Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

πεμπτη 20 ιουλίου ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

μερικές απλές απορίες.
το να δίνεις την δυνατότητα στον καθένα να βγάλει taxi είναι νεοφιλελευθερισμός ή σοσιαλισμός;
το να δίνεις την δυνατότητα στον καθένα να ανοίξει φαρμακείο είναι νεοφιλελευθερισμός ή σοσιαλισμός;

το να δίνεις την δυνατότητα στον καθένα να πάρει νταλίκα, είναι νεοφιλευθερισμός ή σοσιαλισμός;
το να θέτεις ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο ώστε κάθε υπάλληλος ανεξαρτήτως υπουργείου που υπηρετεί  να πληρώνεται το ίδιο για την ίδια δουλειά που κάνει,  είναι νεοφιλελευθερισμός ή σοσιαλισμός;
το να θέτεις τιμές στα φάρμακα με λιγότερο κέρδος και με αγορά τους βάση τις ουσίες και τα συστατικά των φαρμάκων και όχι τα labels, είναι   νεοφιλευθερισμός ή σοσιαλισμός;
το να βάζεις στην σύνταξη στην ίδια ηλικία χωρίς κανένα ξεχωριστό προνόμιο  (πέρα από μητρότητα κλπ που αναγνωρίζονται), είναι   νεοφιλευθερισμός ή σοσιαλισμός; Όταν κάποιος 42χρονών στρατιωτικός είναι συνταξιούχος αυτό είναι   νεοφιλευθερισμός ή σοσιαλισμός;
όταν οι καλύτερα οικονομικά δίνουν εισφορά αλληλεγγύης για τους οικονομικά αδυνατότερους, αυτό
είναι   νεοφιλευθερισμός ή σοσιαλισμός;
όταν καλούνται και οι ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν στο ψαλίδισμα του ελληνικού χρέους  αυτό
είναι   νεοφιλευθερισμός ή σοσιαλισμός;
όταν η πλειοψηφια της εκλεγμενου   κοινοβουλιου των αντιπροσώπων των ελλήνων  ψηφίζει νομοσχέδια αυτό είναι δικτατορία ή δημοκρατία
όταν μια αυτόκλητη μειοψηφική ομάδα λεγόμενη άμεση δημοκρατία χωρίς να έχει εξουσιοδοτηθεί από κανέναν αποφασίζει να κλείσει τον δρόμο στους βουελευτές προς το κοινοβούλιο και μετά αποφασίζει να καταλάβει τον ίδιο χώρο αυτό λέγεται δημοκρατία ή δικτατορία (ολιγαρχία).
όταν .........

ολοι ξέρουμε ποια μέτρα και υποχρεωσεις ειναι νεοφιλελευθερου οικονομικά  χαρακτήρα και ποια είναι προς όφελος των πολλών.
αν οι πολλοι άυριο επιλέξουν αλυσίδες φαρμακείων και κακές υπηρεσίες πχ αντί για τον φαρμακοποιείο της γειτονιάς που εμπιστεύονταν μέχρι τώρα το πρόβλημα δεν είναι ο νόμος αλλά ο πολίτης. αυτός θα έχει κάνει λάθος επιλογή, αν έχει κάνει.
αλήθεια πόσους φαρμακοποιούς όμως ξέρετε που να αγοράζουν τροφιμα και απορρυπαντικά από το μπακάλικο της γειτονιάς και όχι από τα ΑΒ;
γιατί απέναντι από το μαγαζί που δουλεύω με υπολογιστές μπορεί να ανοίξει άλλο μαγαζί με υπολογιστές αλυσίδα ή όχι, και εγώ δεν μπορώ να ανοίξω φαρμακείο (αν μου έδινε δάνειο κανείς) πουθενά. γιατί το φαρμακείο του κυρ κώστα θα το πάρει κληρονομικά ο γυιός του. αυτό δηλαδή είναι νεοφιλευθερισμός ή σοσιαλισμός;
γιατί όλοι τρέχουν να πληρώσουν τα δάνεια τους στις τράπεζες τρελαμένοι και δεν βγάζουν και κιχ για τα επιτόκια και το παίζουν μαγκιτες με το ελληνικό χρέος και πιπιλίζουν στάσεις πληρωμών κλπ
γιατί η χρεοκοπημένη εφημερίδα, το χρεοκοπημένο κανάλι και το χρεοκοπημένο ραδιόφωνο παραδ'ίδουν μαθήματα οικονομικής διαχείρισης και επιστήμηες και τραπεζικού τσαμπουκά και δεν τα εφαρμόζουν στις δικές τους δουλειές; γιατί το alter πχ που είναι θεωρητικά σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία το κανάλι με την μεγαλύτερη οικονομική αξία (!!!!!) δεν κοιτάει πως θα ξεχρεώσει τα 600εκ. ευρω που χρωστάει και αντί για αυτό παραδίδει μαθηματα; πως γίνεται αυτό; και ποιος τους παίρνει στα σοβαρά;
που είναι η ατομική ευθύνη των ελληνων του καθένα ξεχωριστά και όλων μαζί.
προχθές είχα ραντεβού στο ικα σε παθολόγο. την προηγούμενη φορά είχα κλείσει ραντεβού 8 και 10 και επειδή άργησε και ήρθε στις οκτώμιση  και έπρεπε να πάω στην δουλειά, έφυγα χωρίς να με εξετάσει. αυτήν την φορά είχα κλείσει πρωτο ραντεβου 8 παρά δέκα. ο γιατρός ξαναήθρε οκτώμιση και όπως μου έλεγαν και οι υπόλοιποι προς εξέταση πάντα έρχεται στις οκτώμιση. πήγα στον προϊσταμενο του και του είπα να κάνω αναφορά, και εκείνος για να τον καλύψει μου είπε ότι πρώτη φορά αργούσε ο γιατρός που εξάλλου είναι επιστήμονας και όχι κανάς μπακάλης. Απλά έκανα καταγγελία και για τον γιατρό και για τον προίστάμενο του.
το κυτίο παραπόνων του ικα πάντως ήταν άδειο. από τόσους εξεταζόμενους μόνο εγώ έκανα καταγγελία. Αν ο γιατρός δεχτεί 2 ακόμη καταγγελλίες πρέπει να απολογηθεί και μάλλον θα ξυπνάει πιο νωρίς από εδώ και πέρα.ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΑΝΟΧΗ.



για να μήν τρελαθούμε τελείως, αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κόμματα και ούτε  υπάρχουν διαχωρισμοί κομματικοί.
απλά δεν υπάρχουν κόμματα.
από την μία στέκονται οι ρεαλιστές και από την άλλοι οι φαντασιόπληκτοι
από την μία οι λογικοί και από την άλλη οι λαοπλάνοι
από την μία αυτοί που τραβάνε κουπί και από την άλλη αυτή που χέστηκαν για την πορεία και το μόνο που τους νοιάζει είναι κανάς ψήφος παραπάνω, ώστε  το 3,2% να γίνει 3,6%

 από την  μια  εμείς και από την άλλη ο μίκης ο διπλοσυνταξιούχος βουλευτής, και ο κοζάκης ο δημόσιος καθηγητής, και ο καραμανλήςσαμαρας ο χαλαρός, και ο αλέξης με τους απλήρωτους υπαλληλους, και ο σορρος και όλοι οι κρατικοδίαιτοι καρχαρίες.
έστι απλά. οπότε επειδή μας χορτάσατε από λόγια, αφήστε μας να δουλέψουμε.
το έχω ξαναγράψει και το επαναλαμβάνω ότι  την μόνη ρεαλιστική πρόταση που θα μπορούσε να κάνει η αριστερά  για την έξοδο από την κρίση είναι α) ουμανισμός και β)δουλειά για όλους.

κωστας χ.




9 σχόλια:

  1. Αλλο "εχθρό" βρήκαμε?

    http://tinyurl.com/3atgpuk

    Τύφλα νάχει ο Πάσχος δηλαδή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η απάντηση ειναι απλή
    2χιλιάδες συμπολίτες μας έτρεξαν να κάνουν αίτηση για άδεια taxi. μέχρι να τους το επιτρεψει το ''βαθύ'' πασοκ και ο συριζα, αυτοί όμως θα είναι άνεργοι και θα περιμένουν.
    γιατί εχθρός όλων μας είναι η ανεργία!
    οπότε βγες και πες στους ανθρώπους που θέλουν να βγάλουν taxi και δεν τους το επιτρέπει o σατα ο λυμπερόπουλος να παραμείνουν άνεργοι.
    δεν νομίζω να τους ηχήσει σοσιαλιστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περίμενε λιγάκι, για να ζήσεις στο πετσί σου το νέο κοινωνικό στάτους που κτίζεται σιγά-σιγά. Όταν το συνειδητοποιήσεις λοιπόν τα ξαναλέμε ...
    - Αλήθεια ξέρεις τι σημαίνει η έννοια "προτεκτοράτο"?
    - Καταλαβαίνεις ότι αυτή η (στραβή) Ελλάδα που ήξερες διαλύεται και στη θέση της εμφανίζεται ένα αποτέλεσμα πειράματος για εφαρμογή και σε άλλες χώρες?
    - Το "Δόγμα του Σοκ" το έχεις διαβάσει?

    Αν καταλαβαίνεις τα παραπάνω θα δεις ότι δεν σου φταίει ούτε ο Θύμιος του ΣΑΤΑ, ούτε ο Νίκος της ΓΕΝΟΠ, ούτε κανένας άλλος που στοχοποιούν τα παπαγαλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. spiral architect, δεν με ενδιαφερει ούτε το κεφάλαιο ούτε ο μαρξ, ούτε η pax americana ούτε η pax cubana, ούτε οι αιρετοί κυβερνώντες ούτε οι αιρετοί αντιπολιτευόμενοι.
    γιατί αυτός που μας πηδάει είναι ο διορισμένος φωτοπουλος και ο κληρονομικό χάρισμα αδειουχος ταρίφας και ο κληρονόμος φαρμακοποιός και ο κληρονόμος νταλικέρης, και ο χλέμπουρας ο τράγκας και ο χλέμπουρας ο λαζόπουλος, και ο κληρονόμος αλαβάνος. γιατί το παίζουν ότι είναι δίπλα μου και την ίδια ώρα κάποιοι από αυτούς έχουν χώσει κάτι εκατομυριάκια στην τράπεζα. και όχι μόνο αυτό διατηρούν τα συντεχνιακά προνόμια τους όπως και οι καπιταλιστές που κατηγορούν.
    δεν με ενδιαφέρει το ΔΝΤ, δεν με ενδιαφέρει η τρόικα. με ενδιαφέρουν οι συνάνθρωποι μου και οι μαλακίες που κάνουν αυτοί.
    γιατί η επανάσταση γίνεται κάθε μέρα, και οι περισσότεροι στέκονται στην ξύλινη γλώσσα του προτεκτοράτου, του κεφαλαίου και του αγώνα (εδώ και έναν αιώνα τα ίδια και τα ίδια) και στην πράξη τίποτα, μόνο άλλοθι για να τα χώνουν στην τσέπη.
    και μαζί τα δικά τους παπαγαλάκια σαν χρήσιμοι ηλίθιοι που έλεγε και ο κος λένιν.
    κάπου δεξιά στο blog γράφειΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. οποτε αν υπάρχει κάποια πρόταση σου στείλε την να την διαβάσουν και άλλοι, όπως έκανε και ο κώστας και η κατερίνα, ο παύλος και ο αντώνης και όσοι ακόμη έχουμε γράψει κάτι στο μικρό μας blog.
    γιατί είσαι καλοδεχούμενος και σαν σχολιαστής και σαν αναγνώστης και σαν αρθρογράφος.
    και να είσαι βέβαιος ότι έτσι και αλλιώς θα δημοσιευτεί.
    γιατί δεν σου λέμε ΔΙΑΒΑΣΕ αυτά που γράφουμε εμείς, αλλά ΓΡΑΨΕ ΕΣΥ αυτά που προτείνεις.

    και αν θέλεις πες του νίκου και του θύμιου ότι ο στ. θα παραμένει άνεργος και ότι δεν θα γίνει ταρίφας γιατί δεν γουστάρουν και δεν του το επιτρέπουν. ή γιατί τα δικά τους και τα δικά μου παιδιά έχουν δικαίωμα στην ζωή, αλλά όχι τα παιδιά του άνεργου στ.

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνώμη αν σε ζαλίζω αλλά να ... μια είναι η πρόταση:
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5054994

    με λίγα λόγια ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ειδ' άλλως καλώς ήλθες στο θαυμαστό καινούργιο κόσμο των σύγχρονων δούλων, εκεί που αν γίνεις οδηγός ταξί θα σε πληρώνουν όσο τον κούλη της Σανγκάης (αυτός που σέρνει καροτσάκια ταξί) και εργάτης όπου λάχει με μεροκάματο κατόπιν διαπραγμάτευσης με το ρουφιάνο του αφεντικού.

    Δεν ξέρω αν έχεις πάρει χαμπάρι, αλλά το Αμερικάνικο όνειρο που φαντασιώνεσαι έχει πεθάνει προ πολλού.

    Α ναι, και κανείς Θύμιος, Νίκος κλπ δεν θα υπάρχει να σε υποστηρίξει.

    Χαμογελάτε και ... ξεστραβωθείτε, η ζωή είναι μπροστά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ spiral architect

    Χάλασα 10 λεπτά από το χρόνο μου για να διαβάσω την "πρόταση" από το site του Ριζοσπάστη όπου ανακάλυψα ότι:
    1. Δεν υπάρχει καμία πρόταση – μα καμία όμως…
    2. Όλο το άρθρο περιγράφει τους λόγους που οδήγησαν στο Μεγάλο Κραχ του ’29.
    3. Κάνει μεγάλο λάθος όταν αναφέρει ότι τα αίτια της κρίσης του 2008 ήταν τα ίδια με αυτά του 1929. Όποιος έχει στοιχειώδη επίγνωση της οικονομικής πραγματικότητας μπορεί να καταλάβει γιατί.
    Με λίγα λόγια: μαύρα μεσάνυχτα.

    Όταν ο saboteur έγραψε σε προηγούμενο post ότι "ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ", εννοούσε να προτείνεις κάτι που να είναι:
    - εφαρμόσιμο
    - με σχέδιο δράσης, (δηλαδή αρχή, μέση και τέλος)
    - και προπάντων, *λογικό*

    Αν έχεις μια τέτοια πρόταση που να καλύπτει τα παραπάνω θα ήθελα να την ακούσουμε. Αν όχι, σε παρακαλώ σταμάτα να χαλάς τον χρόνο τον αναγνωστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ paratetamenos:

    Τις θέσεις του ΚΚΕ δεν τις έχω για θέσφατο. Απλά υποδεικνύω τη σχέση μεταξύ αιτίου και αιτιατού. Η ιστορία επαναλαμβάνεται - σπειροειδώς - και γι' αυτό την πρώτη φορά είναι τραγωδία, η επόμενη - λένε ότι - είναι φάρσα. Θα είναι φάρσα, ή θα είναι χειρότερη τραγωδία, από τον Μεσοπόλεμο και τον Β'Π.Π.?

    - Τι σημαίνει "λογικό"?
    - Γιατί, η ανατροπή του συστήματος δεν είναι κάτι λογικό?
    - Η ιστορία διδάσκει! (για τα σχέδια δράσης)

    _______________

    - Για ρίξε μια ματιά γύρω σου, έξω απ' το μικρόκοσμό σου (μας)
    - Ποια λογική πρόταση θα κάνεις (ή θα κάνω) στους απόκληρους του συστήματος που εξεγείρονται με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο?
    - Και να κάνεις μια λογική πρόταση - στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος - θα τη δεχθούν οι "κεφαλές"?
    (με το "κεφαλές" δεν εννοώ τις κυβερνήσεις)
    - Για πόσο θα αντέξει το υπάρχον σύστημα να κρύβει τον "ελέφαντα κάτω απ' το χαλί"?

    Βρίσκομαι για λίγες μέρες σε ένα χωριό στα Όρη Σητείας, προσπαθώ να ηρεμήσω από τα γεγονότα, αλλά - πανάθεμά τα - αυτά με βρίσκουν και εδώ. Σκέφτομαι ότι ούτε με τα αγροτικά δεν θα μπορώ να ασχοληθώ, εγώ ή τα παιδιά μου περισσότερο, γιατί, η καρπερή μας γη κόβεται σε κομμάτια και ξηλώνονται ελιές για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά.

    - Από που θα φας λάδι?
    - Γνωρίζεις ότι η Ελλαδίτσα δεν έχει καν πρωτογενή παραγωγή (γεωργία - κτηνοτροφία)
    - Η μάνα σου είχε ηλεκτρική κουζίνα ΙΖΟΛΑ - made in Greece και τώρα έχει AEG - made in EU. (γενικώς και αορίστως)

    Με τα παραπάνω απτά παραδειγματάκια, θέλω να καταδείξω ότι, "παραγωγικός ιδιωτικός τομέας", εδώ και χρόνια έχει πάψει να υφίσταται στην Ελλάδα.
    (εκτός αν εννοείτε το εμπόριο και τον τουρισμό, που είναι τριτογενής τομέας και δεν παράγει, τρέφοντας κανένα, δίνοντας μόνο μισθούς πείνας σε υπηκόους)

    Τέλος δεν ήλθα εδώ, για να χαϊδέψω αυτιά, για να συμφωνήσω σε προτάσεις κοινωνικού αυτοματισμού, εναντίον του Μήτσου απ' τα ΤΕΙ που κάνει και δεύτερη δουλειά, ή του Θύμιου και του Νίκου.

    Στο τέλος-τέλος προσωπικά έχω την εναλλακτική του "down under" (google it!) λόγω της τύχης να έχω διπλή υπηκοότητα. Αλλά πονώ τον τόπο μου και θέλω να κάτσω εδώ και να τη παλέψω, με δυο πτυχία και ένα master, έστω και σαν αγρότης.

    Ο Θύμιος και ο Νίκος δεν μου λένε όχι σ΄αυτό! Οι τροϊκανοί και τα ντόπια τσιράκια τους μου λένε όχι!

    Δεν θα τους αφήσω, όσο και να με πήραν τα χρόνια!

    That's all folks ... και καλά χιλιόμετρα στο ταξί που δίνει ο Ραγκούσης!

    http://youtu.be/Cciitb4qjAE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. den me xalaei katholou gia ta dika mou 10lepta ston rizospasti, alla den ebgala kati neo

    omos kai ego paratetamene kai spiral tha protimousa na stelnate tin diki sas protasi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aν κάνεις το κόπο να διαβάσεις τα ποστ μου και ειδικότερα το προηγούμενο, θα δεις μια φράση εμπεριέχουσα το "ανατροπή του συστήματος"
    Αυτή είναι η πρότασή μου!
    .

    Χέστηκε η Φατμέ, θα μου πεις! Γίνονται αυτά τα πράματα?

    Προτάσεις μέσα από blog, ή forum, "επαναστατικές" ή μη, μένουν θαμμένες στα κατάβαθα κάποιου server της Google, αν δεν εφαρμοστούν στην πράξη.

    Οργανωθείτε στους τόπους εργασίας σας και συγκροτημένα απαιτείστε.

    Δεν φταίμε εμείς για την κρίση που μαστίζει ολο τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή