Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

2000 & 12 PROFIT-ΕΙΕΣ

Μάγιας, Ίνκας, Αζτέκοι, Αρχαίοι Έλληνες και άλλες χίλιες και μία συνταγές καταστροφολαγνείας. Καλή μας χρόνια, καλή συντέλεια.

Αν ξανακούσω για τις 4 προφητείες των Μάγια ή δω αντίστοιχη ταινία φέτος με την πατάτα του 2010 που έκοψε εισιτηριάκια και κέρδισε εκατομμυριάκια στις πλάτες της περιέργειάς μας θα αναφωνήσω με όλη τη δύναμή μου 'αααααα' και θα πυροβολώ με μανία σαν τον Πρέκα τους καθοδηγούμενους προβατομούρηδες αμερικανοχτυπημένους. Η Μάγια είπαν ότι το 2012 ο Μπακάμπ ή αλλιώς Άτλας για εμάς θα αλλάξει πόστο και ο κόσμος θα μπει σε άλλη περίοδο. ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Εδώ τελεία δεν επιδέχεται συζήτηση, μη μιλάς ΠΑΣΟΚε το ξέρω ότι μετά το ΠΑΣΟΚ θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, αλλά δεν το είπαν οι Μάγια.

Προσγειωνόμαστε στον πλανήτη Ελλάδα. Τί θα γίνει λοιπόν το 2012 και 13 και 14 και 15 και .... και και.... ;;; Ελπίζω να καταστραφούμε με συντέλεια παρά να συνεχίσουμε να ζούμε σύμφωνα με τις 'προφητείες' του χούλιγκαν Πρετεντέρη ή του 'αριστεροκαπιταλιστοαναρχοδεξιομεγαλοδημοσιογραφίσκου' Τσίμα ή της μποτοξο-Στάη ή της κοσμήματα Καίσαρης Τρέμη ή τέλος πάντων κάθε κουφάλας μεγαλοδημοσιογράφου που θα βγάλει και τη μάνα του πρώτη είδηση προκειμένου να κονομίσει (γιατί αν σου δώσω πιο πολλά και για τη μάνα σου θα γράψεις έλεγαν οι Βαβυλώνα - αυτοί κι αν είναι προφήτες). Γιατί πρέπει να έχουμε τόσο αργή αντίδραση σ' αυτά που εμφανώς έρχονται κατά πάνω μας; Τα βλέπουμε με τα μάτια μας και δεν τα πιστεύουμε αν δεν επαληθευτούν στις ειδήσεις των 8 ή 7:30 ή 9 ή όποτε στο διάλο τις έχουν βάλει. 

Έλληνα σταμάτα να πονηρεύεσαι και να ψήνεις τον πωλητή για οτιδήποτε ότι μπορείς να το βρεις φθηνότερα στο ebay, βρες το και σκάσε. Σταμάτα να οδηγάς σαν ζώον, είσαι ζώον αλλά θεούμενο και λογικό. Σταμάτα να γκαρίζεις για τις απεργείες μόνο επειδή δεν έχεις ΜΕΤΡΟ εκείνη τη μέρα. Σταμάτα να έχεις στην εντέλεια το κωλοδιαμέρισμά σου και αχούρι τους κοινόχρηστους χώρους. Σταμάτα να παίρνεις μίζα ακόμη κι από τον εργολάβο που χτίζει το σπίτι του αδερφού σου. Σταμάτα να επενδύεις στην παραπαιδεία περισσότερο από την παιδεία. Σταμάτα να λατρεύεις την εικονική πραγματικότητα περισσότερο από την υπαρκτή. Σταμάτα βρε μουνόπανο να φέρεσαι σαν φανατισμένος μουσουλμάνος που λιθοβολεί μέχρι θανάτου επειδή του το είπε μουφτής ... αυτό είναι το επίπεδό σου; ίσως όχι αλλά αυτό αποδεικνύεις χρόνια τώρα .... και με κάνεις να φαίνομαι εξωγήινος κάθε φορά που το λέω αλλά θα το δω μπροστά μου πριν περάσει το τέλος της μέρας. Χα!!! Επίσης σταμάτα να λες  'στο τέλος τη μέρας' και 'θα σε πάρω πίσω' γιατί αμερικανίζεις χαζοαντίγραφο γιάνκι : 'in the end οf the day' , ' I ll call you back' . Πρέπει να αλλάξεις όχι σε μια γενιά όχι σε δυο αλλά αύριο ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΡΑ. Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες:Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Γεια σου λεβέντη Καζαντζάκη κοσμοπολίτη λεβέντη δίδαξες ελεύθερα πνεύματα απ άκρη σ' άκρη τσι γης. Η μεγαλύτερη αρχή του ανθρώπου :  το ελεύθερο πνεύμα ....ακόμη κι αν σκλαβωθείς από Τούρκους, Γερμανούς, Έλληνες υπουργούς αυτό που δε χάνεις είναι το πνεύμα σου. Πάρτο χαμπάρι και άλλαξε, γίνε καλύτερος .... αφού το θες και το ξέρεις.

Ανάταση λοιπόν και όχι καταστροφή. Δε θα πεθάνουμε ρε γείτονα, φίλε, αδερφέ, συνάδελφε, πατέρα, αγαπητέ μου αν γυρίσουμε στη δραχμή....θα καλλιεργήσουμε, θα εξάγουμε, θα αναδείξουμε την υπερσυμπυκνωμένη μινιατούρα πολυσχιδούς ομορφιάς μας, θα γίνουμε πρότυπο παιδείας, υγείας, υγιούς καταναλωτισμού, λογικής χρήσης της ενέργειας. Θα πάψουμε να είμαστε ο 'σύγχρονος άνθρωπος' αυτό το σκουπίδι της γης που δεν πολεμάει πια αλλά καταστρέφει ολοκληρωτικά, που δεν τρώει τροφή αλλά χάπια, που δεν απολαμβάνει αλλά λαμβάνει, που δε βιώνει αλλά επιβιώνει. Καλά είναι τα μεγαλεπίβολα project HELIOS , ή εξόρυξη πετρελαίου σε Αιγαίο και Ιόνιο , πολύ ενδιαφέροντα πράγματι ΑΛΛΑ όλα πρέπει να έχουν επίκεντρο το βιωτικό μας επίπεδο. Εμείς θα το φτιάξουμε, κανείς πολιτικός, κανείς άλλος μόνον εμείς. ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ πρέπει να διαμορφώσουμε την έννοια 'βιωτικό επίπεδο'. Να τη χωνέψουμε, να την αναζητήσουμε, να την επεξεργαστούμε, να διαφωνήσουμε γι' αυτήν, αλλά να την έχουμε ως έννοια μέσα μας. 

Καλή πτώχευση στην τσέπη και καλό πλούτο στο πνεύμα.
Κάτω τα κράτη πάνω οι άνθρωποι.

Χάσαμε το μέτρο αδέρφια, καιρός να το επανακαθορίσουμε.

γιάννης γ .

2 σχόλια:

  1. Ωραία πράγματα διαβάζω και έχω την εντύπωση ότι είναι από νέους ανθρώπους. Δεν ξέρω μόνο αν βοηθά τον αναγνώστη η εμφάνιση με αυτό το κούφιο άσπρο, όχι στα γράμματα αλλά στις αράδες. Να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή