Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

γιατί θα ξανα-ψηφίσω το ΚΙΝΗΜΑ.

Προσπαθώ να θυμηθώ ποια δημοσιογράφος ήταν η συντονίστρια του debate των 6 πολιτικών αρχηγών το 2009 όταν ο ΚΚ μιλούσε για έλλειμμα 5,6% και  ο παπανδρέου είχε ρωτήσει τον ΚΚ ''Θέλω να μου πείτε αν αυτά τα νούμερα, αυτοί οι αριθμοί είναι πραγματικοί, αν είναι αληθινοί ή αν κρύβονται άλλοι αριθμοί τους οποίους εμείς θα ανακαλύψουμε.'', στο ίδιο debate ο ευαγγελάτος ρωτούσε τον ΚΚ για ''7.500 συμβασιούχες καθαρίστριες με μισθούς 400 ευρώ απλήρωτες εδώ και 16 μήνες'' και τον τσίπρα να αναφέρει στον ΚΚ ''Συνάντησα νέες και νέους με ένα πτυχίο και μεταπτυχιακό να γυρνάνε από βουλευτικό γραφείο σε βουλευτικό γραφείο, ζητώντας ένα ρουσφέτι σε πρόγραμμα stage των 480 ευρώ ανασφάλιστης εργασίας''. Νομίζω ότι η δημοσιογράφος  θα θυμάται ότι η απάντηση του ΚΚ ήταν ''έχουμε δύο δύσκολα χρόνια μπροστά μας'' και ότι θα αρκούσε ένα νοικοκύρεμα και 2 χρόνια πάγωμα μισθών(!!!) και ότι κοκορευόταν ότι ''ενώ μας κληροδοτήθηκε ένα έλλειμμα που ξεπερνούσε το 7,5%, μπορέσαμε σε δυο χρόνια μέσα να το φέρουμε κάτω από 3%''. Τότε στην ερτ η δημοσιογράφος καθάριζε 219χιλιάρικα το χρόνο μισθουλάκο, και η ερτ είχε ζημιές 18εκ ευρώ. Το 2010 όταν από την νέα διοίκηση της ζητήθηκε το μηνιάτικο να πέσει στα 6χιλιάρικα την έκανε για άλλα μετερίζια και η ερτ στο τέλος του 2010 ειχε κέρδη 30εκ ευρώ. Το 2015 μια δημοσιογράφος του ΑΝΤ1  κατηγορεί τον παπανδρέου σε ''συνέντευξη'' που δεν το αφήνει ποτέ να απαντήσει, ότι έβαλε την χώρα στο μνημόνιο και τον ζητά να μετανιώσει  και τον κατηγορεί ότι ''έσκασε την χώρα'' και ''δεν ξερατε τι παραλαμβάνατε, είχατε ειδοποιηθεί απο τον ΚΚ'' και άλλες ψεκασμένες μπαρούφες .  Μήπως ήταν η ίδια δημοσιογράφος,  η συντονίστρια του debate που και αυτή είχε ακούσει στο studio της ερτ το 2009 (όπως και όλοι οι έλληνες είχαμε ακούσει) τον ΚΚ να μας κοροιδεύει για θωρακισμένη οικονομία και έλλειμμα 6 % και 2 χρόνια πάγωμα μισθών. Και μάλλον δεν θα διάβασε ποτέ της την έκθεση του ευρωκοινοβουλίου (Ngoc και Karas το 2014)(που καταψηφίσαν οι ελληναράδες ευρωβουλευτές συριζα και ΝΔ ενώ μέχρι τότε την μνημόνευαν σαν ευαγγέλιο ) για την στατιστική απάτη και την χρεοκοπία  της κυβερνήσης καραμανλή που 2 ημέρες πριν τις εκλογές του 9 επίσημα είχε στείλει EDP notification στην ΕΕ https://docs.google.com/file/d/0B4CLi8oyvY0_SFZjSnBTTmZUV21XZ2Y2RHByYjZldw/edit?pli=1 για έλλειμμα 6%. Προφανώς ο καημενούλης ο ΚΚ είχε ξεχάσει τον αριθμό 1 πριν το 6, δηλαδή περίπου 23δις από τα 36 δις έλλειμμα της χρονιάς!!! Μάλλον για αυτήν την ενημέρωση εξανίσταται η κα χούκλη;  Αλήθεια τι να κάνει εκείνος ο απατεώνας που είχε δηλώσει έλλειμμα 6% αντί για 15,6%, σε ποια περιφέρεια θα εκλεγεί και πάλι βουλευτής;


Το μέγεθος της κρίσης έγινε πασιφανές όταν τον σεπτέμβριο του  2011,  άκουσαμε σοκαρισμένοι τον παπανδρέου από την δεθ να αναφέρει στον λόγο του ''βασικός μου στόχος να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα''. Την ίδια ώρα η ''μισή'' ελλάδα διαδήλωνε για το επίδομα πλύσης χεριών, το επίδομα κεραίας, και το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, και η άλλη ''μισή'' έβραζε για το 15% φόρο στις offshore, τον οικονομικό εισαγγελλέα, και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την διαύγεια, και το ΑΣΕΠ, και το καμποταζ στις κρουαζιέρες  και στην μικρή μας  χώρα ''έπεφταν τα τσιμέντα'' και έριχναν λάδια στα τουριστικά λεωφορεία. Οι πραγματικά αδύναμοι δεν διαδήλωναν, έκαναν όσα μεροκάματα μπορούσαν, καθώς έβλεπαν τους διαδηλωτές και τα συμφέροντα τους να τους σπρώχνουν στον γκρεμό.  Ο παπανδρέου έπεσε από τον βενιζέλο, την εύα, την μιλένα κ.α. λίγο μετά, τον νοέμβριο του 11 μετά τις κάννες. Σήμερα ο μακεδονομάχος σαμαράς και ο μόνιμος αντιπρόεδρος βενιζέλος,  σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ αφήνουν μια χώρα με 450χιλιάδες οικογένειες με κανέναν εργαζόμενο. Και ενώ πήραν ανεργία 17% από ΓΑΠ (από 9,5επί ΚΚ) την άφηνουν 25%. Και ζητούν την ψήφο μας!!! Όχι μόνο δεν έβγαλαν νωρίτερα την χώρα από το μνημόνιο όπως έταζαν, δεν την έβγαλαν από το μνημόνιο ούτε στην προγραμματισμένη από το 2010 ημερομηνία.
Για τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες, η ελλάδα είναι η πιο καθυστερημένη χώρα της ευρωζώνης, ένα απέραντο γραφειοκρατικό πελατειακό καθεστώς που τους πρήζει με τα προβλήματα της, ζητώντας συνέχεια στήριξη και απαιτώντας ειδική οικονομική σχέση με το χέρι προτεταμένο ''Δώστε μας λαλάκια''. Οι έλληνες έχουμε  κάνει την εσωστρέφεια  της μυθολογίας και της παρελθοντολογίας μας τα απόλυτα ιδανικά για να απαιτούμε διαρκώς, ότι συνομωσιολογικά πιστεύουμε ότι μας οφείλεται από τον υπόλοιπο κόσμο, και δικαιολογεί την απόλυτη αποτυχία μας.
  
Στα μέσα του 90 ο σημίτης είχε εκλεγεί  υποσχόμενος με μια κινέζικη παροιμία, ότι δεν θα τάξει στον έλληνα ψάρια να τραφεί, αλλά ότι θα τον μάθει να ψαρεύει και να τα πιάνει μόνος του. Το 2004 φεύγοντας από την εξουσία δεν είχε καταφέρει τίποτα από τα δύο, έβαλε τον ''καλομαθημένο'' έλληνα διορισμένο ''πελάτη'' του σε ένα πανάκριβο γκουρμέ εστιατόριο με σούσι (μετά από μια βόλτα από το καζίνο του χρηματιστηρίου) χωρίς να του μάθει τίποτα και του μισοανακοίνωσε και τον απλήρωτο λογαριασμό της αστακομακαρονάδας,  και για τους ''πελάτες'' και για όσους δεν είχαν καμία σχέση.  Αποχαυνωμένοι προσδοκούσαμε τις ωραίες εποχές  της παγκόσμιας πρωτοπορίας  της ελληνικής εκπαιδευτικής επανάστασης, που η κάθε  νηπιαγωγός κα Νατάσα Παζαίτη θα διοριζόταν και θα εργαζόταν ως χειρούργος....  Το πάρτι - πάρτι  στις 7 του μάρτη του Καραμανλή, συνεχίστηκε μέχρι και τις τελευταίες ώρες της διακυβέρνησης του, διορίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ''δεν κάνει για τίποτα, να προσληφθεί στο metro'' ψηφοφόρους, και αφήνοντας όλα τα προβλήματα για τον επόμενο ''άστο για αργότερα''  δίνοντας σε μια χαρτοπετσέτα στην λαγκάρντ γραμμένα τα απαιτούμενα μέτρα για την ''θωρακισμένη οικονομία'', κρύβοντας το 15,6% δημοσιονομικό έλλειμμα, 300δις χρέος, 14% έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, και ύφεση 4% στην χρεοκοπημένη ελλάδα των ''5 νταβατζήδων'' του και των 2,3 εκ συνταξιούχων, και των καλαματιανών του μουσείου της ακρόπολης. 

Τον απρίλιο του 2010 είχε έρθει η ώρα του λογαριασμού. Τα κερατιάτικα που έσπρωχναν οι προηγούμενες γενιές για το ''μακρινό'' μέλλον ήταν εκεί. Το ''άστο για αργότερα'' ήταν εκεί, το ''γράψτα και έχει ο θεός (της ελλάδας)'' ήταν εκεί. Το μέλλον  ούτε αναπάντεχα, ούτε αιφνιδιαστικά, ήταν εκεί. Το προγραμματισμένο μέλλον ήταν εκεί. Η επ-αόριστον αναβολή αντιμετώπιση της πραγματικότητας είχε λήξει. Το δώρο των ''γονιών'' μας ήταν εκεί. Είτε μετείχαμε, είτε δεν μετείχαμε στο πάρτι, είτε φάγαμε, είτε δεν φάγαμε. Και τότε όλοι μα όλοι οι έλληνες σαν έτοιμοι από καιρό, βγήκαμε στους δρόμους φωνάζοντας ότι κανείς μας δεν έφαγε, κανείς μας δεν έκλεψε σε αυτόν τον τόπο, πάντα έκλεβαν οι άλλοι, εμείς είμαστε οι φτωχοδιάβολοι, οι μοιραίοι του βάρναλη, είμαστε ο σοφός λαός. Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε, να πληρώσουν οι άλλοι, όχι εγώ, να πληρώσεις εσύ.
Στο ημερολόγιο τυπικά γράφει 2015, είμαστε ακόμη εκεί στο 2009, και πιο πίσω στο 2004 στο πάρτι πάρτι στις 7 του μάρτη, είμαστε ακόμη εκεί, και επιμένουμε να κοροιδεύουμε τους εαυτούς μας. 

Και 5 χρόνια τώρα κυνηγάμε ως αποδιοπομπαίους τράγους αυτούς που μας είπαν ότι χρεοκοπήσαμε, όχι αυτούς που μας χρεοκόπησαν, όχι αυτούς που μετά μας έταξαν 18δις ισοδύναμα μέτρα και τώρα τάζουν 55δις αύξηση αεπ και free wifi - part2, όχι αυτούς που μας έταζαν ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και τώρα λένε θα πληρώσουν τα ομόλογα τον μάρτιο κανονικά και αφήνουν περιστέρια στα θεοφάνεια, κανέναν από αυτούς, εμείς κυνηγάμε αυτούς που μας είπαν την αλήθεια - ότι χρεοκοπήσαμε και ότι κανείς μας κανείς δεν μας δάνειζε, εμάς τον περήφανο λαό, εμάς και την χώρα που την επέλεξαν οι θεοί. Εμείς ακόμη και σήμερα κυνηγάμε τους (στοχοποιημένους από αυτούς που μας χρεοκόπησαν) αποδιοπομπαίους τράγους, όχι να διορθώσουμε τα λάθη μας, όχι να βρούμε τα λάθη μας. Οι τράγοι δεν εξαφανίζουν τα λάθη, δεν λύνουν τα προβλήματα. Αυτά είναι που πρέπει να βρούμε. Στην ελλάδα κυνηγάμε τους πυροσβέστες, δεν κυνηγάμε τους εμπρηστές, έτσι είναι και σε όποιον αρέσει. Στην ελλάδα πχ πρέπει να έχεις ακούσει εκατοντάδες φορές τον ΓΑΠ να αναφωνεί 2 λέξεις μόνο της μονταζιέρας ''λεφτά υπάρχουν''. Από το 2010 και μετά έχουν πονέσει τα αυτιά μου να το ακούω. Γιατί πριν τις εκλογές του 2009 το άκουσες 2 φορές μόνο, στην δεθ και στην κοζάνη. Αν το άκουσες τότε ολόκληρο, στην ίδια ομιλία άκουσες και αυτό. ''Πολλοί νομίζουν ότι την ιστορία γράφουν μόνοι τους οι ηγέτες. Δεν είναι έτσι. Μια κοινωνία, αλλάζει μόνο όταν όλοι μαζί προσπαθήσουμε. Ιστορία μπορεί να γράψει ο αγρότης στο χωράφι του, ο νέος επιστήμονας στην έρευνά του. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας μπορεί να γράψει ιστορία στο μαγαζί του, η γυναίκα στην δουλειά της, ο υπάλληλος στο Δημόσιο, ο μετανάστης στην οικοδομή, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιό του, ο δάσκαλος στην γειτονιά του, το άτομο με αναπηρία με την προσπάθειά του. Η νοσοκόμα στο κέντρο υγείας μπορεί να γράψει ιστορία. Αρκεί να δουλέψουμε μαζί.''  
Στις  εκλογές του μαιου  2012 τα 5,2εκ που ψήφιζαν μέχρι τότε πασοκ-νδ έμειναν 2εκ και οι υπόλοιποι 4,3εκ ψηφοφόροι μέσω παρθενορραφής έγιναν συριζαυγίτες, καμμένοι, χρυσααυγά κλπ. Ξαφνικά οι πιασμένοι στο στασίδι της μονιμότητας του ελληνικού κράτους είδαν το φως το αληθινό και ξαναγεννήθηκαν και ψήφισαν για πρώτη φορά (ξανά!!!). Κανένας μας δεν ψήφιζε μέχρι τότε, κανένας από εμάς τους μοιραίους. Τώρα είμαστε όλοι συριζα, και όλοι μας φανατικοί σαν να ψηφίζαμε από τότε το 2009 που ήταν 4%. Μαθηματικά πως βγαίνει, 2,5εκ ψηφοφόροι σήμερα, να παριστάνουν ότι ήταν το 4% του 2009;

Στις ευρωεκλογές ψήφισα το μη χείρον βέλτιστον, ψήφισα ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ για το νέο που εκπροσωπούσε και για την ομοιότητα των λόγων του με την λογική και την πράξη των κηπουρών και του γαπ, σε ένα ποιο light αμπαλάζ. Όμως 10μήνες μετά αν δεν βγει απο το lifestyle αμπαλάζ του, αν δεν σπάσει τα φράγματα και τα καλούπια,  θα ξεραθεί σύντομα ξεδιψώντας μόνο τους γυρολόγους λυκούδη, τατσό κλπ. Στις εκλογές στις 25 γενάρη θα ψηφίσω το ΚΙΝΗΜΑ. 
Και το 2009 πάλι ΚΙΝΗΜΑ είχα ψηφίσει, όχι πασοκ, και τότε ΚΙΝΗΜΑ είχα ψηφίσει και ας έγραφε το ψηφοδέλτιο πασοκ. Ναι παραδέχομαι ότι είμαι 1 από τους 3.012.542 που είχαν ψηφίσει τότε, οι υπόλοιποι 3.012.541 μπορούν να αρχίσουν να βρίζουν τώρα από τα μετερίζια των τσιπροκαμμένων, μαζί με τους ζάππειους της πολάν και την κόρη του βενιζέλου ''Μπαμπά, αν είναι να κάνεις κάτι για τη χώρα, κάντο τώρα'' στο ταξίδι από τις κάννες του μόνιμου αντιπρόεδρου.  Θα ψηφίσω ΚΙΝΗΜΑ για μερικούς απλούς λόγους. Γιατί παραδέχεται ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη και δεν λέει παραμύθια για 12δις πρόγραμμα θεσσαλονίκης. Γιατί δεν ''σκίζει'' μνημόνια, αλλά θέλει να σκίσει την πελατειακή ελλάδα. Γιατί όταν το τέλος του 2009 διέκοψε την ομηρία σε 95χιλιαδες ρουσφετολογικά stage στο δημόσιο όλοι όσοι λένε ότι άργησε να πάρει μέτρα για την κρίση, τότε ήταν εναντίον. Γιατί σιχαίνομαι το ηλίθιο πολιτικό bullying των τελευταίων ετών σε βάρος του παπανδρέου και των ''κηπουρών'' από όλους τους  φασίζοντες αμόρφωτους καθηγητές του ψεύδους και της λάσπης που πληρώνονται με θέσεις επικρατείας στο πασοκ ή στο ευρωψηφοδέλτιο στις γέφυρες ή καμμένους που πληρώνουν πρόστιμο 30χιλ ευρώ στο δικαστήριο για εξύβριση ενώ έχτισαν πολιτικές καριέρες και ψεκασμένα κόμματα. Γιατί μου έλειψαν οι αγανακτισμένοι, που χάθηκαν αυτά τα παιδιά 14 δις μέτρα και ένφια από τότε δωράκι σαμαρά; Τι να έγιναν; Γιατί θέλω συνέχιση της διαύγειας, του open goverment, του καλλικράτη, των ηλεκτρονικών διαγωνισμών, του ασεπ, του ενιαίου μισθολογίου, του 3ετους αφορολόγητου των νέων επαγγελματιών, ψήφο και ιθαγένεια στους μετανάστες 2ης γενιάς, δημοψηφίσματα, κοινές μετοχές στις τράπεζες, αδειοδότηση τηλεοπτικών καναλιών, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, μείωση εξοπλιστικών δαπανών, πράσινη ανάπτυξη με φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες αντί για πετρέλαιο και λιγνίτη, κατάργηση των πολεοδομιών, το ''νέο σχολείο'', τον φόρο στα ακίνητα της εκκλησίας, της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τις χειροπέδες στα λαμόγια, την παύση των τραπεζικών θαλασσοδανείων σε χρεοκοπημένα ΜΜΕ, και άλλα πολλά. Αυτά έγιναν το 2009-11.     http://papandreou.gr/wp-content/uploads/2013/12/2xronia_apologismos.pdf

Δεν ξέρω αν το ΚΙΝΗΜΑ θα μπει καν στην βουλή, δεν ξέρω αν θα είναι 3ο κόμμα ή θα είναι εξωκοινοβουλευτική κεντροαριστερά, θα ξέρω όμως ότι θα έχω κάνει το καθήκον μου, ότι θα είμαι εντάξει με την συνείδηση μου και με ότι μπορώ να κάνω για τον τόπο μου, θα έχω ψηφίσει αυτό που πιστεύω. Στα αυτιά μου παίζει η κολεκτίβα των fauve http://fauvecorp.com/musique/?album_id=1&cat_id=1 σαν να σπάω το γυαλί,  να σπάμε τον φόβο να αντικρίσουμε την πραγματικότητα και να πολεμήσουμε για αυτήν. Η μουσική πολιτική των fauve είναι ότι και το ΚΙΝΗΜΑ που σπάει την μεγάλη φούσκα που μας τάζουν, η ψεύτικη φλυαρία στην επιστροφή στην ''κανονικότητα'' του 2009, γιατί η ''κανονικότητα'' του 2009 ήταν το ίδιο άδικη με αυτή του μνημονικού συντεχνιασμού. Η αλληλεγγύη στην πράξη, η κοινωνία μαζί, το συμφέρον στην άκρη, οι ενοχές για την ανισότητα και την αδικία, η άρνηση στην ηττοπάθεια και την μιζέρια του ωχαδελφισμού. Δεν ξέρω αν έχω δίκαιο, ξέρω ότι είναι το μοναδικό κείμενο υποστήριξης στο ΚΙΝΗΜΑ στην athens voice, ξέρω ότι είμαστε λίγοι, τολμηροί και ίσως ''ανόητοι'' αλλά ξέρω ότι είμαστε έτοιμοι από καιρό, κόντρα στην καθεστηκυία πολιτική τάξη και αταξία  και ότι τα σπάμε, Πάμε.    
Το να ζητάς από τους άλλους να ψηφίσουν το ΚΙΝΗΜΑ είναι σαν να τους ζητάς να παραδεχτούν ότι το 2010-11 έλεγαν μαλακίες για ρώσους, κινέζους, επαναδιαπραγματεύσεις, αργεντινή, προδότες, γουδί, κρεμάλες, σκισμένα μνημόνια, σκισμένα καλσόν. Κανείς δεν θα το παραδεχτεί. Όλα τα κάναμε σωστά, όλα καλώς έγιναν, έτσι βολεύει. Blizzard. Κανείς δεν έλεγε μαλακίες για σώρρες, cds, δραχμή. Κανείς.... 

Στην ελλάδα το 2009 είχαμε έλειμμα 36δις ευρώ και ταυτόχρονα ύφεση 3,9%, ξοδέψαμε 36δις ευρώ παραπάνω από αυτά που είχαμε και είχαμε παρόλο αυτά είχαμε ύφεση 3,9%, δηλαδή ΑΕΠ 9δις μικρότερο από την προηγούμενη χρονιά !!! Στην πραγματικότητα το 2009 της ''θωρακισμένης οικονομίας'', χωρίς τα κερατιάτικα  θα είχαμε μπει 45δις ευρω μείον σε σχέση με το 2008. Ποιο μνημόνιο; Σε σύνολο 124,6 δις δαπανών γενικής κυβέρνησης τα 31δις ήταν μισθοί, τα 30,8 δις ήταν συντάξεις τα 11,9δις ηταν τόκοι και τα υπόλοιπα 50,9δις ήταν λοιπές δαπάνες.Ποιο μνημόνιο;

Στην ελλάδα το 2015 χρειαζόμαστε 29,6 δις ανά έτος για συντάξεις σε 2,3 εκ συνταξιούχους άρα μέση σύνταξη 1072ευρω το μήνα (δυστυχώς άλλοι παίρνουν 300ευρω και αλλοι 2800ευρω),  όταν από έσοδα από εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών με το ζόρι φτάνουν τα 55δις και αφαίρεσε εισαγωγές κλπ μας μένουν μόλις 1,1δις ευρώ. Άρα τα αναγκαία 29,6δις βγαίνουν μόνο από τις δικές μας τσέπες.  
Όμως γιατί να πάρεις τον δύσκολο δρόμο αφού υπάρχουν πιο εύκολες λύσεις, τάζεις τα πάντα σε όλους, μοιράζεις δανεικά και αφήνεις τον λογαριασμό σε μια επόμενη γενιά σε 20χρόνια πχ.  Ας το αντιμετωπίσουν εκείνοι τότε. Όχι εμείς. Ο λογαριασμός στον επόμενο παρακαλώ...... Γιατί όταν κατά τον κο αρβανίτη από ''το κόκκινο'' , οι ευρωπαίοι θα λένε μαλάκα και τον επόμενο πρωθυπουργό  κο τσίπρα, τότε εξίσου  θα  «είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μαλάκα και το πρόβλημα δεν είναι ότι τον λένε. Αλλά ότι είναι μαλάκας» τότε ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι το παραμύθι τελειώνει μαζί με το bonus των 50 εδρών, και τότε ''Ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος'' όπως δήλωνε στις εκλογες του 12 ο συριζα,   δεν θα είναι και τόσο καλπονοθευτικός,  και όταν ο alex μας ξαναπεί ''Αν δεν πληρώνουμε τους φόρους μας το κράτος δεν μπορεί να σταθεί όρθιο", θα θυμηθούμε και το  παραμύθι με το χαράτσι που δεν θα πλήρωνε και θα το έδινε στο κεθεα, ''διότι εγώ ζω στο νοίκι αγαπητή μου Μάγδα''. https://www.youtube.com/watch?v=EKYgFpe4ZUg 
Έτσι και αλλιώς η ανοχή στη συντηρητική ''αριστερά'' του αλέξη (και της ραχήλ!!!) έχει ημερομηνία λήξης την πρώτη  διαδήλωση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης του.

συνεχίζεται..........

γιώργος δ. 

2 σχόλια:

 1. Γιώργο μου φαίνεται ότι εσύ τώρα έχεις ανακαλύψει τον τροχό. Όλα αυτά που λες για τον ΓΑΠ (διαφάνεια, άνοιγμα επαγγελμάτων, μείωση φορολογίας κλπ) τα λενε ήδη οι φιλελεύθεροι (ΔΡΑΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, Φ.Σ., ακόμα και οι Πειρατές τα ίδια λένε) εδώ και χρόνια· τους έχεις ψηφίσει ποτέ;

  Η προσωπική μου άποψη για τον ΓΑΠ δεν είναι αρνητική, είναι ουδέτερη. Αλλά μόνο και μόνο που έβαλε τον αρχιεπίσκοπο στο υπουργικό συμβούλιο (http://www.amen.gr/article1247) μου είναι αρκετό για να μην τον ψηφίσω. Ποτέ. Τόσα χρόνια το κυριότερο πρόβλημα αυτής της χώρας, από Βυζαντινών χρόνων, είναι η θεοκρατία, και ο ΓΑΠ πάει και ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ε αυτό με ξεπερνάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πανο έχεις απόλυτο δικαιο ότι κάποια από αυτά τα λένε χρονια και αλλα κόμματα (μπορει και πιο έντονα και ποιο ριζοσπαστικά). όμως κάποια από αυτά πραγματοποιηθηκαν με την ψήφο μου το 2009 από τους κηπουρους και τον γαπ. Αλλιως δεν θα ειχαν πραγματοποιηθει. η δηξα δεν κατεβαινει στις εκλογες, η φσ τα εσπασε με τον θοδωρακη, και η δραση ειναι στο ιδιο μετεριζι με το 4-2-1 του ψαριανου και του λυκουδη. Αν το ποταμι γίνει πλειοψηφικο προτασοντας τις μεταρυθμισεις τοτε και το κινημα και η δηξα κλπ θα εχουν λογους να πάνε μαζι του. ο πολυκερματισμενος χώρος των κομματων της λογικής και των αλλαγων θα πρεπει να δοκιμασει την ενωση..
  για τον ιερωνυμο (νομιζω ήταν μετα την παρουσια καμινη) δεν εχω αντιρηση σε αυτα που λες και συμφωνω απολυτως , αλλά ευτυχως ή δυστυχως όταν πας στον πολεμο δεν μπορεις να ξεχωρισεις ποιους θα εχεις μαζι σου. εδω ειχε μαζι του τον βενιζελο!!! και τον φλωριδη.
  ο γαπ θα ταιριαζε ποιο πολυ στην ελλαδα το 2004. Αλλα φαντάσου ότι το 2009 πιστευω δεν υπήρχε καλύτερος του για να αντιμετωπίσει την κρίση (εστω και ετσι εστω και με τόσα λάθη)
  καλη συνεχεια.
  γιωργος δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή