Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ένα ποτό πριν, ένα τσιγάρο μετά. gr2014eu.

Την 1η ιουλίου η πολιτική στην ευρωπη 6 μήνες μετά δεν θα έχει αλλάξει ούτε γραμμή. Η ιστορία της ευρωπαικής ένωσης θα γράφει για έξι μήνες κενό.   Ελληνική προεδρία της  ευρωπαικής ένωσης gr 2014 eu , μια βαρετή διεκπεραίωση ακόμη……….  ‘’εντολή σαμαρά’’.  Για να είμαστε πιο δίκαιοι στην κριτική μας,  θα προστεθούν  ακόμη 6 μήνες στις  κενές σελίδες της ευρωπαικής ιστορίας των τελευταίων ετών. Δεν μπορείς να απαιτείς  από ανίκανους να σου γράψουν ιστορία……….

Συνήθως  η δύναμη και η αξία κάποιου τονίζεται όταν είναι πεσμένος στο ριγκ κάτω.  Όταν για να σηκωθεί σχεδιάζει την απάντηση του. Αν αξίζει θα σταθεί στα πόδια του και θα ξαναπέσει πάλι κάποια στιγμή και θα ξανασταθεί. Αν αξίζει θα σηκωθεί και θα παλέψει, θα κάνει προτάσεις και θα πολεμήσει για αυτές. Μπορεί να σηκώσει το χέρι για να ζητήσει βοήθεια να σηκωθεί. Αλλά μπορεί και να σηκώσει το χέρι για να ζητήσει λαλάκια και να παραμένει κάτω για να τα φτάσει πεταμένα και σκυμμένος. Τι νομίζετε ότι κάνουμε τα τελευταία χρόνια;
 Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί από την ελληνική βουλή από τον μάιο 2012 και την εμμονή όλων των ταγών για εκλογές, είναι οι εξής …… καμμία. Καμία απολύτως. Και κατά την διάρκεια της 6μηνης προεδρίας δεν έχουμε ούτε μια πρόταση να κάνουμε στα υπόλοιπα ευρωπαία. Κάτι έστω για την ευρώπη των λαών………

Η  Καντίτσα Σάνκο φέτος θα είναι 28 ετών και πιθανόν να δούλευε ακόμη στο ίδιο κομμωτήριο στην αχαρνών, αν η ελληνική κοινωνία είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει τον φασισμό 426χιλιάδων ψηφοφόρων της χρυσής αυγής, και ακόμα 10,5 εκ ελλήνων ‘’συμπατριωτών’’ της που κοιτάμε την πάρτη μας και μόνο. Ευτυχώς για αυτήν, δυστυχώς για εμάς έχει φύγει από την χώρα της  την ελλάδα,  για να ζει στο λονδίνο. Ο ουρανός της είναι ανοικτός και φωτεινός εκεί.   
Όμως οι λόγοι που το 2008 είχε συνοδέψει έναν νέο τότε, έλληνα πολιτικό στο προεδρικό μέγαρο εξακολουθούν ακόμη να ισχύουν. Τον νομο του γιάννη ραγκούση περί ιθαγένειας 3388/2010 που ψηφισε μετά η ελληνική βουλή, τον έχει παγωσει η κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων, και ο νεαρός τότε πολιτικός  που την συνόδευε συμβολικά ή μάλλον ψηφοθηρικά, έχει προλάβει να γεράσει στα 40 του χρόνια και να έχει κολλήσει στην παρέα του τσουκαλά και του μητρόπουλου και της ζωής και πια δίνει τα διαπιστευτήρια του στα γραφεια του θέμου και του  ψυχάρη. Στην γιορτή της προεδρίας gr 2014 eu ο αλέξης δεν μπορεί πια να συνοδέψει κανέναν μετανάστη, προτιμά να μην παρευρεθεί καν.
Το πρόγραμμα της ελληνικής προεδρίας έχει 2 αναφορές και μόνο. Μια φιέστα στην αρχή και μια φιέστα στο τέλος. Ανάμεσα είναι το δωσε ημίν τον επιούσιον σήμερον και το έχει ο θεός. Για μετά βλέπουμε. Ο ουρανός στην ελλάδα είναι κλειστός και σκοτεινός. Όπως εμείς τον έχουμε σχεδιάσει. Μόνοι μας.

Η ελληνική προεδρία δεν έχει να προτείνει τίποτα για την ζωή των 500εκ πολιτών της ΕΕ, δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα, δεν θα ασχοληθεί καν μαζί τους, θα διεκπεραιώσει μια εξάμηνη αγγαρεία  με το νου της στις εκλογές του μαίου και θα αντικαταστησει τον κάθε διορισμένο διοικητή τομπουλογλου με τον κάθε φιλιππίδη και τούμπαλιν.  Ποιος παπάρας ήθελε και open government στην ψωροκώσταινα γαμώ. Ποιος ήθελε κικίλια στον οαεδ και παναγιωτη μινογιαννη στον άγιο σαββα, όταν έχουμε τους ογκόλιθους καιλή και τομπούλογλου και τζότζολα που είναι και δικά μας παιδιά;   Γιατί η ελλάδα της ευρώπης, αντί να δώσει τον λόγο και τον χρόνο στον ραγκούση, τον πασχάλη αγανίδη, τον τατσόπουλο, τον γιαννίτση, τον δοξιάδη, την αρβελερ, τον μάλαμα, την δημητρακάκη, την ζατέλλη, τον λάνθιμο, τον κυριάκο πιερρακάκη  και ένα πολυπληθή κατάλογο με άξιους,  προτιμά να διαλέγεται με τον βενιζελοσαμαρά και τον κασιδιάρη και τον αλέξη, και τον αυτιά-παπαδάκη και τους καλεσμένους τους, και τον υπάλληλο του κοντομηνά κο λαζόπουλο, και τους ψεκασμένους, τους νεοναζί και τους αριστερούς του χαβιαριού, και τους επιχειρηματίες της δραχμής.  Γιατί αντί να φωνάξει την δική του άποψη και να τολμήσει την δική του πρόταση στην  ευρωπη, θα κρυφτεί πίσω από κάθε λαμόγιο και βλάκα και σε κάθε εκλογές θα παριστάνει τον κακομοίρη τον παρασυρμένο που δεν ήξερε δεν ρώταγε. Και κάποτε στα γκάλοπ πέρι ευρώπης έβγαινε ο ποιο ευρωπαίος πολίτης όταν τα ευρώ έπεφταν από τον ουρανό, και τώρα πια βγαίνει ο πιο ευρωσκεπτικιστής γιατί τα ευρώ έρχονται με δόσεις από την τρόικα και δεν τα πετάνε από τα αεροπλάνα. Αν και η ευρωπαική πολιτική του 2007 με την πολιτική του 2014 δεν έχει διαφοροποιηθεί κατά το ελάχιστον. Τα ίδια σκουριασμένα μυαλά με των δικών μας. Γιατί ξεχνάμε ότι οι λαοί της  ΕΕ είναι οι  μοναδικοί που μας δανείζουν πια θέλουν δεν θέλουν. Και χωρίς να τους  έχει ρωτήσει κανείς πολιτικός τους. Δεν νομίζω οι ελληναράδες να συμφωνούσαμε να δανείσουμε τους τσέχους πχ  αν αντιμετώπιζαν κάτι αντίστοιχο με εμάς σήμερα. Ούτε στο μέλλον βέβαια.  


Γιατί η συμμετοχική δημοκρατία, η εργασία για όλους, η ψηφοφορία για  εκλογή προέδρου της ΕΕ, η αν’αδειξη των επιλογών του ευρωκοινοβουλίου, τα ανοικτά για τους ευρωπαίους πολίτες σύνορα, η ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες 2ης γενιάς, οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, η πράσινη ανάπτυξη, οι εκλογές μέσω internet, η αντιπροσώπευση των νέων στα κέντρα αποφάσεων, τα ευρωομόλογα, το δικαίωμα στα δημοψηφίσματα  δεν μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρουν οι ‘’τοκογλυφικές’’ δόσεις, το φτηνό πετρέλαιο και  οι κομμένες συντάξεις άγαμων θυγατέρων και  εφαπαξ  50χρονων συνταξιούχων, και  μεριμνούμε το λογιστικό πρωτογεννές πλεόνασμα να μοιραστεί σε καραβανάδες και συνταξιούχους, και την ψάχνουμε αν ο κιμούλης και ο λαζόπουλος  (έλεος) κάνουν  για βλαχοδήμαρχοι που θα έλεγε και ο γερασμένος 40χρονος μέλλων πρωθυπουργός της εύπορης αριστεράς. 
Δεν μας ενδιαφέρει γιατι χρειαζόμαστε τόσα πολλά δανεικά, μας ενδιαφέρει γιατί δεν μας δανείζουν και άλλα. Δεν μας ενδιαφέρει σε ποια μαυρη τρύπα πέφτουν τόσοι φόροι, μας ενδιαφέρει γιατι δεν τους πληρώνουν μονο οι άλλοι.
Μέχρι τότε θα ακούμε για την βάναυση ευρωπαική πολιτική και θα ξεχνάμε ότι η ΕΕ  έχει τις μεγαλύτερες δαπάνες για κοινωνική πολιτική από κάθε άλλο κράτος, έχει τα espa και τα προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης, έχει τους πολίτες με το μεγαλύτερο μορφωτικό επίπεδο και με τα περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα. Αντί να κάνουμε προτάσεις και να απαιτούμε την διέυρυνση αντίστοιχων πολιτικών, θα μεινουμε και πάλι εγκλωβισμένοι στον δικό μας ελληνικό μικρόκοσμο. Αντί να κάνουμε προτάσεις για τους ευρωπαίους έλληνες ανέργους θα ομφαλοσκοπούμε μαζί με τον εργατολόγο κο μητρόπουλο ρωτώντας πότε οι μαλάκες θα του επιστρέψουμε το δεσμευμένο από το σδοε 1εκ που έφερε ο καημενούλης από το εξωτερικό. Γιατι τις προτάσεις για τους άνεργους τις περιμένουμε από κάτι εργατολόγους και βουλευτές σαν τον μητρόπουλο, τον τσουκαλά, τον βρούτση, τον καπερνάρο   και την υπόλοιπη σάρα και μάρα. Οπότε και οι ευρωπαίοι θα επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη ανέμεναν, ότι κάμια πρόταση και κάμια πρωτοβουλία δεν θα αναληφθεί κατά την διάρκεια του 6μήνου. Μια ευκαιρία χαμένη για εμάς και για τους λαούς της ευρώπης.
   

Η μοναδική ελληνική  πρόταση για μας τους 500εκ πολίτες της ΕΕ μας αρέσει δεν μας αρέσει  ήταν ‘Να μια ιδέα: Γιατί να μην έχουμε τους πρώτους Ευρωπαίους πολίτες με το να δώσουμε στους μετανάστες Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια και όχι Ελληνική, ή Γερμανική ή Γαλλική;’’ και ακούστηκε  στο ted global στις 13 ιουνίου. Και είμαι και βέβαιος ότι δεν θα σας αρέσει και ποιος την έκανε. Ούτε ότι άλλο είχε προτείνει σε εκείνη την ομιλία.   
Μας πειράζει δεν μας πειράζει σε 50 χρόνια οι κάτοικοι της εε μάλλον θα μιλουν αγγλικά και θα θυμούνται αμυδρά τις μητρικές τους γλώσεις και θα θεωρούν τους εαυτούς τους ευρωπαίους πολίτες και δευτερευόντως θα διαχωρίζονται ως έθνη. Ή κάνουμε προτάσεις για τέτοια θέματα ή αλλιώς κάνουμε φιέστες με πομπώδεις βενιζελοπαπαρολογίες μην επιτρέποντας σε ειδικότερους από εμας σαν την κα άννυ ποδηματά να μιλήσουν, ή καθόμαστε στον καναπέ και δεν πάμε στην τελετή ανάληψης και το παίζουμε και επαναστάτες της μερέντας γιατί άλλο να λες τις παπαριές πέρι γκάνγκστερ πίσω τους και άλλο να είσαι face to face απέναντι τους.  
Αντί να βομβαρδίσουμε τους ευρωπαίους αυτό το εξάμηνο με ιδές για πολιτική θα αρκεστούμε στο δώσε ημίν σήμερον και με ‘’εντολή σαμαρά’’ για αύριο βλέπουμε.   


γιώργος δ.

3 σχόλια:

  1. Όλα ωραία με τους υπόλοιπους άξιους, αλλά Ραγκούση, Τατσόπουλο και Αρβελέρ τί τους ήθελες; Ο ένας λαϊκίζει, ο άλλος ασχολείται με το πόσες έχει πηδήξει και η Αρβελέρ θέλει να μας ξανακάνει Βυζάντιο, δηλαδή θεοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πανο καλησπερα η αρβελερ και ο τατσοπουλος ειναι η αναγκη του ολοι οι ''καλοι'' χωρανε απο ολους τους χωρους.
      ομως για τον ραγκουση δεν θα τον συνοδευα με την λέξη λαικισμος. οι φιλοι μας οι ταριφες, κοινοταρχες, stagers κλπ δεν θα θεωρουσαν την πολιτικη του καθολου μα καθολου λαικιστικη.
      ετσι και αλλιως δεν γινεται να συμφωνουμε σε ολους και σε ολα
      ευχαριστω
      γιωργος δ.

      Διαγραφή
  2. τι ακριβώς κακό έκανε ο Ραγκούσης; λαικίζει αυτός που τα έβαλε με όσους δεν τα ειχε βάλει ολη η υπόλοιπη κυβέρνηση μαζί (και γιαυτο και εχασε την εκλογη του); θα μας τρελάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή