Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

αυλή ψυχιατρείου


Πέρσι τον οκτώβρη έγιναν οι  πρώτες αυτοδιοικητικές  εκλογές- δημοψήφισμα που ήθελαν κάποιοι, εναντίον του μνημονίου. Κάποιοι ντενεκέδες σαν τον ψωμιάδη, τον δημαρά, τον κικίλια, τον αλαβάνο, τον σαμαρά, τον ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ πέτρο κωνσταντινου,  και την αλέκα κλπ  κηρύσσοντας το αντιμνημόνιο μαζί με τα κόμματα τους  πήραν τον πούλο και την έκατσαν στην γωνιά τους ταπεινωμένοι. Η λογική είχε κερδίσει χώρο από την παράνοια. Για λίγο .
Πέρσι τον δεκέμβρη καμιά 200αρια οικοπεδοφάγοι στην κερατέα και μαζί διάφοροι ευαίσθητοι ‘’οικολογικά’’ αντιμνημονιακοί με μολότοφ,  και από κοντά οι κατά τον λένιν χρήσιμοι ηλίθιοι απέκλεισαν  την αθήνα στα σκουπίδια της. Το νέο αντάρτικο γεννήθηκε!!! Μετά από ένα τετράμηνο αδιέξοδο η τότε υπουργός περιβάλλοντος η πράσινη τίνα ζήτησε από τους καταληψίες αγωνιστές την δική τους πρόταση για την εκμετάλευση των σκουπιδιών. Αμέσως δήμαρχος κερατέας και λοιποί αγωνιστές παρουσίασαν ένα μπακαλόχαρτο, αλλά υποσχέθηκαν ότι άμεσα θα είχαν έτοιμη την ήδη ‘’έτοιμη μελέτη και πρόταση’’ που διακήρυτταν μήνες νωρίτερα στα αγωνιστικά μετερίζια ότι είχαν. Το υπουργείο από τότε άλλαξε ένοικο, πέρασαν και πέντε μήνες ακόμη, αλλά η  ΄΄έτοιμη εμπεριστατωμένη μελέτη και πρόταση΄΄ ακόμη ετοιμάζεται από τους αγωνιστές. Αυτήν την εβδομάδα η αθήνα  έχει οροσειρές  σκουπιδιών. Όμως ευτυχώς τα αυθαίρετα στην κερατέα μπορούν να προχωρήσουν κανονικά την κατασκευή τους. Σε όλον τον κόσμο οι δήμαρχοι εκμεταλλεύονται τα σκουπίδια και προσφέρουν τα οικονομικά οφέλη τους στους δημότες τους μέσω των δημοτικών υπηρεσιών, στην  ελλάδα όμως δεν μας περισσεύουν χώροι γιατί τους θέλουμε για αυθαίρετα. 
Από τότε κάτι αριστεριστές της πλάκας ξεκίνησαν τον υποτιθέμενο ανένδοτο, κάθε μέρα στους δρόμους λούφα και παραλλαγή και την 1η του μήνα στο δημοσιουπαλληλικό ή στο κομματικό ταμείο για τα  λαλάκια των μισθών και των επιδομάτων τους   από τα τροικάνα δανεικά από τους προδότες προσκυνημένους μνημονιακούς .

Την 1η του μήνα πέρασε από το ταμείο ο μακεδονομάχος σαμαράς και η λοιπή σαχλοπαρέα της τραγικής νέας διακυβέρνησης 2004-2009, όμως οι 250 εργαζόμενοι στα κεντρικά του κόμματος τους στην συγγρού  παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Μάλλον ο μακεδονομάχος δεν τα πάει καλά με την επαναδιαπραγμάτευση των δανείων του κόμματος του με τις ελληνικές τράπεζες μιας, και ήδη έχουν φεσώσει την αγροτική τράπεζα με 100εκ. ευρώ. Όμως πιστεύει ότι θα τα καταφέρει καλύτερα  με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τράπεζες όταν γίνει πρωθυπουργός της δραχμής.
Την 1η του μήνα πέρασε από το ταμείο και η αλέκα αφού φρόντισε το ΠΑΜΕ να μην κάνει διαδήλωση συμπαράστασης στους απολυμένους της τυποεκδοτικής και του 902, γιατί το κόμμα μάχεται τον καπιταλισμό α μη τι άλλο, και ο μετεμφυλιακός αλέξης του δεν πληρώνω τους φόρους μου (έτσι και αλλιώς 1% μηνιαία επιβάρυνση θα  έχουν, χέστηκε και ένα χρόνο να τους αφήσει απλήρωτους)  αλλά ούτε και αυτός πλήρωσε τους τεχνικούς του κομματικού ραδιοφώνου του ‘’στο κόκκινο΄΄. Τα ίδια  και ο μπουμπούκος  και ο καρατζαφέρης και ο δημαράς και η σακοράφα και όλοι οι αγωνιστές. Ας είναι καλά ο μαλάκας ο γιωργάκης που μας τα φέρνει και  οι μαλάκες οι τροϊκανοί  που μας τα δίνουν. Αλλά όχι ρε φίλε.  Να κάνουμε όλοι ότι είπε τσίπρας και η αλέκα και να μην πληρώνουμε τους φόρους στην κυβέρνηση ‘’τσολάκογλου’’, και θα δουν και αυτοί και εμείς την 1η του μηνός  που θα πάρουμε και εμείς και αυτοί, όσα έδωσαν και στους υπαλλήλους τους στα κομματικά ραδιόφωνα τους. Τον πούλο.
Ο κουβέλης πρότεινε να κοπούν τα προνόμια των βουλευτών και οι πρώτοι που χύμηξαν πάνω  του ήταν τα αριστερόπουλα του σύριζα!!!
Ενώ καταβλήθηκε κανονικά η βουλευτική σύνταξη και του αγωνιστή αλαβάνου και του αγωνιστή μίκη και των λοιπών αγωνιστών συνταξιούχων βουλευτών. Εννοείται ότι κανονικά πέρασε από το ταμείο και ο αγωνιστής φωτοπουλος και όλοι οι κοπρίτες επαγγελματίες τεμπέληδες μεγαλοσυνδικαλιστές παναγόπουλοι, πουπάκηδες, βρετάκοι. Τον περασμένο μήνα η δεη έκοψε το ρεύμα στο μαγαζί ενός γνωστού μου για χρέη. Χρέη έχει αυτός στην δεη γιατί το μαγαζάκι του βάρεσε φαλιμέντο και θα πάει να γραφτεί στο ταμείο ανεργίας. Ο κος φωτόπουλος άλλωστε δεν έχει τέτοιο φόβο γιατί πληρώνει πάντα μειωμένο τιμολόγιο ως υπάλληλος της δεη και είναι μόνιμος, το ταμείο ανεργίας δεν θα τον γνωρίσει ποτέ. Α μη τι άλλο ο αγώνας για τα δικαιώματα του εργαζόμενου είναι κοινός, δεν έχουμε τίποτα άλλωστε να χωρίσουμε. Πως γίνεται όμως ο ιδιωτικός τομέας να είναι πάντα στην απέξω σε σχέση με αυτούς είναι άλλο θέμα. Ο αγώνας ένας είναι και κοινός, αλλά ο δικός τους αγώνας πάντα δικαιώνεται, αλλά  για τα δικά μας δικαιώματα φταίει ο καπιταλισμός εννοείται.   
Οι νέες διαδηλώσεις από τους νέους αγανακτισμένους θα ξεκινήσουν με νέα ερωτήματα.  Γιατί οι εργαζόμενοι στην ευδαπ  πληρώνονται μέχρι και τα φροντιστήρια των παιδιών τους γιατί παίρνουν επίδομα ανθιυγεινής μέτρησης των ρολογιών του νερού; Γιατί οι άγαμες θυγατέρες των αστυνομικών κλπ οργάνων παίρνουν σύνταξη εφ όρου ζωής;  Γιατί οι γιατροί δηλώνουν εισοδήματα μικρότερα από αυτά των γραμματέων τους; Γιατί η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα είναι 35% ενώ στον δημόσιο 0%; Γιατί όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόνιμοι και ασφαλείς τόσο ώστε οι μισοί από αυτούς να μην δουλεύουν;  Γιατί πληρώνουμε 12χιλιάδες αγροφύλακες; Γιατί πληρώνουμε για όπλα και υποβρύχια και άχρηστους καραβανάδες στρατιωτικούς που δίνουν καθημερινά μάχες με τα κουνούπια του έβρου, τις τσιπούρες του αιγαίου και τις μπεκάτσες του γαλάζιου ελληνικού ουρανού; Γιατί δίνουμε από εννέα έως δώδεκα μήνες από την ζωή μας στρατευμένοι να δικαιολογούμε τους άχρηστους μισθούς τους και τις φαντασιώσεις τους και τους υποτιθέμενους κίνδυνους από τους τούρκους και τα ufo; Γιατί ενώ έχουμε το μεγαλύτερο κόστος μαθητή στον κόσμο τα παιδιά το μόνο που μαθαίνουν σωστά είναι ότι η καλύτερη επιλογή στο μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού είναι δημόσιος υπάλληλος; Γιατί ενώ έχουμε τους περισσότερους διορισμένους καθηγητές αναλογικά έχουμε και τους περισσότερους μαθητές πελάτες σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα; Γιατί ενώ έχουμε τους περισσότερους γιατρούς τα δημόσια νοσοκομεία και οργανισμοί δεν μας εξυπηρετούν παρά μετά από δίμηνα ραντεβού;

Τι στο καλό κάνουν όλοι οι υπόλοιποι στην ευρώπη και εμείς δεν τα καταφέρνουμε;
Απλά στην ελλάδα όταν ο ντερμπεντέρης και η τρέμη μας ανοίξουν τα μάτια!!! μετά θα παίξει τούρκικο σήριαλ, όταν η χούκλη θα πει τις δικές της κορώνες μετά θα παίξει τούρκικο σήριαλ μπορεί και  Bollywood, όταν τελείωσει το κομματικό μονόπλευρο δελτίο ειδήσεων του 902 μετά θα παίξει ώρες telemarketing, όταν τελειώσει τις μαλακίες  στο kontra ο συνταξιούχος κουικάρας (ο ελληναρας τερενς κουικ!!!!!) θα παίξει μακελειό, όταν τελειώσει το αντιμνημονιακό του κρεσέντο ο τράγκας και ο χατζηνικόλας θα παίξει πάνια, και όταν μαλακιστεί και ο χαζόπουλος στον alpha μετά θα παίξει μαγειρικές και αληθινές μαλακίες, και  όταν πει τα δικά του ο μπάμπης στον σκαι μετά θα παίξει η όπρα και wipeout. Μαλακίες όλη την μέρα.  ΜΜΕ που απευθύνονται σε ηλίθιους.
 Στην ελλάδα δεν υπάρχει χώρος και χρόνος να μιλήσει  ο γιαννίτσης, και ο τσουκαλάς, o δοξιαδης και ο techie chan, ο σπράος και η αρβελέρ, η ρεπούση και ο σημίτης, ο μάνος και ο ραγκούσης, ο δημήτρης παπαιωάννου και ο τσαγκαρουσιάνος, ο γεωργελές  και ο ψυχογιός, ο αγγελάκας και ο δοξιάδης, ο γραμματικάκης και η πλάτωνος και ο μάλαμας, δεν υπάρχει χρόνος και χώρος να μιλήσεις εσύ και αυτός και εκείνη. ΄΄Εδώ δεν φτάνουν οι κατάρες δεν φτάνουν οι ευχές΄΄.  Εδώ μιλάνε και εμείς ακούμε, ηλίθιους σαν τον τράγκα και τον χάγιο, ζομπι σαν την αλέκα και τον αλέξη, γελοίους σαν τον σαμαρά και τον φωτόπουλο και τον μίκη, φασίστες σαν τον αλαβάνο και τον χατζηστεφάνου και υπάλληλοι της δραχμής σαν τον καζάκη, και  αγανακτισμένοι με 3 εκ. ευρώ στην τράπεζα. Εδώ δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για την λογική.

η αυλή ψυχιατρείου εχει γραφτει από την sunny μπαλτζη και τους santa filla το 1996 
η sunny ειναι η κυρια που το 2011 παρίσταται στο πανελ  της κυρα τατιάνας στο starchannel.


γιώργος δ. 

2 σχόλια: