Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ήταν κάποιος που δεν ήξερε καμιά ιστορία και όλο έλεγε ξέρω πολλές ιστορίες, μια από αυτές λέει πως: ήταν κάποιος που δεν ήξερε καμία ιστορία και όλο έλεγε:


O Δ.Α. είναι 27 χρονών  και το τελευταίο διάστημα άνεργος, είναι μηχανικός και ψάχνει για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα,  και είναι έτοιμος για το δικό του βήμα, γιατί είναι καλός στην δουλειά του και καλό παιδί.  Εδώ και μήνες ρωτά στον ΟΑΕΔ πότε είναι να βγει το επόμενο πρόγραμμα επιδότησης νέων επιχειρηματιών.  Αυτός και η κοπέλα του  θα τολμήσουν να ανοίξουν το δικό τους γραφείο σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. και οι δυο τους επειδή ξέρουν να δουλεύουν, και ήδη έχουν δουλέψει τόσο όσο ένας δημόσιος υπάλληλος σε όλη του την επαγγελματική σταδιοδρομία, αξίζουν να προσπαθήσουν, να το ρισκάρουν, να φάνε τα μούτρα τους, να κερδίσουν , να χάσουν, να πιάσουν ένα καλό όνομα στην αγορά, το δικό τους όνομα με την δική τους δουλειά. Θα παίξουν στο παιχνίδι αντί να αράξουν στο δημόσιο. θα θρέψουν τις ζωές τους και θα δώσουν φόρους στο κράτος.  Το κράτος κάποια στιγμή θα βγάλει ένα πρόγραμμα μαζί με την ΕΕ να δώσει στα παιδιά την ενίσχυση που τους λείπει για να αποπειραθούν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.  Μέχρι τότε περιμένουν και αγανακτούν.

 Γιατί μέχρι τότε τα χρήματα πάνε σε πριμ έγκαιρης προσέλευσης στον δημόσιο υπάλληλο, ή πριμ κυλικείου ή επίδομα αλλαγής κεραίας ή σε μαϊμού αναρρωτικές άδειες ή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα με κόστος  ανά φοιτητή μεγαλύτερο από το να του πληρώναμε τα δίδακτρα στο harvad μαζί και τα οδοιπορικά του και τον χορό αποφοίτησης όλης της σχολής.  Τα χρήματα πάνε σε εξασφαλισμένους δημόσιους υπάλληλους  και ενδιάμεσους και λαμόγια. Τα χρήματα πάνε στις διαφημίσεις  στα έντυπα του τράγκα και του κουρή, σε χορηγίες στα μέγαρα μουσικής, στις ορχήστρες και τα κλαρίνα του μίκη ,  στους μισθούς του αλαβάνου και του τσίπρα, του πάγκαλου και του καραμανλή  του μικρού,  και σε καταχρεωμένους δημόσιους οργανισμούς ή σε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες το όπιο του λαού.
Μέχρι να ξεμείνει κανά ταληράκι για προγράμματα του ΟΑΕΔ,  ο Δ και η Ν θα παίρνουν τον πούλο για να συντηρείται το μπουρδέλο  του δημόσιου πάρτυ. Το μόνο καλό που έχει προκύψει μέχρι τότε είναι ότι για τα 3 πρώτα χρόνια οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα φορολογούνται. Αν δεν αλλάξει μέχρι τότε, αν υπάρχει κράτος μέχρι τότε. Μέχρι τότε κάποιοι θα παίρνουν εφάπαξ 100χιλιάδων και 300χιλιάδων και ο ιδιωτικός υπάλληλος θα παίρνει τα αρχίδια του.

  Ο παύλος κατασκευάζει κουζίνες και ντουλάπες, και είναι ένας από αυτούς που ‘’κατηγόρησα’’ (μαζί και τον εαυτό μου ) ως αγανακτισμένους κλέφτες σε προηγούμενο blog. Το πρόβλημα του παύλου είναι ότι οι πελάτες του χρωστάνε χρήματα από τις δουλειές του. Όταν ο παύλος έκοβε ολόκληρες τις αποδείξεις αυτός πλήρωνε και το φπα και τον ανάλογο φόρο, από χρήματα όμως που δεν είχε εισπράξει. Όσο άντεχε η τσέπη του. Χρήματα που περίμενε και άλλα που ξέγραψε από ένα σημείο και μετά. Όταν κατάλαβε ότι δεν χρειάζεται να πληρώνει εφορία για χρήματα που δεν θα έπαιρνε ποτέ του, οπότε και σταμάτησε να κόβει τις αποδείξεις που έπρεπε.  Γιατί κανένας τσίπρας, κανένας χάγιος, κανένας γιωργάκης, κανένας σαμαράς δεν μπορούσε να επιβάλει το νόμιμο, να πληρωθεί για την δουλειά του και να πληρώσει τον φόρο του.

Αυτή είναι η ιστορία και μετά βρέθηκαν κάποιοι που δεν ήξεραν καμιά ιστορία να διηγηθούν και έλεγαν συνέχεια την ίδια. Θα πατάξουμε, θα κάνουμε, θα φτιάξουμε, θα κλάσουμε.


Η Κ και ο Γ πριν λίγο καιρό προβληματισμένοι και  ανήσυχοι μας είπαν ότι -κάτι πρέπει να γίνει κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μας. -Ok παιδιά μαζί σας.  -Προχθές είδαμε μια γαμάτη ταινία οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες, και είπαμε με τα υπόλοιπα  παιδιά να βγούμε στους δρόμους να φωνάξουμε να διαδηλώσουμε να αγωνιστούμε, κάτι να γίνει  –συγνώμη είδατε την ταινία σε hometheater; – ναι – μήπως στο σπίτι του Δ και της Β με το suv και το δημοσιουπαλληλίκι των 9 μηνών εργασίας 4ώρες την ημέρα ;   -Ε ναι  -συγνώμη αλλά γιατί δεν βλέπατε το ρόδα τσάντα και κοπάνα;
οι αγανακτισμένοι με τις harley στο σύνταγμα ήρθαν μετά. τους είχαν προλάβει οι αγανακτισμένοι με τα suv και τα hometheater.



Πριν έναν μήνα τρεις συμπολίτες μας(;), (φιλοξενούμενοι μας;) δολοφόνησαν έναν συμπολίτη μας για μια κάμερα. Γιατί πείναγαν, γιατί διψούσαν, γιατί έκλαιγε το παιδί τους, γιατί ήταν η ώρα η κακιά; και εγώ δεν ξέρω γιατί. Όχι. Έκλεψαν και έκλεβαν γιατί μπορούσαν και τα πουλούσαν, γιατί εσύ και εκείνος δίπλα σου αγοράζουν κλεμμένα, αγοράζουμε κλεμμένα. Κανείς δεν ασχολήθηκε αν συλλήφθηκε αυτός που αγόρασε την κάμερα (την ίδια κιόλας ημέρα που το ήξερε όποιος μιλάει την  ελληνική και όποιος μιλάει την αφγανική ακόμη). Τιμωρήθηκε ποτέ ο μάγκας που αγόρασε την κάμερα;
-Τι λες ρε μαλάκα, να τιμωρηθεί ο πατριώτης μας; Πας καλά;
Τιμωρήθηκες ποτέ που φοράς το κλεμένο το rayban ή το κλεμένο το rolex, ούτε καν στο κατάσχεσε κανένας!

Το φεβρουάριο   ‘’άνοιξαν’’ το γραφείο μου και μου έκλεψαν τον υπολογιστή, και τον εξωτερικό σκληρό δίσκο και ένα memory stick. Πάει η δουλειά μου δυο μηνών. Ευτυχώς (!) που είχα ιό και είχα κάνει backup και σε άλλη αποθήκη. Από ότι καταλάβατε δεν τον έκλεψαν οι 300. Ευτυχώς η δυστυχώς! Τις επόμενες ημέρες μου έφτασε ένα διαφημιστικό fax από μια εταιρία που πουλάει μεταχειρισμένα laptop. Μπορεί να είναι νόμιμα μπορεί και όχι, δεν ξέρω να σας πω. Το παλληκάρι που διέρρηξε  την πόρτα και έκλεψε το laptop και την εργασία μου, το έκλεψε γιατί μπορούσε να το πουλήσει. Γιατί εσύ και αυτός και εγώ αγοράζουμε κλεμμένα. Ξέρεις πολλούς από εμάς να τιμωρηθήκαμε για κλεπταποδοχή ή για ηθική αυτουργία;

Ο πλάτωνας είναι φίλος, ταπί και αγανακτισμένος και τα έχει πάρει στο κρανίο με την αεκ και με τους πολιτικούς. Τα έχει βάλει με τον ΓΑΠ με τον παπακωσταντίνου με τους 300 γενικά. Τα έχει πάρει με το δεκαχίλιαρο που παίρνουν για μηνιάτικο, όταν ο ίδιος την βγάζει με ένα 800ρικο. Κατεβαίνει σε κάθε πορεία και δεν θα έλεγε όχι σε τίποτα σπασίματα και ντου. Η μόνη του ηρεμία είναι το γήπεδο που μπορεί και εκτονώνεται. Αν ο μπλάνκο μάλιστα δικαιολογεί και τα 600χιλιάρικα που παίρνει με κανένα γκολάκι, ή ο σάχα τις 450χήνες με καμιά απόκρουση, πετάει στα ουράνια. Αν είχε λεφτά το αεκάκι και έπαιρνε με κανά 2εκ πάλι κανα ριβάλντο τότε να δεις αεροδρόμιο και φιέστες.   Τώρα φαντάσου τον μαλάκα τον πολιτικό που ποζάρει δίπλα στον καραγκούνη και τον κατσουράνη μετά από κάθε εθνική επιτυχία. Φαντάσου τα 150 -180 χιλιάρικα που καθαρίζει τον χρόνο, δίπλα στο 1εκ. του καραγκούνα ή στα 500ψωροχιλιάρικα του δέλλα,. Που πας ρε καραμήτρο;;



Η ΑΕΚ είναι άλλο ανέκδοτο πήρε πρωτάθλημα στο μπάσκετ και έκανε πορεία στην ευρώπη και σήκωσε και κύπελο saporta. Όμως στους αγωνιστές φιλάθλους της  ΑΕΚ και στα γκάου της, δεν τους άρεσε ο φιλίππου ο πρόεδρος, ο μαλάκας ο γιαουρτάς που τα έχωνε στην ομάδα. Κάποια στιγμή και ο γιαουρτάς δεν άντεξε και τα βρόντηξε και έφυγε. Όμως η ομάδα ανήκει στον λαό της. Φέτος η αεκ ανυπόληπτη και  απένταρη  έπεσε στην Α2. Εννοείται ότι για τα γκάου φταίει και πάλι ο γιαουρτάς που δεν έδωσε δεκάρα για να σωθεί η ομάδα.
Δεν μας ενδιαφέρει η ΑΕΚ, απλά κρατάμε το παράδειγμα. Κάτι μου θυμίζει….
    
 Ο κώστας είναι λογιστής και κομμούνι και πριν δύο χρόνια είχε ανοίξει γραφείο με τον γιο (αναρχοαυτόνομος ανταρσια) ενός εφοριακού. Το χρήμα το έβαλε ο μπαμπάς εφοριακός (πασόκος) από την κονόμα, και η πελατεία θα ερχόταν με τα μπούνια συστημένη. Έφτιαξαν και τα χαρτιά για επιδότηση νέου επιχειρηματία, γιατί το 1εκ ευρώ του μπαμπά από την δουλειά του (ο καημένος δουλεύει από την απελευθέρωση του 1821 και κάνει οικονομίες),  να μείνει για καμιά ώρα δύσκολη.  Τελικά η επιδότηση των 18χιλιάδων δεν έκατσε και το λογιστικό γραφείο έκλεισε στα 2 χρόνια καριέρας. Εννοείται ότι αν δεν τα είχαν φάει οι 300 όλο και καμιά  θα έμενε και για αυτούς. Και για εμάς. Στην κονόμα δεν μας χωρίζουν τα κόμματα. Ο πεθερός του κώστα  του κόκκινου λογιστή είχε μια βιοτεχνία ετοίμων ενδυμάτων με καμιά 20αρια εργαζόμενους από την εποχή της  αλλαγής του ανδρέα έως  το 2000 του σημίτη.  Όλη η οικογένεια στο ΚΚΕ.  Αγόρασαν 20 στρέμματα γη και έφτιαξαν τα σπίτια τους.  Αξιοποιώντας, αυτό που φωνάζουν στα συνθήματα τους.  Από την υπεραξία της εργασίας των υπαλλήλων τους. Οι υπάλληλοι από την άλλη πήραν τον πούλο, άντε και ένα επίδομα ανεργίας.
 
 Πριν από πέντε μήνες μερικοί μαγκίτες έβαλαν σε ένα καράβι καμιά 200ριά παλικάρια και τα έστησαν στην νομική και μετά στην υπατία σαν βόμβες με χρονοδιακόπτη σε αποστολή καμικάζι. Ο οποιοσδήποτε πραγματικά ενδιαφερόταν για τους συνανθρώπους μας θα έμενε μαζί τους στην κρήτη και θα τους συνόδευε ως δικηγόρος και αλληλέγγυος στους εργοδότες που δεν τους είχαν βάλει ένσημα και θα απαιτούσε τα νόμιμα. Ορισμένοι προτίμησαν να πληρώσουν τα ένσημα και τα λοιπά όλοι οι υπόλοιποι έλληνες, παρά αυτοί για τους οποίους είχαν δουλέψει. Ποιος ξέρει όταν γύρισαν στο νησί δικαιωμένοι όπως τους έβαλαν να πανηγυρίσουν, να τα βρήκαν με κανένα βάψιμο ή ξεχορτάριασμα στους αγωνιστές αλληλέγγυους.

Το μεγαλύτερο κακό στην χώρα μας είναι αυτό ακριβώς.
Για την εθνική περηφάνια και την πατριδοκαπηλεία φωνάζει αυτός που δεν έχει πήγε καν φαντάρος (δες λαζόπουλος), για τον καπιταλισμό και τις  τράπεζες θα μιλήσουν οι ‘’απαλλοτριωτές’’ τους ΄΄αγωνιστές αναρχικοί’’  που τα φύλαγαν κιόλας τα κλεμένα σε τραπεζικές θυρίδες!!!), για την ανεργία ο καλοπληρωμένος συνδικαλιστής παναγόπουλος που βαράει 100χιλιαρικάκια το χρόνο,  για την βοήθεια στους μετανάστες ο κωσταντίνου και ο χάγιος που εξιλεώνονται δίνοντας 2ευρω στο παιδί στο φανάρι, για τους νέους ένας γερασμένος μαοϊκός σαραντάρης σαν τον τσίπρα, για τους πολιτικούς ένας σαλτιμπάγκος που έχει περάσει από τρία κόμματα σαν τον μίκη,  για ανασφάλιστη εργασία ο κουρής που δεν έχει πληρώσει ικα εδώ και τριάντα χρόνια, για την φτώχια και τους συνταξιούχους ο αυτιάς, για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος  ο τράγκας,  για την κατάντια της τηλεόρασης ο χατζηνικολάου και ο  χεσμένος ο λαζόπουλος,  για την ανεργία οι υπερήλικες συνταξιούχοι του δημόσιου μίκης και αλαβάνος,  για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο αργηγός της εθνικής ομάδας του 2004 που κατεβάζει στην ομάδα που προεδρεύει 10 ξένους τουρίστες και τον χαλκιά τερματοφύλακα,  για τους δολοπλόκους η ηγεσία του κκε (όταν δεν της φταίει ο παπαδιαμάντης),  για  τα κλουβιά της φυλακής και του σχολείου 22χρονα μαθητούδια σαν τους ‘’πυρήνες’’ που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήξεραν την φυλακή από τα επεισόδια του prison break, και για όλα τα παραπάνω εγώ ο αλάθητος.  Και για την  διακυβέρνηση της χώρας 2004-2009 αυτός που δεν θα του εμπιστευόμασταν ούτε να κρατήσει περίπτερο με σίγουρη πελατεία.
Και για το sex ο αγάμητος.

Την Παρασκευή ο γιωργάκης ρώτησε στην βουλή (όσους από αυτούς που πληρώνουμε ήταν εκεί) να πάει στην τρόικα να διεκδικήσει τα δανεικά ή να πάει να τους φτύσει και να τραβήξουμε κουπί μόνοι μας.  «Θα ήταν πολύ πιο δύσκολα αν δεν έτρεχα. Θέλετε ή όχι τα χρήματα αυτά; Πέστε το καθαρά. Θέλετε να τα διεκδικήσω; Αν μου πείτε πήγαινε και φτύστους να το κάνω»Την Παρασκευή ο  τσίπρας και ο λαφαζάνης και οι λοιποί είχαν πληρωθεί τους μισθούς τους για το ιούνιο  εδώ και 10 ημέρες, και ήξεραν ότι η ελλαδίτσα ότι  μέχρι το τέλος του μήνα θα βγει 2 φορές στις αγορές για δάνειο 24 εβδομάδων με ότι επιτόκιο κάτσει για να πάρει κανένα 3αρι δις, γιατί δεν υπάρχει σάλιο στο ταμείο, μέχρι να έρθει η επόμενη δόση της τρόικας. Και επειδή την 1η ιουλίου θέλουν ο μισθός τους να μπει κανονικά στην τσέπη τους έκαναν τον λαγό ΄΄λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα΄΄ και ότι τα δάνεια είναι ακριβά.



Επίσης  κάποιος πρέπει να σταματήσει τις σαδομαζοχιστικές ονειρώξεις ανόητων πολιτικάντηδων  για κίνα ή ρωσία.
αν ήθελαν να δανείσουν θα το είχαν ήδη κάνει. όπως θα είχαν κάνει και επενδύσεις.
πριν από μια εβδομάδα αγορασαν οι γερμανοι οτε μετοχή με 8ευρω το κομμάτι όταν πριν 3 χρόνια είχαν δώσει 28 ευρω και λέγαμε και ο γαπ για ξεπούλημα.

γιατί δεν τα αγόρασαν οι κινέζοι ή οι ρώσοι όχι με 28 ευρώ αλλά έστω με 10. ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα. γιατί κανείς τους, μα κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον ΟΣΕ και την ΕΒΟ ή το ελληνικό; Αν και χίλιες ζωές καλύτερα να χρωστάμε σε ευρωπαίους και αμερικανά παρά σε κινέζους.   


Όπως την δεκαετία του 90 και για πέντε χρόνια η κα βικυ καγιά παρέμενε 16 χρόνια, έτσι  και τα  4 τελευταία χρόνια ο λάκης προβάλει κάθε χρονιά την τελευταία σειρά του all τσαντήρι όπως μας απειλεί, ο κος μαρινάκης κάνει μια ‘’ελληνική’’ ομάδα γαύρων  όπως την ονειρευόταν με 15 ισπανούς, ο κος μίκης διεκδικεί τις αυξήσεις αναδρομικά των βουλευτών και μετά βγαίνει στην πλατεία να κατηγορήσει τους κλέφτες που δεν του την δίνουν, ο τράγκας λέει τσολάκογλου τον γιωργάκη γιατί του έκοψε την κρατική διαφήμιση,  ο πάγκαλος διαφημίζει ότι από την συνένωση των οργανισμών του 2010 γλιτώσαμε 10 ολόκληρα εκ. ευρώ(!!!), ο καλιαμούκης πήγε την ελληνοφρένεια στο συγκρότημα κουρή δίπλα στους άλλους λαϊκούς αγωνιστές (χαρδαβέλα, χατζηνικολάου, τράγκα), ο δελαστίκ από τον ιανουάριο έχει προβλέψει ότι ο ΓΑΠ θα δραπετεύσει με ελικόπτερο για να γίνει γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του, ο σημίτης του έχει μείνει συνήθεια από την εποχή με τα υπουργικά συμβούλια με ακη, βερελή, τσουκάτο, μαντέλη, νεονάκη να ψάχνει τις τσέπες του μήπως λείπε κανα πορτοφόλι και κάνει τον κινέζο.

Όπως είπε και ένας ξυλουργός (συνάδελφος του παύλου που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου)  πριν από δυο χιλιάδες χρόνια σχεδόν, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλλέτω.

Την Κυριακή πήγαμε  στους αγανακτισμένους (δεν πήγαμε διακοπές το 3ήμερο βλέπετε)  και όπως περιμέναμε ήταν το 1/3  του κόσμου από τις προηγούμενες φορές. Ο ι δημόσιοι υπάλληλοι και λοιποί αγανακτισμένοι  βλέπετε , μπόρεσαν και πήγαν διακοπές. Ο αγώνας αναγκαστικά συνεχίζεται μετά τις διακοπές (τους).
 Την προηγούμενη Κυριακή το πιο ωραίο σκηνικό ήταν όταν έβλεπα υποψήφιους βουλευτές της ανταρσία  να ξεδιπλώνουν πανώ αναγκαστικά χωρίς την  υπογραφή του κόμματος. Άτιμη κοινωνία ξέρεις τι είναι να κάνει διαδηλώσεις ,πορείες, αγώνες, καταλήψεις  και να μην πατάει μύγα, και οι ‘’χαζοχαρούμενοι του lifestyle’’ του facebook να σου κατεβάζουν χιλιάδες (αυτούς έστω). Ξέρεις τι είναι να αναγκάζεσαι μετά να το παίζεις απλός πολίτης, ένας στους πολλούς, εσύ ο μεγάλος ο υποψήφιος βουλευτής; Κάποια στιγμή όμως πρέπει να τους καθοδηγήσεις όμως, να τους καπελώσεις, γιατί από μόνοι τους δεν ξέρουν, δεν μπορούν.  Μέχρι τότε όμως η σύνταξη του κου μίκη μας μοιραία θα πληρώνεται από τα δανεικά του επαίσχυντου μνημονίου.  Και μέχρι τότε το ελληνικό κράτος μοιραία θα του παρακρατεί άδικα (!!!!!) και παράνομα τα  αναδρομικά του.  Μέχρι τότε πτωχευμένα και υπερδανεισμένα κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης,  θα μας λένε να πτωχεύσουμε και εμείς μαζί τους και η χώρα μαζί,  και θα κατηγορούν  για προσκυνημένους, δοσίλογους, τσολάκογλους, 

  .
Πριν ένα μήνα είχαμε πάει σε μια συναυλία του αγγελάκα και του βελιώτη, ο κόσμος ήταν εκεί να ακούσει αγγελάκα και βελιώτη. Τρεις όμως ήθελαν φώναζαν γιούχαραν γιατί ήθελαν να ακούσουν τρύπες. Ο αγγελάκας τους είπε ότι είναι σε λάθος γιορτή και αν δεν κάνουν φάση να περάσουν από το ταμείο.  Οι υπόλοιποι εμείς η πλειοψηφία αυτοί που θέλαμε να ακούσουμε δεν χρειάστηκε να πούμε ή να κάνουμε κάτι. Αυτοί που φωνάζουν ακούγονται περισσότερο, ακούγονται τολμηρότεροι και πιο δυνατοί. Ακούγονται σαν να είναι πλειοψηφία. Όμως συνήθως δεν είναι.




γιατί τράγκας, μικης, κουρης, τσιπρας αλέκα, παλαιοπασόκοι, χάγιος, αλαβάνος,χατζηνικολάου, μαχαιρίτσας, χρυσή αυγή, κοζάκης, κοτζιάς, δελαστίκ,παπαδαριό,   λένε τα ίδια με τον γλίξμπουργκ και τον σόρρος και τον ρουμπινί; ακούς τον χρυσαυγίτη και λέει ακριβώς τα ίδια με τον ανταρσιτη!!!! επιτέλους ομόνοια στα κόμματα και συμπόρευση, τα λαλάκια και τα μικροκομματικά οφέλη μας ενώνουν.
Αυτοί που φωνάζουν δεν έχουν απαραίτητα δίκαιο.  Ειδικά αυτοί που τώρα φωνάζουν περισσότερο είναι αυτοί  οι βολεμένοι που πρέπει να ξεβολευτούν. Αυτοί που πρέπει να δουλέψουν πια πραγματικά,  και πρέπει να αφήσουν χώρο και χρήματα, και σε άλλους που μέχρι τώρα έσπρωχναν στο περιθώριο, να δουλέψουν και αυτοί. 
Σε ένα κόσμο που σβήνει , αυτοί που σιωπάμε τώρα ίσως να χρειαστεί να φωνάξουμε, γιατί όντως είμαστε η πλειοψηφία. 

γιώργος δ.










1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς ... μπλέξαμε σε νερά απύθμενα, με δική μας ευθύνη φυσικά (π.χ. βάλε και τότε που η μισή Ελλάδα έπαιζε χρηματιστήριο με ύφος ανθώπου που έχει τουλάχιστον ντοκτορά στις συναλλαγές, βάλε τότε που κάμποσοι έπαιρναν δανεικά λες και είχαν ντοκτορά στο credit risk analysis, βάλε όλους εμάς, που ξαφνικά πρέπει να πάρουμε ... ντοκτορά στις πολιτικές και κοινωνικοοικομικές επιστήμες, αφού καλούμεθα να επιλέξουμε το μη χείρον βέλτιστον ... διότι κάποτε δεχθήκαμε να αντικαταστήσουμε τα εμπειρικά μοντέλα επιβίωσης που γνωρίζαμε, με το life style, διότι είτε μας έπεισαν οι "ειδικοί" μην πω, ότι έτσι πρέπει, είτε απλά αυτά είχαν καταργηθεί προ πολλού ... και έτσι είτε δεν μας τα έμαθε κανένας, είτε τα μάθαμε στρεβλωμένα και δεδιαλυμένα)

    Και τώρα, αναγκαζόμαστε για το χειρότερο βήμα, αυτό του ότι καλείσε να κάνεις τον ειδικό, σε ένα αντικείμενο που δεν το ξέρεις ... και δεν έχεις και περιθώρια λάθους και ... περιμένουμε και να πετύχουμε ... τώρα το πως θα γίνει - αν αναγκασθούμε να πούμε δεν γίνεται ... ούτε αυτό γίνεται βλέπεις ... διότι για το προηγούμενο με το life style μοντέλο η εμπειρία δείχνει ό,τι καταλήγεις σε ξέρες και προκειμένου να καταλήξουμε στην ξέρα, αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάτι, ακόμα και εάν έχει ... λιγότερες πιθανότητες να πετύχει και από ... "θαύμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή