Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

773δις έχουμε δώσει για το χρέος!!!!!


Διάβασα μια καταπληκτική συνέντευξη του κου λαφαζάνη , και ένα unfollow  άρθρο  του κου μπογιόπουλου όπου αναφέρει ότι ‘ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους και κερδοσκόπους το αστρονομικό ποσό των 772,9 δις ευρώ!’’ και έμεινα μαλάκας fightclub TYLER DURDEN για τα λαλάκια που έχουμε βγαλει από τις τσέπες μας  να πληρώσουμε το χρέος!. Μπα ! Ποιας χώρας εννοεί ; Γιατί για το ελληνικό χρέος δεν έχουμε δώσει ούτε μια δεκάρα!
Επειδή τρία χρόνια μετά το καστελόριζο ακόμη συζητάμε για επαχθές χρέος και λοιπά, αποφάσισα να αφοσιώσω  773δις λέξεις στην ανωτάτη συριζο-μπακαλιστική της οικονομίας.  Αλλά και πάλι  εγώ εκεί πάλι κατέληξα στα δικά μου. Όσο και να μου ανοίγει το μυαλό ο λαφαζάνης και ο αλέξης και ο συγγραφέας του ‘’ηλίθιου’’,   εγώ εκεί να σκέφτομαι το έλλειμμα, και όχι το χρέος. Αν μπορείτε να βοηθήσετε αφήστε ένα σχόλιο με υβριστικό ρατσιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο στο πλαίσιο διαλόγου παρακάτω. 


‘’τέσσερα ολόκληρα ΑΕΠ της χώρας έχουν πάει σε … τόκους και χρέη!’’ συνεχίζει στο άρθρο του ο συγγραφέας του ηλίθιου. Κάποια στιγμή σαν χώρα πολλά χρόνια πριν, αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε πχ πετρέλαιο, πήγαμε στο παγκόσμιο supermarket  και επειδή κανείς δεν ήθελε τα πορτοκάλια και τις ελιές μας ή έστω  αρνήθηκαν να πληρωθούν σε υπηρεσίες από τα καμάκια(greeklovers) μας, αναγκαστήκαμε να ψάξουμε για χρυσό, δολάρια ή κάποιο άλλο σκληρό νόμισμα μιας και οι δραχμούλες δεν ενδιέφεραν και πολύ τους σαουδάραβες πχ.  Άρα παίρναμε πετρέλαιο και  πληρώναμε σε δολάρια,  μιας και χρυσό δεν είχαμε - ο μπόμπολας δεν είχε τότε ξεκινήσει τις εργασίες στις σκουριές , ούτε και τώρα βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα -μιας και τα λαλάκια θα καταλήξουν στις τσέπες του και μόνο.  Επειδή κανείς δεν έκανε τις δραχμούλες μας συνάλλαγμα σε δολάρια είπαμε να δανειστούμε δολάρια από το παγκόσμιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ με κάτι τρελά διψήφια επιτόκια, γιατί αλλιώς πετρέλαιο, φάρμακα, όπλα, ρεύμα κλπ  δεν είχε.  Τα δανεικά θα τα δίναμε σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, και κάθε χρόνο θα τους ακουμπάγαμε τους τόκους τους.
Επειδή όμως είχαμε και κάτι ελλειμματάκια, και επειδή θέλαμε και περισσότερο πετρέλαιο και επειδή μάθαμε και τα κόλπα, αντί ένα χρόνο μετά να πληρώσουμε τους  τόκους με δικά μας λεφτά δανειστήκαμε και άλλα από το παγκόσμιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ για να πληρώσουμε τους τόκους και να αγοράσουμε και άλλα πραγματάκια που μας  έλειπαν. Και αντίστοιχα ταυτόχρονα κάναμε και εσωτερικό δανεισμό σε ομόλογα με  δραχμούλες και επιτόκιο 20%+.   Και βέβαια έτσι από ‘’αλβανία’’ το 1980 γίναμε κουτσά στραβά ‘’ευρώπη’’ το 1987. Αυτά για όσους λένε ότι θα διακόψουμε τις πληρωμές (!!)  του χρέους και θα κάνουμε αναγκαστικό (;) εσωτερικό δανεισμό - την δεκαετία του 80 και πλούσια επιτόκια δίναμε στα ομόλογα του εσωτερικού δανεισμού και το χρέος τράβαγε την ανηφόρα.  Εννοείται ότι ούτε το κεφάλαιο δεν πληρώσαμε, και δανειστήκαμε και για αυτό.  Δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα, όλα τα κράτη έκαναν κάνουν και θα κάνουν  σχεδόν το ίδιο. Απλά φροντίζουν να συντηρούν το χρέος τους σε ένα επίπεδο γύρω στο 80% του ΑΕΠ τους ή τουλάχιστον να μην έχουν τρελά αρνητικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ή να μην έχουν μεγάλα κρατικά ελλείμματα γενικής κυβέρνησης και βγαίνουν στην τράκα κάθε μέρα.  Και κυρίως να μην τους συμβαίνουν και τα τρία ανωτέρω κακά της μοίρας τους μαζί.  

Επίσης και σημαντικότερο, σε απλή αριθμητική, τόσα χρόνια κανένας έλληνας πολίτης δεν έχει πληρώσει ούτε μια δραχμή ούτε ένα ευρώ για το δημόσιο χρέος. Το ελληνικό κράτος δεν έχει πάρει ούτε ένα σεντ από τους φόρους μας και τα λοιπά έσοδα του να πληρώσει ούτε κεφάλαιο ούτε τόκους.  
Ξαναδιάβασε την παραπάνω πρόταση.  Πάρε ανάσα. Αν δεν το καταλαβαίνεις παράτα το, πήγαινε απευθείας   στην ιστοσελίδα Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη  όπου μπορείς να γίνεις ο number  84.496 μετά τον λαφαζάνη  που θα υπογράψει για την διαγραφή του  επαχθούς χρέους που καλείται και πάλι να πληρώσει το παγκόσμιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ.  Ειδικά εκεί που λέειΤο μεγαλύτερο μέρος αυτού συνίσταται στην κεφαλαιοποίηση τόκων, που γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω. Το κεφάλαιο των δανείων, έχει καταβληθεί. ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ, δηλαδή.’’   Αλλιώς αν μείνεις εδώ, θα αναρωτηθείς πότε και ποια ελληνική κυβέρνηση ή έλληνας πολίτης έχει βάλει από την τσέπη του έστω και ένα ευρώ για να πληρώσει το επαχθές χρέος. Δεν ξέρω για την εποχή του τρικούπη, αλλά από την χούντα και μετά δεν έχουμε πληρώσει ούτε σεντ.  Κουβέντα να γίνεται, πολιτκές καριέρες να χτίζουμε, και να κοροιδεύουμε το ψεκασμένο πόπολο για 100χιλιάδες θέσεις εργασίας στο δημόσιο, και επαναφορά μισθών με ένα νόμο και ένα άρθρο, ok, αλλά τα δανεικά μας και τους τόκους  τους μέχρι σήμερα τους πληρώνει το παγκόσμιο κεφάλαιο.  Όχι εμείς.
Το ξαναγράφω, μέχρι και σήμερα, δεν έχουμε πληρώσει ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο χρέος,  όλες οι πληρωμές είναι με δανεικά, τα οποία κάποια στιγμή στο μέλλον θα τα πληρώναμε…….



Εκτός αν οι θεωρητικοί του  ‘773δις έχουμε δώσει στους τοκογλύφους’’ εννοούν τα  500δις που είχε βάλει από την τσέπη του ο αρτέμης σώρρας (ηγέτης!!!)  από τις μετοχές της τράπεζας της ανατολής (;;;) αλλά δεν τα μέτρησε καλά στο ταμείο ο σιωνιστής τραπεζικός και του τα φάγανε του καημένου….
Αυτοί που το πλήρωναν ήταν (ναι καλά το καταλάβατε) το παγκόσμιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ.  Όσα έχουμε δανειστεί τόσα χρόνια απλά πληρώνονται από τον κάθε κεφαλαιούχο επενδυτή. Απλά κάποια στιγμή που τα παλαιά τζάκια βγάλανε τα κέρατα τους,  το παγκόσμιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ αντικαταστάθηκε από το συνταξιοδοτικό ταμείο ισλανδών αστακοκαλλιεργητών, από το σύλλογο θαυμαστών της marylin Monroe, από το μετοχικό ταμείο στρατόκαβλων ελλάδας  κλπ. (που ήθελαν και αυτοί να βγάλουν εύκολα λαλάκια).   Αυτοί ήταν οι νέοι επενδυτές και οι αλογοσκούφειοι  ‘’άπληστοι χρηματιστές, και οι  ανίδεες διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων’’ που έφαγαν τα λαλάκια από τα δομημένα ομόλογα ώστε  να καταλήξει και ο μεγάλος ηγέτης στην ιστορική ατάκα "Μου πήρε τρία χρόνια για να καταλάβω ότι έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων των Ταμείων"    (Κ. Καραμανλής, 6/9/2007).
Το ονομαστικό ποσό των  773 δις αναδιανεμήθηκε μεταξύ του παγκόσμιου κεφαλαίου, και  κάποια στιγμή που τα  ‘’κορόιδα’’ στις αγορές που αγόραζαν ελληνικά χαρτιά υγείας λιγόστεψαν, και  ζητούσαν μικρότερους χρόνους αποπληρωμής και μεγαλύτερα επιτόκια (τα δάνεια που πήρε ο παπαθανασίου το 2009 έπρεπε να πληρωθούν το 2013) και οι τελευταίοι έμειναν με το σκάσιμο της πυραμίδας -όλοι όσοι έλληνες και ξένοι ομολογιούχοι την έφαγαν με το ελληνικό psi (τα ‘’παγκόσμια καπιταλιστικά κοράκια που μας ρουφάγαν το αίμα’’ δηλαδή σύμφωνα με τους πεφωτισμένους του τσιριζα και των ψεκασμένων χρυσαύγουλων).

Από τότε δεν μας δανείζει κανείς ούτε ρώσος  ούτε  κινέζος ούτε εξωγήινος αλλά μόνο οι συνεταίροι μας στην ε.ε. με το ‘’τοκογλυφικό’’ επιτόκιο του 1,4%  και ‘’μέση’’ λήξη χρέους τα 15,4 χρόνια. Όταν το 2009 επί διακυβέρνησης των γιγάντων  παπαθανασίου και καραμανλή είχαμε δανειστεί  105 δις ευρω  ευρω(!!!!!!!) αντί για ετήσιο στόχο 42δις και είχαμε μέση λήξη χρέους τα 5,8χρόνια. Αλήθεια τι τρύπες έκλεισαν τα extra 63δις δανεικά εκείνης της χρονιάς, δεν αναρωτιέται κανείς; Το 2009 αντί για στόχο 42 δις δανειστήκαμε 105δις.
Απλά εμείς 3 χρόνια προσπαθούμε ματώνοντας, να φέρουμε τα ίσα μας στον προυπολογισμό μας κρατικά έσοδα-έξοδα, και να χαλάμε για τις ανάγκες μας μόνο αυτά που θα βγάζουμε,  αλλά αντί για αυτό ακόμη και σήμερα  αναλωνόμαστε σε ιστορίες για επαχθή χρέη, για πανωτόκια, για κουρέματα και για ότι άσχετο. Το χρέος δεν μας ενδιαφέρει, δεν έχουμε πληρώσει ούτε σεντ για αυτό τόσα χρόνια, και κανείς δεν μας ζητά να το πληρώσουμε. Το μόνο που μας ζητούν είναι να μην μας δανείζουν για να καλύπτουμε νέα ελλείμματα. Το πότε θα το κουρέψουν δεν μας ενδιαφέρει στην καθημερινότητα μας.
  

Και ο λόγος που αναλωνόμαστε σε φιλολογικές βλακείες για το χρέος είναι γιατί  δεν βιώσαμε  να είναι κλειστές οι τράπεζες για 5 ημέρες όπως στην κύπρο,  και τα ΑΤΜ να βγάζουν από μόνο ένα  100ευρω,  να είχαμε χρόνο να βγάζαμε τότε κανένα κομπιουτεράκι και να διαπιστώναμε ότι  υποσχέσεις για 100χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο  είναι σχεδόν 2,5δις ευρώ νέοι φόροι που κανείς μας δεν έχει να δώσει.

Και ότι επίσης το αιμοσταγές ΚΕΦΑΛΑΙΟ στην ελλάδα  δηλαδή  όσοι από τις  5.681.066  φορολογικές δηλώσεις  του 2011 ξεπερνούν ως εισόδημα τις 200χιλιαδες ευρώ  πχ είναι μόλις  4.916 φορολογικές δηλώσεις.  Ή ότι στατιστικα  το 5,3% των φορολογικών  δηλώσεων των συμπολιτών μας,  δίνουν το 63,4% των άμεσων φορολογικών εσόδων.  Ας συζητήσουμε  αν αξίζει το 5,3% να συμμετέχει παραπάνω από 63,4% στα έσοδα,  και αν εμείς  οι υπόλοιποι 94,7% να δίνουμε κάτι παραπάνω και εμείς ποσοτικά,  για να ζούμε ένα (στην πλειοψηφία του) τεράστιο άχρηστο διεφθαρμένο και ανίκανο κράτος που  ‘’κλέβει’’ το  55% των εσόδων από κάθε έλληνα πολίτη. Χαμένα χρήματα που αντί να χρηματοδοτούν νέες και παλαιές  θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα,  χρηματοδοτούν και πολλούς άχρηστους  σφραγιδοκράτορες,  και 17 (αποσπασμένους) γυμναστές για 8 μαθητές στον άη στρατη, και χιλιάδες 45χρονους συνταξιούχους με μόνη δικαιολογία την αχρηστία  ‘’πως να αντεπεξέλθουν οι καημένοι στον ιδιωτικό τομέα μετά από τόσα χρόνια στο δημόσιο’’.


  Είναι 1η σεπτεμβρίου και ακόμη δεν μου έχει έλθει το εκκαθαριστικό μου να πληρώσω φόρους σε ένα κράτος που καίγεται για έσοδα! Πριν λίγες ημέρες η ζ.λ. στα 27 της παντρεύτηκε τον καλό της και διέκοψε  την σύνταξη άγαμης θυγατέρας που θα συνέχιζε να εισπράττει αν έμενε ‘’άγαμη’’.  Θα της λείψει το εισόδημα στο σπίτι της και στην δουλειά της,  αλλά επειδή είμαι μάγκας τόλμησε αυτό που ήθελε, όχι αυτό που την βόλευε σαν 32χιλιάδες άγαμες επαναστάτριες της μερέντας.


γιώργος δ.

7 σχόλια:

  1. Γιώργο είσαι όαση μέσα στην απύθμενη βλακεία που μας περιβάλλει. Συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο μπράβο! Μπορώ να το αναρτήσω στο ιστολόγιό μου; Με αναφορά φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικά ενημερωτικό.

    Για το χρέος διαχρονικά:
    Το θρίλερ του Ελληνικού δημόσιου χρέους και ΑΕΠ, 1960 - 2011: Οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα
    http://aftercrisisblog.blogspot.com/2013/02/1960-2011.html

    Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι "κρίση διαρθρωτικής κατάρρευσης"
    (του Δημήτρη Α. Ιωάννου)
    http://aftercrisisblog.blogspot.com/2013/09/blog-post_9.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Ελλάδα το κράτος εισέπραττε σε φόρους το 20% τού ΑΕΠ ενώ ο ευρωπαϊκός μ.ο. ήταν 27%. Γιατί; Επειδή το κεφάλαιο και τα μεσοστρώματα (αυτοαπασχολούμενοι, μικρομαγαζάτορες, αγρότες κλπ) υποφορολογούνταν (για να αυξάνονται τα κέρδη τους). Τα χαμηλά δημόσια έσοδα (και οι υπερβολικές δαπάνες για τον κατασταλτικό μηχανισμό -τα μεγαλύτερα στην ΕΕ ως ποσοστό τού ΑΕΠ) δημιουργούσαν ελλείμματα. Αυτά τα ελλείμματα καλύπτονταν με δανεισμό. Και τα ελλείμματα φούσκωναν το χρέος.
    Αυτή είναι η αιτία τού δημόσιου χρέους κι όχι επειδή δεν αγόραζε η διεθνής αγορά τα πορτοκάλια μας ή γιατί δεν μπορούσαμε να ανταλλάξουμε δραχμές με δολάρια.

    Αλήθεια γιατί η Ιαπωνία έχει χρέος 220%; Δεν αγοράζονται και τα δικά της πορτοκάλια; Γιατί το παγκόσμιο δημόσιο χρέος πλησιάζει το 100%; Δεν αγοράζουν τα πορτοκάλια μας οι... αρειανοί; Γιατί το παγκόσμιο χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) έχει φτάσει στην στρατόσφαιρα; Ποιός είναι αυτός που μάς δανείζει; Πού τα βρίσκει τόσα χρήματα; Γιατί οι ευρωπαϊκές Τράπεζες δανείζονταν από την ΕΚΤ με 1% και μάς δάνειζαν (κάτι που δεν είχαν!) με 5%;
    Μήπως, σε τελική ανάλυση, όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως δανειστές είναι αυτοί που, με την βοήθεια των κυβερνήσεων (τους) α) έχουν βάλει στο χέρι τον παγκόσμιο πλούτο και β) έχουν την δυνατότητα να χειρίζονται κατά τα συμφέροντά τους το χρήμα (αλήθεια, τι είναι το χρήμα;);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. cornelsen ας ξεκινησουμε με τα καλα.
      πρωτα πρωτα συμφωνουμε πια οτι ο ελληνας δεν εχει πληρωσει ουτε μια δεκαρα για κανένα δανειο απο την τσεπη του. πληρωνει με δανεικα. τα οποια δεν θα ξεπληρωσει ποτε.
      αν βλεπεις την ιαπωνια τι ειναι σημερα λες και ειναι κρατος μιας ημερας και εχει χρεος 220 αλλα ψιλογαμει και ψιλοδερνει μαλλον θα πρεπει να καταλαβεις οτι μετα το ναγκασακι οικονομικά μαλλον δεν ηταν στην ιδια κατασταση, οπως και το για να πουλαει ποιοτητα κάθε ιαπωνικη εταιρια οι ιαπωνες πολιτες και πολιτικοι (το ιαπωνικο κρατος) δηλαδη ειπανε να δανειστουν κατι παραπανω για να εξαγουν τεχνολογια και ποιοτητα. στην ελλαδα το κρατος (εμεις)δανειζομαστε για να πληρωνουμε μισθους και συνταξεις (μεχρι και με καταστημα εμποριας χαλιων επιχειρει το δημοσιο, googlare το) και c4i και υποβρυχια και στρακαστρουκες και 20εκατομμυρια για την γριπη των πτηνων και του καραμανλη.
      και αν εχει παραπονα η ελλαδα για τον καπιταλισμο τι να πει και η αφρική έτσι; αντι τα 230δις ευρω δανεια να πηγαιναν στην ελλαδα, πηγαιναν σε ολοκληρη την αφρική τι λες να γινοταν με το βιοτικο επίπεδο των πολιτων της;
      ευχαριστω
      γιωργος δ.

      Διαγραφή