Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

οικονομικοί δολοφόνοι (δεν εννοώ δολοφόνοι με καλή ταρίφα!!!)

Προχθές επισκεφτήκαμε το σπίτι του Παύλου και μείναμε έκπληκτοι γιατί είχε ρεύμα, εννοώ ……. ήταν ηλεκτροδοτημένο. Ο παύλος 5 μήνες πριν μας έλεγε ότι δεν θα πλήρωνε το χαράτσι γιατί ήταν αντισυνταγματικό (ο φόρος καθ'αυτός), γιατί έπρεπε να το πληρώσουν οι έχοντες (οι έχοντες ακίνητο μήπως; Αναρωτιόμουν τότε), γιατί δεν χρωστάμε τίποτα, γιατί γιατί. Τέλος πάντων ο ελληναράς ο αγωνιστής φραπεδοτσεγκεβάρας φίλος μου Παύλος που μας καλούσε προσκυνημένους και προδότες που εμείς λέγαμε ότι θα πληρώναμε το χαράτσι για να πληρώνεται η σύνταξη της μάνας του και να λειτουργεί το κράτος, έχει ηλεκτρικό ρεύμα, δηλαδή σε απλά ελληνικά πλήρωσε το χαράτσι. Αυτό λέγεται πολιτικός ελιγμός και αγωνιστική συνέπεια μαζί.  Άραγε το σπίτι του κου αλέξη προεδρου του σύριζα εξακολουθεί να είναι ηλεκτροδοτημένο ή πλήρωσε μόνο το ρεύμα του; ναι τον φόρο του θα τον πληρώσουμε οι υπόλοιποι!

Mε τον Χ. και την Λ. συζητούσαμε για το χρέος και μου έλεγαν ότι το 2020 θα είναι σαν ποσοστό του ΑΕΠ όσο ήταν το 2009.  Ο Χ. και η Λ. 2χρόνια μετά, γνωρίζουν για το ΑΕΠ όσα και πριν, τότε  τον καιρό της ανεμελιάς. Δεν ήξεραν τι είναι ΑΕΠ τι είναι πληθωρισμός, τι είναι πρωτογενές έλλειμα, τι είναι τοκοχρεωλύσια. Ούτε τώρα ξέρουν. Ούτε εγώ ήξερα τότε. Στην εποχή του γαμημένου εγκυκλοπαιδικού internet δεν έκαναν όμως ούτε μια (1)αναζήτηση για τους παραπάνω όρους. Δεν ήθελαν δεν θέλουν δεν μπορούν δεν γουστάρουν να μάθουν. Μου θυμίζουν τον αλέξη τσίπρα. Οι περισσότεροι ζούμε με τσιτάτα που ακούσαμε ή διαβάσαμε από σπόντα και στην μέση κάτι άγνωστες λέξεις που τις πηδάμε εύκολα ή δύσκολα, και ξαναλέμε τα τσιτάτα μας.  Ο Χ. και η Λ.  μου λένε ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στην χώρα του πλάτωνα και του αριστοτέλη έτσι σκαιότατα, αυτοί που έτρωγαν βελανίδια. Μου θυμίζουν τον καρατζαφέρη.  Ο Χ. και η Λ. δεν έχουν διαβάσει λέξη από τον πλάτωνα και από τον αριστοτέλη. Ούτε εγώ έχω διαβάσει. Την  πολιτεία την είχα βουτήξει πριν χρόνια από το τμήμα φιλοσοφίας, πιάνει σκόνη στην βιβλιοθήκη. Αριστοτέλη ‘’διάβασα’’ από σπόντα στην εκλαικευμένη σειρά των νέων, ανακαλύπτω.  Δεν αναφέρομαι ποτέ όμως στην χώρα και στους απόγονους του αριστοτέλη, του σωκράτη, του πλάτωνα, του ……  Πιθανότατα  ο σόϊμπλε και ο όλι ρεν να έχουν διαβάσει έλληνες φιλοσόφους περισσότερο από ότι εγώ και εσύ.  Ο Χ. και η Λ. μου λένε ότι στην σελίδα 714 του μνημονίου Β γράφει …… , σταματώ να τους ακούω πια, μου θυμίζουν τον καζάκη που ψάχνει ακόμη την ‘’μυστηριώδη’’ σελίδα 124 του σχεδίου του 1ου προυπολογισμού 2012. Εδώ ο χρυσοχοϊδης λέει ότι δεν διάβασε το μνημόνιο Α.   Ο Χ. και η Λ. θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.  Ο αλέξης , ο καρατζαφέρης , ο καζάκης, ο χρυσοχοϊδης   θα είναι υποψήφιοι. Και άλλοι πολλοί. Ο Χ. και η Λ. θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.  Δεν θα ψηφίσουν με γνώση, με ανάγνωση, με πρόγραμμα, ή έστω με συναίσθημα. Θα ψηφίσουν ότι πιο εύκολο, πιο ρηχό, πιο ξεβράκωτο ακούσουν ή διαβάσουν από σπόντα.
Ο Μ. δεν θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές όπως και στις προηγούμενες. Του την έχω στημένη. Όποτε μου λέει για το μεγαλείο των ελλήνων, για το φιλότιμο μας για την εργατικότητα μας, του απαντώ ότι σε 11εκ έλληνες δεν μπορεί να βρει έναν άξιο (όπως λέει) για βουλευτή; Απλά άξιο, όχι μεγαλειώδη. Το μεγαλείο που σκατά το βλέπει τότε; Έχουμε πλάκα, όπως τα λέμε, όλοι μας. ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Ο Μ. απόψε θα δει σε dvd τους οικονομικούς δολοφόνους του κούλογλου. Δεν το έχω δει ακόμη ολόκληρο. 






H κατερίνα φ. ξαναέβαλε ενοικιαστήριο στο περίπτερο της.  Ο προηγούμενος της άφησε φέσι κάτι ενοίκια 7 μήνες Χ 800€ και απλήρωτη δεη κοντά στο 1000ρικο. Όχι και άσχημα. Τον έβγαλε έξω με κλητήρα και το ξανανοικιάζει. Το  ενοίκιο από το περίπτερο της, είναι το μόνο της εισόδημα. Κάνει πλάκα στην μαυρίλα της , και λέει ότι θα το νοικιάσει όσο ο  κατώτατος μισθός προ μνημονίου Β’  500€. Σε κανονικές συνθήκες θα την συμμεριζόμουν. Και εγώ και εσύ.  Όμως της τα χώνω. Γιατί να νοικιάσει κάποιος το περίπτερο σου 500€  όταν το μαγαζάκι στην γωνία μπορεί να το νοικιάσει με 320€, η άδεια του περιπτέρου σου δόθηκε (κληρονομικά κιόλας) για να το δουλεύεις εσύ, πώς να βγάλει κάποιος ενοικιαστής και το κέρδος του και 500€ για το ενοίκιο σου, γιατί δεν το δουλεύεις συνεταιρικά με κάποιον άνεργο;  Ακούγομαι σαν τον σόιμπλε!!
Ο δημήτρης π. έχει taxi και τα έχει πάρει με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τσακωνόμαστε και του δείχνω,  ότι και   η δημαρ ακόμη, το αναφέρει στο πρόγραμμα της. Μάλλον της στερώ μια ψήφο, άθελα μου.  Δεν θα σωθεί κανείς βγάζοντας taxi, όλοι κολοβαράμε στην πιάτσα, μου λέει. Είναι θέμα δημοκρατίας και αλληλεγγύης πρώτα πρώτα, του λέω, και μετά έρχεται το θεωρητικό οικονομικό όφελος  που λέει ο ΙΟΒΕ και τα ευρωπαία. Αυτός αντιτείνει ότι έσκασε  μια βαλίτσα χιλιάρικα για την άδεια. Κανένα πρόβλημα του εξηγώ,  η μετατροϊκανή κυβέρνηση θα σου τα επιστρέψει, αρκεί να δείξεις την αντίστοιχη φορολογική δήλωση και απόδειξη για το ποσό που λες ότι έδωσες. Ξέρω πια ότι δεν θα μου μιλήσει ποτέ ξανά. Ο  δημήτρης  δεν πλήρωσε μια βαλίτσα για να πάρει taxi, την πλήρωσε για να μην μπορεί να πάρω εγώ και εσύ. Το καταλαβαίνει, δεν το καταλαβαίνει. Συνειδητά ή υποσυνείδητα. Το ίδιο και ο φαρμακοποιός, το ίδιο και ο νταλικέρης, το ίδιο και ο νεκροθάφτης, το ίδιο και 100 ακόμα κλειστά επαγγέλματα ακόμη.  Αυτή είναι στην πράξη, η ξακουστή ελληνοπαράδοσιακή  αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών αυτού του τόπου. Στην πράξη….
Πρέπει να είμαι ο μοναδικός έλληνας που άκουσα στην δεθ του 2011 τον τότε πρωθυπουργό γαπ  σε διακαναλική τηλεοπτική κάλυψη να αναφέρεται στην παροχή γης 1 εκ. στρέμματα στους άνεργους. Κανείς άλλος δεν το έχει ακούσει. Η ανεργία έχει φτάσει στο 20% αλλά κανείς δεν το έχει ακούσει. Googlαρω και βρίσκω την ομιλία ‘’παράδειγμα η αγροτική μας παραγωγή:  μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή;  από αύριο ξεκινά η διαδικασία για την παραχώρηση γης σε πολίτες, νέους, που θέλουν να ασκήσουν το αγροτικό επάγγελμα. Ένα εκ. στρέμματα’’. Έχουν περάσει 5 μήνες, έχουμε άλλον ένοικο στο μαξίμου,  αλλά ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης  είναι ο ίδιος. Έχει υποχρέωση να μου απαντήσει στο email που θα του στείλω. Και ελπίζω εκτός από το να ψάχνει εναγώνια την συνέχεια του κόμματος του, να έχει κάνει κάτι και για την συνέχεια των συμπολιτών του. Μπορείς και εσύ να στείλεις email ή και γράμμα ελτα. Το διοικητικό κράτος είναι υποχρεωμένο να σου απαντά. Άσε την γκρίνια και την κλάψα και στείλε και εσύ. 




Επίσης αντί να κλαίγεσαι συνέχεια μπορείς να στείλεις email στον αλέξη και την αλέκα και τον ……όποιον άλλον θες.  Ότι το να καταθέσουν ένα σχέδιο νόμου που να λέει ότι οι βουλευτικές συντάξεις καταργούνται και ότι οι μισθοί τους πετσοκόβονται (και κατά συνέπεια και δικαστές και καραβανάδες και όλη η παρέα των 5χιλιάδες+ €), δεν τους κοστίζει τίποτα, ακόμη και αν δεν περάσει,  αυτοί  μπορεί και να προσελκύσουν κανά ψήφο έστω. Ο μόνος φόβος τους θα είναι μην γίνει καμιά στραβή και περάσει. Αλλά άσε αυτούς να έχουν το πρόβλημα. Ο μητσοτάκης junior και ο παπούλιας το έκαναν.  Οποιοδήποτε μικρό κοινοβουλευτικά κόμμα, ή ομάδα βουλευτών,  μπορεί να μαζέψει τις απαιτούμενες υπογραφές για ‘’φιλολαϊκά’’ ή ‘’αντισυμβατικά’’ ή ‘’λαϊκίστικα’’  μέτρα και να συζητηθούν στην βουλή. Όμως ούτε αυτό δεν κάνουν!!!! Από την θεωρία στην πράξη. Και οι οικονομικοί δολοφόνοι στην σύνταξη.
Ακόμη και αυτό που λες στα για εσωτερικό δανεισμό, για τα κλασικά παλαιά ομόλογα από τον ελληνικό λαό, και αυτό μπορείς να το ζητήσεις από την βουλή. Και η ομάδα αλέξη, και η ομάδα κατσέλη και η ομάδα εύα καϊλή(!!!), και η ομάδα λαφαζάνη μπορούν να το πάνε στην βουλή. Σήμερα χθες, όχι μετά την επανάσταση…..  Αφού λες ότι έχεις τις λύσεις αλέξη,  γιατί δεν τις φέρνεις στην βουλή και τις  γράφεις στην αυγή. Πολιτικός είσαι, όχι δημοσιογράφος! Αν και σε αυτήν την περίπτωση αυτοί που θα σε διέψευδαν  δεν θα ήταν οι πολιτικοί σου αντίπαλοι, μάλλον οι συμπολίτες σου θα στην κάναμε. Δεν δανείζεις κάποιον που φοβάσαι ότι θα χρεοκοπήσει. Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να σε δανείσει. Και όποιος δανείζει θέλει έστω και κάτι να κερδίσει. Μάλλον το εσωτερικό ομόλογο θα ήταν κάπως σαν τον τραπεζικό λογαριασμό της βουλής για συμμετοχή των ελλήνων  για την εξυπηρέτηση του χρέους, κενό περιεχομένου. Αλλά εδώ είμαστε για να  διαψευστούμε, δεν θα με πειράξει καθόλου. Ούτε εμένα, ούτε τους οικονομικούς δολοφόνους.

Σε αυτήν την χώρα κάποτε θα πρέπει να πραγματοποιούμε αυτά που συμφωνούμε. Ειδικά μεταξύ μας. Μπορεί ο κατώτατος μισθός να έφτασε στο κόστος που έδινε ο ελληναράς  για να ρίξει  ένα πακέτο χαρτοπετσέτες στο μαγαζί που εμφανιζόταν σύντροφος αγωνιστής-τραγουδιάρα  νότης σφακιανάκης την προηγούμενη δεκαετία, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μια εβδομάδα πριν το μνημόνιο β, στην συνάντηση ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ (εργαζόμενοι και εργοδότες δηλαδή) http://tvxs.gr/news/ellada/symfonia-koinonikon-etairon-gia-katotero-mistho-kai-dora  η απόφαση που πάρθηκε ήταν αύξηση των κατώτατων αμοιβών κατά 2,6%, και ο 13 και 14 κανονικά, και πάγωμα των μισθών για 2 χρόνια. Δώσαμε τα χέρια και τα είπαμε και στην tv να δουν τα τροικανά τι αλληλέγγυοι ελληναράδες είμαστε.  Μετά βέβαια οι ‘’προδότες’’ οι ‘’προσκυνημένοι’’ βουλευτές ψήφισαν ότι τους επέβαλλαν τα τροικανά μείωση 22% του κατώτατου μισθού και ο θείος σαμ  πανηγύρισε ότι έσωσε τον 13 και 14. Οκ . καλά έκαναν. Αφού ήξεραν ότι εμείς είχαμε συμφωνήσει μεταξύ μας, ότι και να υπέγραφαν αυτοί δεν έχει καμιά σημασία. Κανένας δεν σου απαγορεύει να πληρώνεις τον υπάλληλο σου όσο και πριν, κανένας. Κανένας δεν σου επιβάλλει να τον πληρώσεις  420 ευρώ. Εσύ αν θέλεις και αν μπορείς  του δίνεις όσα του έδινες και πριν. Εσύ. Χώρια που εμείς οι κοινωνικοί εταίροι αυτό συμφωνήσαμε. Και αν φωνάζεις ότι οι πολιτικοί είναι προδότες, για να δούμε και εσένα. Στην πράξη. Επαναλαμβάνω ότι οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν αύξηση 2,4% του κατώτατου μισθού, και ότι κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει κατώτατο 420ευρω και όχι παραπάνω. Στο μαγαζί σου κουμάντο κάνεις εσύ, όχι η τρόικα. Απλά πράγματα, θα υλοποιήσουμε αυτά που συμφωνήσαμε! Γιατί όπως δήλωσε και ο κος ασημακοπουλος  πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ (ένας από τους πολλούς που έχουμε στην ελλάδα)‘’πρέπει να σταματήσουμε να παριστάνουμε τους πόντιους πιλάτους περιμένοντας να αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς’’.  Έτσι είναι φίλε, δεν είμαστε εμείς οι οικονομικοί δολοφόνοι. 


Άσχετο.  Ποιος έκανε πλούσιο τον κο σφακιανάκη, την κα δημητρίου, τον κο καρβέλα, την κα πάνια, την κα τατιάνα, τον κο τράγκα, τον κο γαβαλά, τον κο κοντομηνά, την κο λαζόπουλο, τον κο βαλβέρδε, τον κο καραγκούνη; Πως αυτοί οι μαλάκες έκαναν λεφτά;  Μάλλον από κάποιους περίσσευαν και τα ξόδευαν σε μαλακίες;  Ξέρετε κανέναν;  Κάποιοι με την αξία τους (αλίμονο) έκαναν πλούσιους τους παραπάνω, και άλλους πολλούς.  Οι οικονομικοί δολοφόνοι. Ο παύλος,  ο κώστας, η μαριώ, η δήμητρα, εσύ, εγώ……
Κάπου διάβασα ότι θα κλείσει ο οεκ και 1700εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο. Εννοείται ότι διαφωνώ. Όμως κάθε ημέρα 2000 εργαζόμενοι βρίσκονται στον δρόμο, αλλά δεν ακούω τίποτα για το έργο που επιτελούν ούτε κλείνουν τους δρόμους ούτε βγαίνουν στα μπαλκόνια. Ναι, αλλά αυτοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι! Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ήξεραν τι θα πει μέχρι σήμερα απόλυση. Χίλιοι επτακόσιοι εργαζόμενοι ασχολούνταν με 80χιλιάδες επιδόματα ενοικίου και 80χιλιάδες δάνεια. Πηγαίνεις τους παίρνεις από την έδρα τους με αυτοκίνητο (έχεις δεν έχεις), τους πας στην οικοδομή, και τους ξαναπάς στην έδρα τους  και περιμένεις να εγκρίνουν εν ευθέτω χρόνο την επόμενη δόση για το δάνειο σου.  Αλλά οι οικονομικοί δολοφόνοι τους απολύουν. Με τι δικαίωμα ρεεεεεεε. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν είναι ιδιωτικοί , δεν παίρνουν τον κατώτατο, δεν δουλεύουν υπερωριακά χωρίς να πληρώνονται, δεν δουλεύουν κάθε μέρα, δεν δουλεύουν στην άδεια τους, και  παίρνουν 9μηνο μητρότητας οι άντρες. Με ποιο δικαίωμα;  Η ανεργία είναι 20% τυπικά. Η ανεργία είναι 100% για κάθε άνεργο όμως. Οι οικονομικοί δολοφόνοι θέλουν κάποιοι να είναι αναλώσιμοι από θέση σε θέση, και από ταμείο ανεργίας σε μαύρα μεροκάματα. Οι οικονομικοί δολοφόνοι θέλουν κάποιοι να εργάζονται μόνιμα, χαλαρά και καλοπληρωμένα σε βάρος των άλλων. Είναι άθελα τους οι στυλοβάτες της ανεργίας των υπολοίπων. Πατώντας σε κεκτημένα και σε ανισοβαρή δικαιώματα αδικούν τους απέξω. Κάθε ημέρα 2000 κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι γίνονται νέα στατιστικά στοιχεία  στον οαεδ χωρίς καμία αλληλεγγύη από κανέναν από τους 1700 του οεκ, τους25000 της δεη, τους 55000 των σωμάτων ασφαλείας. Εμείς μεγάλε είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, δεν μας κουνά κανείς. Τώρα που  το κατώτατο μηνιάτικο στο ιδιωτικό τομέα έπεσε στα 420ευρώ, τώρα ίσως συζητήσουμε  γιατί πλήρωναμε  σε 420 εργαζόμενους στον οτε  690ευρω το μήνα επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου και σε όλους επίδομα έγκαιρης προσέλευσης.  Και γιατί  η ‘’δεη μας ανήκει’’ του κύριου φωτόπουλου  πληρώνεται από όλους μας (βγαίνουμε δεν βγαίνουμε στα μπαλκόνια) 700εκ το χρόνο επιδότηση για το  έλλειμα του ασφαλιστικού ταμείου της.   Αν  τα έσοδα από το ‘’χαράτσι’’ στον λογαριασμό της δεη έφερε 2,3διςευρω στο λογιστήριο του κράτους, σκέψου ότι το 1/3 από αυτά πήγε στο χαράτσι για το έλλειμα του ασφαλιστικού ταμείου της γενοπ δεη.  Άραγε το σπίτι του κου φωτόπουλου είναι ηλεκτροδοτημένο;  Μήπως ξέρεις ποιος του πληρώνει τον λογαριασμό αν όχι εσύ και εγώ;
Καμία δουλειά καμία επιχείρηση δεν είναι για πάντα, και καμία δεν είναι συνεχώς κερδοφόρα. Κανείς δεν κάνει σύμβαση με τα κέρδη και την τύχη και τους πελάτες του. Ακόμη και αν δεν υπήρχε κρίση ένα σταθερό ποσοστό ανεργίας θα υπήρχε πάντα. Ακόμη και αν δεν υπάρχει κρίση, ένα μαγαζί δεν θα είναι μέσα στην αγορά πάντα, μια εφημερίδα δεν θα είναι αιώνια, και κάποιο εργαζόμενοι δεν θα αντέχουν κάποιους εργοδότες  και θα την κάνουν για αλλού.  Και κάποιοι δεν είναι κατάλληλοι για καμία εργασία (δες καραμανλής). Κανείς δεν κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία για πάντα. Μετά τα κέρδη θα έρθουν οι ζημιές, αν επιμείνεις μπορεί να ξαναπάς στα κέρδη ή στο κλείσιμο. Ένα μικρό ποσοστό ανεργίας θα υπάρχει πάντα είτε γιατί κάποιοι δεν θα θέλαμε να εργαστούμε, είτε γιατί κάποιοι δεν θα ήμασταν κατάλληλοι για τις δουλειές που θα θέλαμε να κάνουμε, είτε επειδή κάποια μαγαζιά και επιχειρήσεις θα έκαναν τον κύκλο τους.  Όμως κάθε γαμημένο κράτος και οι σύμμαχοι-συνεταίροι  του θα έπρεπε  να φροντίζει για κάθε πολίτη κάθε χώρας να έχει εργασία.


Το διεθνές δίκαιο προστάτευσε την γερμανία από τις κατασχέσεις που είχαν απαιτήσει τα ιταλικά δικαστήρια έλληνες και ιταλούς απογόνους θυμάτων της  ναζιστικής θηριωδίας του β παγκόσμιου πολέμου. Μοιραία το διεθνές δίκαιο θα προστατεύσει κάθε χώρα που θα χρεοκοπήσει από τους πιστωτές της. Από τους οικονομικούς δολοφόνους όχι όμως το ίδιο εύκολα. Στην αργεντινή ο αγωνισταράς τσεγκεβάρας κος Σέρχιο Σοκλεντέρ και η αντιδικτακτορική  λαϊκή ‘’ αγία’’ οργάνωση ‘’οι μητέρες της πλατείας του μάη’’ σε συνεργασία με υπουργούς της κυβέρνησης του ‘’ήρωα’’ πολέμιου του δντ  Νέστορ Κίρτσνερ διώκωνται ποινικώς για κατάχρηση 134,7εκ.ευρώ.  Από αυτά 1,5εκ δόθηκαν στον αντίστοιχο κο τσουκάτο για την ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας του αγωνισταρά κου κίρτσνερ.  Ναι αλλά αν δεν είχε ξαναεκλεγεί ο αγωνισταράς που έδιωξε το ΔΝΤ  στην μεταεπαναστατική εποχή δεν θα οδηγούσε  ferari  και ο αγωνισταράς κος σοκλεντερ.  Ναι, συμβαίνουν και στις καλύτερες μεταεπαναστατικές οικογένειες. Νομοτελειακά.
Την ημέρα της ψήφισης του μνημονίου β από τους 200 της βουλής, και της ανακούφισης αυτών που έλεγαν  όχι, γιατί ευτυχώς υπάρχουν αυτοί που λένε ναι, και έτσι δεν χρειάζεται να πεις και εσύ ναι και μπορείς να κάνεις και τον τσαμπουκά κιόλας, κάηκε η αθήνα και 177 επιχειρήσεις της . Μικρές μεγάλες ελληνικές ξένες με έλληνες υπαλλήλους με ξένους υπαλλήλους, έκλεισαν 177  επιχειρήσεις και κάποιες 44με 170 υπαλλήλους  μόνιμα. Όχι ήταν προβοκάτσια, όχι ήταν real estate, όχι ήταν οι ασφαλίτες.  Δεν υπάρχει λογική. Στον τόπο που η ‘’επαναστατική’’!!!! οργάνωση 17Ν έστελνε τις προκηρύξεις στην εφημερίδα του σωκράτη  κόκαλλη, στον τόπο όπου ο κυπατζής ντάνος κρυστάλλης είχε εξαρχειώτες ‘’επαναστάτες’’ που ορκίζονταν ότι είναι επαναστάτης, στον τόπο όπου οι ‘’επαναστάτες’’  συνεργάζονται με ποινικούς  σε ‘’απαλλοτριώσεις’’ τραπεζών και απίθανες δολοφονίες απίθανων, δεν υπάρχει λογική.  Όταν  δεν αφήνεις τα πυροσβεστικά οχήματα να περάσουν, όταν τους φωνάζεις να τα γαμήσουν και να τα σπάσουν όλα, όταν φωνάζεις όλους τους άλλους που δεν είναι εκεί προδότες  και προσκυνημένους, τότε έτσι το ίδιο εύκολα αμέσως μετά θα πεις ότι ήταν προβοκάτσια, ότι ήταν ασφαλίτες, ότι ήταν το παρακράτος της εξουσίας. Ότι έκανες και τον μάιο του 2010 στην marfin.  Εσύ ο ίδιος. Τόσο εύκολα. Και θα λες μαλακίες ότι τόσα χρόνια δεν έχουν συλλάβει ούτε έναν γνωστό άγνωστο (μόνο 3χιλιάδες γαμώτο) και την επόμενη θα τρέξεις στα δικαστήρια να απαιτήσεις την απελευθέρωση των αγωνισταράδων που τσίμπησαν τα στρουμφάκια, και θα γράφεις σε κάθε site τι αγωνισταράς που είσαι και εσύ. Σαν τον σοκλεντέρ και τον κίρσνερ προφανώς.




 Όπως ξέρουμε όλοι μας, δεν ζούμε βέβαια ένα ηλίθιο πολιτικό και οικονομικό σχέδιο των 25 συντηρητικών κυβερνήσεων της ευρώπης των 27 και συγκεκριμένα της γερμανικής ηλίθιας κυριαρχίας, αλλά εννοείται  ζούμε  την συνομωσία που όπως λογικοί και άλογοι συμπατριώτες μας έχουν ξεσκεπάσει και η οποία στοχεύει να ξεπουληθεί η ελληνική περιουσία γη και αέρας και ο δημόσιος τομέας για ένα κομμάτι ψωμί. Εδώ και 2 χρόνια το σχέδιο των συνωμοτών όμως πρέπει να πηγαίνει σκατά. Κανένας δεν έχει αγοράσει τίποτα και κανένας μάλλον δεν θα αγοράσει. Όπως λένε και αυτοί που έχουν ξεσκεπάσει την συνωμοσία του ξεπουλήματος, (οι ιππότες της αποκαλύψης) ο στόχος  του μνημονίου β των  17δις ευρώ που προσδοκούμε ως έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις  θα αποτύχει και αυτός. Γιατί κανείς δεν θέλει να αγοράσει.   Το ότι αυτό το επιχείρημα το αναφέρουν οι ίδιοι ακριβώς που αναφέρουν και το επιχείρημα της συνωμοσίας του ξεπουλήματος δεν το συζητάμε.  Όμως από ότι μπορώ να καταλάβω, αντί να σχεδίαζαν όλο αυτό το ταλαίπωρο και αποτυχημένο σχέδιο, γιατί δεν μας άφηναν οι συνωμότες να χρεοκωπήσουμε και να γυρίσουμε στην δραχμή εδώ και 2 χρόνια; Και ταλαιπωρούνται δανείζοντας μας συνέχεια νέα χρήματα.  Πιο φτηνά αγοράζεις όταν έχει κάποιος ευρώ και εσύ δραχμή, παρά όταν έχεις και εσύ ευρώ. Νομοτελειακά. Καλά αυτό δεν το ξέρουν οι συνωμότες, δεν το ξέρουν ούτε και οι ιππότες της αποκάλυψης; Ούτε οι οικονομικοί δολοφόνοι;
Ο παπούλιας, ο τσίπρας, η μέρκελ, ο γαπ, ο σαρκοζί, ο βουλφ είναι αναλώσιμοι, είναι θνητοί. Ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός της ισπανίας, ο γραμματέας της  ευρωπαϊκής επιτροπής, ο ……,  είναι αξιώματα. Ο παπούλιας οφείλει, και αυτό κάνει συνήθως , να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος της ελλ. Δημοκρατίας. Το απίθανο δίδυμο  μέρκελ-σαρκοζί  περισσότερο κοιτάζουν τις ψήφους τους και παίζουν με τις πιθανότητες επανεκλογής τους παρά ενδιαφέρονται για την πολιτική που θα αφήσουν. Πολιτεύονται, δεν κυβερνούν. Θυμίζουν το μοντέλο καραμανλή του β’, playstation και καθρέπτης. Η επιλογή όμως σαρκοζί, μέρκελ, μπους, μπερλουσκίνι όμως είναι επιλογή των λαών τους. Οι λαοί τους και όσοι ψήφισαν αποφάσισαν και  τους επέλεξαν. Αν αύριο στην ελλάδα θα είναι πρωθυπουργός ο λεβέντης ή ο μιχαλολιάκος ή ο τσίπρας  ή ο ομορφάντραμου είναι δική μας επιλογή. Αν ψάξετε θα δείτε ότι στις επαναληπτικές εκλογές του 1992 για την έδρα του ‘’ λαϊκού αγωνιστή’’  τσοβόλα στην β αθηνών, το  33% των ψηφοφόρων  επέλεξε, (γελώντας αυτοικανοποιημένοι με την μαλάκυνσή  τους) βασίλη λεβέντη.  Όταν εσύ ο ίδιος παίζεις με κάτι τόσο σημαντικό, ε τότε μην σε πειράξει πολύ όταν ακούσεις μαζί τα φάγαμε. Ας πρόσεχες τι ψήφιζες.   Ποιος νομίζεις ότι εκλέγει τους οικονομικούς δολοφόνους. Εσύ ή οι μαλακίες συνωμοσιολογίας;    
Η κατερίνα, ο βλαδίμηρος, η νίκη, η …..   δεν ξέρουν τι είναι η δραχμή, μπορεί να την θυμούνται σαν παιχνίδι στα 8 τους χρόνια, αλλά τώρα στα 18 ξέρουν μόνο το ευρώ. Ο κωστας , η λέτα, ο νίκος, ο γιός σου, η εγγονή σου …….   δεν έχουν δει καν δραχμή.  Εγώ, εσύ, δεν θυμόμαστε καλά καλά τι χρώμα και πιο κεφάλι  είχε το χαρτονόμισμα των εκατό δραχμών, ο αυτόματος διορθωτής στα windows την λέξη δραχμή την βγάζει άγνωστη. Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά που δεν ξέρει και δεν θα μάθει ποτέ της την δραχμή, όπως και οι μεταγενέστερες γενιές από αυτήν. Υπάρχουν όμως γενιές που ακόμη υπολογίζουν σε οκάδες και όχι σε κιλά, και οι γενιές οι ενδιάμεσες που θυμόμαστε νοσταλγικά την δραχμή, όπως οι κάτοικοι της πρώην ανατατολικής γερμανίας  τα trumbat και την stazi, ή όπως οι ρώσοι την σοβιετική ένωση, και οι σέρβοι την γιουγκοσλαβία. Όχι όλοι τους,  όχι όλοι μας.  Σε λίγα χρόνια κανένας δεν θα αναπολεί την δραχμή, όπως κανένας ουκρανός ή ρώσος δεν θα αναπολεί την σοβιετική ένωση. Τώρα είναι η ευκαιρία του παλαιού κόσμου να επιστρέψει εκεί, ο χρόνος κυλάει αμείλικτα εις βάρος του.  Ή τώρα ή ποτέ. Επιστροφή στο μέλλον…..
 Στην ελλάδα ο αγώνας είναι για να φάνε το χρέος μας το κεφάλαιο, γιατί εμείς δεν τα φάγαμε δεν τα χρωστάμε. Οι πιο μετριοπαθείς λένε για  μια 3ετη παύση πληρωμών. Εννοείται  ότι το κεφάλαιο είναι μια απρόσωπη ανυπαρξία περιγραφής καταλογισμού όλων των δεινών. Τι γίνεται όμως όταν η μάσκα του κακού αποκαλύπτει από κάτω της για παράδειγμα τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν αγοράσει ή τα έχουν υποχρεώσει να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα.  Έχει σημασία αν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ελληνικά  ή ρώσικα ή ολλανδικά .  Και δηλαδή αν μας είχε δανείσει (που μπορεί, δεν ξέρω τι γινεται στην δευτερογενή αγορά) να έχει αγοράσει η λαϊκή  τράπεζα της αργεντινής τι θα κάνεις μεγάλε φραπεδοτσεγκεβάρα μου θα πας ενάντια στο αγωνιζόμενο σύντροφο επαναστάτη. Ή νομίζεις ότι οι τράπεζες της αργεντινής, του ισημερινού, της βενεζουέλας  δεν αγόραζαν, δεν αγοράζουν και δεν θα αγοράζουν ομόλογα χωρών σαν της ελλάδας, της πορτογαλίας, της ισπανίας ή της γερμανίας;
  Μπορεί η κρίση χρέους να είναι συστημική, δομική και να οφείλεται και στην ηλίθια απουσία κοινής ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, όμως το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ιδίως σήμερα, και τα τεράστια ελλείμματα των προϋπολογισμών μας οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά στην δική μας κακοδιαχείριση, ανεπάρκεια, απουσία, συγκεντρωτισμό, νοοτροπία, απειθαρχία και όλα τα υπόλοιπα δυσάρεστα που δεν μας αρέσει να ακούμε. Ακόμη και αν η γερμανία αποφάσιζε κάποια στιγμή να την κάνει από το ευρώ, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και την διάλυση του. Όλα τα  υπόλοιπα κράτη μέλη τι σκατά κάνουμε; δεν μπορούμε να τηγανίσουμε ούτε 2 αυγά; Η ισχύς εν τη ενώσει. Νομίζεις ότι όταν οι ευρωπαίοι επενδυτές  αποσύρουν τα κεφάλαια τους από ένα κινέζικο εργοστάσιο αυτό κλείνει;  Όχι, έχουν πάρει την τεχνογνωσία, έχουν φτιάξει το οικοδόμημα, και το δουλεύουν μόνοι τους. Στην ελλάδα μέχρι και σήμερα, εννοείται ότι θα έκλεινε. 


  Στην χώρα που κυβερνά με εκλογές-κληρονομιά η σύζυγος του αποθανόντος σωτήρα κίρσνερ, η αργεντινή δεν έχει ξεμπλέξει ακόμη με τους κερδοσκόπους, ενώ πρόσφατα η κυβέρνηση της χώρας κατέφυγε ξανά στον διεθνή δανεισμό με υψηλό κόστος (με επιτόκιο άνω του 10%) προκειμένου να ξεπληρώσει μέρος των απαιτήσεών τους. Στις 14/09/2011 τα ελληνικά μμε παίζουν συνέχεια την δήλωση του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της αργεντινής Mario Blejer  που διαχειρίστηκε  την χρεοκοπία της το 2001 ‘’ η ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει για να σωθεί’’. Ο  ίδιος άνθρωπος σήμερα 16/02/2012 λέει τα ακριβώς αντίθετα inShare7http://www.economist.com/blogs/freeexchange/2012/02/greece-and-euroΤα ελληνικά μμε δεν θα παίξουν την παραπάνω δήλωση.
   Αγόρασα το 1ο και 2ο τεύχος από ένα νέο περιοδικό - πολιτικό το ΜΟΝΟ. Εκδότης είναι ο molisxypnisa που έβγαζε το καταπληκτικό muzine, οπότε θεώρησα θα έχει και την αντίστοιχη γραφιστική και την πολυφωνία που περίμενα. Το muzine ήταν  στεροφωνικό, ήταν dolby stereo. Το ΜΟΝΟ είναι μονοφωνικό ακολουθεί την πεπατημένη, σε 80 σελίδες ο ήχος είναι βαρύς, η ελλάδα που καταστρέφεται από τον καπιταλισμό, εμείς οι αθώοι τα θύματα, οι προδότες  γαπ, κουβέλης, οι επικίνδυνοι  ακροδεξιοί, η μαφία της θεσαλλονίκης που αποκαλύφθηκε για να ξεχαστεί το μνημόνιο!!!, βαρυσήμαντη συνέντευξη του 90χρονου αδ. πεπελάση ‘’τον γιωργάκη από μικρό η μαργαρίτα τον επέβαλλε αρχηγό της παρέας’’,  μέχρι το απίθανο οι τράπεζες δεν έδωσαν μέρισμα στους μετόχους τους (δηλαδή κοπήκαμε γιατί το ‘’κεφάλαιο’’ δεν πήρε μέρισμα;). Οk ογδόντα σελίδες όμως  μουρμούρας για το μνημόνιο, και ούτε μία για να προτείνει κάτι εναλλακτικό!  Μια πρόταση για το μέλλον μας; Με τι θα ζήσουμε οι επαναστατημένοι με τα μερίσματα που δεν έδωσαν στους μετόχους οι τραπεζίτες;  Στα περίπτερα κρεμάνε το απίθανο crash του απίθανου τράγκα, τα ‘’αντιστασιάκα’’ επίκαιρα των λιβάνη- λαυρεντιάδη, και το ΜΟΝΟ. Και τα 3 γράφουν μονοφωνικά  τα ίδια, με διαφορετικά decibel και  εκφράσεις. Το ΜΟΝΟ ίσως είναι το μοναδικό από τα 3 που μπορεί να γίνει  πολυφωνικό.
 Έβγαλαν φύλλο και οι εργαζόμενοι στην ελευθεροτυπία, το αγόρασα, μια από τα ίδια, οι συνταξιούχοι της εφημερίδας κιάος, βότσης, νέτας κλπ  έγραφαν τα ίδια και τα ίδια, σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην έμαθε κανείς μας τίποτα. Σαν τον ριζοσπάστη τα τελευταία 40 χρόνια, κάθε ημέρα ο ίδιος τίτλος μόνο αλλαγή στο συντακτικό και την ημερομηνία.
  Οι εφημερίδες, τα περιοδικά, τα κόμματα είναι όπως παραπάνω, γράφουν ημερολόγιο, δεν γράφουν προτάσεις, ανέξοδα κάνουν κριτική δεν κάνουν προτάσεις, σχέδια. Γράφουν blogs.  Όμως ακόμη και οι bloggers πρέπει να προτείνουμε, όλοι οι πολίτες χρειάζεται να καταθέτουμε προτάσεις, ιδέες, σχέδια, λύσεις, επιλογές, διλήμματα. Η στάση τους είναι δυσκίνητη, φταίνε οι 300, φταίνε οι τράπεζες. Όμως οι μαλακίες πέθαναν μαζί με την χρεοκοπημένη ελλάδα.  Το ευχάριστο είναι ότι μαζί τους  πέθαναν και οι ελληνικές μεγαλοστομίες ‘’αν ήμουν πρωθυπουργός εγώ ξέρεις τι θα έκανα;’’  Κανείς δεν θέλει να είναι αρχηγός στα δύσκολα. Εξαιρείται ο απίθανος ‘’οικονομολόγος’’ καζάκης!!!
Οι προτάσεις για έξοδο από την κρίση, δικές μου και άλλων συντακτών, έχουν γραφεί σε αυτό εδώ το blog. Άλλες απλές, άλλες ρηχές, άλλες ατεκμηρίωτες, όλες απλές, όλες ρηχές, όλες ατεκμηρίωτες, ιδέες, σκέψεις και αλήθειες για ότι χρειάζεται να αλλάξει.  Άλλωστε και το μοτο στο sabotaz αναφέρει ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Εδώ είναι οι προτάσεις της δημαρ http://www.eklogika.gr/page/greekcrisis/dimar-protaseis-krisi  (δεν διαφέρουν και πολύ από του πασοκ, αλλά στην πραγματικότητα και από όποιου  άλλου κατάθεσε κάποιες ιδέες σε ένα χαρτί. Εδώ είναι και το μπλαμπλα του συριζα http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=34625&Itemid=131. Οι νεες δεξαμενές σκέψεις του αλέξη είναι ο κοτζιάς και ο βαρουφάκης. Μετά το μαγαζί του γαπ είπαν να κάνουν και οι δύο μια βόλτα και από το μαγαζί του τσίπρα. Ελπίζω όχι με την ίδια επιτυχία……. Ότι προτάσεις  βρίσκουμε θα τις δημοσιοποιούμε. Από πέρσι τον φεβρουάριο ως επί το πλείστον εδώ μπαίνουν κείμενα για πολιτική. Η αρχιτεκτονική, η μουσική, οι ταινίες έχουν υποχωρήσει. Οι συντάκτες στέλνουμε όλο και πιο αραιά κείμενα, κάποιοι χάνονται, κάποιοι άλλοι έφτιαξαν τα δικά τους blogs, η ζωή συνεχίζεται.  Ένα χρόνο μετά οι επισκέψεις  σας συνολικά, είναι όσες οι πωλήσεις του ριζοσπάστη την Κυριακή, πιο λίγο και από το λίγο. Ανεξάρτητα όμως των επισκέψεων, αυτό που ελέγχουμε στα γραπτά μας είναι να μην ντρεπόμαστε μετά για αυτά που έχουμε γράψει. Να μπορούμε ίσως μετά από καιρό να τα ξαναδιαβάζουμε και να μην ψαχνόμαστε για το ποιος τα έγραψε, και να μην έχουμε κάνει και κωλοτούμπες από αυτά που πιστεύαμε και γράφαμε.   Αν ο καθένας μας έγραφε και μιλούσε σήμερα έτσι ώστε νε μην λέει αύριο τι μαλάκίες έλεγα ίσως να μην είχαμε χάσει τόσο πολύτιμο χρόνο σε ανάπηρους υπολογισμούς και  φλύαρα αδιέξοδα.


  Στην ελλάδα ο μήνας έχει 9, πάντα έχει 9, ούτε και αυτήν την Παρασκευή χρεοκοπήσαμε,  η κυβέρνηση της αγγλίας μας είπε να μας επιστρέψει τα ελγίνεια αλλά είπαμε άστο για αργότερα δεν χρειάζεται, να βρούμε τους ελληναράδες που βούτηξαν το μουσείο της αρχαίας ολυμπίας και βλέπουμε. Στην ελλάδα ‘’ευτυχώς’’ όταν κλέβουν ένα μουσείο παραιτείται ο υπουργός πολιτισμού, όχι οι 4 φύλακες που οι 3 έλλειπαν, και  όχι ο διευθυντής του μουσείου. Ο ‘’αντιμνημονιακός’’  πρετεντέρης βγάζει γκάλοπ  με το πασοκ 2ο κόμμα, από 5ο που το έβγαζε μέχρι προχθές, τώρα το μαγαζί που πάει στον βενιζέλο, και την νδ σε πτώση. Ο ψυχάρης καρφώνει στο βήμα ότι του ψιθύρισε ο βενιζέλος για τις κάννες ότι η μέρκελ γκάριζε στον γαπ  ότι  δεν ήθελε να τον  ξαναδεί  μπροστά της  ποτέ και ότι ο σύζυγος της κάρλα μπρούνι ανεβασμένος πάνω σε μια καρέκλα του φώναζε πόσο γαμιάς είναι…. Ψυχάρη  μου δεν τα φώναζε μόνο στον γαπ στον ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργό και σε  εμάς τα φώναζαν. Ο σαρκοζί  λόγω των εκλογών  υπόσχεται στους γάλλους δημοψηφίσματα!!!!!! Για όλα τα κρίσιμα θέματα!!!  Τώρα φταίει ο γαπ και εμείς να τον αρχίσουμε στα γαλλικά; Ο υιός ψυχάρης θα κατέβει υποψήφιος  με την νδ, να πολεμήσει την οικογενειοκρατία και αυτός. Ο καρατζαφέρης αυτήν την εβδομάδα είναι αντιμνημονιακός.  Ο παπουτσής βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος !!!! του πασοκ.  ο μήνας έχει πάντα 9 και οι μαλακίες ''πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών'' αντιπροσωπεύονται από το ταλαίπωρο 52χρονο που την έπεσε και πυροβόλησε 3 χθες στην κομοτηνή στο εργοστάσιο που δούλευε πριν απολυθεί ή  θέλουμε κάτι πιο δυναμικό; Ο μήνας έχει 9  και ο εσθονός , ο μαλτέζος και ο τσέχος πολίτης εξακολουθούν να δανείζονται για να στέλνουν δάνεια στην ελλάδα μέσω της τρόικας και εμείς το παίζουμε δύσκολη μαντάμ σουσού.  Η ελλάδα μέχρι τώρα δεν πληρώνει δάνεια. Πληρώνει ομόλογα που είχαν  διασπαρεί στην αγορά σε έλλαδα και στο εξωτερικό. Όσοι λένε για  επαχθές χρέος ξέρουν ότι δεν υπάρχει επαχθές χρέος προς ιδιώτες. Η ελλάδα δεν χρωστάει δάνεια. Δεν έκανε σύμβαση δανείου με την γερμανία ένα α ποσό πχ και της τα έχουμε πληρώσει σε τόκους τα διπλά και τα τριπλά, για να λέμε ότι μας κάνουν τοκογλυφία. Έχουμε πάρει από πολλούς, πολλές φορές, ξανά και ξανά, το ένα δάνειο να ξεπληρώνει σχεδόν το προηγούμενο  που στην δευτερογενή αγορά κάποια στιγμή είχαν φτάσει και στην κυρά μαριγούλα και στην κυρά ούρσουλα και στον κυρ τζέικομπ.  Από το 2003 έως το 2009 50 δισ.ευρώ  πήγαν για την πληρωμή τόκων, στο δημόσιο χρέος. 50 δις , όχι 500 που σε σκοτίζουν οι παπαρολόγοι. Και αυτά με δανεικά ως επί το πλείστον. Τόκοι σε πολλούς πιστωτές.  Τώρα το 2012 παίρνουμε δάνεια από κράτη, από κράτη συνεταίρους και συμμάχους.   42χιλιάδες έλληνες υπόγραψαν το αίτημα που υποστήριζαν τρία τέσσερα κόμματα για το απεχθές χρέος. Ούτε οι ψηφοφόροι της ανταρσύα και ο μίκης μαζί ,δηλαδή. Το αίτημα έχει απορριφθεί στην πράξη, όμως κάθε ημέρα πολτικάντηδες, δημοσιογραφάρες, και blogs επανέρχονται και επανέρχονται. Και όσο δεν τσιμπάει κανείς όλο και πιο μεγάλη φασαρία θα γίνεται. Και όλο θα κρύβουμε την αλήθεια και θα παρουσιάζουμε εύκολες λύσεις και σωτηρίες. Δεν είναι υπεύθυνοι οι οικονομικοί δολοφόνοι για τα χάλια μας. Οι οικ. δολοφόνοι ευθύνονται για την αφρική για την ασία για την λατινική αμερική.  Κυρίως αυτοί και εμμέσως και εμείς. Όμως στον τόπο μας η ευθύνη κυρίως ανήκει σε εμάς. Πρωτίστως σε εμάς  στους 11εκ. κατοίκους αυτού του τόπου και στους κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους μας . Οι εσθονοί, τσέχοι κλπ όμως ίσως κάποια στιγμή να έχουν δίκιο να φωνάζουν για επαχθές χρέος. Ας εφαρμόσουμε πρώτα, όταν το επιτρέψουν  οι ελληναράδες,  τον νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και μετά βλέπουμε που μας φταίνε οι τρίτοι. Οι οικονομικοί δολοφόνοι.

Τον τελευταίο καιρό πληγώνω τους ανθρωπους που αγαπώ ή και όχι, λέγοντας απλά την αλήθεια κλέβεις κλέβω, έκλεβα,  άλλαξε και εσύ, εγώ  άλλαξα,  εγώ δεν άλλαξα ακόμη. Δεν ξέρω αν κάνω σωστά αλλά νομίζω είναι μια αρχή για να γίνουμε όλοι μας πιο τίμιοι και πιο ειλικρινείς. Όσο μπορούμε. Τόσο χρειάζεται. 




όλες οι φωτογραφίες είναι ''δανεισμένες'' από εδώ http://www.ericasimone.com/nueyork.php μπες και δες  μια γυμνή πολίτη στην χλωρίδα και πανίδα  της νεας υόρκης.

αυτή εδώ είναι δανεισμένη από το βημα  σκέψου την και θα την συζητήσουμε στο επόμενο post , όμως μην μεινεις στις πρωτες σκέψεις σου για οικονομικούς δολοφόνους πήγαινε στη  θέση της πυραμίδας από 10χιλιάδες δολλάρια εως 100 στο 23,6% του παγκόσμιου πληθυσμού  και ξανάσκέψου το. δες όμως και αυτούς ανάμεσα στα 100εως 1εκ.δηλαδή το 8,2% του παγκόσμιου πληθυσμού.

καλό μήνα
γιώργος δ.

6 σχόλια:

  1. Τέτοια κείμενα δείχνουν ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα για ανάκαμψη απο τον βάλτο που τσαλαβουτάμε χαρούμενοι τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο κείμενο. Μου βγήκε η πίστη βέβαια, για να το τελειώσω (είχες κι αυτές τις χειμωνιάτικες φωτό), αλλά άξιζε τον κόπο.

    σ.σ. γράφε μικρότερα κείμενα (όχι πάνω από 600-800 λέξεις). Μας πέθανες, μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαλιστα...το διαβασαμε και αυτο...Οι οικονομικοί δολοφόνοι. Ο παύλος, ο κώστας, η μαριώ, η δήμητρα, εσύ, εγώ……
    εμενα ρε φιλαρακο δεν μου φαινεται οτι αλλαξες...καθησες και εγραψες ολοκληρο κειμενο για να πεισεις τον εαυτο σου οτι σωστα εκανε τελικα και ψηφισε γαπ στις προηγουμενες εκλογες αλλα οι ελληναραδες ειναι τοσο κολλημενοι να ουμ που δεν μπορουν να αλλαξουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλός! ψύχραιμος! καιρό είχα να διαβάσω κάτι σαν και τούτο. να ανοίγει μάτια και ορίζοντα! τα θερμά μου ευχαριστήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή