Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

τι θα ψηφίσω;;;


στην ελλάδα για 1η φορά ψήφισαν γυναίκες σε βουλευτικές εκλογές μόλις πριν 50τόσα χρόνια. Φαντάσου ότι στην νορβηγία ψήφιζαν από το 1916. Την ίδια εποχή με την γυναικεία ελληνική ψήφο στην αμερική οι μαύροι κάθονταν στο πίσω μέρος των λεωφορείων και υποχρεώνονταν να παραχωρήσουν την θέση τους σε λευκούς.  Το 2008 η usa είχε μαύρο πρόεδρο, το 2012 η ελλάδα έχει 3 υποψήφιες αλέκα και ντόρα και νόρα  για την πρωθυπουργία της χώρας με μάλλον απίθανα ποσοστά εκλογής τους ακόμη και για την βουλευτική τους παρουσία. Η ελλάδα από το 1944-49 μέχρι και το 1981 ζούσε υπό τον διαχωρισμό του εμφύλιου και μπήκε στην ευρωπαική κοινότητα μόλις το 1980 .  Έχει περάσει τόσος πολύς χρόνος από τότε για μια ή και δύο γενιές ελλήνων (πχ για τον τράγκα και τον πεπελάση και τον λαζόπουλο και για όσους ακόμη βλέπουν την ζωή μόνο μέσα από τα δικά τους αποτυπώματα), αλλά και τόσο λίγος χρόνος για την χώρα στο σύνολο της, και για όσους γνωρίζουν  ότι η ζωή και είναι μικρή για να είναι θλιβερή αλλά και ότι παράλληλα  είναι μεγάλη για να την κάνεις καρναβάλι. Σε 50 χρόνια από τώρα κάποιοι θα εξακολουθούν να αναπολούν την δραχμή, (αυτοί που αναπολούν την καθαρεύουσα  την χούντα  και τον στάλιν  λογικά θα έχουν πεθάνει), ίσως όλοι να μιλάνε περισσότερο αγγλικά παρά ελληνικά, οι εθνικισμοί και οι πατριωτισμοί  θα έχουν αφήσει την θέση τους στον ευρωπαϊσμό ίσως, και πέρα από δήμαρχο, νομάρχη, πρωθυπουργό να ψηφίζεις και για πρόεδρο της ΕΕ. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αν πεις σε κάποιον επαναστάτη αναρχόμπατσο, ανταρσίτη, λαφαζανικό, χρυσαγίτη, κουκουε σήμερα, ότι μεθαύριο θα μιλάμε αγγλικά αντί για ελληνικά θα πέσει να σε φάει.

Στο 2012 για κάποιον είναι πιο εύκολο να αγοράσει παράνομα  όπλο και σφαίρες να κάνει την βόλτα του με το όπλο μέσα στο metro και να αυτοπυροβοληθεί δημόσια στο σύνταγμα παρά να ζει με την σύνταξη των 1200 ευρώ του. Επίσης είναι πιο εύκολο να απομονώνεις αποσπάσματα του ελληναρά αγωνιστή περί τσολάκογλου  και να τα  τοιχοκολλάς σε δημόσιες υπηρεσίες, παρά να διαβάζεις ολόκληρο το κείμενο του μίσους και της ψυχοπάθειας του. Επίσης είναι πιο εύκολο μετά την κηδεία να πλακώνεις μπατσόνια των 800ευρω στο ξύλο και να ηρωποιείς φαρμακοποιούς που πούλησαν την δημόσια άδεια του φαρμακείου τους,  με όσα λεφτά θα βγάλει το μπατσόνι σε όλη του την ζωή. Και επίσης είναι πιο εύκολο να αντιδράς στον προσδιορισμό του χώρου καύσης των νεκρών και ταυτόχρονα να διαμαρτύρεσαι ότι η αποτέφρωση του έγινε στην βουλγαρία, γιατί στην ελλάδα κάποιοι αντιδρούν στην δημιουργία χώρων καύσης νεκρών. Ποιοι αντιδρούν; Κάποιοι μαλάκες σαν αυτούς που αυτοπυροβολούνται δημόσια μπροστά σε παιδιά και περαστικούς.  Στην ελλάδα μπορείς να αντέχεις μια 7ετή χούντα όταν είσαι στην ηλικία των 30+, αλλά δεν μπορείς να αντέξεις την μείωση της σύνταξης των 1500ευρώ σου όταν φτάνεις στα 77σου. Τέλος πάντων στην ελλάδα το 2012 είναι πιο δύσκολο να λες τα πράγματα με το όνομα τους παρά να φτιάχνεις προσωπικούς ψεύτικους μύθους. Είναι πιο εύκολο να λες όλοι μαζί εναντίον του αόρατου μυθικού τέρατος που μας κυνηγάει, παρά να πεις στην δημήτρη τον κώστα την έλενα, στην θεια σου, τον πατέρα σου  ότι είναι μαλάκες, ότι είναι χειρότεροί από αυτούς που κατηγορούν, ότι αυτοί είναι στην πραγματικότητα το τέρας που λένε. Ο παύλος φταίει που ζητάει φακελάκι από καρκινοπαθείς, ο δημήτρης που τρέχει πίσω από τους βουλευτές για δουλίτσα με τον σταυρό του στο χέρι, η κατερίνα που κάνει τα απογεύματα ιδιαίτερα στα ίδια παιδιά που το πρωί τους κάνει ΄΄μάθημα΄΄  στο δημόσιο σχολείο, η μαρία γιατί δεν κολλάει ένσημα  στους υπαλλήλους της, ο νίκος για την πρόωρη σύνταξη στρατιωτικού στα 40 του χρόνια. Αλλά οι πολιτικοί είναι εδώ για να σου λένε: όχι φταίνε πάντα οι άλλοι, εσύ δεν φταις σε τίποτα, ψήφισε με τώρα μαλάκα.

Οι γονείς μου είναι γύρω στα 77 και την βγάζουν με 300ευρω μηνιαία σύνταξη, 600 (εξακόσια) ευρω και οι 2 μαζί και πλήρωσαν και φόρο για το σπίτι τους  των 52τετραγωνικών. Και όχι δεν έχουν σκοπό να βγουν με τα καλάσνικοφ όπως γράφουν σε σημειώματα οι συνταξιούχοι των 1500ευρώ. Το δικό τους όπλο είναι οι ψήφοι τους. Την Κυριακή θα ψηφίσουν. Στους ίδιους καταλόγους περιέργως θα είναι ακόμη γραμμένα τα ονόματα του μητροπάνου, του αγγελόπουλου, του ρασούλη, του παπάζογλου, ακόμη και του κύριου χριστούλα και πολλών άλλων ακόμη τεθνεώτων.  Γιατί όσοι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν επίδομα εκλογών !!!! δεν μπορούν να ενημερώσουν τους καταλόγους από τους πεθαμένους και έτσι εμφανίζεται σε μια χώρα 11εκ πολιτών να υπάρχουν 9.850.802 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Και μάλιστα τα 2,2εκ από αυτούς να είναι άνω των  70ετών.  Όταν η απογραφή έβγαλε 1,1 εκ. πολίτες άνω των 70 ετών!!!!!!!!!!! Μάλλον ούτε καν εκλογές της προκοπής δεν μπορούμε να διοργανώσουμε. Και μετά διάφοροι ηλίθιοι θα αρχίσουν όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ότι η αποχή είναι 2ο κόμμα. Όπου αν αφαιρέσεις την αναντιστοιχία των καταλόγων, αν βγάλεις έξω και τους 350χιλιάδες λαμβάνοντες αναπηρική σύνταξη συμπατριώτες μας (που να πάει ο ‘’τυφλός’’ (στα χαρτιά) οδηγός taxi να ψηφίσει!!!), η αποχή θα πρέπει λογικά να περιορίζεται στο 15% των πραγματικά εγγεγραμμένων. Υπάρχουν και αυτοί που ανάμεσα σε 11εκ συμπολίτες τους δεν βρίσκουν έναν (1) να τον ψηφίσουν!!!
Την Κυριακή που πέρασα απόλαυσα ένα φοβερό λογύδριο για τα άκυρα και τα λευκά για το πόσα πολλά
είναι κλπ (από την εποχή που η 17νοέμβρη υποστήριζε ότι είναι ‘’δική’’ της ψήφοι είχα να  απολαύσω
τέτοια επιχειρήματα). Απλά μπες εδώ  
http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html. σε 10 εκ εγγεγραμμένους
(ζώντες και τεθνεώτες) ψηφισαν 7εκ και τα ακυρα ήταν  142.916 / 2.03 %


και τα λευκα ήταν 43.269 / 0.61 % τοσο απλα!!!!!

Στην ελλάδα αν ρωτήσεις κάποιον ποιο είναι πιο φτηνό, το χύμα λάδι από τον γνωστό του γνωστού 3 ευρώ το λίτρο ή το συσκευασμένο από το supermarket των 4,5ευρω θα σου απαντήσει ότι πιο φτηνό είναι το πρώτο.  Αν ρωτήσεις κάποιον ποιος φταίει για τα ατυχήματα από τα δυναμιτάκια και τις καραμπινιές της ανάστασης θα σου πει ότι φταίει ο υπουργός!!!, όχι η κυρα μαρίκα που τα πουλάει στο μπακάλικο, όχι ο πατέρας και ο γυιός που τα ρίχνουν, όχι ο πέτρος που πυροβολεί στον αέρα. Το Σάββατο και την Κυριακή τα μμε και εμείς μαζί, λένε για το ελληνικό χρώμα και  έθιμο και την Δευτέρα για τα θύματα από τα γαμημένα τα δυναμιτάκια. Στην ελλάδα είναι πιο εύκολο κάτι νούμερα, σαν τον καζάκη και τον κακλαμάνο να βρουν χρηματοδότες και να τολμήσουν να εκδώσουν εφημερίδα (αυτό το χωνί από όπου ο δολοφόνος του θάνου αξαρλιάν, 17νοεμβρίτης κουφοντίνας υποστηρίζει ότι ο λαός πρέπει να εξεγερθεί με τα όπλα, στο επόμενο τεύχος άντε μήπως έχει συνέντευξη του κορκονέα να λέει και αυτός για ένοπλη εξέγερση!!!) παρά οι δημόσιουπάλληλικης νοοτροπίας αρθρογράφοι της ελευθεροτυπίας να ψάξουν και να τολμήσουν να βγάλουν εφημερίδα και αυτοί. 

Στις εκλογές που ο λαμπράκης (υιός του γρηγόρη λαμπράκη) κατεβαίνει ως υποψήφιος της ΝΔ με μόνο προσόν ότι είναι ο γυιός του δολοφονηθέντος από το παρακράτος του καραμανλή βουλευτή της εδε (μάλλον κατεβαίνει με λάθος κόμμα, αλλά και πάλι δικαιώμα του). Στις εκλογές όπου συντελείται το κοσμοϊστορικό γεγονός μλκκε, και κκε μλ να κατεβαίνουν σε ένα ψηφοδέλτιο μαζί (απίστευτο;;;;), στις εκλογές που η οικογενειοκρατία συνεχίζεται η κα κωσταντοπούλου ζωή και αυτήν στα χνάρια του μπαμπά της κατεβαίνει με τον συνασπισμό. Στις εκλογές που η οικογένειες αλαβάνου μένει χωρίς εκπρόσωπο μετά από 3 γενιές, και ο αλέξης αν δεν περάσει το 10% θα ψάχνει να κρύψει την καρέκλα του  από τον λαφαζάνη, και το πασοκ θα αυτοθεωρείται δικαιωμένο αν ξεπεράσει το 25%. Στις εκλογές που ο καραμανλής ο μικρός δίνει ακόμη γραμμή από την 15η πίστα της αγαπημένης του κονσόλας playstation.    Στις εκλογές που οι 3 βασικές προτάσεις του τσίπρα για συνεργασία για 1ο κόμμα, συνεργασία μονοεδρικές και  ψήφο εμπιστοσύνης στο 3ο κόμμα χωρίς την δεδηλωμένη κατεβάζοντας τον λαό στον δρόμο σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν δεν ήταν πολιτικός που αλλού θα μπορούσε να κολλήσει ένσημα.

Σε αυτές τις εκλογές γράφω ένα χαρτί με αυτά που θέλω εγώ να γίνουν,( κάντο και εσύ)
Στις εκλογές θα επιλέξω το ψηφοδέλτιο που θα μου υπηρετήσει όσο πιο πολλά γίνεται από τα ακόλουθα: Ευρώ και όχι δραχμή. Αλήθειες και όχι ψευτομαγκιές. Δουλειά και όχι μαλακίες. Ευρώπη των λαών και συμμάχους, και  όχι απομόνωση και καιροσκόπους μαλάκες σαν τους ρώσους και τους κινέζους. Άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αξιολόγηση τους, και όχι  διορισμούς στον ξαπλώπουλο και διαφθορά. Μείωση έως και μηδενισμό των αμυντικών δαπανών και όχι στρατόκαβλες παλαβομάρες. Εργασία για όλους και όχι εξυπηρέτηση ψηφοφόρων στο δημόσιο. Καύση των νεκρών και όχι σκοταδισμοί. Εργοστάσια εκμετάλευσης των αποριμμάτων και όχι αγωνισταράδες με αυθαίρετα κερατέας. Κλιματικούς μετανάστες και πρόσφυγες με ταυτότητα και χαρτιά και όχι 40 άτομα σε ένα δωμάτιο 5ευρώ ο ύπνος και όχι πορείες υποστήριξης από επαναστάτες της μερέντας βολεμένους. Διαδηλώσεις των 50 ατόμων σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, διαδηλώσεις χιλιάδων ας κλείνουν χιλιόμετρα. Διακίνηση των ναρκωτικών από το κράτος και προστασία των ασθενών, και όχι τα γλυκά μάτια στους εμπόρους. Υποχρεωτική δωρεά οργάνων μετά θάνατον και όχι εμπορία από τσιγγανάκια. Ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια και όχι καταλήψεις από συνήθεια. Παιδεία και όχι παίδεμα. Δια βίου μάθηση και δουλειά για όλους. Άνοιγμα ΟΛΩΝ των κλειστών επαγγελμάτων. Διαχωρισμός κράτους εκκλησιών. Χέρι στην περιουσία της εκκλησίας. Καμία απολύτως δόμηση σε εκτός σχεδίου. Ενοικίαση γης για καλλιέργεια σε κάθε ενδιαφερόμενο. Πολλά απλά μικρά πράγματα σαν και αυτά.
Ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία, ούτε οικογένεια, ούτε επανάσταση, ούτε  deptocracy, ούτε βάνα μπάρμπα, ούτε χρυσά αυγά , ούτε …….
Απλά η επανάσταση είναι κάθε μέρα, έτσι απλά……………….


γιώργος δ.

3 σχόλια:

  1. Εδωσες τον ορισμό της επανάστασης. Αύριο στη Μαργαρίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά και σωστά όπως πάντα

    Μην περιμένεις όμως απο το κράτος, το όποιο κράτος, είτε του Αντωνάκη, είτε του Βαγγέλη, είτε του Τσίπρα, είτε και το δικό σου ή δικό μου, να βοηθήσει σε τίποτα απο όλα αυτά.

    Πάντα ήταν και πάντα θα είναι εμπόδιο στην κοινωνία των πολιτών.
    Πάντα ήταν και πάντα θα είναι εμπόδιο στο να δουλέψουμε, να συνεργαστούμε και να προκόψουμε, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μεγαλώνει συνεχώς το μερίδιό τους απο ότι κάνουμε, ενάντια στα αμέτρητα εμπόδια που μας βάζουν καθημερινά (το ποιοί είναι αυτοί που κυβερνούν αυτό τον τόπο, φαίνεται καθαρά και αναλυτικά στη λίστα με τους κλάδους που εξαιρέθηκαν απο το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου).

    Όσο περισσότερες ευθύνες και αρμοδιότητες προσθέτουμε στο κράτος, όσο μεγαλύτερες προσδοκίες έχουμε από το κράτος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι ΚΑΘΕ φορά και η απογοήτευση για την αναπόφευκτη αποτυχία μας σαν κοινωνία.

    Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο μοναδικός δρόμος για την πρόοδο και την ευημερία, περνά αποκλειστικά απο το ρίσκο και την ευθύνη της προσωπικής και κατ επέκταση συλλογικής ελευθερίας, απο το κράτος νταντά, παιδονόμο και κοτζάμπαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσο καιρό δεν ήθελα να γράψω τίποτα για τον αυτόχειρα του Συντάγματος θεωρώντας αυτονόητο το σεβασμό σε ένα νεκρό (τουλάχιστον σε ότι αφορά το δημόσιο λόγο - με φίλους κατ' ιδίαν μοιράζομαι ακριβώς τις ίδιες θέσεις με σένα). Βέβαια έχω τις αμφιβολίες μου για το αν ο αυτόχειρας σεβάστηκε εξίσου εμένα - εμάς και πρώτα απ'όλα το ίδιο του το παιδί το οποίο "ήθελε να απαλλάξει από το βάρος του" αλλά του φόρτωσε ισόβια την αυτοκτονία του.

    Οι φωστήρες της αριστεροδεξιάς ακρότητας ξεχείλωσαν τον νεκρό στα μέτρα τους πριν καλά καλά ξεψυχήσει για να τον κάνουν σημαία της γκρίνιας τους (βέβαια ήταν επιθυμία και του ίδιου του νεκρού κατά κάποιο τρόπο). Τα ίδια μια ζωή...τυμβωρυχία μπας και φτιάξουμε ήρωες.

    Δυστυχώς έχεις τόσο δίκιο και εσύ και όλοι όσοι δε χρωστάμε παρά μόνο στην αλήθεια. Για να βρει κανείς την αλήθεια στην Ελλάδα πρέπει να διαβάζει ανάποδα: Τα χειρότερα εγκλήματα τα έχουν κάνει "φιλολαϊκοί" πολιτικοί, τη χειρότερη ζημιά στους εργαζόμενους την έχουν κάνει οι αριστερές κορώνες, οι πλέον ανίκανοι και δειλοί είναι αυτοί που φωνάζουν και πουλάνε μαγκιά και πάει λέγοντας.

    Το τρελάδικο αυτό το έχει φτιάξει ο (νέο)Έλληνας με τα δυο του χέρια αφού είναι τσακωμένος με το αυτονόητο και την κοινή λογική. Οι λογικοί αυτής της χώρας δεν ξέρω τι χρωστάνε να το βιώνουν. Ευτυχώς ψηφίζω στη Β' Αθηνών και υπάρχει ένας (ίσως και μοναδικός) υποψήφιος που είναι φωτεινή εξαίρεση με υπαρκτό πρόσφατο έργο και όχι θεωρητικές ατσαλάκωτες προσεγγίσεις. Τι να σου κάνει όμως και αυτός όταν πρέπει να πείσει τον Παύλο, το Δημήτρη, την Κατερίνα, τη Μαρία...

    Πάντως η επανάσταση της λογικής έχει κοινό σε αναμονή μεγαλύτερο από όσο φαίνεται. Μένει να δημιουργηθεί το σχήμα που θα εκφράσει τη συσσωρευμένη ανάγκη. Δυστυχώς οι εκλογές αυτές δεν έδωσαν χρόνο για κάτι τέτοιο και καταφέραμε να τις κάνουμε με τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις. Έχουμε ταλέντο σε κάτι τέτοια...ακόμη και Πανσέληνο πετύχαμε!

    Καλή μας τύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή