Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ο παράς και ο φουκαράς ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


η αληθεια ειναι απλη και λογική.
υπαρχουν 2 καταστηματα το ΙΚΕΑ και το ΙλEA. 
το ΙΚΕΑ κατασκευαζει, μεταφερει, εξαγει,εισαγει, κινειται. εχει ασφαλισμενο προσωπικο, ισως να εχει και ημιαπασχοληση καποιο προσωπικο, εχει ιατρικη βοηθεια, εχει παιδοτοπο, οι μισθοι ειναι σχεδον αξιοκρατικοι. καθε χρονο μπαινει μεσα 50.000ευρω. και χρωσταει στις τραπεζες 280.000ευρω. δανειζεται απο τις τραπεζες για να ανοιξει αλλα καταστηματα για να διαφημιστει και υπολογιζει οτι σε 2 χρονια θα ειναι κερδοφορο και σε 9 χρονια θα εχει πληρωσει τα παλαια δανεια.οι δανειστες το εμπιστευονται γιατι όσα εχει πει τα εχει κανει και πληρωνει κανονικα τα δανεια του.
το IλEA εισαγει απο την κινα, πουλαει και πεντε έξι  ντοπια προιοντα, εχει προσωπικο νομμιμο και μαυρο, καποιο δουλευει με ημιαπασχοληση, κάποιο όποτε χρειαστει (οι οποιοι αναγκαστικα κανουν και οποια αλλη μαυρη δουλεια κατσει, αλλοι οι ευνοοουμενοι των αφεντικών πληρωνονται πάρα πολλά και αλλοι παιρνουν ψυχουλα.δεν εχει γιατρο, δεν εχει παιδοτοπο. κάθε χρόνο μπαίνει μέσα για παραδειγμα 10.000 ευρω και χρωσταει 200.000 ευρω. κάθε χρόνο υποσχεται στους δανειστες του ότι σε 2 χρόνια θα γίνει κερδοφορο και ότι κάποτε θα ξεπληρωσει τα παλαια δανεια. για να μπορει να παιρνει δανεια εχει δωσει κατι χρηματακια σε κατι υπαλληλους τραπεζων να μαγειρεψουν λιγακι μωρε τα στοιχεια.
και τα δυο μαγαζια βγαινουν στην αγορα για δανεια. κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να τους δανεισει.. 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ. δανειζουν μονο οσοι τους περισσευουν χρηματα και πιστευουν οτι αν δανεισουν θα τα παρουν πίσω με τον νόμιμο τόκο. αρα οι δανειστες ειναι οι αμεσοι (τραπεζες, founds, mafia) και οι εμμεσοι
(οι καταθετες, οι μετοχοι στο χρηματιστηριο κλπ).
ο μοναδικος λοιπον που εχει απομεινει να δανεισει εισαι ΕΣΥ. 
σε ποιο μαγαζι θα δανειζες;;;;;;;;
αν δανεισεις ενα μικρο ποσό στο iλea τι τοκο θα του βαλεις;;;;;;
τώρα εσύ βγάλε τα συμπεράσματα σου ανέξοδα! σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;


gorillaz. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου