Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

ΣΚΑΒΟΝΤΑΣ


πως θα βγούμε από  την κρίση!!!!
Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι όταν κάποιος είναι πεσμένος στο έδαφος έχει τρεις δυνατές κινήσεις. Η ιδανική να σηκωθεί μόνος του, η 2η να τον βοηθήσουν να σηκωθεί και η 3η επιλογή να μείνει επιτόπου. Αν δεχτούμε ότι αυτοί την στιγμή βρισκόμαστε πεσμένοι και ταπεινωμένοι στο χώμα και δεν μπορούμε να στηριχτούμε στα δικά μας πόδια και να σηκωθούμε,  δεν μας παίρνει και πολύ να εξετάζουμε την βοήθεια που μας προσφέρεται από πού και για ποιους σκοπούς. Μας ενδιαφέρει πρώτα να σταθούμε στα πόδια μας και μετά βλέπουμε αν μας παίρνει να πλακωθούμε με κανέναν. Ας πούμε, ότι στο χώμα είναι η χρεωκοπημένη χώρα μας και η χείρα βοηθείας ανήκει στο ΔΝΤ και την ΕΕ.

Κάποιοι όμως από εμάς,  βρήκαν έναν τέταρτο δρόμο και μας προτρέπουν να τον ακολουθήσουμε. Να βγούμε από την ΕΕ και το € και να  κάνουμε μονομερή παύση πληρωμών στα χρέη μας και η λαϊκή κυβέρνηση που θα εκλέξουμε να αναλάβει την αναπτυξιακή πολιτική του τόπου με εξαγωγές προϊόντων και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και όλα αυτά με ταυτόχρονη αύξηση μισθών και συντάξεων αλλά και δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων.  
Ο τέταρτος δρόμος λοιπόν πέρα από τα ευχολόγια και τις υποσχέσεις για τις χίλιες παρθένες που θα μας περιμένουν, λέει λίγο πολύ, ότι αντί να σηκωθούμε μπορούμε να σκάψουμε να διασχίσουμε την έσω γη και να βγούμε από την άλλη πλευρά εκπλήσσοντας τους πάντες. Απορώ ειρωνικά, πως άλλοι χρεοκοπημένοι δεν το σκέφτηκαν πριν από εμάς, αλλά για την οικονομία του άρθρου προχωράμε παρακάτω.
Πραγματικά όσα άρθρα και αναλύσεις σε blogs και εφημερίδες και περιοδικά αναζητήσετε, αφού κουραστείτε να διαβάζετε για τους ξένους δυνάστες και τον κατοχικό στρατό του ΔΝΤ, και εννοείται για την κυβέρνηση δοσίλογων του ΓΑΠ, στο τέλος θα καταλήγουν σε προγραμματικές δηλώσεις της λαϊκής κυβέρνησης και άλλες φθηνές ενισχύσεις ηθικού. Σε ελάχιστα άρθρα θα διαβάσετε προτάσεις.
Προτάσεις από αριστερούς οικονομολόγους,  να προτείνουν πάνω κάτω τα παραπάνω. Το άσχημο είναι ότι στο τέλος των άρθρων εκεί που μπορούμε να αφήσουμε τα σχόλια μας, το σοβαρό της υπόθεσης καταρρέει στις διαμάχες για το αν η λαϊκή κυριαρχία θα έρθει μέσω εκλογών ή επανάστασης, αν η κυβέρνηση θα είναι λαϊκή εργατική ή εργατική λαϊκή αγροτική, και αν θα συνεργαστούμε με άλλα προοδευτικά κράτη ή θα τραβήξουμε μόνοι μας το λάβαρο παρασύροντας πορτογάλους και ισπανούς κλπ.

 Αν θέλετε να μποϋκοτάρετε ακόμη περισσότερο την φάση μπορείτε να κάνετε προτάσεις για τον ηγέτη της επανάστασης, να προτείνετε ποιον από  τον αλέξη, τον φώτη, την αλέκα, τον χάγιο, τον γιωργάκη (!!!!) ή τον αρθρογράφο ακόμα καλύτερα να αναλάβει τα ηνία της νέας επαναστατικής διακυβέρνησης. Εκεί η ενότητα της λαϊκής κυβέρνησης μας τα παίζει.
Ποιος από τους 13 αρχηγούς του συριζα, τους άλλους τόσους της ανταρσύα και άλλους τόσους από τους υπόλοιπους θα παραχωρήσει την πρωτοκαθεδρία της θέσης του. Αυτό μας έλειπε τι θα απογίνει ο ηγέτης του κκε μλ ή του σεκ αν όλοι αυτοί ενωθούν στον μεγάλο σχηματισμό της λαϊκής κυβέρνησης.. Τι θα απογίνει ο 21ος στο ψηφοδέλτιο του μλ κκε στο δήμος αιγιάλιας αν του κουβαληθούν άλλοι 100 συντοπίτες του από τα άλλα μικρά κόμματα της αριστεράς. Και μετά που θα χωρέσουν αυτοί όταν θα πλακώσουν και οι μετανοούντες πασοκοι αγωνιστές δημαράς, μητρόπουλος, σακοράφα στην αρχή. Τι θα γίνουν  αυτοί οι αγωνιστές, όταν ο λοβέρδος και ο πάγκαλος και ο αβραμόπουλος κλπ γυρίσουν στα χρόνια της αθωότητας τους και αναζητήσουν υπουργεία στην λαϊκή κυβέρνηση. Τι θα απογίνει ο χάγιος, ο δεσύλλας, ο μπανιάς, ο γλέζος.  Ο δελαστίκ ποτε θα γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος γαμώ την ατυχία μου;
Αυτά μέχρι το επόμενο άρθρο και το επόμενο forum. Όλο και κάτι πιο εποικοδομητικό θα σας κόψει να τους γράψετε ή να μας γράψετε.  
 Υπάρχει και ένα ακόμη πρόβλημα με τον 4ο δρόμο, ότι σκάψε, σκάψε η απέναντι πλευρά που μπορείς να βγεις από την ελλάδα, είναι ο ινδικός ωκεανός.
 Τρικυμία εν κρανίω. 


gorillaz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου