Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ncis παπακωσταντίνου μέρος Β

Κάνε μια υπόθεση ότι αύριο ο Χ, Υ, Ζ  βρίσκει το χαμένο cd-rom και το καταθέτει στο δικαστήριο, είτε έχει 2062 ονόματα είτε έχει 2059 για τον παπακ δεν έχει καμία σημασία. Τον παπακ τον κατηγορούν ότι νόθευσε το usb, και το συγκεκριμένο usb ο διώτης το κατέστρεψε χωρίς να μπορεί να ερευνηθεί πια αν ο παπάκ είχε δώσει 2059 ή 2062 ονόματα. Ο παπακ είναι στημένος στην μπούκα έτσι και αλλιώς. Αν βρεθεί το cd-rom με 2062 ονόματα δεν αποδεικνύει ότι ο παπακ έδωσε 2059 στο usb. Αν το cd-rom βρεθεί με 2059 ονόματα θα τον κατηγορήσουν ότι δεν είναι το πρωτότυπο αλλά αντίγραφο πειραγμένο από τον ίδιο. Το μόνο που  αθωώνει ή καταδικάζει  τον παπακ είναι το usb που διέγραψε ο διώτης. Η δίκη δεν έχει κανένα νόημα γιατί δεν υπάρχει το στοιχείο του εγκλήματος. Το έχει διαγράψει και το έχει καταστρέψει ο κος Διώτης.
 

Ο παπάκ υποστηρίζει ότι έδωσε το στικάκι στον κο διώτη τον ιούνιο του 11. Το δικαστήριο θα μπορούσε να το τσεκάρει ελέγχοντας τον φύλακα του παπακ που πήγε το στικ στο Διώτη. Φαντάζομαι κλήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου θα υπάρχουν για να μπορεί να εξακριβωθει η ημέρα που έστειλε ο παπακ το στικάκι στον κο Διωτη.  Στις 07/07/11 ο κος διώτης στήνει άλλοθι όταν στέλνει email στον παπάκ για την απουσία του από την ''γιορτή'' αποχώρησης του από το υποικ, και ο παπάκ τον ρωτά με email ''Πήρες το στικάκι που σου έστειλα'' και εκείνος απαντά ''Ναι το έλαβα αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ΄αυτά!''. Ο κος διώτης λέει ψέματα. Η ΔΕΕ που έγινε στο usb αποδεικνύει ότι ο χρήστης S0113601 είναι ο laptop του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ που είχε ο κος διώτης και ότι έχει δει 2 αρχεία στις 11:33 την 06/07  δηλαδή την προηγούμενη ημέρα του email στον παπακ. Λέει ψέματα στον παπάκ ότι δεν το είχε δει. Ο κος Διώτης την επόμενη  ημέρα από το email, στις 08/07 φτιάχνει το αντίγραφο usb που ακολούθως δίνει στον κο βενιζέλο αργότερα, και θεωρείται το πειστήριο στο δικαστήριο, και το σώζει και στο laptop του και όπως υποστηρίζει διαγράφει στις 12/07  το usb που του είχε δώσει ο παπάκ. Αν αυτήν την στιγμή η δικαιοσύνη είχε έστω το usb του παπακ θα μπορούσε να τραβήξει όλα όσα αρχεία είχαν μετακινηθεί από την αντιγραφή του στο usb του διώτη και ακολούθως και να διαπιστωνόταν αν τα αρχεία ήταν 2062 ή 2059. Ο διώτης κατέστρεψε τα αποδεικτικά στοιχεία συνειδητά, και έφτιαξε και 2ο αντίγραφο στις 15/07 όπως έδειξε η ΔΕΕ και όπως  παραδέχτηκε αργότερα χωρίς να δίνει στοιχεία για το που βρίσκεται πια.  Πολύ πιθανόν να είναι το usb που στάλθηκε στον βαξεβάνη με τα 2059 ονόματα. Η κα ηρώ διώτη είναι βουλευτής λάρισας για τον σύριζα και ανιψιά του κου διώτη, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι απαραίτητα.
Χρειαζόταν όμως και να φανεί δημόσια ότι το usb του παπακ είχε 2059 ονόματα και για αυτό η αποστολή του για δημοσίευση στο περιοδικό HOT DOC του κου βαξεβάνη. Ο τελευταίος απόλαυσε δημοσιότητας και πωλήσεων και δεν αναρωτήθηκε ποτέ για ποιο λόγο του το έστειλαν. Υπήρξε χρήσιμος στον ρόλο του χωρίς να ξέρει για αυτόν. Το πιόνι στην σκακιέρα. Κάνε μια υπόθεση ότι ή Χ  τρομοκρατική οργάνωση ή η Χ παρακρατική ομάδα των μυστικών υπηρεσιών (που παλαιότερα είχε εισβάλει και στο δικό του σπίτι σε ενέδρα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο βαξεβάνης) χτυπά την τάδε τάδογλου από την λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό του, (και η οποία είχε νόμιμα και φορολογημένα  τα χρήματα της στο εξωτερικό) ποιος φέρει την ευθύνη για την στοχοποίηση; Μήπως αυτός που δημοσιοποίησε τα ονόματα; Δεν κατάλαβε ότι ήταν το ''θύμα'' που θα τα έβγαζε στην δημοσιότητα γιατί έτσι βόλευε; Από την ΔΕΕ που έγινε στο laptop του Διώτη βρέθηκαν τα ίχνη από 3 φακέλους της λίστας,  επεξεργασμένους  (σύμφωνα με την προανακριτική: ‘’στα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ στο laptop διώτη έγινε εργώδης και οργιώδης επεξεργασία’’, με δημιουργία μάλιστα μετονομαζόμενων αντιγράφων φακέλων [GREECE, GREECE-Αντίγραφο, GREECE-final) και ο 3ος είχε το όνομα GREECE FINAL που ίσως κρύβει τυχόν επεξεργασία των 2062 ονομάτων σε 2059. Ο φάκελος εννοείται έχει διαγραφεί. Στις 8 ιουλίου 2011 διάφορα ''αποκαλυπτικά'' blogs πληροφορούνται και πληροφορούν ότι  ''πριν από λίγο στον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Διώτης. Σύμφωνα με τις ίδιες... πληροφορίες, στις πρώτες θέσεις της λίστας φιγουράρουν πασίγνωστοι καναλάρχες, εκδότες, διαφημιστές και πολλοί ακόμα. Αυτή την στιγμή στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή βρίσκονται ο Γ. Παπανδρέου, ο Ε. Βενιζέλος και ο πρώην εισαγγελέας Ι. Διώτης. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν οι μεγαλο-οφειλέτες, ειδικά οι μηντιάρχες θα λάβουν κλήση για να αρχίσουν τις αποπληρωμές των χρεών τους...'' Κάποιος κελαήδαει στα παπαγαλάκια τι να παίξουν.  Από την από 14/4/2013 εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη της ΔΕΕ προκύπτει σαφώς ότι ο Ι.Διώτης διατηρούσε U.S.B. με στοιχεία της λίστας τουλάχιστον μέχρι την 16/1/2012. Δηλαδή ο διώτης επεξεργαζόταν την λίστα και έλεγε ψέματα ότι δεν είχε αντίγραφο. Και ψέματα ότι το σδοε δεν είχε αντίγραφο. Είχε καταχραστεί το αρχείο ο ίδιος.
Κάπου στα μέσα ιουλίου ο διώτης είχε δώσει το αντίγραφο usb στον ΒΒ και τον αύγουστο του δίνει και μια εκτύπωση με ονόματα από την λίστα. Ο ΒΒ τα καταπίνει και τα κρατά στο αρχείο του, και τους επόμενους μήνες δεν ασχολείται καθόλου με την πορεία της όποιας έρευνας για τους καταθέτες της λίστας λαγκάρντ γιατί την θεωρεί προιον εγκλήματος μη αξιοποιήσιμο! Για την ακρίβεια η έρευνα σταματά από τον Διώτη και από τον ΒΒ.  Ακόμη και όταν ο ΒΒ φεύγει από το υποικ παίρνει το usb μαζί του στο γραφείο του στο πασοκ όπως ο ίδιος παραδέχθηκε. Το καλοκαίρι του 2012 το θέμα ''πρέπει'' να σκάσει και δημοσιογράφοι και βουλευτές κάνουν το ''καθήκον'' τους και ρωτούν τι έγινε με την λίστα καταθετών της HSBC. Και το πρωτοθέμα γράφει ότι εξαφανίστηκε το φλασάκι φωτογραφίζοντας τον παπακ. Όλοι κατηγορούν τον παπάκ ότι εξαφάνισε την λίστα και ο ΒΒ στις 02/10 εμφανίζει το usb από το αρχείο του!!! Το παραδίδει στο μαξίμου και από εκεί στο ΣΔΟΕ και καταλήγει στον εισαγγελέα. Στις 26/10/12 ο κος βαξεβάνης δημοσιεύει τα 2059 ονόματα http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=481468 όπως και χρειαζόταν για να προχωρήσει το σενάριο.  Και στις 26/12/12 φτάνει εκ νέου από γαλλία το cd-rom και ανακαλύπτουμε ότι τα ονόματα είναι 2062 και ότι αυτά που λείπουν είναι συγγενείς του παπάκ. Ο ΒΒ διαγράφει τον παπάκ από το πασόκ και τον ρίχνει στα λιοντάρια για να σωθεί ο ίδιος. Είναι αργά πια όταν  ο τεχνικός έλεγχος στο usb του ΒΒ που πήρε από τον διώτη αποδεικνύει ότι τελικά το usb το έχει δημιουργήσει ο διώτης στις 08/07/11.
 Το πρώτο cd-rom από γαλλία ο παπάκ το είχε αφήσει για φύλαξη στο υποικ αλλά όπως δηλώνει ''Το αρχικό, μαζί με το διαβιβαστικό από τη Γαλλία το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου, στους συνεργάτες μου, και δεν ξέρω που είναι. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν ξέρω που είναι σήμερα''. Όπως είχε ‘’χαθεί’’ και το usb από το γραφείο του υποικ και βρέθηκε στο γραφείο του προέδρου του πασοκ. Η γραμματέας του ΒΒ  κ. Σοφίας Μπέλμπα που ανοίγει το usb στις 01/10/2012 και στις 02/10/2012 ως ''sofia'' απαντά στο δικαστήριο  «Δεν ήξερα τι είχε το usb, το πήρα μαζί με όλα τα προσωπικά αρχεία», άρα πολύ πιθανό με την ίδια παράλογη λογική να έχει πάρει και το cdrom από γαλλία με τα ονόματα (που χάθηκε απο τον παπάκ) από το ΥΠΟΙΚ στο γραφείο του ΒΒ δεδομένου ότι δεν είχε διακριτικά και μπορεί να το θεώρησε ''προσωπικά αρχεία''!!!! Χωρίς καν να γνωρίζει ότι αυτό είναι το cd-rom που έχει την λίστα.  Μια υπόθεση είναι και αυτή. Άλλωστε ότι γουστάρουμε το παίρνουμε σπίτι μας; Μαζί με τα αμυντικά σχέδια της χώρας όπως είχε παραδεχτεί στην βουλή ο ΒΒ. Και το άλλο κουφό είναι ότι ενώ η γραμματέας δεν ήξερε τι έχει, μόλις της τηλεφώνησε ο ΒΒ να το βρει, το βρήκε με την πρώτη.  Η πραγματογνωμοσύνη έδειξε ότι ένα κρυφό αρχείο που δημιουργήθηκε στο στικ την ημέρα που το άνοιξε η γραμματέας του ΒΒ και η εισαγγελέας στο δικαστήριο  ζήτησε συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη, ο ειδικός κος Δελτσίδης της εξήγησε ότι επειδή έχει περάσει πολύς χρόνος και επέρριψε ευθύνες στον οικονομικό εισαγγελέα και την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που, όπως είπε, «δεν το έκαναν εγκαίρως». Γιατί άραγε ο κος πεπονής και ο κος μουζακίτης και η προανακριτική το άφησαν έτσι; Όπως και την απουσία ελέγχου στον υπολογιστή που φερόταν ότι ήταν ο ‘’windows user’’. Γιατί; Ούτε έρευνα στο στικ βαξεβάνη ούτε στον υπολογιστή του παπάκ που θεωρούσαν ότι  ταυτιζόταν και τις 3φορές που ο  ‘’windows user’’ άνοιξε τα αρχεία. Γιατί; Πως έκαναν τόσα λάθη; Πως έκαναν λάθη μεγαλύτερα από αυτά που κατηγορούν τον παπακ;
Το άλλο πραγματικά περίεργο είναι ότι ο ΒΒ επειδή είναι άσχετος με υπολογιστές κλπ, δεν άνοιξε ούτε μια φορά να δει τι σκατά έχει αυτό το στικάκι. Το είχε 15 μήνες στα χέρια του και δεν το άνοιξε ποτέ.  Να κλητευθεί να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότεινε προχθές η εισαγγελέας της έδρας, Ξένη Δημητρίου, ωστόσο, η πρόταση της κ. Δημητρίου δεν έγινε δεκτή από το Ειδικό δικαστήριο, που αποφάσισε να μην κληθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ΒΒ δηλώνει στην προανακριτική στην βουλή «θα μπορούσα το υλικό να το πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων, θα μπορούσα να το ελέγξω εγώ, πράγμα που θα ήταν παράνομο. Το κράτησε όμως η γραμματέας μου στο αρχείο μου». Αυτός που κατηγορεί τον παπακ ότι εξαφάνισε το cd υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να είχε πετάξει το στικάκι. Πρωτοκόλλησε μήπως ο κος βενιζέλος την εκτύπωση που πήρε από τον Διώτη ; όχι βέβαια. Που είναι τώρα; Δεν παρέδωσε ποτέ και σε κανέναν τις εκτυπωμένες σελίδες που του είχαν παραδοθεί από τον Διώτη, και όταν τον ρωτούν στην προανακριτική τι  τα έκανε τα έγγραφα με τα ονόματα από τις εκτυπώσεις που του έδωσε ο διώτης από την λίστα λαγκάρντ απαντά «δεν ξέρω πού βρίσκονται, χάθηκαν, πετάχτηκαν» !  Δεχόμαστε ότι ο ΒΒ μπορεί να χάσει ή να πετάξει τα έγγραφα με την εκτύπωση διώτη, και το στικάκι,  και κυνηγούν τον παπάκ ότι έχασε το cd;  Οι εκτυπώσεις είναι αντίγραφα του CD-rom. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Στις 24/10/12 ο παπάκ δηλώνει «Θα έπρεπε να είναι κανείς... συγγνώμη που θα το πω, αλλά, πρέπει να είναι ηλίθιος για να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση σε ένα αρχείο τέτοιου είδους που μάλιστα το πρωτότυπο βρίσκεται στη Γαλλία και μπορεί να έρθει κάποια στιγμή» ενώ σχολιάζοντας αιχμές που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον ίδιο, τόνιζε: «Δεν ανέχομαι αυτή την ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας να πλανάται. Το πρωτότυπο cd είναι στη Γαλλία και ελπίζω να επανέλθει για να σταματήσει όλη αυτή η σπέκουλα». Στις 27/10 ο βαξεβάνης δημοσιεύει 2059 ονόματα.
Το 3ο στικάκι το έχει ο βαξεβάνης και δεν ξέρουμε πως βρέθηκε στα χέρια του, πότε δημιουργήθηκε  και από ποιον, και ποιοι άλλοι εκτός από τον ίδιο τον βαξεβάνη το έχουν δει από την ημέρα που του στάλθηκε και μετά. Όμως, όπως έδειξε η δική του τεχνική έρευνα του, η μετατροπή του CD σε USB έγινε στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010, περίοδο κατά την οποία όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση, διαβεβαιώνουν πως δεν είχαν καν τη λίστα. Μήπως επειδή κάποιος μετέφερε λάθος τις ημερομηνίες στο πειραγμένο usb όταν έσβησε τα ονόματα του παπάκ προκειμένου να τον ενοχοποιήσει; Το στικάκι που παρέδωσε ο διώτης στον ΒΒ φέρεται να έχει ανοιχτεί από τον χρήστη ‘’windows user’’ στο γραφείο του υποικ την 01/07/2011. Ως ‘’windows user’’ φέρεται από την δικογραφία ο υπολογιστής του παπακ. Όμως ο παπάκ είχε αποχωρήσει από το υποικ λόγω του ανασχηματισμού από τις 17/06/11. Ποιος άνοιξε το usb στον υπολογιστή στο γραφείο του υπουργού τότε; Μήπως επιβεβαιώνει το άκυρο του ταυτισμού του ‘’ ’windows user’’ με τον παπακ;
 Απαντώντας σε ερώτηση της  Ζωής  Κωνσταντοπούλου εν σχέση με τους λόγους που απέφυγε να απαντήσει στην από 11.10.2011 Επίκαιρη Ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το αν το Υπουργείο Οικονομικών κατέχει λίστα με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες σε Ελβετικές Τράπεζες, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Όσον αφορά στον κ. Τσίπρα, πράγματι με ρώτησε για το CD ROM, θεώρησα ότι δεν πρέπει να αναφερθώ δημόσια σε αυτό το γεγονός διότι τι νόημα θα είχε όλος ο απόλυτος χαρακτήρας της έρευνας, των συζητήσεων, της αξιοποίησης των άτυπων πληροφοριών κ.λπ.; Δηλαδή, αν εγώ έλεγα «ναι, το έχουμε το υλικό αυτό» θα γινόταν μια συζήτηση η οποία θα ήταν απολύτως αποπροσανατολιστική». Και στις 10/01/2012 είναι χαρακτηριστική η έγγραφη απάντηση Βενιζέλου στην υπ’ αρ. 2069/29-11-2011 ερώτηση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρη Παπαδημούλη: «Αναφορικά με το ύψος και τη σύνθεση των Ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, σας γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε εκτίμηση για το ποσό των εσόδων, ελλείψει σχετικών στοιχείων».
Όμως χρησιμοποιούνται εις βάρος του παπακ αντίστοιχες δηλώσεις του όταν απαντά «Το ΣΔΟΕ δεν κατέχει κατάσταση με τους Έλληνες φορολογουμένους φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν καταθέσεις ή που μετέφεραν κεφάλαια σε Τραπεζικά Ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία»,  σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 6 Ιουνίου του 2011, μετά από ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή οι βουλευτές δέχονται ότι ο ΒΒ μπορεί να απαντά ότι δεν το έχει γιατί το έγγραφο είναι παράνομο, αλλά το ίδιο επιχείρημα δεν την αναγνωρίζει στον παπακ κανένας τους!!! Και οι δυο τους δίνουν την ίδια απάντηση, και ο ΒΒ είναι εντάξει και ο παπακ ένοχος; Δείτε πχ την αντίδραση του φιλοβενιζελικού βουλευτή κου οδυσσέα κωσταντινόπουλου   στο ωμό ‘’τηλεδικαστήριο’’ της εκπομπής Λαβύρινθος στην ετ3.  https://www.youtube.com/watch?v=OgbhmLjBm6Y

Στον σκληρό δίσκο του Ι. Διώτη  εντοπίστηκαν  1.972 αρχεία της λίστας λαγκάρντ,  λείπουν 90 αρχεία για να φθάσουμε στα 2.062.  http://thepaper.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%81%CF%87%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%BF-usb-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD/ Σε αυτά που λείπουν είναι και τα 3 επίμαχα αρχεία, των συγγενών του πρώην υπουργού. Στο στικ του βαξεβάνη φαίνεται ότι στις 04/08/2010 (;)  τα 1.962 αρχεία αντιγράφηκαν από το μέσο αποθήκευσής τους σε αποθηκευτικό μέσο - πιθανώς USB - όχι  με τη διαδικασία COPY, αλλά με τη διαδικασία OPEN - SAVE AS. Και τα υπόλοιπα 97 αρχεία την επόμενη τα οποία όμως δεν είναι σε σειρά με τα προηγούμενα. Μήπως τα αρχεία ήταν 1.972 και όχι 1962 και μαγειρεύτηκαν μαζί με την ημερομηνία. Τα σβησμένα ονόματα είναι ROSSIONIS, SIKIARIDIS, SIKIARIDIS PAPAKOSTANTINOY, και σε μια λίστα με 2062 ονόματα με αλφαβητική σειρά τα ονόματα αυτά λογικά θα είναι στην θέση 1962 και κάτω. Το έχει τσεκάρει κανείς;  Μήπως κάποιος πέρασε τα 1962  αρχεία και μετά στα τελευταία 100 που λογικά αλφαβητικά θα ήταν και τα 3 ονόματα τα επεξεργάστηκε ένα ένα και τα διέγραψε και ίσως έχει αφήσει ίχνη.   Το έχει τσεκάρει κανείς;   Η δημοσιεύση της λίστας των 2059 από το hotdoc του βαξεβάνη  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=481468 είναι επεξεργασμένη και δεν είναι σε αλφαβητική  σειρά, και αντίστοιχα η δημοσιοποίηση  από το ΣΔΟΕ αποκλειστικά (!!!) στο πρωτοθεμα http://www.protothema.gr/politics/article/265697/lista-lagkarnt-ola-ta-onomata-kai-ta-posa/  είναι με ταξινόμηση με βάση τα ποσά. Κανένας δεν δημοσιοποίησε την λίστα όπως είναι στο αρχείο. Γιατί;


Δύο χρόνια μετά την ‘’αποκάλυψη’’ και την τηλεοπτική καταδίκη του παπακωσταντίνου,  τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ ασχολούνται ελάχιστα με την δίκη παπακ γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την ενοχή του. Θα αθωωθεί και θα δημοσιευτεί στα μονόστηλα και θα ξεχάσουν την λάσπη και τα τηλεδικαστήρια και τον κανιβαλισμό. Η αποστολή τους εξετελέσθη πριν το δικαστήριο. Το δικαστήριο δεν χρειάζοταν. Ο κασιδιάρης  δήλωνε ‘’ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε ήδη να έχει πάει στο ειδικό δικαστήριο και να αντιμετωπίσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να βρίσκεται ήδη μέσα στον κορυδαλλό.’’   Ο καμένος δήλωνε ‘’να καταδικαστεί ο παπακωσταντίνου αλλά και να δημευτεί η περιουσία του’’. Ποια περιουσία; Ο παπάκ όπως έχει δηλώσει  "Αν ήταν τόσο απλό να εισπραχθούν χρήματα από τη λίστα Λαγκάρντ γιατί δεν έχουν ακόμα εισπραχθεί. Αν λοιπόν σήμερα ελέγχομαι για το αδίκημα της απιστίας τί θα έπρεπε με την ίδια λογική να ισχύσει για τους διαδόχους μου στο υπουργείο Οικονομικών; Ή ακόμα περισσότερο με τους προκατόχους μου, γιατί τόσο χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να ψάξουν τυχόν φοροδιαφυγή σε καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό; Πόσο ζημίωσαν όλοι αυτοί το ελληνικό Δημόσιο; Μόνο που όσο βολεύει η δική μου εξόντωση, δεν είμαι βολική περίπτωση. Δεν έχω σκιές στη ζωή μου, δεν έχω δώσει δικαίωμα σε θέματα διαφάνειας, δεν έχω κάνει ούτε μισό ρουσφέτι, δεν είχα πάρε δώσε, δεν προσπορίστηκα ποτέ τίποτα, δεν έχω δυσθεώρητο πόθεν έσχες, μόνο χρέη έχω".   Το πρόβλημα τους ήταν ότι ο παπακ ήταν ο υπουργός του μνημονίου. Αυτός που έφερνε τα χρήματα από την τρόικα και πήρε τα λιγότερο επώδυνα μα και συνάμα τα αποτελεσματικότερα μέτρα από όσους υποικ έχουν διαχειριστεί το μνημόνιο με την τρόικα (ή την συμφωνία με τους θεσμούς όπως βάπτισε τώρα ο βαρουφάκης).  Και το κυριότερο ήταν αυτός που έβαλε χέρι στο 4-4-2 των εφοριακών, και θέσπισε τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, και έβαλε φόρο 15% στις offshore,και την άρση του τραπεζικού απορρήτου, και ξαναέχτισε το ΣΔΟΕ, και έβαλε πρόστιμο 1,2δις ευρώ σε ΕΛΠΕ (λάτσης) και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (βαρδινογιάννη) για τριγωνικές συναλλαγές που αφορούσαν πώληση και αγορά προϊόντων τους μέσω ενδιάμεσων offshore στην Κύπρο., και σταμάτησε το κόλπο με τον ευφραιμ και το βατοπέδι, και δημιούργησε κλιμάκια φορολογικού ελέγχου μεγάλου πλούτου και έκανε τα φορολογικά αδικήματα ως αυτόφωρα και αυτός  ζήτησε τη λίστα με τα εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-11, και επιδίωξε συμφωνία με την ελβετία για επίσημη ανταλλαγή στοιχείων και φορολόγηση των ελλήνων καταθετών στις ελβετικές τράπεζες.

Δεν είμαι δημοσιογράφος, ένα blog γράφω όποτε βρω χρόνο και όρεξη, έφαγα αρκετό χρόνο για να διαβάσω στο διαδίκτυο και να συνδυάσω τα παραπάνω. Προτιμώ να ακούω θανάση παπακωσταντίνου (τον βασίλη δεν τον πάω), αντί να ψάχνω πορίσματα και επιτροπές για τον γιώργο παπακωσταντίνου. Στην υπόθεση όμως ταιριάζουν και μερικοί στίχοι από το ‘’ποιος θα με θυμάται’’ από το cd του θανάση  ‘’ελάχιστος εαυτός’’ για την inner ears που έχω λιώσει. ‘’Ποιος θα με γνωρίσει όταν θα `χω σκεπαστεί απ’ τις ώρες που`φτυσαν τα νευρικά ρολόγια. Ποιος θα με γλιτώσει όταν θα παγιδευτώ σαν λαγός ακίνητος μπροστά στα φώτα. Ποιος θα με ξυπνήσει όταν θ’ αποκοιμηθώ με τριάντα αργύρια κάτω από την πόρτα.’’ https://www.youtube.com/watch?v=T4HmRPOSVO4 Μπορεί να έχω κάνει λάθη στην ανάλυση μου. Μπορεί να μην βλέπω την αλήθεια κάτω από την μύτη μου. Αν εγώ έχω αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα σε 20 ώρες που αφιέρωσα πως δεν τα είχαν οι καθ ύλην αρμόδιοι που έφαγαν μήνες για αυτό.  Το θέμα είναι δύσκολο και ούτε καν οι πραγματογνώμονες της ΕΛΑΣ δεν μπορούν να πουν ποιος και πότε έσβησε τα 3 ονόματα και ας έγραφαν κάποιοι ‘’ότι το πόρισμα της προανακριτικής τον βάζει ισόβια’’ http://www.protothema.gr/politics/article/288705/to-porisma-tis-proanakritikis-vazei-isovia-ston-papakonstadinou/  Μπορεί η υπόθεση να χρειάζεται να γραφτεί ως σενάριο σε κανένα επεισόδιο του Sherlock με τον Benedict Cumberbatch να βγάλει καμιά άκρη εκείνος.  Αλλά πιστεύω ότι ο παπάκ είναι αθώος.

γιώργος δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου