Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Χωράνε οι Barb wire dolls στην βουλή;


Στην κοινοβουλευτική ομάδα του συριζα ‘’θεωρητικά’’,  όπως θέλουν να πιστεύουν οι ίδιοι,  έχουν εκλεγεί οι ανθρωποι της διπλανής πόρτας. Εικάζω ότι όταν τελειωσε η καταμέτρηση των σταυρών επιλογής, οι προσδοκίες τους θα ήταν ότι θα αποτελούσαν ότι πιο ρηξικέλευθο και ριζοσπαστικό έχει περάσει από τα έδρανα της βουλής. Τα βιογραφικά τους είχαν σαν αστέρια τα δεν πληρώνω, την πλατεία με τις μούντζες,  τους αγανακτισμένους, το νεαρό της ηλικίας, τις κρεμάλες για τον γαπ, τις κάρτες ανεργίας. Είκοσι μήνες  μετά δείχνουν πιο παλαιοί και από παλαιοί, πιο βαρετοί και από βαρετοί. Δεν αναφέρομαι σε γραφικά τυπάκια – ο υπαλλήλος  οτε που αυτοπροσδιορίζεται ως ‘’αναρχικός βουλευτής’’  διαμαντόπουλος με καβάτζα βουλευτικών μισθων και επιδομάτων 8χίλιαρα στα γουναράδικα γιατί και η γραφικότητα έχει τα όρια της. Αναφέρομαι στους ‘’ή εμείς ή αυτοί’’.  Σε όσους νόμιζαν ότι θα έφερναν τα πάνω κάτω και ότι θα έβγαζαν με αυθάδεια την γλώσσα στην καθεστηκύια βουλευτική συντεχνιακή τάξη και αταξία.


Αντίθετα με αυτούς πέφτω στους barb wire dolls. Τους έμαθα από ένα άρθρο του δημητρακόπουλου στην athensvoice. Για τους ελληνες punk, το  συγκρότημα που τα σπάει στην αμερική. Όσο τα σπάσει και για όσους ενδιαφέρονται. Όταν ένας αμερικάνος παραγωγός τους ζήτησε να πάνε εκει τα άφησαν όλα πουλησαν ότι είχαν και δεν είχαν για να φτάσουν και να τραγουδούν εκεί. Στο you tube παίζει ένα video από την εποχή που την έψαχναν στην ελλάδα χτυπώντας κάθε πόρτα και χρησιμοποιώντας κάθε δυνατότητα προβολής (προβολής ναι, όχι εξευτελισμού) όταν είχαν εμφανιστεί στο χαζο‘’ελλαδα έχεις ταλέντο’’ και τα ξυνισμένα μούτρα της ‘’κριτικής’’ κάποιας κυρίας ευγενία μανωλίδου.  Ακόμη και εκει όμως έβγαλαν την γλώσσα με αυθάδεια και ήταν οι εαυτοί τους. Έχει ενδιαφέρον όταν ψάχνεις για video του συγκροτήματος και αναρωτιέσαι τι σκατά γράφει στην άκρη στο youtube ‘’barbwiredolls εμφανιση στο ελλαδα  εχεις ταλέντο’’ και δεν το τρως αυτό που βλέπεις εκεί όταν κλικάρεις σε αυτό.

Αυτό που λείπει σε όλους μας είναι το τσαγανό αυτών των παιδιών, το ότι τα δίνουμε  όλα και την κάνουμε για αυτό που θέλουμε και αν πετύχουμε πετύχαμε αλλά να περάσουμε καλά. Στην επόμενη βουλή ίσως οι ‘’νεοι’’ βουλευτές του σύριζα που θα ‘’αλλαζαν τον κόσμο’’ εκπαραθυρωθούν από τα νέα στελέχη μετεγραφές από το βαθύ  πασοκ και λοιπούς επαγγελματίες κομματάρχες. Δεν θα το καταλάβουν καν πως και τι και πότε. Και όχι μόνο δεν θα έχουν αλλάξει τίποτα, όχι μόνο δεν θα έχουν βγάλει την γλώσσα στο σύστημα, αλλά θα έχουν πριμοδοτήσει τους επαγγελματίες πολιτικούς που θα τους αντικαταστήσουν με τον επιφανειακό  φραπεδοτσεγκεβαρισμό τους. Το μόνο που θα έχουν κερδίσει θα είναι κάποια συντάξιμα βουλευτικά ένσημα για το μέλλον.Τα τσογλάνια ήταν οι πιτσιρικάδες βοηθοί στα  καφενεία. Τα μούτρα που έβγαζαν το χαρτί ήταν τα αφεντικά τους.  Έτσι το χαρτί θα μένει στον παπαδημούλη τον τσίπρα τον τσουκαλά την ζωή και τον μητρόπουλο και την υπόλοιπη δυναστεία παρωδία. Και ο αγώνας και η ανατροπή, θα μένουν σε συνταξιοδοτικές αποζημιώσεις 1εκ ευρώ τσουκαλάδων ή σε αμοιβαία κεφάλαια στην blackrock του σκιώδη υπουργού ανάπτυξης κου σταθάκη ή του οικονομικού γκουρού κου τσακαλώτου, και στο ξεχασμένο 1εκ του επαγγελματία ‘’εργατολόγου’’, και στην εξαφανισμένη φορολογικά  μηχανή του sir alex,  και στα λοιπά στελέχη της αριστεράς του χαβιαριού.

Οι βουλευτές της διπλανής πόρτας τα τσογλάνια που θα έβγαζαν την γλώσσα τους στο σύστημα, την επόμένη της δημοσίευσης των πόθεν έσχες των συνάδελφων τους, αντί να φάνε την μερέντα τους θα έπρεπε να έιχαν απαιτήσει τις έδρες των ‘’αριστερών βουλευτών με δεξιές τσέπες’’ και να δείξουν σε όλους εμάς ότι όντως είναι κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους, ότι όντως είναι το νέο που θα σβήσει το παλαιό.
Αν θέλουν ας δούν έστω το video του revolution των barb wire dolls,  ίσως η isis queen τους σηκώσει από τα έδρανα της αποχαύνωσης και ίσως τους μετατρέψει  στα τσογλάνια που αξίζουμε και φοβούνται, και όχι σε αυτά που φοβόμαστε.


Μετά ας αναρωτιούνται τι έχουν τα ζωντανά και ψοφάνε και πως στην κυβέρνηση των ζάπειων σαμαροβενιζέλου το τσυριζα δεν ξεκολλάει πάνω από το 23% στα γκάλοπ.  Απέναντι σε μια κυβέρνηση που 20 μήνες τώρα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παρακολουθεί το έργο ενός μόνο υπουργού της να παρουσιάσει με δημιουργική λογιστική πρωτογεννές πλεόνασμα και τίποτα άλλο. Πλεόνασμα από τα ελλείμματα πολιτικής και μεταρρυθμίσεων. Πλεόνασμα από το ξεζούμισμα της όποιας πραγματικής οικονομίας.


Σαν να ρίχνεις ένα μπουκάλι στην θάλασσα message in a bottle από ένα απομονωμένο έρημο νησί σε κάποιους που δεν πιστεύεις σε αυτούς αλλά που φοβάσαι όταν βλέπεις πόσο λίγοι και ανίκανοι είναι τελικά στην χειρότερη αντιπροσωπευτική βουλή. Πόσο λίγοι και ανίκανοι είμαστε οι απέξω. Ποιους στείλαμε με την ψήφο μας να μας αντιπροσωπεύσουν από επαγγελματίες κουτσαβάκηδες και ναζί έως αμόρφωτους και αστοιχείωτους ηγετίσκους. Η εικόνα μας στον καθρέπτη. Οι άνθρωποι της διπλανής μας  πόρτας.


γιώργος δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου