Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

η επανάσταση όμως μεταδίδεται από την τηλεόραση

το τραγούδι που έχει μεγαλώσει πολλούς είναι αυτό που λέει ότι η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του  Gil Scott-Heron  http://www.youtube.com/watch?v=rGaRtqrlGy8.  αρέσει σε όλους μας, και κοροϊδεύομαστε όλοι μας μαζί του ότι όταν και αν παίξουμε επανάσταση θα είναι αυθόρμητη και ότι τα μέσα χειραγώγησης θα την κρύψουν.
στην πραγματικότητα το 1ο που καταλάμβανουν  οι επαναστάσεις είναι ακριβώς τα μέσα μαζικής χειραγώγησης, οπότε η tv θα παίζει επανάσταση live.     it happens now.

στην πραγματικότητα η επανάσταση όμως συντελείται κάθε μέρα  από 7δις κατοίκους του παγκοσμίου χωριού  και απλά δεν έχει τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που προσδοκούμε. και αυτό γιατί για εμένα η επανάσταση για εμένα είναι να βγω στο greek idol και να βγάλω τσιρίδες στην κοκκίνου, για εσένα να μπεις στο δημόσιο στα ελπε να παίρνεις 18 μισθούς, για τον 3ο να βγάλει blog όπως το παλαιό troktiko και τον 4ο να φτιάξει την 17νοεμβρη the sequel. για όλους εμάς η τηλεόραση έχει άφθονο χρόνο και κάθε μέρα προβάλει τις μικρές και μεγάλες επαναστάσεις μας. ακόμη και σε επαναλήψεις.

το ότι η επανάσταση δεν είναι αυτή που προσδοκούσε το manual του μαρξ, ή του χίτλερ ή του μωάμεθ, ή του τρόσκι, φταίει το ίδιο το manual. ο σωκράτης κόκκαλης είναι γυιος του πέτρου του υπουργού του βουνού στον εμφύλιο, ο βαρδινογιάννης ήταν βοσκός. δηλαδή είναι αυτοί που έγραφε το manual ότι θα οδηγηθούν στην επανάσταση. απλά επανάσταση έκαναν και αυτοί αλλά όχι την ίδια με αυτήν που προσδοκούσαν οι προφήτες. ότι κάνουμε κάθε ημέρα όλοι μας, σηκώνουμε την μπάρα στα διόδια και ταυτόχρονα δίνουμε φακελάκι στον γιατρό, διαδηλώνουμε για ενιαίο μισθολόγιο πριν και τώρα μας βολεύουν οι μισθοί μας μια χαρά, φωνάζουμε για την ''μπατσοζαρτινιέρα'' που πλάκωσε τον κύπριο φοιτητη στην θεσαλλονίκη και την ίδια ώρα πυρπολούμε 3 υπαλλήλους τραπέζης στην marfin, βρίζουμε τους κολλημένους που θέλουν τα θρησκευτικά και την προσευχή στα σχολεία και ταυτόχρονα παλεύουμε για το δικαίωμα στην μπούργκα.
ο χρόνος περνάει και η επανάσταση που περιμέναμε πλησιάζει στον μεσσία που ονειρεύονταν οι ιουδαίοι, στρατηγό με όπλα και φωτιές που θα κάτσει στον θρόνο, και αντί για αυτό τους έσκασε ένας φτωχομπινές ξυλουργός. πέρασε αλλά δεν ακούμπησε. η επανάσταση παίζει στην tv, είναι παντού και δεν ενδιαφέρει κανέναν, γιατί περιμένουμε πέτρες και σπαθιά, μολότοφ και την επανάσταση του προλεταριάτου. απλά το προλεταριάτο μεταμορφώθηκε σε κάτι άλλο και μάλλον δεν έχει πρόβλημα με τον μετασχηματισμό του αυτό.
μέχρι να εκπληρωθούν οι προφητείες η τηλεόραση θα παίζει την επανάσταση που μας αξίζει. μείνετε συντονισμένοι στους τηλεοπτικούς δέκτες σας. η επανάσταση συνεχίζεται, μετά το master chef......


 γιώργος δ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου