και τα έχει με άλλους.....  ή καλά να πάθεις για να μάθεις να κρυφακούς.
 Αρκούν 20 ώρες την εβδομάδα ''μάθημα'' και 4 μήνες διακοπές και η επανάσταση συνεχίζεται από τον φραπεδοτσεγκεβαρα στην καντίνα. Το αιγάλεω και ο ολυμπιακός να νικάνε και οι άλλοι να πάνε να ..........
Η γυναίκα μου,  ρώτησε στην εφορία αν αφού θα μας κρατήσουν όλη την εφορία σε μια δόση θέλουμε δεν θέλουμε, θα μας αφαιρέσουν έστω το ποσό της έκπτωσης που γίνεται για την μία πληρωμή. Η απάντηση ήταν αρνητική, θα πληρώσουμε όλο το ποσό και ακολούθως θα διεκδικήσουμε την έκπτωση για το τον επόμενο εκκαθαριστικό του χρόνου. Ο σαμαράς και οι αφισσοκολητές το τερμάτισαν.
Καλά να περάσουμε όλοι το υπόλοιπο ελληνικό καλοκαίρι.
γιώργος δ.