Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

άσε το κακό να μπει


πέρσι μια ημέρα μετά την απεργία του μαϊου με τους 3 δολοφονημένους στην marfin κυκλοφόρησε ένα email (διάβασε εδώ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1163959) που γρήγορα κατέλαβε μορφή επιχειρήματος και άμυνας των αδιάφορων που πέρναγαν έξω από το κτίριο την ώρα του εμπρησμού και φώναζαν ‘’καλά να πάθουν τα μ…..ιά’’ για αυτούς που καίγονταν μέσα. Κάποιοι εκείνη την ώρα σκέφτηκαν να παίξουν με την μικροπολιτική και να θάψουν στις στάχτες της marfin τις δικές τους ευθύνες.
Το email της ΄΄ηθικής χρεοκοπίας΄΄ ήταν γραμμένο από έναν υποτιθέμενο εργαζόμενο στην marfin και περιέγραφε τις απειλές της τράπεζας προς τους εργαζόμενους της σε περίπτωση απεργίας τους. που μπορεί όντως έτσι να ήταν.  
Έναν χρόνο μετά ο ήρωας που υποτίθεται έγραψε το email συνεχίζει να δουλεύει στην τράπεζα που υποτίθεται δούλευε, μιας και κανείς μας δεν άκουσε ή διάβασε κάποιο νέο email απολυμένου από την marfin που να συνεχίζει την εξιστόρηση του θλιβερού φασιστικού καθεστώτος δουλείας στην τράπεζα. Απελευθερωμένος πια θα κατέγγειλε και άλλα παρόμοια περιστατικά απειλών. όμως τίποτα.


Άσε που ποτέ δεν κατάλαβα αν η αλήθεια είναι έτσι όπως την περιέγραφε ο συγγραφέας γιατί  να δουλεύει και αυτός και οι υπόλοιποι στην marfin; Κανονικά η τράπεζα θα έπρεπε να είχε κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού θα έπρεπε να είχαν αποχωρήσει όλοι. και κανείς μας δεν θα ήταν διατεθειμένος να πάρει την θέση τους.
Από την άλλη ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί οι σύντροφοί μας που αποδέχτηκαν την αλήθεια του email δεν έτρεξαν να τον καλύψουν και να ζητήσουν από τον άτυχο εργαζόμενο να βγει στην δικαιοσύνη και να αποκαλύψει τον σκοτεινό ρόλο του βγενόπουλου και τις βρώμικες απειλές του στους υπαλλήλους του. Σε όλες τις αστυνομικοδικαστικές ταινίες που βλέπουμε κάπως έτσι πάει η υπόθεση. Οι αριστεροί  μαχητές (ένα σωρό δικηγόρους έχουμε στα κόμματα μας) θα κόλλαγαν στον τοίχο τον βγενοπουλάκο με την παρουσία στο δικαστήριο του ως μάρτυρα κατηγορίας τον συγγραφέα του email. Και πιθανόν αυτό να απελευθέρωνε και άλλους μάρτυρες υπάλληλους της συγκεκριμένης τράπεζας ή και άλλων που δέχτηκαν παρόμοιες απειλές και με μιας το κεφάλαιο και τα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών θα σάπιζαν στις φυλακές ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού της τράπεζας.
Στην πραγματικότητα κάποιος μηχανικός και κάποιος δημόσιος υπάλληλος είχαν υπογράψει ότι ο χώρος αν και επικίνδυνος έκανε για τράπεζα (κάτι που συμβαίνει για τα περισσότερα κτίρια έτσι και αλλιώς). Ασκήσεις πυρασφάλειας δεν πρέπει να είχαν γίνει ποτέ και ούτε κανείς μας ενδιαφέρεται να κάνει. (κάπως σαν την επίδειξη διάσωσης σε μια αεροπορική πτήση, κανείς από τους επιβαίνοντες δεν ασχολείται). Οι υπεύθυνοι σε οποιοδήποτε μαγαζί ‘’πιέζουν’’ ως γνωστόν τους εργαζόμενους τους να μην απεργήσουν, και οι εργαζόμενοι αφού είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και μάλιστα χαμηλόμισθοι προτιμούν να εργαστούν.
Απλά οι μολότοφ που έριχναν κάποιοι, και κάποιοι άλλοι χαίρονταν για αυτό, στις τράπεζες μέχρι τότε χωρίς θύματα, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα κάψουν και κάποιους. Αυτό συνέβη πέρσι. έτσι απλά γιατί ως γνωστόν η μολότοφ είναι όπλο, δεν είναι πυροτέχνημα για την ανάσταση. Κάποιοι δε, θα έλεγαν ότι είναι όπλο για την ανάσταση. μέσω της επανάστασης.
Το πιο αξιοθρήνητο για όλους τους υπόλοιπους τους απόντες από το γεγονός είναι ότι πλασάροντας ένα τέτοιο κατασκευασμένο email με ημερομηνία λήξης, απλά μας κορόιδευαν. Κρυμμένοι πίσω από ένα ψέμα της στιγμής βίαζαν την αλήθεια. Η αλήθεια λέγεται όπως είναι, όπως συμβαίνει, αν ο κάθε επαναστάτης θέλει να λέγεται έτσι οφείλει να λέει την αλήθεια. Ακόμη και ότι κάψαμε τρεις ανθρώπους. Και να αναλάβει το τίμημα για αυτό.  
Και να τα ανατρέψω όλα και να δεχτούμε ότι το email ήταν αληθινό, τότε τι να πούμε για την στάση των κομμάτων μας που κανένα μα κανένα, από αυτά που υπερασπίστηκαν την εγκυρότητα του email, δεν πρόσφερε νομική κάλυψη στον εργαζόμενο, αφενός και από την άλλη δεν έκανε τίποτα για να αξιοποιήσει την μαρτυρία του συγκεκριμένου υπάλληλου και να κλείσει φυλακή τον κάθε βγενόπουλο.      

Παύλος ντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου