Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Το boomerang των εκλογών.

Σε ένα κράτος που θα σεβόταν τους νόμους που ψήφιζε, όπως πίστευε ο καήμενος ο  νομοθέτης του υπουργείου εσωτερικών πριν τέσσερα χρόνια, μεταρρύθμισε την διένεργεια του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.  Ή έτσι τουλάχιστον νόμιζε. Και αντίστοιχα νόμιζαν και οι τότε βουλευτές που το υπερψήφισαν. Επειδή όμως, οι κκ βενιζέλος και σαμαράς ξέρουν καλύτερα, ακόμη και από τον αρμόδιο τότε υπουργό που νομοθέτησε την ταυτόχρονη διεξαγώγη, έκριναν ότι ο κος ραγκούσης εννοούσε την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τι σημασία έχει αν εκείνος εξακολουθεί να διαφωνεί; Τόσο το χειρότερο για εκείνον, τον εκλογικό νόμο και για εμάς. Θέλει και να έχει και άποψη ο ραγκούσης; Τι σχέση έχει με το επάγγελμα; ο κηπουρός;

Το boomerang είναι ένα όπλο που μάλλον ανακαλύφθηκε από τύχη από κάποιον κυνηγό που προσπαθούσε να τελειοποιήσει ένα ραβδί στο κυνήγι. Οι αυστραλοί ιθαγενείς επειδή δεν κατάφεραν να εξελίξουν τόξο και βέλος, εξαρτιόνταν από το μπουμεραγκ για το κυνήγι και τελειοποίησαν την χρήση του για την εξεύρεση τροφής. Αρκεί όμως να ξέρεις και να το ρίχνεις σωστά. Για να μην το φας πίσω κατακέφαλα στο δόξα-πατρί. Το δόξα πατρί είναι  ο στόχος των κκ σαμαροβενιζέλων, η δόξα, η πατρίδα και η καρέκλα.
Την ερχόμενη Κυριακή σε Κ.Σ. (κανονικές συνθήκες) θα ψηφίζαμε ψιλοουδέτερα και ψιλοχαλαρά για αυτοδιοικητικούς και για ευρωβουλευτές. Θα ψηφίζαμε δε μόνο την πρώτη Κυριακή, γιατί που λεφτά για βενζίνες στο κωλωχώρι για επαναληπτικούς γύρους. Τι να κάνουμε όμως, λόγω παρείσφρησης εντροπίας στο σύστημα, θα ψηφίσουμε μόνο για ‘’βλαχοδήμαρχους’’, και θα περιμένουμε την 2η Κυριακή για την ευρωβουλή. Άρα μάλλον δεν θα πάμε στο κωλωχώρι την 1η Κυριακή αλλά κατευθείαν την 2η. Σε κανονικές συνθήκες πάλι , το 1ο κόμμα των ευρωεκλογών θα τα είχε πάει και super την 1η Κυριακή των αυτοδοικητικών. Επειδή όμως ο τσίπρας και λοιπά συριζόπουλα έχουν χάρισμα στο να τα κάνουν θάλασσα, με τις επιλογές βλαχοδημάρχων που έκαναν, θα βλέπουν την πλάτη του μπουτάρη, του καμίνη, και του σγουρού, ακόμη και του τζιτζι. Καλά μιλάμε για κατόρθωμα, αλλά τους έχω εμπιστοσύνη είναι ικανοί και για χειρότερα. 
Οπότε αναγκαστικά την 1η Κυριακή ο ρήτορας βενιζέλος και ο νεοελλαδίτης σαμαράς θα βγουν να μας πουν μαζί με τα παπαγαλάκια του πρετεντέρη media group πόσες περιφέρειες είναι μπλε και παράγουν καλή ελιά καλαματιανή,  και πόσο σκάτα (στα αλήθεια) θα τα έχουν πάει τα συριζόπουλα. Αυτό μάλλον είναι που θα εκνευρίσει και το πόπολο (να βλέπεις το βενιζέλο και την αμετροεπή αλλαζονεία του να γυαλίζει σχιζό) και την 2η Κυριακή θα πάνε βαμμένοι από πρωί να σταυρώσουν σακοράφα, γλέζο, παπαδημούλη και τον εγκεκριμένο εκλεκτό του τουρκικού προξενείου στην θράκη κο μεστάν οσμάν ουμίζ αντί για την κα σαμπιχά σουλειμάν. Μάλλον εκείνο το 4 με 5% διαφορά υπερ συριζα που είκαζα για ευρωεκλογές την 1η κυριακή, λόγω του boomerang που θα φάνε στο δόξα πατρί οι σαμαροβενιζέλοι, θα φτάσει κοντά στο 10% την 2η Κυριακή που διάλεξαν οι ίδιοι. Εκτός και αν τα συριζόπουλα, που προτείνουν το δημοκρατικό και προοδευτικό να κρατήσουμε τους γέρους στα σπίτια για να μην ψηφίσουν, δεν φροντίσουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο και για τον συνομήλικο των κλειδωμένων κο γλέζο, και εξακολουθεί να ρίχνει ρουκέτες για αναγκαστικούς εσωτερικούς δανεισμούς. Ε πόσο χάλια να τα πάει και ο alex στο μοναδικό από τα 4 debate που θα λάβει μέρος για την προεδρία της ΕΕ; που και χάλια να τα πάει. όπως αναμένεται, ποιος δίνει σημασία ρε αδελφέ στους κλαρινογαμπρούς της ΕΕ;
Την επόμενη των ευρωεκλογών ο συνηθισμένος σε αυτά κος μπαρόζο θα τηλεφωνήσει στον no2 της νέας δημοκρατίας να ράψει το κοστούμι του για πρωθυπουργός, και κλασικά (αλά κάννες) θα ζητήσει και από τον εθισμένο σε αυτά κο βενιζέλο να ρίξει τον εαυτό του αυτήν την φορά, και να αναλάβει και πάλι μετά αντιπρόεδρος της νεας κυβέρνησης.
Φευ, στα σοβαρά τώρα ο σαμαρας έβλεπε για 10 χρονια το ταβάνι από το κρεβάτι του, στην ανεργία της πολιτικής, και από το 2010 έκανε τα πάντα, από αντιμνημονιακός σε ουδεις αναμαρτητος, και από τα 3ζαππεια με τα 18δις ευρω  ισοδύναμα στα 5ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία, για να βγει πρωθυπουργός, δεν θα τα παρατήσει βέβαια,  αλλά θα γατζωθεί όσο μπορεί με τον βενιζέλο στην καρέκλα, ξεκινώντας μπουρδολογία παροχών. Το μπούμπεραγκ για αυτούς, είναι, ότι  όποιος πολιτικός σέβεται τον εαυτό του και έχει δέκα συνάδελφους του βουλευτές που σέβονται αυτόν ακόμη, μπορούν να χωρέψουν την συγκυβέρνηση στο ταψί αλλάζοντας και πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο και την μισή κοινοβουλευτική ομάδα αν το απαιτήσουν, μέχρι τις νέες βουλευτικές κάλπες.  Αν χρειαστεί, αν ο σαμ και ο μπενυ γατζωθούν από τις καρέκλες. Λύσεις υπάρχουν.
Χωρίς νέες εκλογές, χωρίς χρεοκοπίες, χωρίς να χρειαστεί κανένας γελοίος μπαρόζο να σηκώσει κανένα τηλεφωνο σε κάνεναν πολιτικάντη αναμάρτητο και σε κανέναν βουλιμικό με κρίση σκωληκοειδίτιδας. Ας το πάρει το ποτάμι…….
Σε αυτές τις εκλογές θα ζητήσει την ψήφο μας στο γκόθαμ σίτυ το ψηφοδέλτιου του θρύλου κου μαρινάκη και του υπαλλήλου του κου μώραλη. Θέλουν να σώσουν το τηγάνι του  πειραιά με τους καμμένους γαύρους. Απλά δεν διευκρίνησαν αν διεκδικούν τον ρόλο του batman ή του joker. Ευτυχώς το υπουργείο παιδείας του κου αρβανιτόπουλου φρόντισε με κρατικές δαπάνες να ταχυδρομήσει φυλλάδια του αυτόκλητου υπερασπιστή της τιμής της πόλης του πειραιά, για να καταλάβουμε ποιον ρόλο παίζει ο ήρωας.
Σε αυτές τις εκλογές όμως δεν θα ψηφίσουν 12.583 συμπολίτες μας που ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές του 2010 γιατί ο νόμος ραγκούση για ψήφο των μεταναστών δεν ισχύει πια, μιας και οι αρμόδιοι μιχελάκηδες αποφάσισαν να τους διαγράψουν από την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν τους αντέχει η νοημοσύνη και η πατριδοκαπηλεία τους. Δεν γίνεται να ψηφίζει ο κος σαμαράς στο ίδιο εκλογικό  τμήμα με τον μετανάστη τον αράπη τον μαύρο τον ταμ ταμ ταμ. Δεν το σηκώνει η δημοκρατία μας…….
Αν και μετά το μαύρο που θα φάνε στις εκλογές οι σαμαράδες μάλλον θα συμφωνούν  ότι ούτε αυτοί θα δικαιούνται εκλογικών δικαιωμάτων.


γιώργος δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου