Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

γαλλικά και πιάνο.

δεν ξέρω για πόσα χρόνια ακόμη θα τρώμε στην μάπα την γενιά και τους απογόνους  του μάη του 1968. ξεδοντιασμένα γεροντάκια της λάθος στιγμής και της απονενοημένης προκατάληψης μας σκοτίζουν για την χαμένη επανάσταση. που μάλλον είδαν από κάποια σοφίτα φοβισμένοι και μας πουλάν το παραμύθι της συμμετοχής τους.
οι αυτοεξόριστοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, φοιτητές της εποχής έχουν κάτσει στον σβέρκο μας για χρόνια, ακόμη και τώρα που βιολογικά θα έπρεπε να εξετάζουν προσφορές από τα γραφεία κηδειών.


πρόσφατα ο αντιπαθής και αμετροεπής αλλά και κάπου κάπου κανονικός θόδωρος πάγκαλος, αντιμετώπισε την οργή των επαναστατημένων συμφοιτητών του 68, από καλοβολεμένα μαθητούδια που επειδή ο περήφανος μισθός του μπαμπά έχασε το επίδομα πλύσης χεριών και έγκαιρης προσέλευσης τα ανάγκασε να περιόρισουν τις δικές τους βολταρίες στην πόλη του φωτός.
και αν ο  πάγκαλος λούζεται πίσω τις δικές του φοιτητικές ανέξοδες μαλακίες από τα γαλλικά αμφιθέατρα, εγώ ο μαλάκας ο έλληνας που δεν έτυχε να ''περάσω'' φιλοσοφική στο παρίσι αλλά τει μεσολλογγιου ιχθυοκαλλιεργιες με τα χίλια ζόρια, γιατί να ακούω να φωνάζουν τον μαλάκα που με αντιπροσωπεύει (θέλω δεν θέλω μιας και η δημοκρατία των συμπολιτών μου τον επέλεξε ως βουλευτή μου)  ως δολοφόνο, επειδή δεν έδωσε άσυλο σε κάθε μετανάστη και ότι κάβλα ήρθε να πει ο καλοβολεμένος φοιτητής του παρισίου.
μετά από τεμπέλη που με έλεγαν οι γερμανοί, ολλανδοί πέρσι, τώρα έχω και τους γάλλους να με φωνάζουν δολοφόνο.

και επίσης ρε μεγάλε τι νομίζεις ότι διαφέρεις απο τον πάγκαλο, τα ιδια σκατα με αυτόν θα γίνεις όταν θα τελειώσεις τις σπουδές σου με τα λεφτά του μπαμπά (φοιτητη του 68) και μου γυρίσεις στην μαμά πατρίδα αηδιασμένος, από τους μαλάκες σαν και εμένα που σπούδασαν στο τει μεσολλογγίου. και αν δεν με πεις κοπρίτη θα είναι επειδή δεν θα σου το επιτρέψει το γαλλικό αξάν. το κοπρίτης  δεν ακούγεται το ιδιο  ωγαίο όπως το  κοπγιτης ε;
ή αντε να γίνεις σαν τον γιωτόπουλο της 17Ν. που επι χούντας χαιρότανε το κρουασάν του στο παρίσι, και άφηνε τον σημίτη να βάζει βόμβες στην χούντα στην ελλάδα και τον παναγούλη, και αυτός είπε να συνεχίσει την επανάσταση με την μεταπολίτευση.
ή αντε να γίνεις καρεκλοκένταυρος σαν τον ζουράρι, τον φέρρη, τον καραμπελιά,τον ρουση. τους ζώντες αλλά τεθνεώτες της χαμένης νιότης τους που καπηλεύονται ανύπαρκτους αγώνες,
αλλα όπως και να είναι, αύριο θα είσαι αυτός που βρίζεις σήμερα.
και μην νομίζεις, ουτε οι μάηδες του 68 κατάλαβαν το πότε μεταλλάχτηκαν σε αυτό που κατηγορούσαν.

μπαμπης κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου